Mamici de septembrie - octombrie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

quote:
Originally posted by Sabina
azi am primit textul Sofiei de la serbare. e despre Germania si compozitori, il scriu aici pt fetele nemtoaice/elvetiene si pt Andries, careare baiatul la gradi de germana:
[...]
o traducere aproximativa ar fi:
din domeniul muzicii germania ...se poate mandri cu multi compozitori clasici de renume mondial.
Cei mai vestiti dintre ei sunt JS bach si unul din cei mai importanti reprezantanti ai clasicismului, Lv Beethoven. D se mandreste si cu Schumann, Wagner etcetc.
Mi se pare f fdragut din partea educatoarei sa-i dea ei textul asta, pt ca stie ca suntem muzicieni:)

Unu: e un text atata de elevat, ca eu cred ca Galagia ta e la Goethe Institut, angajata ca referenta! Pai daca la gradi au asemenea chestii, cu formulari rafinate, ce-or face mai incolo...?!

Doi: Traducerea ta e f.f. buna! Curaj, ca nu ai uitat-o deloc!

Piciulika 23+
http://new.photos.yahoo.com/piciulika_s/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

quote:
Originally posted by kriss79

Neata
are cineva sau a avut scaun maro inchis la culoare spre negru?
se poate sa fie de la Elevit?

Vine bebe
Burtik
Cristina20+

si eu am avut azi dimineata un scaun cum zici tu..si m-am intrebat de ce si am realizat ca singura chestie noua din "alimentatia" mea a fost o pastila de Fe. asa ca, da, poate fi de la elevit caci banuiesc ca contine si Fe. Stai linistita!

urmychance25baietelul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

urmy, mersi mult de raspuns! acum stiu ca e de la Elevit.

Vine bebe
Burtik
Cristina20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Si ultima rafala, la raport:
Am fost dimineatza la controlul normal.
Ma durea burta de numa si era cam tare cand am mers incolo, cu tot buscopanul. Zic: hait, ca macar vede nena dr.ul ce-i!
Si ce era: ala micu' statea dreptzi ca la parada, proptit cat era de lung, de-a latul bazinului. Unde-i erau calcaiele, era si junghiul! Da' rau, ca la apendicita!

Am uitat sa va spun: eu il simt din 16 sapt implinite, si distractzia mare e ca il simt prin piele cam de la 18 sapt. Adica se impinge prin burta asa de tare, ca am burta cu colturi, parca am inghitzit un Toblerone. Uneori cu tot spatele, ca-l poti tine in palma.
Il tot mangaiam cu sotzul si-apoi ne-am facut griji, ca o fi prea fragil - parca puneai mana direct pe el!! Dr-ul zice ca nu, ca e bine protejat. Uff. Doar ca am placenta foarte in fatza si literalmente e pielea intre noi si el.
Deci acuma am ajuns la flic-flacuri cu cel mic si pozitzii de dreptzi si eu le confund cu contractzii - cert e ca mai am si de alea - complicata treaba!

Altfel toate bune, colul exact ca acum o sapt., 3,5 si drul s-a aratat multzumit. Fierul tura asta la limita - am suplimente acuma - si glicemia provocata ok (desi facuta cam devreme de asistentele zeloase). Deci sper sa evoluam cat mai normal de acum. Doamne-ajuta!

Am fost zilele astea sa vedem spitalul, sala de nasteri etc - ca de-acum inainte 3 sapt sunt singurica si voiam sa ne sfatuim. E super OK si o moasa asa de haioasa si pozitiva ne-a explicat ce si cum, ca parca mi-a mai luat din frica. Vana, scaunel maya, homeopatie, lampa cu uleiuri, minge etc numa' sa vrea mama si copilul!
Ne-am conversat azi si cu medicul (nastere, optiuni, anestezii samd) si apoi spasit imi spune ca la inceputul lui Oct. el... e in vacanta cu copii!

Cica are inlocuitor - dar EU NU VREAU CU INLOCUITOR, VREAU CU EL!
Ori vin cu voi in Sept. ori tzin genunghii stransi vreo 10 zile!

Piciulika 23+
http://new.photos.yahoo.com/piciulika_s/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Noi am reusit sa dormim vreo 3 ore, m-am mai destresat nitel.
Kriss am retinut programarea pe 13 la dr. Iliev, dar am realizat acum ca e 13

Incerc acum un ton optimist, ma rog la DD sa fie totul bine.

Piciulika m-am amuzat nitel cu povestioara ta, cu bebe ce sta tnantzos intins de-a latu'.
Si mie imi idoaie burtica rau. De fapt uneori se intinde la trezire, alteori riposteaza la pozitia mea, iar dimineata cand mi-e foame mie...cred ca il deranjeaza zgomotul de matze goale. Cred ca si tresare la zgomote puternice si la usi trantite aiurea. E tare scump.

Alinus 22+ cu Iulius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Alinus, ma rog si eu la DD sa fie bine! Nu fii acum superstitioasa cu ziua de 13..
Piciulika, alinus , vad ca la voi bebe e activ si suntem oarecum apropiate ca sapt..la mine in afara de cateva bolboroseli prin burta din cand in cand..nu simt nimic..nici picioruse, nici pumnisori samd
ei, dar sapt urmat mergem si noi la medic si o sa vad eu cat e de activ atunci

Vine bebe
Burtik
Cristina20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Alinus, nu-i nimic daca e 13. Lasa superstitiile, important e sa te linisteti tu la eco. Ai sa vezi ca va fi bine. O cunostinta de a mea, care a nascut in ianuarie, tot asa a patit la eco si a refacut dupa o vreme ecografia si se resorbisera.

Sim 27+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Si la mine e meci mare in burta. Cand ma asez seara in pat, nu ii place deloc pe o parte. Ii trebuie cam juma de ora sa se linisteasca - probabil ca isi schimba pozitia. Si cand vorbesc cu el sau ii pun muzica face show.

Sim 27+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

quote:
Originally posted by kriss79

Neata
are cineva sau a avut scaun maro inchis la culoare spre negru?
se poate sa fie de la Elevit?

Vine bebe
Burtik
Cristina20+

Elevitul contine fier si doctorul mi-a zis ca asta se va intampla. Deci stai linistita. Acelasi lucru se intampla si daca mananci de exemplu salata verde care tot asa contine fier.

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Sim mie nu de aceasta lacuna/chist mi-e frica. Sunt destule cazuri pe forumurile romanesti cand aceste lacune nu s-au resorbit si copii traiesc cu ele, in plus, nici nu influenteaza dezvoltarea neuronala psiho-motorie a bebelusului.
Ci de faptul bebe ar putea avea si alte semne de boala(caz in care chistul se asociaza cu aneuploidii, si nu doar trisomia 18, ci si Sindrom Down, ceeace nu stiam pana acum, triploidie sau trisomia 18 mosaicata ) si dr sa nu le fi vazut.

--------------Citez Doctorul Tutunaru-------------------
1 trisomia 18 este o aneuploidie care rar supravietuieste pana la termen si atunci copii mor intr-un interval ce masoara in ore pana la cateva zile. asta unu la mana.

2 doi la mana aproape nu exista trisomie 18 care sa nu fie insotita de malformatii evidente (ceea ce s-ar fi vazut la echografia morfologica).

3 orice tesut/organ care are o functie de secretie este predispus sa faca chisturi (chisturi de ovar, chisturi de plex coroid, chisturi sebacee, etc.).
mie nu de trisomia 18 mi-e frica (care oricum nu supravietuieste) ci de cea 21 (SD), care risca sa treaca neobservata, iar nounascutul este viabil.-----------------------------

Iar dr straini ia uitati ce zic:
--------------The brain contains pockets or spaces called ventricles with a spongy layer of cells and blood vessels called the choroid plexus.

The choroid plexus has an important function of producing a fluid called cerebrospinal fluid. The fluid produced by the cells of the choroid plexus fills the ventricles and then flows around the brain and the spinal cord to provide a cushion of fluid around these structures.

HOW COMMON IS CPC (CHOROID PLEXUS CYSTS) AND HOW DO THEY IMPACT AN INDIVIDUAL'S HEALTH?
It is believed that 50% of adults in the general population have one or more tiny CPC'S. CPC's have no impact on an individual's health or development.------------------------

Mergi la inceput