Mamici de iulie-august 2007 (61)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by ghinetz

Luna, pe Cosmin l-ai alaptat?
Crezi ca acele protectii de silicon vor fi folositoare pentru ca bb efectiv sa suga? Eu pe Stefan nu am reusit sa-l alaptez, asa ca pompa de muls a fost prietena si in acelasi timp dusmanul meu vreo 3-4 luni. Am sa incerc cu Garmastan, cica sa pregatesc sanii. O sa iau si protectii de alea,desi eu le vedeam mai utile in a alapta, decat in a proteja. Si om vedea.
Sotul imi spunea ca nu mai vrea sa ma vada cu pompa de muls. Ca sa-i dam direct lapte praf. Ce stie el!!!

quote:
eu am 21 de ani si el 23..

Uite, Luna, la ce ma referam cand vorbeam de tineretea voastra care imi da puteri. 21 de ani...Nici nu mai tin minte. mamii, felicitari pentru asa o varsta! Si pentru curajul de a deveni mamica la 21 de ani. (eu atunci inca mai umblam teleleu prin munti)

Oana 33+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Oana pe Cosmin nu l-am alaptat pentru ca n-am avut nici o picatura de lapte. Dar mi-am luat si atunci protectii de silicon in caz ca e ceva aiurea. Din pacate cu muls, cu bebe la san si cu stimulare cu ceaiuri tot nimic. Acum sper din nou, imi iau protectii ca poate cine stie oi avea lapte si imi distruge sfarcurile. Mai exista un mecanism la mothercare ca o seringa care scoate sfarcurile inainte sa alaptezi dar am zis ca o cumpar dupa ce vine lapticul daca vine. Eu sper sa vina.

Cu varstaaaa, mamii e o exceptie asa tinerica si curajoasa, si eu am fost candva, pe Cosmin l-am avut la 22 ani, dar restul nu cred ca suntem asa tinerele. Tu ce varsta ai?

Luna 30 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Timi si aici combinat, o data citeste in urina moasa, o data GP-ul. Ma mir ca nu o si adulmeca nitel. In rest intrebari "are you keeping well? are you still working? any question?" cam atat. Ah, si ascultam inimioara la bebelina, si daca sunt cuminte ma si cantareste, masoara imi ia tensiunea si daca vrea ea...mai imi ia o mostra de sange . Noroc ca m-am dus eu de vreo doua ori singura la privat pt eco altfel nici acum nu stiam daca e baiat sau fata, daca e sanatoasa,etc.

Luna 30 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
La condus nu cred ca ma luati nici una , am permisul din 1998 si am condus ..... atat pana am luat permisul de atunci pauza ... nu-mi place sa conduc . Am luat permisul din ambitie si arata bine in portofel ...
V-am luat , nu ???

Otilia, suntem exact la fel. Tot 98 a fost anul cand am luat carnetul. Si tot 98 si anul cand am condus ultima oara (adica la examen). Nici nu mai stiu daca imi place sa conduc sau nu. Cred totusi ca voi conduce candva, ca prea crede sotul ca daca ma duce cu masina pana la piata imi face mie un favor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by stefania_97

Nici nu ma gandesc sa ma intorc in Romania. Vorba lui Luna nu sunt foarte patriotica sunt mandra de originea mea dar sa traiesc in Romania e o alta poveste.
M-am obisnuit aici dupa ce 3 ani am locuit in Portugalia.
In Portugalia economic vorbind nu e usor dar persoanele sunt foarte calduroase.Cum nu era multumiti acolo am zis sa incercam Sandinavia. Am ales Danemarca pentru nivelul de trai pe care il are.
Dupa un 10 luni am obtinut un credit pt a ne putea lua casa, dupa un an am ramas gravida, acum sa vedem ce surprize ne rezerva viitorul.
Sunt multumita si cred ca sunt aici ca sa raman.
E mult mai greu in Romania sa cumperi o casa, o masina, sa ai copii.
De aceea va admir mult pe cele care au curajul sa faca toate astea la noi in tara. Cred ca e nevoie de multa tarie.

stefania sapt.31& Catarina
http://salexandre.blogspot.com/

e, hai, stefania!!! sa nu exageram! uite ca unii dintre noi o duc bine si in romania! si mai facem si copii!!! si culmea, unii dintre noi pot pleca cand vor ei cu loc de munca foarte bun in strainatate si nu o fac!

Aylin, 29+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Nma am ras cu lacrimi aici in barba ca sunt la birou.

Stefania din cate am citit eu si m-am informat in legatura cu vorbitul mai multor limbi cica e de preferat ca un parinte sa vorbeasca strict numai o limba cu copilul pentru a nu il bulversa, plus ca in momentul in care copilul vede ca tu poti vorbi in alta limba mai usoara pt el poate sa-si aleaga doar limba rescpectiva. Adica la mine Cosmin refuza sa vorbeasca romaneste pentru ca stie ca eu pot vorbi engleza si ii este mai usor asa. Astfel ca cu bebe am promis ca nu scot un sunet in engleza. Culmea e ca e ok sa vorbesti in fata copilului alta limba cu cineva insa nu sa i te adresezi lui. Adica e ok ca eu sa vb cu sotul in engleza dar cand ma adresez bebitei trebuie numai in romana. Eu in situatia ta, dac parintii tai vor locui la tine pe termen lung i-as lasa pe ei cu romana, eu as vorbi portugheza si daneza o invata oricum locuind acolo.

Luna 30 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

ai dreptate in totalitate. si eu cand am auzit ca mama vorbeste si romana, nu mai vroiam deloc sa vorbesc in germana! dar m-am dat pe brazda ca daca nu vorbeam in germana parca nu ma auzea!

Aylin, 29+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Luna, eu lapte am avut. In spital nu le-am lasat pe asistente sa-i dea formula lui stefan. Si nici cu biberonul.Eu ma mulgeam mereu (nici nu mai tin minte sa fi dormit) si-i dadeam cu lingurita. Doar cand au vazut ca nu ia in greutate au insistat si i-au dat sa bea cu o seringa. Incercarile au fost insa esuate, si ajunsa acasa, la presiunile alor mei (ca bb plangea de foame) i-am dat lapte cu biberonul.
Pentru scos sfarcurile eu am folosit - la indrumarea asistentelor - o seringa-seringa. I-am taiat varful si...Dar tot degeaba.

Cat despre varsta...Cred ca e foarte frumos sa faci copii de tanara. Prietena mea cea mai buna a nascut la 22 de ani doua fete gemene. Acum sunt mari si frumoase. Eu...doar 32. Dar, nu stiu de ce, acum, in perioada asta ma simt mai batrana.

Mergi la inceput

Oana hihihi lasa batraneala ca n'are rost. esti tanara, frumoasa si pe cale sa devii mamica pentru a doua oara. Ce poate fi mai frumos? Referitor la alaptat tu ai scapat de grija, macar stii ca laptic vei avea insa ramane sa vezi cum il alaptezi pe bebe. Eu as rezista in fata presiunilor familiei, le-as spune de pe acum ca voi alapta chiar de imi tai sfarcurile si e copilul meu si inchid subiectul. Zic si eu. Eu am noroc ca nimeni nu e aici sa ma bodogane, cel putin sotul are incredere in mine totala si atat ii trebuie sa imi dicteze ce sa fac ca i-o pun pe fie-sa in bratze sa se descurce. Adica poate normal sa emita pareri dar nu sa mi le impuna.

Aylin cred ca Stefania s-a referit la procentajul populatiei care poate obtine un credit la o banca in Romania comparativ cu cel din tarile occidentale. Avem exemple aici pe forum de fete care isi pot permite un credit dar banca nu acorda imprumutul respectiv din varii motive. Aici cunosc persoane care abia au intrat in UK si a doua zi au obtinut credit card cu limita de 3000 lire de la banca as vrea sa vada daca se intampla asta si in Romania.

Faptul ca tu iti poti permite toate astea in Romania inclusiv iti poti permite sa refuzi o oferta de munca in afara nu inseamna ca sunt toti in cazul asta. Sa-ti mai spun ca fratele meu lucreaza in afara cu contract si anul trecut a dorit sa faca credit pt locuinta in baza fiselor de salarizare de unde lucreaza si i-a fost refuzat? Sunt multe motive care pot determina un om sa nu se intoarca in Romania si sa-si foloseasca capacitatile in alte tari.Iar Stefania a spus ca admira persoanele care isi asuma responsabilitatea unui copil chiar si in lipsa posibilitatilor. Eu cel putin asta am inteles.

Luna 30 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Mergi la inceput

V-am spus ca dimineata la dr. aveam tensiunea 13 cu 8? Cam mare, a spus dr. Eu am tacut chitic si n-am zis nimic de cafeluta de dimineata. Dar promit sa nu mai beau. Gata! Desi mi-e gandul uneori la tigara aia "lasata intr-un colt pe etajera" (Lia stie!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Mamii, ce tinerica si curajoasa esti, bravo tie . Despre intorsul in Rom, depinde de fiecare, eu cunosc cazuri si asa si asa. Veti hotari la mom respectiv cum e mai bine pt voi.

Anya20, de aseara vreau sa-ti spun, e superba absolventa si i-ati pregatit o supriza excelenta lui tati. M-a omorat costumatia ei, felicitari mamei lui Valen pt executie. Sunteti frumosi toti patru, nu va doresc in plus decat sa fiti mereu sanatosi, restul vine de la sine.
Pupaturi lui Valen, bon retour a la maison!

Aylin, ma bucur ca ai scris mai mult azi, inseamna ca esti bine, nu? Te vei mai intoarce la serviciu?
Despre probl cu patut vs cosulet, daca sunteti umblareti, poti lua un pat de voiaj (pliabil, cu plasa), il comanzi pe net si gata. Mai incolo o sa vezi daca e de ajuns asa sau vrei si unul de lemn. Sau folosesti landoul de la carucior, daca ai de gand sa iei asa ceva.

Ioana, vino tu aici ca-ti promit eu ca nu o sa faci foamea .

Iulia, Lavinia, felicitari pt eco.

Alina.a, bafta la dr, sa vii cu vesti bune.

Gabi, esti mama eroina, am zis!

Azi am raspuns din amintiri, asa ca ma opresc aici, pup toate fetele, o seara placuta si un we linistit,

Anto 35 cu siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Luna stiu si eu un caz in care omul lucreaza la o companie internationala (f mare si cunoascuta in lume) cu birouri inclusiv in Romania, dar pe motiv ca nu are cartea de munca semnata in Romania (nu stiu exact cum sa ma exprim, intelegi tu...) nici o banca nu ii acorda credit. Si crede-ma salariu are! Si io tot ca tine am inteles ca se referea la cele care nu isi permit foarte multe, dar totusi

Simona 31+ Matei Hisham

Nu e suficient sa apartii speciei umane ca sa fii om.

Mergi la inceput