bb+mami in spital - asa e peste tot ????

bb+mami in spital - asa e peste tot ???? | Autor: talexia

Link direct la acest mesaj

Bb de o luna si mami sunt in spital. Bb face antibiotic. Intravenos. De 6 zile. De doua ori pe zi. La 12 ziua si la 12 noaptea. Si de fiecare data i se mai cauta o vena. La mana, la picior sau la cap. Care se sparge aproape de fiecare data. Si nu mai are vene nesparte. Si o inteapa de 2-3 ori si la pranz si la miezul noptii, cand abia adoarme, pana se reuseste introducerea serului. Si va dati seama cum face. Adoarme intr-un tarziu plangand si plange si suspina si in somn. Si va dati seama ce face mama (care nu prea mai doarme ca nu mai are cand) si cat de bine ma simt si eu, doar ca asta mai putin conteaza. Va rog din suflet, spuneti-mi, asa se intampla in toate spitalele????? Eu ma tem ca va fi un copil traumatizat pentru tot restul vietii... Si nici mamei nu-i poate fi prea bine... A mai trecut cineva prin asta? E normal? Trece ? Exista alte solutii? (Apropos de alte solutii, am dus o branula, au montat-o dupa multe incercari esuate si vene sparte si a tinut 2 zile)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Nu stiu ce sa zic, am vazut aici (e drept ca nu la copii atat de mici) ca acul este mentinut pe loc si se schimba doar saculetul care contine substanta de perfuzat. Copiilor mici li se imobilizeaza tot bratul cu o atela si leucoplast, astfel incat chiar daca se foiesc, acul tot sta la locul lui. Si e lasat chiar si cateva zile la rand.
Imi pare rau, mai multe nu stiu...

In orice caz, va urez mult, mult curaj, tarie, dar in primul rand insanatosire grabnica lui bb. Suntem alaturi de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna,eu am trecut prin asa ceva, copilul avea doua luni si am stat in spital timp de trei saptamani. I se faceau injectii de 3 ori pe zi, a fost greu dar nu a ramas traumatizat. Cea traumatizata este mama caci nu este usor sa vezi copilul plangand sau sa stai si sa astepti sa se vindece.

Singurul lucru pe care il poti face este sa incerci sa le asiguri o rezerva si sa le 'insulti' pe asistente; si asta nu pentru ca nu-si fac treaba ci pentru ca vor fi mult mai atente. Pentru un copil si o mama aflati in spital conteaza mult daca usa e data de perete dimineata si cineva striga ' este ora 6' sau daca e deschisa cat se poate de incet si ti se spune civilizat ' va rog treziti-va, este ora 6'.

Daca aveti incredere in una dintre bunici o puteti lasa cateva ore cu copilul iar sotia poate merge acasasa doarma putin, sa faca un dus in liniste, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Cred ca esti taticul, nu? E greu sa stai pe margine si sa te uiti cum persoanele iubite sufera, dar nu cred ca bebele va ramane cu ceva amintiri din experienta asta. E inca prea mic. Mai degraba parintii nu vor uita prea usor prin ce-au trecut cu totii. Eu va urez multa sanatate si va tin pumnii sa se termine cat mai curand tot cosmarul asta. Te asteptam cu vesti bune.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Am fost si noi, dar numai pentru o zi, pentru analize, si i s-a pus branula. Nu isi va aminti, este mic, dar voi nu veti uita niciodata.

Multa , multa sanatate !
Asteptam vesti bune, ca ati scapat de probleme.

Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Poate ar fi mai bine sa-i puna branula (chestia aia de se baga in vena si ramane acolo pentru o perioada mai mare de timp.. este din plastic si nu deranjeaza rau la miscari). Intreaba-i poate nu au la spital si trebuie sa cumperi tu.. asa se practica in Romania.
Multa Sanatate... si fi tare, o sa fie bine ai sa vezi.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Nu stiu ce sa zic de antibioticul intravenos... Stiu ei medicii de ce au recomandat chestia asta dureroasa. BB va uita mai repede decat iti poti imagina. De altfel, ei nu sunt in stare la varsta asta sa isi aduca aminte lucruri din ultimele 24 de ore. Voi sunteti cei care nu vor uita niciodata. Si mai ales mama, ea sufera cel mai mult. Ai grija de ea, incearca sa o incurajezi, sa vada partea pozitiva a lucrurilor si mai ales arata-i dragostea si faptul ca esti langa ea tot timpul. E o perioada destul de periculoasa pentru ea in ceea ce privesc depresiile postpartum. Acum ar putea sa faca una, si nu e momentul. Grija mare!
Sanatate multa si Doamne ajuta!
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Bebe o sa uite. Poate o sa ramana pentru o vreme cu o repulsie fata de cabinetele medicale si de halatul de medic, dar o sa uite. Probabil ca voi - tu si mami, bunicii, cei care va sunt foarte apropiati si trec prin asta alaturi de voi - nu veti uita niciodata. Sa dea Dumnezeu sa se vindece repede si sa nu mai aveti NICIODATA nevoie de doctor! Nervi de otel si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi65 spune:

Sotia si fetita de doua luni sint acum in spital la Victor Babes. S-au internat miercurea trecuta, seara, dupa ce fetita a facut kk cu singe, nu cu urme de singe. Abia luni a iesit rezultatul pozitiv la a doua coprocultura: enterocolita cu salmonella (de unde ??? ca ea suge doar la sin). I-au montat o branula si ii face antibiotic la 12h. Operatia a reusit la a doua intepatura. Deocamdata branula nu a trebuit sa fie schimbata si sper sa ramaina asa pina la sfirsitul tratamentului (min 5 zile). A plins cind i-a montat-o (a plins si mama) dar acum nu mai plinge cind ii baga serul. Cred ca a uitat si sper sa nu ramina cu nici o trauma psihica. Pe de alta parte s-ar parea ca-i place la spital, deoarece mama sta tot timpul numai cu ea, acasa o mai lasa singura in patut sau in carut. Oricum sotia zice ca-i mai cumite acolo decit acasa. Ti se rupe sufletul cind ii vezi cum sint 'chinuiti' dar asta le salveaza viata.
De cind s-a nascut si pina acum n-am avut mai mult de-o saptamina linistita. La 7 zile a facut o conjunctivita de toata frumusetea care a tinut-o vrea 2 saptamini, dupa aia i-a copt vaccinul anti tbc si-i curgea puroi din el, am fost la ortoped si asta i-a pus piciorul in gips ca cica-l avea strimb varus-equin, acum s-a infectat cu salmonella, seara sau cind lumina nu-i foarte puternica are o pupila aproape dubla fata de cealalta. Si sint convins ca mai urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Adi, imi imaginez prin ce momente treceti... si stiu ca oricate cuvinte incurajatoare ar veni - de pe forum, de pilda - ele nu sunt in masura sa va aline supararea.
Sper sa treaca toate astea cat mai repede si cat mai usor si auzim cat mai curand vesti bune de la voi.
Numai bine si multa sanatate,
Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Si eu am fost cu Adélie in spital cind avea 3 luni, facuse o infectie urinara si am ramas 3 zile la spital. Antibiotice intravenoase si vene sparte... Toate, la mānute, la picioruse... A fost groaznic!!! In cele din urma i-au fixat perfuzia in cap. Arata ca un mic extraterestru. I-au lasat-o acolo pāna in ultima zi, la ultima injectie, cānd... veste proasta: acul iesise! :(((
Alt chin... alte plānsete... dar dupa aceea am iesit din spital.
Totusi ne-am īntors timp de 7 zile sa facem injectii intravenoase, in cap mereu, era singura vena putin mai rezistenta. Ramāneam pe coridor si o auzeam plāngānd...
Asta e, a trecut... dar vor urma alte examene foarte dureroase, cind va avea 1 an si 10 luni (o cystografie si o radiografie a rinichilor)
Daca trauma de la 3 luni a avut timp sa o uite (desi cred ca s-a īnregistrat īn inconstient), nu stiu ce va urma...
Multa sanatate!!!

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput