Pescarusii pot fi periculosi?
![](images/user_woman.png)
Intrebare prosteasca,poate,dar cine nu si-ar pune-o daca ar trai secventele de mai jos?
La noi pe bloc si-au facut cuib niste pescarusi.Blocul meu este chiar langa lacul I.O.R. pentru cine stie zona.
Nu e prima data,si anul trecut cuibul a fost acolo.Anul acesta sunt mai multi,vreo 5 sau 6.
Problema este ca pescarusii cu pricina nu se manifesta nici pe departe ca cei de la mare.
In primul rand sunt foarte mari.In al doilea rand,seara,in timpul noptii si la primele ore ale diminetii scot niste sunete infioratoare,de animale ranite,un fel de urlete,care,sincer,daca le auzi,iti furnica un pic sira spinarii.
Eu stau la ultimul etaj si ii vad mereu,zboara foarte jos si par disperati,intr-o dupa-amiaza chiar se indrepta unul spre bloc,iar eu fiind la geam,am avut vaga senzatie ca se repede spre mine......
In fine,concluzia pe care am tras-o,sau presupunerea,este ca sunt infometati,alt motiv al strigatelor lor si al faptului ca se manifesta agitat nu vad.
Ma intreb si va intreb: pot deveni periculosi?
P.S.Iaca ce facu Hitchcok cu "Pasarile".......
BRENDA
FOREVER YOUNGSa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
Nu stiu daca sunt periculosi, dar stiu ca sunt foarte cersetori si daca le dai o data de mancare nu mai scapi de ei, pot sa vina sa iti ia mancarea din mana:))
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Alexa Ioana spune:
din cate stiu, au fost cazuri in care au atacat oameni (in sensul ca au plonjat si au lovit cu ciocul, probabil credeau ca gasesc mancare sau se simteau amenintati), dar n'as putea spune chiar ca's periculosi.
oricum, orice animal care traieste in alt mediu decat cel obisnuit pentru specia lui (ca in cazul pescarusilor de care spui) are un comportament oarecum "alterat" fata de cel normal al speciei din care face parte, si pot fi imprevizibili. (mai ales in situatia in care traiesc in zone antropizate, cu grad ridicat de poluare - chimic, fonic, etc)
alexa si mami
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aidaciolac/aidaciolac.jpg)
aidaciolac spune:
Eu am crescut in Constanta si tin minte ca pescarusii furau pe timp de iarna carnatii pusi la uscat in balcon.
Sunt prea putine cazurile cand au atacat oameni sau copii , dar sa nu uitam cu sunt foarte multi pescarusi la mare.
Aida - mama de pisica mica.
apsara spune:
Pescarusii sunt niste hoti, caraghiosi si galagiosi. Periculosi nu sunt insa nu se poate lasa nimic la vedere.
![](images/user_man.png)
DARAEL spune:
Cel mai “periculos” lucru la care trebuie sa te astepti este sa iti daruiasca un “noroc” pe haine.....
Aaaaa, daca “norocul” cu pricina iti aduce potul cel mare la Joker, te gandesti si la mine cand faci chef si papi savarine-friscoase ?
Cu drag de pescarusi ,
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
PS> acum fara gluma – e pericol doar sa sparga un geam nevazandu-l (se mai intampla, si nu numai la pescarusi – vrabiile de ex nu isi dau seama unde este geam; pitzigoii in schimb, stiu intotdeauna; de, pitzigoii “e mai destepti” ). Asa ca este bine sa ai perdele non stop.
![](images/user_man.png)
DARAEL spune:
Am uitat – NU lasa nimic lucitor la indemana lor, chiar si in camera langa geamul deschis. TOT ce este stralucitor este ispita irezistibila pentru “pofticiosi”.
PS> Asteptam pozne cu “vecinii” tai !
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
Alexa Ioana spune:
inseamna ca profii mei de ornitologie si etologie vorbeau prostii... asta este, se mai intampla ...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Pescarusii pot deveni periculosi, ca orice animal de altfel, cand sunt in perioada de cuibarit.
Cei care au atacat la mare anul trecut aveau cuiburi.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
moniboni spune:
Si eu stau tot pe malul I.O.R-ului si, intr-adevar, sunt multi pescarusi ...mie personal nu mi se par infricosatoare zgomotele pe care le scot, mai degraba mi se face rau de tot dor de mare!!!
Nu ma face sa-mi dezvolt o noua fobie, te rog!
mamica de rockerash
grenouille spune:
problema e ca pescarusii mai cauta mancare si prin gunoaie (sunt un fel de "sanitari") si cine stie ce microbi poarta. oricum, cu toata povestea cu aviara anul trecut, ar fi bine sa va paziti de contactul cu pasarile salbatice