Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

In primul rand, vreau sa le urez La multi ani! si BB-ei sanatosi si frumosi si destepti tuturor viitoarelor mamici, dar in special celor patru(4) care-si serbeaza ziua de nastere in luna iunie!
Sunteti harnice mai fetelor, nici n-am reusit sa citesc tot din urma ca nu mai am rabdare.
Azi au fac 11sapt.
Saptamana trecuta am fost in concediu medical pentru ca mi-a fost foarte rau si am facut si o criza de plans de ziceai ca o iau razna! Cand m-am dus la medicul de familie - care mi-e vecina si care ma cunoste de cand m-am nascut - s-a speriat, a crezut ca am patit ceva mai rau. Mi-a spus ca sunt foarte stresata si sa stau acasa. Ei bine, in zilele cand am stat acasa n-am avut nimic! O usoara senzatie de greata intr-o seara, cred ca eram foarte obosita, si ceva ameteli si cam atat!
Aveam concediu medical si pe sapt viitoare, dar m-a sunat colega de birou sa-mi spuna ca fiul sefului meu a avut un accident foarte grav si nu crede ca mai are sanse! Asa ca maine trebuie sa merg la serviciu. Mi-este si groaza. Si sotia lui lucreaza tot la noi in firma. Si baiatul are 17ani!
Fetelor care ati primit tratament de sustinere a sarcinii: LUATI-L! Sunt cazuri in care este hotarator!Decisiv!
Si nu va mai stresati cu BHCG. Eu n-am facut analiza asta deloc! Am fost la primul eco la 4sapt2zile cand am primit tratamentul, apoi am mers din nou la 7sapt si am auzit si vazut si inimioara lui BB. La 9sapt5zile am mers din nou cu restul de analize si doctorul mi l-a aratat din nou pe BB, care face bine si mai trebuie sa merg la 13-14sapt cand probabil ca voi incheia cu duphastonul.
Analizele mele sunt toate bune cu exceptia faptului ca eu am Rh negativ si sotul pozitiv!dar n-a fost o surpriza, in familia mea toate femeile au Rh negativ. Norocul surorii mele a fost ca si sotul ei are Rh negativ.
pentru fetele care iau suplimente cu fier sa nu va speriati daca scaunele vor avea o culoare mai inchisa, aproape neagra, asta este efectul Fe.
Va urez spor la scris, desi nu cred ca mai este cazul, si multa sanatate si sa aveti grija de BB-ei vostrii.
dana vio 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns breaz spune:

Salutare fetelor,

Vreau sa va povestesc si eu ce am patit azi noapte ca sint foarte stresata. M-am trezit brusc pe la ora 2 noaptea cu o spaima de nedescris, nu tin minte sa fi visat ceva dar imi batea inima de cred ca aveam 200 puls si transpiram toate, cred ca am avut un atac de panica. Si m-a tinut toata treaba asta vreo 20 de minute asa ca pina la urma am luat un distonocalm si jumatate. efectiv nu mai stiam ce sa fac sa ma calmez. Eram stresata ca daca afecteaza cu ceva pe bebe faptul ca eram asa agitata si acuma sint stresata sa nu se intimple ceva ca am luat distonocalm. Credeti ca e f mare problema, ca eu m-am trezit azi dimineata intr-un acces de plins de stres. Si mai sint si singura acasa si n-am cu cine vorbi.pina acuma chiar n-am luat pastile ca nu a fost cazul, nici macar no spa.Va rog mult sa-mi spuneti si voi ce credeti de distonocalm

Va pup pe toate
Carmen9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

quote:
Originally posted by breaz

Salutare fetelor,

Vreau sa va povestesc si eu ce am patit azi noapte ca sint foarte stresata. M-am trezit brusc pe la ora 2 noaptea cu o spaima de nedescris, nu tin minte sa fi visat ceva dar imi batea inima de cred ca aveam 200 puls si transpiram toate, cred ca am avut un atac de panica. Si m-a tinut toata treaba asta vreo 20 de minute asa ca pina la urma am luat un distonocalm si jumatate. efectiv nu mai stiam ce sa fac sa ma calmez. Eram stresata ca daca afecteaza cu ceva pe bebe faptul ca eram asa agitata si acuma sint stresata sa nu se intimple ceva ca am luat distonocalm. Credeti ca e f mare problema, ca eu m-am trezit azi dimineata intr-un acces de plins de stres. Si mai sint si singura acasa si n-am cu cine vorbi.pina acuma chiar n-am luat pastile ca nu a fost cazul, nici macar no spa.Va rog mult sa-mi spuneti si voi ce credeti de distonocalm

Va pup pe toate
Carmen9+

Buna dimineata!

DISTONOCALM, comprimate filmate , comprimate filmate

Compozitie: Un comprimat contine: propranolol 15 mg, sulfat de atropina 0,20 mg, ergoton 0,30 mg, amobarbital sodic 25 mg.

Actiune terapeutica: Propranololul are actiune beta-adrenolitica, înlaturând efectele datorate activarii beta-receptorilor adrenergici. Substanta este activa mai ales în tulburarile cardiovasculare care apar la bolnavi cu hipertonie simpatica. Prin acelasi mecanism are actiune inhibitoare asupra sistemului nervos central. Alcaloizii din secara comuta au actiune simpatolitica centrala iar în periferie blocheaza receptorii alfa-adrenergici. În asociere cu propranololul realizeaza o diminuare globala a nivelului functional al sistemului simpatic. Sulfatul de atropina are efecte parasimpatolitice diminuând sau înlaturând tulburarile care apar în cazul cresterii tonusului functional parasimpatic. Aceste efecte se manifesta mai ales asupra aparatelor digestiv, respirator si excretor, la nivelul carora parasimpaticul are actiune activatoare. Amobarbitalul este un barbituric cu actiune de durata medie metabolizat în proportii mari de enzimele sistemului oxidazic microzomal hepatic si care nu produce efecte reziduale. Substanta are efecte inhibitoare proprii asupra sistemului nervos vegetativ si potenteaza actiunile asocierii medicamentoase din Distonocalm.

Indicatii: Distonii neuro-vegetative cu manifestari digestive (dureri abdominale, difuze sau localizate, senzatie de balonare sau greutate epigastrica, arsuri epigastrice, greturi, varsaturi, tulburari ale tranzitului intestinal), cu manifestari cardiovasculare (tahicardie, extrasistole, palpitatii, puls labil, crize de vasoconstrictie sau vasodilatatie cu senzatie de valuri de caldura, transpiratie, ameteli, extremitati reci, parestezii etc.). Tulburari neurovegetative din nevroza astenica, climacteriu, hipertiroidism, hipertensiune arteriala în stadiu incipient.

Contraindicatii: Glaucom, sarcina, insuficienta; cardiaca;, ileus, astm bronsic, bradicardie sinusala.

Mod de administrare: Adulti câte 1 comprimat de 2-4 ori pe zi. Administrarea se va face cu 30-60 de minute înainte sau cu 2-3 ore dupa masa, în serii de câte 15-20 zile pe luna.

Forma de prezentare: Flacoane cu 30 de comprimate filmate sau cutii cu 3 blistere a 10 comprimate.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AngeliquedeS

Mav, poti descarca poza de pe albumul meu bebe, e chiar ultima... Trimite datele tale pe adresa de PM pentru ca nu le am...

Pupici,
Angelique 11+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe
Mare, Munte, Flori

Angi, nu pot descarca de pe webshots, pt ca ar trebui sa instalez softul lor si nu vreau, ca nu-mi trebuie. Daca esti tu draguta, mi-o trimiti direct pe email (asa nici nu se piarde din calitatea ei), vezi ca am trimis datele mele la zuze.

Incarc foto cu un ghid al parintilor "Sarcina de la conceptie la nastere" pe adresa comuna de la yahoo (sa puteti descarca pozele daca vreti si sa le mariti, ca sa puteti citi ce scrie) si revin cu adresa.

6+ Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by stancutza

fetele, am si eu o intrebare:

sarcina mea are varsta de 7+ de la UM.
acum fix o saptamana am fost la control si ecografie. doctorita mea a scris: sac ovular prezent (dimensiuni 1,19 / 0,7), vezicula vitelina prezenta (dimensiune 0,24) si schita de embrion prezent.

la momentul respectiv nu se vedea inimioara. nu ma ingrijoreaza asta, e posibil ca varsta fatului sa fi fost prea mica- eu ovulez mai tarziu. ce ma nelamureste (inca, si nu am intrebat!!!) este faptul ca pe ecografie se vedea clar sacul ovular, bine conturat, insa "schita de embrion" parea sa fie in afara sacului - in stanga - , atasata de el. sau poate nu am inteles eu bine de la doctorita?

daca reusesc sa scanez si sa urc poza pe net, va trimit linkul. daca insa pana atunci a mai primit cineva o astfel de poza la prima ecografie, va rog, faceti lumina si in capul meu!

pupici,
stancutza

stancutza, stai linistita, ca este ok sa ti se para ca embrionul era "in afara sacului - in stanga - , atasata de el". La fel am vazut si eu la a 2-a echo (La inceput, embrionul este in sacul corionic si atasat de vezicula vitelina, o sa-ti pun o poza dintr-o carte, sa te convingi!), iar la a 3-a ecografie, parea ca incepe sa se umple vezicula vitelina (desi nu stiu sigur daca este chiar asa), cu embrionul, desigur! Banuiesc ca vezicula vitelina hraneste embrionul inainte de a se forma placenta.

edit: special pt tine, uite poza

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Fetelor.... discutie cu Sebi al meu (3 ani si 4 luni!), dis-de-dimineata....

-Mami, pe fund a intrat bebelusul in burta ta?!
- de unde ti-a venit ideea asta?!?!?!
-...Pai, atunci... DD l-a bagat pe gura?!
-
-Atunci, pe unde a intrat bebelusul in burtica, mami, prin buric?!
-........ Pai... printr-o ...gaurica speciala... pe unde intra numai bebelusii... in burtica....
-Daaaaa?!?!?!?!?! Si eu tot pe acolo am intrat in burtica ta?!?!?! ....Bine... mami....

Mergi la inceput

Am incarcat urmatoarele si pt a vizualiza scrisul, ori descarcati (salvati) pozele, ori... va logati pe zuze, la yahoo photos, si dati marire cu lupa (de la edit), dar mai bine salvati pozele si le mariti cu Windows Pictures and Fax Viewer:

Sarcina- de la conceptie la nastere

cum se dezvolta copilul

calculul DPN dupa UM

greata din timpul sarcinii

Gata, fug afara cu Sebi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

zuze dragute, imi permit sa va dau si eu un ghid al sarcinii, zic eu fff interesant, sper sa va placa: (e in format pdf):

http://www.iubire.md/ro/pregnancy/

trebuie descarcat!

o zi buna!!

mav, super tare faza cu sebi!!

_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

viitoare mami 18+ 70% Yasmina Alisa

poza eco bb si burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Fetelor, am si eu o intrebare de novice: la cate saptamani de sarcina vom putea vedea bebelusul in burtica si sa aflam astfel daca este baietel sau fetita?

Anca 3+

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

anca, teoretic ar fi cam asa: in legatura cu sexul bebelusului :
"organele genitale ale fatului se formeaza din saptamana a 12-a de sarcina, dupa care urmeaza diferentierea sexuala. in schimb pt a putea vedea acest lucru la ecografie, trebuie sa asteptam pana in saptamana a-18a sau a 20-a de sarcina. in general diagnosticul sexului din saptama a 22-a are o marja de eroare de 20%. numai amniocenteza face posibila cunoasterea sigura a sexului copilului"

_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

viitoare mami 18+ 70% Yasmina Alisa

poza eco bb si burtik

Mergi la inceput