Mamici de Noiembrie-Decembrie (31)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
darleena spune:
Gabitz multi doctori ginecologi au ajuns sa recomande TT si femeilor sub 35 de ani, chiar femeilor cu o varsta foarte frageda.
Au ajuns la concluzia asta pentru ca au fost cazuri in care femei tinere, care teoretic nu aveau de ce sa prezinte risc de copii cu malformatii, au nascut bb-i cu SD sau alte malformatii.
Chiar un studiu a relevat faptul ca in prezent se nasc mai multi copii cu SD, nascuti din femei sub 35 de ani, tocmai pentru ca cele cu varsta mai inaintata isi fac teste pentru depistarea acestor malformatii si in caz de ceva, recurg la intrerupere de sarcina.
Daca stai sa te gandesti ca si la varsta de 18 exista un procent - ce-i drept mic- de a da nastere unui copil cu malformatii, iti dai seama ca la orice varsta exista un procentaj de risc.
Acum depinde de fiecare, si mai ales daca se simte pregatit sa dea nastere unui copil cu malformatii.
In ceea ce ma priveste, cum probabil ti-ai dat seama, sunt o adepta a testelor, chiar daca nu sunt ele 100% edificatoare, dar macar stiu ca am facut tot ce mi-a stat in putinta sa stiu ca bb e ok.
Este doar parerea mea, nu condamn alta parere, sa nu ma intelegeti gresit.18+ ???
Pana vine bubu
poze bubu mic
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
anacami spune:
Buna din nou!
Felicitari mamicutelor care au aflat ca vor avea
Gabitz, riscul este mai mare pt. cele peste 35 ani, dar asta nu inseamna ca nu exista riscul de a naste copii cu boli genetice si la mamicile mai tinere- exista cazuri si la noi pe forum. De ex., Felis este o mamicuta care la mai putin de 30 ani a nascut un baietel cu SD.
La mamicile de sept.-oct exista un caz in care TT a depistat SD, din pacate aminiocenteza (facuta la Viena) a confirmat boala (s-a constatat si dupa avort).
Apoi, mai exista o forma usoara de SD- se numeste mozaicism- care nu se observa prea bine in primele luni de viata, deci nu poate fi depistata nici ecografic.
Daca a facut totusi TT si a iesit pozitiv, este mai bine sa faca amnio sa scape de stresul pe care l-ar putea avea toata sarcina.
Mai este o fata la noi care chiar zilele trecute ne spunea ca i-a iesit risc marit pt. Trisomia 18 (Sindrom Eduards) si voia sa faca amniocenteza cu dr. Tutunaru; imi scapa numele acum...
Bafta, eu sper sa fie un rezultat fals pozitiv- au fost f. multe cazuri
Este drept ca pot exista si cazuri cu rezultate fals negative, deci inca mai am un mic stres(ce-i drept mult mai mic..) pana la nastere (eu mi-am facut TT si a iesit negativ)
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
pet.cost2005 spune:
bb - ai si tu dreptate cu numele astea ... dar ce te faci daca nu ii place nici unul, cum e cazul meu ???? Asa mai bine unul si gata ... nu ii place, sa-l schimbe, pe mine atat m-a dus mintea
.
gabi - daaaa ... gata ciorbita ... buuuunaaaaa !!!!! Mai veniti cu idei ... ca nu mai stiu ce sa fac, da' nu chestii complicate ... si daca sunt de acord si celelalte fete sa vorbim de mancare .. ca iar imi dau penalizare ca-s eu capul rautatilor ...
Faptul ca se recomanda aceste investigatii nu e rau ... daca e spre binele copilului ... sa verifici cat e de sanatos. E drept, dupa o anumita varsta riscurile sunt mai mari, dar asta nu inseamna ca la 20-30 de ani nu poti da nastere la un copil bolnav ... eu prefer sa stiu (daca tot e posibilitatea acum, cu tehnica asta) decat sa am un soc la nastere sau dupa ... cu un copil handicapat. Asta e parerea mea !!!
Petronela
puiutul mult dorit !!!!
crissintibun spune:
Buna dimineata ,dragi gravidute!
Petro,ai dreptate ! E normal sa iti doresti pt copil fix ce ti-ar fi placut sa faca ai tai pt tine si nu s-au gandit.
Jasmin,ma bucur sa vad ca imi dai dreptate k sunt 2 nume mai deosebite ..Asta am si urmarit ,sa fie mai rare.
Eu azi sunt destul de necajita k a plecat sotul in delegatie de la 5 dimineata si pana pe la 12 noaptea nu ajunge acasa.In plus nici nu mai am ore la fac ,am intrat in sesiune si ar cam trebui sa ma apuc de invatat ....Trebuie sa ma mobilizez si sa ma apuc in cateva minute k ,pt prima oara in viata de student nu mai pot sta treaza noaptea sa invat .Amalia e de vina...
Va odresc un weekend minunat,
Cristina 18+ si
Amalia Miruna
dany26 spune:
Petronela mersi mult de raspuns....uau m-a ingrozit si mai tare explicatia aia ...dar sper ca DD sa ma ajute sa nu fie nevoie de asa ceva....
gabitz78 spune:
eu nu am vrut sa supar pe nimeni,si eu sunt deacord cu teste si vaccinuri, dar mi s-a parut ca in loc sa va bucurati de viata sunteti ingrijorate de acest test. sper sa nu ma intelegeti gresit. bineinteles ca oricine isi doreste sa tot ce e mai bun si sa fie sanatos bb. e normal. eu doar vroiam sa va "citesc" putin mai vesele...
pupici dulci.
ps - sper ca nu primesc bulina neagra!
adinag spune:
quote:
Originally posted by bb_yasmi
neata
eu am fost ieri si m-am uitat la miniblu dar nu ne-am hotarat. cinva ma intrebat cum sta bebe cand e mic in el, se lasa pe spate.
azi vreau sa merg sa imi caut un dres de baie si mai am un pic pana la concediu si nu am dres!!
flory, felicitari de baietzel!!! poate se schimba si la noi, ce s-ar mai bucura sotzu'...
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami18+ 70%
Yasmina Alisa
poza eco bb si burtik
Eu te-am intrebat, banuiesc ca atunci cumperi un sac special mai stabil pentru pus in carut, ca nu-i bine altfel! Iti cade altfel bb afara... Eu n-am vazut in imagine si nici in descriere sacul de care vorbesc, de aia intrebam!
Ramo, imi pare tare rau pentru catelul tau! Ce face, si-a mai revenit?
Adina 11+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
petro nici mie nu imi plac ale mele nume .....
_
viitoare mami 18+ 70%
Yasmina Alisa
poza eco bb si burtik
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RAMONELLA/RAMONELLA.jpg)
RAMONELLA spune:
Adina e mai bine,si-a revenit aproape complet,schiopateaza putin,dar e bine.La 1 ma duc acasa sa vad ce face.
Oana felicitari pentru fetita!!!!Ce frumos,o fetita si un baiat!!!!
Eu azi la 5 ma duc la eco.De abia astept.Sper sa fie bine bebelina,sa nu o fii suparat sperietura de aseara.Si sa speram ca nu i-a crescut o putza.
poze
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
Ramonel18+
Alexia Beatrice
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by adinagquote:
Originally posted by bb_yasmi
neata
eu am fost ieri si m-am uitat la miniblu dar nu ne-am hotarat. cinva ma intrebat cum sta bebe cand e mic in el, se lasa pe spate.
azi vreau sa merg sa imi caut un dres de baie si mai am un pic pana la concediu si nu am dres!!
flory, felicitari de baietzel!!! poate se schimba si la noi, ce s-ar mai bucura sotzu'...
_
viitoare mami18+ 70%
Yasmina Alisa
poza eco bb si burtik
Eu te-am intrebat, banuiesc ca atunci cumperi un sac special mai stabil pentru pus in carut, ca nu-i bine altfel! Iti cade altfel bb afara... Eu n-am vazut in imagine si nici in descriere sacul de care vorbesc, de aia intrebam!
Ramo, imi pare tare rau pentru catelul tau! Ce face, si-a mai revenit?
Adina 11+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
nu este nevoie!!! se lasa pe spate si este ok. e pt bebe incepand cu 0 ani.
_
viitoare mami
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
poza eco bb si burtik