SINUCIDEREA - o problema reala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

eu nu mai stiu ce sa cred, se vehiculeza ideea ca ar fi o "moda" printre adolescenti?
e drept ca "valuri" din acestea au loc din cand in cand, in adolescenta mea, de ex. am mai auzit din pacate.
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu cred ca nu avem cum sa-i judecam pe cei care se sinucid si nici sa le punem etichete ca au fost lasi, ca nu au fost buni crestini... Mai bine sa ne rugam sa ne fereasca Dumnezeu sa ne pierdem mintile si sa nu mai fim asa de siguri ca "n-am face asta niciodata"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Mie mi se face rau numai cind ma gindesc ca sint copii care se sinucid. Ei ce motive pot sa aiba

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

mihaela80 - eu niciodata nu am simtit nevoia sa alerg si daca m-au pus altii si eu am considerat ca nu trebuie , atunci nu ma putea nimeni face sa alerg.

Mergi la inceput

marius eu nu vreau si ma feresc sa judec pe cineva . Este adevarat ca probabil au fost niste presiuni mari , dar cati nu am fost sub presiune la un moment dat si am zis "gata nu mai pot" si tot am gasit putere sa mergem mai departe.
Cand Emma a facut recadere , am zis de zeci de ori ca nu o mai chinui cu chimioterapia ca si asa nu ne da nimeni nici o sansa , dar tot de atatea ori m-am razgandit. Cum adica , dupa ce ca sufletelul meu mic este chinuit cu o asa soarta , cum pot eu sa o condamn mai departe si sa nu lupt sa o salvez?
Eu nu ma pot preda fara lupta.
Sigur ca nu eu pot sa decid in cazul asta , dar cate mame nu au abandonat lupta si au plecat acasa "fie ce o fi"? Eu cunosc 2 mamici.

Mergi la inceput

viorele cand am intrebat-o pe soacra mea de ce se sinucid atatia oameni aici in sat , raspunsul a venit "asa e moda pe aici.

Mergi la inceput

natasa hai sa fim sinceri. De cate ori in adolescenta nu am zis ca nu mai suport si ca vreau sa termin cu viata asta?
Dar credinta in Dumnezeu si pt ca la mine in familie nimeni nu accepta lasitatea , atunci am inceput sa ma gandesc mai bine , ca voi trece si peste asta si cumva se va rezolva.
Eu sigur nu as face asta niciodata.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

sirimie sunt multe motive pt care un copil sa vrea sa termine cu viata . Daca nu este inteles si nu are suport afectiv ...
Este adevarat ca motivele sunt multe , unii au suport moral iar altii nu , si vorba lu marius nimeni nu stie cu adevarat ce declanseaza .

Cu toate aste eu tot nu sunt de acod si nu pot accepta asa ceva.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

E foarte superficial sa judeci ca sinuciderea e o moda, un act de lasitate, etc. Cei care se sinucid sau au o tentativa serioasa de sinucidere sunt tulburati din punct de vedere psihic. Si nu are legatura cu nivelul de inteligenta cum zicea cineva, ca adulti cu inteligenta peste medie se sinucid 'rational', nu exista asa ceva. Sunt persoane deprimate al caror creier nu poate sa simta fericire, placere, este un proces chimic imposibil nu o alegere. Si totul arata negru si nu exista nici o speranta, doar durere si suferinta. Oamenii astia sub tratament si terapie isi revin la capacitate maxima si se uita in urma si nu inteleg ce s-a intamplat atunci. Majoritatea sinucigasilor cred cu tarie ca celor dragi le va fi mai bine daca ei dispar, deci nu sunt egoisti in decizia lor.

Exista categorii mai afectate de sinucidere, cum ar fi adolescentii al caror creier sufera transformari majore si care incearca sa afle cine sunt si societatea ii trateaza cand ca pe copii, cand ca pe adulti, totul e confuz, asteptarile sunt mari.

Problema nu este daca sinuciderea este sau nu o moda, ci ce se face concret pentru persoanele care sunt in categoriile de risc. Profesorii la scoala nu stiu sa recunoasca copiii si adolescentii deprimati, parintii nu sunt educati in nici un fel si chiar daca un copil este suspectat de depresie si are ganduri sinucigase pe care le impartaseste cu cei din jur, nu exista modalitati de-a accesa ajutor de specialitate. In functie de cum privim problema decidem responsabilitatile pe care le avem, daca este o problema medicala si sociala atunci trebuie luate masuri daca eo moda...asteptam sa treaca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

bird,

nu iq ,te face sa te sinucizi ,ci iq.ul te face sa traiesti in alte dimensiuni,in alte realitati ,sa nu intelegi si sa nu fii inteles de cei din jurul tau.,sa nu te incadrezi .
einstein era super inteligent ,nu era inteles de nimeni,a fost inchis drept nebun,exista ipoteza ca a fost autist si asta l-a facut sa pota supravietuii ,el traia in lumea lui ,nu putea face contact cu lumea din exterior ,de aceea firea lui anti.sociala.

Mergi la inceput