ajutor febra

ajutor febra | Autor: cosmi

Link direct la acest mesaj

Citind multe despre febra la bebelusi, credeam ca voi fi pregatita. Dar uite ca nu este asa. Diana a facut febra de duminica seara. Ii creste, ii scade si tot asa. Ieri a fost dr. la noi si ne-a prescris Paracetamol sirop si Amoxicilina sirop. Cea din urma trebuie sa i-o administrez doar daca nici azi nu ne scade febra.
Oare ce sa fie? Avem 8 luni. S-ar putea sa fie de la dintisori. In cazul acesta cat dureaza febra?
Altceva ce ar putea fi? Diana este mult mai linistita ca de obicei. De papat papa bine.
Amalia parca simte starea surioarei ei si este, si ea, mai linistita. O priveste, ii face cu manuta si se joaca cuminte in patut.
Va pupam dulce.

Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Daca doctora a vazut-o si nu are nimic in gitut, sau alceva, poate fi de la dintisor( daca este primul). Noi am patit asa la primul dinte.
Sanatate

Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Poate fi de la dintisori. Cand Alexutzei ii ieseau dintisorii facea febra si 3 zile si era foarte mofturoasa. daca papa bine - e ok. Fetita mea nici nu manca si nici nu dormea noaptea. Paracetamolul amelioreaza durerea. Important este sa fii tare sa nu simta bebelushul tau ca ceva e in neregula. Ar trebui sa-i transmiti numai siguranta. Orice stare de neliniste pe care o simti i se va transmite. sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ierima spune:

Cred ca ar trebui sa scrii exact care este febra pe care o face fetita, pentru a-ti putea raspunde la acest subiect.

Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu nu-i dau paracetamol sau nurofen decat daca trece de 38/38.5.Cica pana la 38 e normal in perioada de eruptie dentara.

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi spune:

Facem febra si 38,8.
E bine oare sa-i iau temp. in gurita? Nu prea vreau s-o chinui cu termometrul in fundic!
Puteti sa-mi spuneti care e mai bun: Paracetamol sirop sau supozitor?
Multumim.

Mergi la inceput

La temperaturi mai mari de 39 se recomanda amandoua.pentru bb asa mici exista niste termometre suzeta.Eu am avut la fetita mea si bine mi-a prins.Cred ca spuzitorul actioneaza mai rapid.Nu cred ca este vorba de care-i mai bun.

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Nu-i baga termometrul asta obisnuit in gurita,sa nu se-ntample accidente...

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Cosmi si eu cu Ana(11 luni) am avut probleme de sambata incepand. Posibil sa fie ceva viral.Initial si eu am pus pe seama dintilor, am fost la un medic si mi-a spus ca e putin rosie in gat(nu puroi, nu nimic grav). I-am dat Nurofen la 8 ore, dar daca incetam cu administrarea antitermicului facea iar febra( a avut si 39 intr-o noapte). Desi sunt foarte refractara la antibiotic si am vrut sa evit, acum i-am dat Sumetrolin(antibiotic f.usor, echivalentul Biseptolului) si deja nu mai are febra, nu i-am mai dat Nurofen. Doctorita mi-a spus sa-i dau 5 zile, dar daca totul merge bine cred ca-i voi da doar 3 zile, sa vedem insa cum se va simti ea.

Numai bine si sanatate,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi65 spune:

quote:
acum i-am dat Sumetrolin(antibiotic f.usor, echivalentul Biseptolului) si deja nu mai are febra, nu i-am mai dat Nurofen. Doctorita mi-a spus sa-i dau 5 zile, dar daca totul merge bine cred ca-i voi da doar 3 zile, sa vedem insa cum se va simti ea.

Numai bine si sanatate,
Cristina

Nu sint doctor, dar iti spun si eu ce am auzit si ce am mai citit pe aici pe forum. Daca nu-i dai antibioticul 5 zile atunci mai rau ii faci deoarece s-ar putea sa se dezvolte alti microbi rezistenti la antibiotic. Oricum ideea e sa-i dai chiar daca nu mai are nimic atit timp cit a zis doctorul. Mai intereseaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

quote:
Originally posted by cosmi

Facem febra si 38,8.
E bine oare sa-i iau temp. in gurita? Nu prea vreau s-o chinui cu termometrul in fundic!
Puteti sa-mi spuneti care e mai bun: Paracetamol sirop sau supozitor?
Multumim.

Cosmi,

daca nu are alt simptom in afara de febra ar putea fi chiar rubeola.
dai antitermice, pana te lamuresti de la ce vine febra.
noi am avut 4 zile febra (pana in 39) si am tratat-o doar cu supozitoare paracetamol (1 dimineata si unul seara). In a 5-a zi a aparut eruptia si ne-am linistit cu totii!

Sanatate!

cora si mara mica (9 luni)

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput