ajutor febra
Raspunsuri - Pagina 2
mirela.mustaciosu spune:
Daca medicul a controlat-o si nu are rosu in gat, nimic la plamani, nu are rinoree, nu ii curg ochii, nu tuseste, nu are scaune mai multe sau mai moi ca de obicei, ar putea fi de la dinti, desi noua medicul ne-a spus ca de la dinti nu face niciodata temperatura mai mare de 38 (Tudor a facut si 38,8 - controlat intrarectal). Temperatura stiu ca e mai concludenta daca o controlezi intrarectal, doar daca nu ai un alt fel de termometru superperformant in care sa ai deplina incredere. Medicul nostru ne-a recomandat sa folosim Paracetamol (sau eferalgan) pentru temperaturi sub 38,5 si Novocalmin (sau Nurofen) pentru temperaturi peste 38,5. Rubeola ar putea fi, intr-adevar, dar de obicei rubeola e insotita si de alte simptome pe langa febra, specific acesteia fiind inflamarea ganglionilor (se simt bine cei de la ceafa si dupa ureche), doar ca pana la eruptie e foarte greu de diagnosticat fiind des confundata cu o viroza obisnuita.
Cat despre antibiotic, si medicul baietelului meu e de parere ca trebuie administrat atunci cand face febra, dar numai daca febra e insotita si de alte simptome. Cand a facut febra si in rest era "curat" m-a trimis sa-i fac analize (coprocultura, urocultura), sau a venit sa-l vada dupa 2-3 zile avand in vedere ca la multi copii gripa se manifesta prin aparitia febrei si dupa cateva zile doar a celorlalte semne (rosu in gat, rinoree etc.). Eu cred ca ar fi bine sa te mai consulti cu un medic daca ai indoieli. Si poti sa-i faci o urocultura daca alte semne de boala nu sunt. Multa sanatate!
cristinutza spune:
quote:
Originally posted by adi65quote:
acum i-am dat Sumetrolin(antibiotic f.usor, echivalentul Biseptolului) si deja nu mai are febra, nu i-am mai dat Nurofen. Doctorita mi-a spus sa-i dau 5 zile, dar daca totul merge bine cred ca-i voi da doar 3 zile, sa vedem insa cum se va simti ea.
Numai bine si sanatate,
Cristina
Nu sint doctor, dar iti spun si eu ce am auzit si ce am mai citit pe aici pe forum. Daca nu-i dai antibioticul 5 zile atunci mai rau ii faci deoarece s-ar putea sa se dezvolte alti microbi rezistenti la antibiotic. Oricum ideea e sa-i dai chiar daca nu mai are nimic atit timp cit a zis doctorul. Mai intereseaza-te!
Adi tatal Anei-Maria
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=adi65
Acum m-am speriat de-a binelea. Credeti ca fac mai mult rau daca (azi se fac 3 zile de cand ii dau Sumetrolin)intrerup tratamentul cu Sumetrolin? Daca nu-i dau 5 zile ii pot face mai mult rau?Stiam ca antibioticul se da 3 sau 5 zile. Cine mai stie ceva despre asta please reply!!!!
Ana71 spune:
quote:
Originally posted by cristinutzaquote:
Originally posted by adi65quote:
acum i-am dat Sumetrolin(antibiotic f.usor, echivalentul Biseptolului) si deja nu mai are febra, nu i-am mai dat Nurofen. Doctorita mi-a spus sa-i dau 5 zile, dar daca totul merge bine cred ca-i voi da doar 3 zile, sa vedem insa cum se va simti ea.
Numai bine si sanatate,
Cristina
Nu sint doctor, dar iti spun si eu ce am auzit si ce am mai citit pe aici pe forum. Daca nu-i dai antibioticul 5 zile atunci mai rau ii faci deoarece s-ar putea sa se dezvolte alti microbi rezistenti la antibiotic. Oricum ideea e sa-i dai chiar daca nu mai are nimic atit timp cit a zis doctorul. Mai intereseaza-te!
Adi tatal Anei-Maria
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=adi65
Acum m-am speriat de-a binelea. Credeti ca fac mai mult rau daca (azi se fac 3 zile de cand ii dau Sumetrolin)intrerup tratamentul cu Sumetrolin? Daca nu-i dau 5 zile ii pot face mai mult rau?Stiam ca antibioticul se da 3 sau 5 zile. Cine mai stie ceva despre asta please reply!!!!
Si eu stiu (atat de la medicul de familie cat si de la pediatrul copilului ) ca orice antibiotic se da minimum 5 zile.
cosmi spune:
Nu mai avem de miercuri febra. In schimb, Dianei i-au aparut pete rosii mai intai sub barbie. De aseara avem si pe burtica si spate. Se pare ca este rubeola. Tot de miercuri scaunul este moale grunjos.
Azi dimineata Diana a avut si nasucul infundat.
Se poate sa apara si o infectie la urechi? Pentru ca se cam trage de urechiusa dreapta.
Si o stire buna: Amaliei i-a iesit un dintisor (fara febra, agitatie etc.)
Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana
mirela.mustaciosu spune:
Iti dorim sa se vindece puiul rapid! Rubeola e o boala usoara. Daca ai emotii ca ar putea avea otita, palpeaza usor cu degetele portiunea de langa ureche (inspre pometii obrajilor) si cea de sub lobul urechii - nu stiu cum sa explic, palpeaza portiunea din jurul urechii si o sa-ti dai seama daca o deranjeaza. Sau si mai bine cand vine pediatrul sa o vada roaga-l sa verifice si daca ar deranja-o ceva la ureche. Multa sanatate!
quote:
Originally posted by cosmi
Nu mai avem de miercuri febra. In schimb, Dianei i-au aparut pete rosii mai intai sub barbie. De aseara avem si pe burtica si spate. Se pare ca este rubeola. Tot de miercuri scaunul este moale grunjos.
Azi dimineata Diana a avut si nasucul infundat.
Se poate sa apara si o infectie la urechi? Pentru ca se cam trage de urechiusa dreapta.
Si o stire buna: Amaliei i-a iesit un dintisor (fara febra, agitatie etc.)
Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana