Pedepse prea blande pt. malpraxis :(

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Aida , doctorii de la diverse sectii nu se ...simpatizeaza intre ei .La fel este si cu ei de la diverse catedre din facultate.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO

Jasmine , doar pt. ca au aceeasi meserie nu inseamna ca se agreeeaza.

Nu-i vorba ca se agreaza sau nu dar nu sunt prosti sa creeze un precedent. Daca azi il tamponam pe Georgescu ca a omorat un copil, am creat un precedent si poate maine ajunge unul din comisie sa fie tras la raspundere pentru o greseala. Daca greselile, neglijenta, magaria, corputia sunt tratate cu un avertisment si eventual 10% din salar atunci toti medicii (inclusiv comisia) se simt in siguranta .

Asa schimbari enorme s-ar produce daca pacientii s-ar putea judeca in proces civil cu medicii si ar putea cere despagubiri din averea medicului si din bugetul spitalului. In 4-5 ani medicina romanesca ar fi de nerecunoscut.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

Aida , doctorii de la diverse sectii nu se ...simpatizeaza intre ei .La fel este si cu ei de la diverse catedre din facultate.

De ce exista aceasta antipatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_78 spune:

quote:
Originally posted by bird70

Asa schimbari enorme s-ar produce daca pacientii s-ar putea judeca in proces civil cu medicii si ar putea cere despagubiri din averea medicului si din bugetul spitalului. In 4-5 ani medicina romanesca ar fi de nerecunoscut.

Problema este ca parintii nu vor bani de la acesti medici, vor doar sa plateasca pt. greseala pe care au facut-o (si nu vor material). Culmea nesimtirii din partea unui medic dintre cei vinovati a fost ca l-a sunat pe tatal baiatului a doua zi dupa inmormantare si i-a oferit bani sa nu deschida proces.
Toata lumea stie ca nu poti sa mergi la medici si sa te trateze cat de cat normal daca nu le bagi si in buzunar. Nu ai bani nu se uita la tine, majoritatea dintre ei.
Ideea este ca avem si noi copii si multi dintre noi ii chemam acasa sau mergem la spital cu ei sa ii trateze. Cum mai putem sa avem incredere in ei si sa nu ne intrebam " Oare o sa-l faca bine sau o sa mi-l omoare?"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariana_78
Problema este ca parintii nu vor bani de la acesti medici, vor doar sa plateasca pt. greseala pe care au facut-o (si nu vor material).

Nu e vorba doar de parintii astia, ei nu vor bani dar un om nenorocit de un medic incompetent care si-a pierdut piciorul de exemplu, vrea bani ca sa-si hraneasca familia.

Un medic practica medicina in cu totul alt fel daca stie ca poate sa-si piarda licenta, sa faca puscarie si sa-si piarda casa, masina si contul din banca, fata de un medic care in cel mai rau caz este mustrat de o comisie plictisita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_78 spune:

quote:
Originally posted by bird70

Un medic practica medicina in cu totul alt fel daca stie ca poate sa-si piarda licenta, sa faca puscarie si sa-si piarda casa, masina si contul din banca, fata de un medic care in cel mai rau caz este mustrat de o comisie plictisita.

Ai dreptate. Tocmai asta m-a deranjat ca medicii omoara un om sau il nenoroceste si primeste drept pedeapsa o mustrare. Normal ca nu le este frica de nimic atata timp cat stiu ca au spatele asigurat de colegii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Bine zis bird70,te sustin!

Iolanda Alexandra 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Dragele mele , sa vedeti cum e cand un oncolog asteapta rezultat de la RMN ca sa stie ce tratament sa continue
... si radiologul da un rezultat vag , nedefinit , pt simplul fapt ca a fost prea destept sa mearga la specializare;
... sau asteapta telefon de la chirurg sa spuna ce a facut in sala de operatie ca sa zica ce sa faca mai departe;
... si cand asteptarile astea nu sunt satisfacute,
... si cand oncologu da din colt in colt ca nu prea stie ce sa faca in astfel de caz , ce decizie sa ia fara ajutor .

Asta cum se cheama?
Nu cumva este malpraxis , pt asta cine plateste ?
Tot copii nostrii si acest oncolog care nu are nici o vina ca nu a primit ajutorul de baza !
Asa e in Romania , nu se va schimba niciodata .

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Imi pare atat de rau ca trebuie sa pun cireasa pe tort, incat as prefera sa nu mai scriu nimic. Dar nu pot sa trec indiferenta si sa nu ma revolte.
Uitati aici un alt articol de ziar, local, despre o alta operatie de apendicita.
http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articolarhiva&domeniu=Eveniment&articol=109&dataz=2007/06/04
Articolul de pe net nu are si pozele foii de observatie ca sa vedeti cum se vad clar modificarile facute in aceasta. Cum la antecedentele medicale din Nu este facut DA. Medicului respectiv i se intocmeste dosar penal. Credeti ca va pati ceva? Eu nu cred!
Mi-e rusine pentru dorinta mea de copil, aceea de a deveni medic, pe care nu am dus-o la indeplinire. Oare acest medic, mai poate trai impacat cu constiinta lui, stiind ca a omorat atatia copii? Citind saptamana trecuta articolul imi spuneam: sigur nu va pati nimic! Citind in dimineata asta cele scrise de voi, am realizat ca va pati ceva: va primi o mustrare!
Sa ma ierte Dumnezeu, sunt insarcinata, mai am putin si aduc pe lume o fetita, dar daca mi s-ar intampla asa ceva, eu nu mai astept Colegiul Medicilor sa dea o mustrare! Eu mor cu medicul de gat! nu vreau sa instig pe nimeni sa isi faca dreptate singur! Dar asta simt!
Imi lasa un gust mai amar ca fierea cand vad ce se petrece in medicina romaneasca si ma intreb dece eu am avut sansa ca un medic sa-mi salveze mama cand aveam numai 9 ani si acum mi-e teama sa o internez in spital sau sa am eu sau familia mea de a face cu medicii?
iertati-ma ca m-am intins atat, dar sunt revoltata si as bate pe cineva acum!

Mergi la inceput