Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

fetele, va rog sa ma re-primiti si pe mine in randurile voastre. vin cu aceasta rugaminte umila, pentru ca desi m-am inscris deja la mamici de ianuarie, de la inscriere - de saptamana trecuta - nu am putut sa fiu harnica si alaturi de voi asa cum as fi vrut si asa cum ar fi trebuit.

motivul?

starea aproape permanenta de rau pe care am avut-o incepand de saptamana asta care a trecut (cu greu). mai precis de luni (inceputul saptamanii a 7-a, la mine) de cand m-au lovit cele mai nasoale accese de voma din viata mea. pana nu am facut o injectie cu metroclopramid - recomandarea doctoritei mele - nu m-am linistit, si pe urma m-am tarat toata saptamana (la serviciu, bineinteles), cu greturi permanente, reflex de voma de cateva ori pe zi, dar din fericire am putut munci. mai varsam ori dimineata, or seara, ori noaptea (!!). dar macar se intampla acasa...

nu prea m-am hranit, nu prea reuseam sa beau...

am inceput sa merg la acupunctura si poate de aceea am reusit sa trec peste aceasta saptamana de soc fara sa mai revina accesele de voma de luni. dar a fost greu...

ma bucur mult pentru toate gravidutele noi, sunt alaturi de cele care au diferite temeri. imi sunteti foarte dragi si, chiar daca nu o sa scriu constant, o sa va citesc macar - cand voi putea- fizic vorbind, ca mai nou prefer orizontala

a! rog pe moderatoare sa imi scrie si data nasterii - am uitat sa o dau prima oara: 04.02.1978.

multumesc si va pup!

stancutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca76 spune:

yasmi
multumesc mult.e prima sarcina, mi-o doresc de mult timp si cred ca sunt tare fricoasa.te pup si multumesc.
stancutza
inteleg prin ce treci, eu am doar 6 saptamani si au inceput greturile matinale si nocturne.....ufffff...nu e usor, dar mai avem un pic si ele scad (peste cateva saptamani, ce-i drept).Nu vor tine o vesnicie, si daca asta e un pret ca sa fim mamici, trebuie platit, nu?Ai grija de tine si totul va fi bine.Ajuta sa rontai biscuiti sau paine prajita inainte sa te ridici din pat dimineata.Putere si pupici.Vom trece noi si de asta.

stancutza
Nu te speria Si pt mine e la fel de rau,vomit dinainte de a afla sigur despre sarcina. dar nu mai e mult si scapam.Tu scapi inaintea mea un pic, deci.....esti mai norocoasa.Sarcina usoara in continuare.Mai vorbim .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Buna, fetele mele dragi!

De dimineata nu am intrat,am mers la manichiura si pedichiura, pe urma am impartit ceva pentru bunica mea care implineste ayi 6 luni de cand a plecat dintre noi si pe urma a dat harnicia in mine, am spalat si am facut curatenie in toata casa, am facut mancare si acum vreau sa plec in oras.

Nu am mai mers la eco fiindca aseara era prea taryiu cand am ajuns si azi ar fi trebuit sa merg cel tarziu pana la 10 or eu la 10 abia am facut ochi.

Genusa, bine ai venit, si mie imi place tare mult cand se mareste listuta. Ca sa te trecem pe listuta sa ne dai si data ultimei menstruatii si data ta de nastere!

Stancuta, sigur ca te "re-primim", mai intrebi, nici nu se pune problema de asa ceva. Imi pare rau ca ai avut probleme!

Anca, e normal sa te doara desi de fapt nu te dor ovarele, te dor ligamentele uterului care se intind ca sa faca loc la bebe care creste.

De dormit pe burta poti dormi atata timp cat nu te deranjeaza. Mai periculor e sa dormi pe spate atunci cand sarcina e prea mare, doar ce am citit intr-o carte ca daca dormi pe spate apasa uterul pe artera care duce oxigen la bebe si atunci nu ia oxigen cum trebuie. Daca aveti obiceiul sa dormiti pe spate (spun asta fiindca e si cazul meu ) cand "cresteti" mai mari sa va puneti o perna in lateral ca macar sa nu dormiti perfect pe spate si sa stati mai intr.o parte, asa. Eu deja am inceput sa simt atunci cand dorm pe spate ca imi vine greu uterul.

iepurila eu de exemplu la 6 saptamani nu am vazut inimioara, fiindca eu am avut ovulatie tarzie si de fapt bebele avea doar 3 saptamani si vreo 2 zile de la conceptie. insa la 8 saptamani de la UM am si auzit inimioara.

Mav ai PM cu parola!

Pupici,
Angelique 11+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Laura-d, daca as fi stat in Bucuresti, as fi mers in continuare la dr T., pt ca desi nu ma asteptam sa fie atat de tanar, mie mi-a inspirat incredere. Are si ecograf performant, face chiar el echo, tine evidenta pacientelor pe calculator, cabinetul este curat, ingrijit si bine dotat (atat cat am avut ocazia sa constat eu). E bine sa mergi la el cu lista de intrebari pregatita, ca altfel nu sta prea mult la povesti.

La cabinet am asteptat doar o ora pana am intrat, desi n-am avut programare si nici nu stiu cand a trecut timpul. Mult mai mult timp am pierdut pe la multe usi, la cabinetele/doctorii din Cta. Am fost uimita ca nu are asistenta la cabinet (precum n-am vazut nici paturi, dar poate ca erau in alta incapere?! nu stiu) si apoi m-am bucurat, asta inseamna (dupa mintea mea) ca nu face acolo diverse interventii, chiuretaje (si pt mine asta inseamna ceva bun).

[Cand mergeam la dr cu care l-am nascut pe Sebi, asteptam sa intru la consult in aceeasi incapere cu 6 paturi, care de obicei erau pline de femei care avortau... Imi venea foarte greu... Asa cum am simtit si cand am fost nevoita sa fac chiuretajul, dupa ce a doua sarcina s-a oprit in evolutie... si imi venea sa urlu... vazand atatea burtici in jurul meu.... ]

Acum nu stiu cum sa procedez... El mi-a spus sa merg la control din doua in doua sapt pana la 14s (cand vom face echo morfo-fetala, amniocenteza si alte analize), si nu mi-ar fi imposibil, insa e destul de greu sa stau pe drumuri intre Cta si Bucuresti, iar daca am o urgenta, sa n-am la cine apela, aici, mai aproape. Inca n-am luat nicio hotarare, am zis ca ma mai gandesc... si pt ca mi-a dat tratament cu Utrogstan (progesteron), Pregnyl (gonadotropina corionica umana), MgB6 si bine-nteles acid folic si stiu ca daca iau tratamentul acesta, e bine ca sarcina mea sa fie urmarita chiar de el.

Am cautat pe net dupa "dr tutunaru" si am citit si laude (majoritatea), dar si regrete ale mamicilor care au nascut cu el.
Bine-nteles ca vreau sa tin acesta sarcina, dar scopul meu final este sa nasc un copil sanatos.

Nu stiu daca sa fac Pregnyl-ul sau nu.... in privinta celorlalte medicamente, stiu ca e ok. L-am intrebat daca bb ar putea avea cat de putin de suferit de pe urma Pregnylului si mi-a spus: "Daca ai un acvariu cu pesti si mai pui niste apa in acvariu, mor pestii?!"

Avand in vedere ca gonadotropina corionica se secreta natural doar in prezenta sarcinii si pt mentinerea acesteia, e logic sa nu fie probleme. Atunci, de ce e considerat "indraznet" tratamentul cu Pregnyl al dr Tutunaru?!

Oare pt ca organismul mamei ar putea fi pacalit de Pregnyl sa poata duce o sarcina care ar putea avea probleme si in mod natural ar fi eliminata?! In acest caz, este numai si numai responsabilitatea mamei care a hotarat ca pastreaza sarcina cu orice pret, nu?!

Hmmmmm....... e greu sa decizi in acest caz..... (mai ales cum sunt eu, care deja am un copil sanatos si n-ar fi sfarsitul lumii daca as ramane doar un acest copil, desi ar fi fara indoiala o situatie nefericita/nedorita).

Sunt mai linistita pt ca am vazut iar (foarte clar!) cum batea inimioara embrionului, deci pana in momentul acesta, samburica trebuie sa fie bine.
...Poate ca nu-i nevoie sa mai fac vreun tratament, ci doar sa fiu linistita si sa ma rog si DD va veghea asupra noastra.

Ma gandesc ca exista si posibilitatea ca eu sa-mi vad cuminte de viata mea pana la 12 sapt, fara sa mai dau pe la dr.

Problema care ramane este ca la ora asta nu mai am incredere in dr ginecologi din Cta (si am fost pe la destui).... si nu stiu pe cine m-as putea baza de aici inainte.

Si mai am o intrebare: de ce a amintit dr T de amniocenteza, este o analiza absolut obligatorie in cazul in care fac tratamentul de sustinere?! ( Sunt atat de suspicioasa.... mai bine nu mai stiam nimic din toate astea... binecuvantata e inocenta!!!!!!)

Ma intelegeti, fetelor? Sunt coerenta? Ce parere aveti?

6+ Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Fetelor, am vazut acum cat de mult m-am intins.... scuzati-ma!
...Sper sa aveti rabdare sa cititi si sa-mi spuneti parerea voastra sincera!

Stancuta, de curand, am fost cu baietelul meu in spital, la infectioase (pt un streptococ si sindrom de deshidratare pt ca varsase de multe ori), dupa ce in prealabil trecusem pe la urgenta-pediatrie, unde imi recomandasera sa-i dau copilului Metroclopramid (considerand ca ar avea "doar o indigestie"). La infectioase m-au pus sa arunc Metroclopramidul, spunandu-mi ca este foarte toxic pt copil!
Si eu am varsat non-stop, pana la jumatatea sarcinii cu Sebi, dar nu mi-a dat nimeni Metroclopramid.... Nu vreau sa te sperii, dar daca as fi in locul tau.... as evita pe cat posibil sa-l iau....

Angi, am primit mesajul, merci! Cauta poza aia, ca de abia astept s-o vad!

Anca, deja ti-au raspuns fetele, probabil ca durerea este de la uter/ligamentele acestuia. Poti lua No-Spa.

iepurila, da, se poate vedea cum pulseaza embrionul, chiar atat de devreme, este extraordinar!!!!!!!!!

Voi ati incercat sa luati No-Spa pt greata? Impresia mea este ca ar putea fi bun si pt asta....

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Buna fetelor,
Nu stiu cum sa intru si eu in lista asta a voastra cu gravidute. Am vazut ca am colege de nastere exact in aceeasi perioada cu mine ( 08.01.2008) si as vrea sa apar acolo langa ele ca viitoare mamica.
Mie tocmai mi-au trecut greturile si varsaturile si pot sa mananc cate ceva si sunt tare bucuroasa pt ca am pierdut deja 2 kg si mi-e frica ca BB-ul sa nu pateasca ceva.
Va pup si o sa va scriu desss!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genusa spune:

Multumesc pentru mesajele de bun venit.
Data primei zile a ultimei menstruatii este 14 mai iar data nasterii 01.10.1972.
Eu mai am o fetita de aproape 3 ani si la prima sarcina mi-a fost f rau....am slabit 5 kg in 2 luni.Nu vomitam dar imi era mereu greata,ma simteam ametita si nu puteam sa inghit nimic.De data asta ma simt mult mai bine dar se poate ca simpomele sa apara in curand...sper ca nu:).Credeti in ce se spune ca la copii de sex diferit si simptomele sunt diferite(adica daca ti-a fost rau si ai facut fata la urmatoarea sarcina daca nu ti-e rau inseamna ca ai baiat)??
Numai bine,

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miky_mamica

Buna fetelor,
Nu stiu cum sa intru si eu in lista asta a voastra cu gravidute. Am vazut ca am colege de nastere exact in aceeasi perioada cu mine ( 08.01.2008) si as vrea sa apar acolo langa ele ca viitoare mamica.
Mie tocmai mi-au trecut greturile si varsaturile si pot sa mananc cate ceva si sunt tare bucuroasa pt ca am pierdut deja 2 kg si mi-e frica ca BB-ul sa nu pateasca ceva.
Va pup si o sa va scriu desss!!!

Miky, bine ai venit pe si bine ai venit la odiseea zuzelor!!! Da-ne si data nasterii tale (sa stim cand sa-ti uram LMA) si data ultimei menstruatii (daca o stii) si vei primi un loc pe listuta!
Vezi ca primele 10 mesaje sunt moderate si noi nu le putem vedea imediat ce le trimiti tu (adica in timp util pt a-ti raspunde), asa ca scrie-ne mai repede, sa treci de primele 10 postari moderate... si de posibila impresia ca nu te baga nimeni in seamna.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by genusa

Multumesc pentru mesajele de bun venit.
Data primei zile a ultimei menstruatii este 14 mai iar data nasterii 01.10.1972.
Eu mai am o fetita de aproape 3 ani si la prima sarcina mi-a fost f rau....am slabit 5 kg in 2 luni.Nu vomitam dar imi era mereu greata,ma simteam ametita si nu puteam sa inghit nimic.De data asta ma simt mult mai bine dar se poate ca simpomele sa apara in curand...sper ca nu:).Credeti in ce se spune ca la copii de sex diferit si simptomele sunt diferite(adica daca ti-a fost rau si ai facut fata la urmatoarea sarcina daca nu ti-e rau inseamna ca ai baiat)??
Numai bine,

Conform teoriei tale, cum la prima sarcina mi-a fost rau si am nascut baiat, iar acu' nu prea am greturi (decat rar), o sa am fetita!!!!!! ...Ar fi interesant sa testam teoria asta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzele2008 spune:

miky_mamica si genusa, bine ati venit in listuta!

Mergi la inceput