Homeopatia

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

va rog sa ma scuzati daca insist,daca un tratament homeopatic nu da rezultate nu este homeopatia de vina ci homeopatul;Witchie,te rog sa nu dai copilului cortizon;draga mea,te rog sa ma contactezi pe mail.daca am exagerat este pt. ca am luptat pt. un principiu in care cred cu toata fiinta mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Eu personal nu i-am dat cortizon. I-am dat toate siropurile si toate cremele recomandate de dermatologi si pediatri pentru acest diagnostic.
Homeopata la care am fost mi-a explicat ca nu de la ou a facut Irina edemul pentru care am ajuns la spital ci de la prea mult paracetamol dat prea des. E adevarat, eu la primele semne de raceala ii dadeam o lingurita de eferalgan.
Din pacate cand am fost la homeopat ii dadusem Irinei cu doua zile in urma o lingurita de peritol pentru ca din cauza soarelui facuse o reactie foarte urata si se scarpina mai sa-si rupa pielea de pe maini. I l-am dat ca sa nu se mai scarpine. Nu s-a mai scarpinat insa nici testele de alergie pe care ni le-a facut nu au fost relevante, practic parea ca nu e alergica la nimic. Am inteles ca peritolul are efecte pe o perioada de vreo doua saptamani.
N-as vrea sa credeti ca ma vait sau ca sunt bolnavul inchipuit. Am vazut insa ce inseamna edemul Quinke si nu as vrea sa repet experienta. Oricat de pricepute ar fi asistentele, montatul branulei pe manute atat de mici e o experienta traumatizanta atat pentru mama cat si pentru copil. Acolo, in sptal, am plans de furie ca nu pot lua eu asupra mea toate durerile si spaimele ei. Si cred ca orice mama a simtit la fel, macar o data in viata. De aceea ma gandesc ca daca exista o alternativa la intravenoase, o imbratisez cu drag. Asta nu inseamna ca nu am in casa doua cutii de hemisuccinat. Am fost avertizata ca la primul semn de soc anafilactic trebuie sa fiu pregatita. Pana la urma important e sa fie copilul bine.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si eu spun ca b/nica: nu homeopatul e de vina, ci homeopatia. Eu am vazut zeci si zeci de pacienti (multi dintre ei copii mici, deci efectul placebo cade), si toti au plecat cu problemele rezolvate de acolo. Exceptie facind cei care s-au dus doar o data si apoi au dat bir cu fugitii. Dar pe aia nici nu ii pun la socoteala. Eu vb. doar de cei care au urmat tot tratamentul si acum sint bine-mersi. Eu si familia mea ne numaram printre ei. Si este vorba de doar un medic homeopat. Unul si acelasi.

Witchie, multa sanatate micutei scumpe! Sint sigura ca se va rezolva totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Witchie un raspuns scurt ar fi ca e vorba de o sar-la-ta-nie.
Intretinuta si incurajata de stat dar ramane doar o sar-la-ta-nie.
Varianta mai lunga si plina de argumente este strecurata prin arhiva subiectelor cu si despre homeopatie.

As retine insa un singur argument - Exista un premiu de 1.000.000 USD care se acorda primei persoane care demonstreaza eficienta homeopatiei 'la ceva'. De aproape 20 de ani premiul este in siguranta.

Sper ca n'am iritat (prea tare) persoanele cu 'studii' in domeniu.

Alin

Imi vine sa rad cand citesc aceste debitari.....adica sistemul de sanatate Olandez care te intreaba si ce lapte ai baut de la mama ca sa-ti deconteze costurile, sponzorizeaza "sarlatani"? Hai sa fim seriosi..... Daca sistemul occidental, unde banii fac mai mult decat omul, ramburseaza 100% din costurile facute de pacientii care apeleaza la homeopatie si accepta homeopatia ca fiind o solutie de a reduce din costurile de rambursare pt sanatate, inseamna ca sunt tampiti la cap, dupa tine.....Unde ai vazut tu Olandez si Scotian care sa iasa in pierdere? Scotienii de zgarcenie, iar Olandezii de stransi la punga ce sunt (plus un simt excelent de afaceristi). Daca homeopatia nu si-ar fi dovedit rezultatele, nici un "holding" de asigurare nu s-ar fi uitat la ea.

Witchie
Scuza-ma ca ti-am stricat topicul.... Aici prima consultatie costa 75 de euro, pe urma celelalte 60. Dar aici se disconteaza de catre firma de asigurare. Eu zic sa continui cu homeopatia, mie mi-a adus numai rezultate bune. Si fiul meu de 13 luni a intrat in "contact" cu homeopatia. Noi combinam homeopatia cu Biorezonanta, care lucreaza pe baza de energie (dasfasurata de un doctor). O folosim pt alergii, candida si dereglari al sistemului imunitar.
Succes si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Amonar

Imi vine sa rad cand citesc aceste debitari.....adica sistemul de sanatate Olandez care te intreaba si ce lapte ai baut de la mama ca sa-ti deconteze costurile, sponzorizeaza "sarlatani"? Hai sa fim seriosi.Daca homeopatia nu si-ar fi dovedit rezultatele, nici un "holding" de asigurare nu s-ar fi uitat la ea.

Fara legatura cu faptul ca aici se asigura toti asiguratorii din lume, dar o echipa elvetiana analizand 110 studii privind eficienta homeopatiei a ajuns la concluzia ca totul este o FRA-U-DA. Rezultatele sint publicate in The Lancet - probabil cel mai respectabil jurnal de medicina din lume.
Astfel din Iunie 2005 asigurarile obligatorii din Elvetia iti deconteaza din tratamentul homeopatic exact cantitatea de substanta activa, adica 0%.

Alin

PS Olandezii nu sint cei care au stabilit ca marijuana este inofensiva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu nu inteleg de ce ii dati apa la moara lui xenocid. Eu de mult l-am dat pe ignore. Ciinii latra, caravana trece. E mai bine asa, pentru linistea sufleteasca a tuturor. Ce sa-i ceri sa explice cum functioneaza placebo la bebelusi sau la animalute, ca oricum o va intoarce ca la ploiesti! In caz ca-mi raspunzi, sa stii ca esti pe ignore de la mine oricum. Se stie el cine, personaj important. Atit de important, incit e lasat sa jigneasca si sa dea la gioale orisicui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Simina, multumesc de intrebare!
Daca doar pacientul poate fi 'victima' efectului placebo de ce testele medicale se fac in DUBLU-orb si nici medicul nu stie ce i s'a administrat subiectului de test?
Rugam raspuns fara

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Homeopatia este o alternativa.
Exista de 200 si ceva de ani, si, in loc sa devina sporadica a ajuns sa fie practicata pe scara mondiala. Si da, poate fi considerata o forma de vrajitorie moderna, atat de neasteptate si miraculoase ii pot fi uneori rezultatele.
Este foarte greu sa realizezi un studiu dublu-orb randomizat privind eficienta unui remediu din simplu motiv ca acest studiu nu se poate supune regulilor ce guverneaza realizarea trialurilor clinice. Asa ca, nici rezultatele lui nu vor fi concludente.
Asa cum spunea si Witchie, acest subiect (postat la "Parintii intreaba" si nu la "Sufletul credintei", "Discutii generale" sau ZZ) a fost creat pentru a cere niste informatii de la parinti care au folosit remediile homeopatice si nu de a pune sub semnul intrebarii eficienta lor.
Prin urmare, draga Witchie, foarte bine ai facut ca incerci sa gasesti alternative pentru vindecarea alergiei Irinei, iar homeopatia este o varianta foarte buna.
Dar, mi se pare enorm pretul pe care l-ai dat pe remedii (din cate stiu eu costa zeci de mii in nici un caz milioane). Dr. Chirila era un homeopat bun dar nu pot sa spun acelasi lucru si despre Dna Dr. Chirila (spre deosebire de vrajitorie, talentul de a fi un bun homeopat nu se mosteneste si nici nu e contagios).
Similimum este o clinica de homeopatie foarte serioasa si in care lucreaza medici alopati care au si studii autentice de homeopatie. Te sfatuiesc sa mergi si acolo pentru inca o opinie.
Sanatate multa Irinei!
Te cu mult drag!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Eu nu inteleg de ce ii dati apa la moara lui xenocid. Eu de mult l-am dat pe ignore. Ciinii latra, caravana trece. E mai bine asa, pentru linistea sufleteasca a tuturor. Ce sa-i ceri sa explice cum functioneaza placebo la bebelusi sau la animalute, ca oricum o va intoarce ca la ploiesti! In caz ca-mi raspunzi, sa stii ca esti pe ignore de la mine oricum. Se stie el cine, personaj important. Atit de important, incit e lasat sa jigneasca si sa dea la gioale orisicui.

Ai dreptate cu referire la xenpocid.
Eu ma bucur ca Olandezii imi platesc cheltuielile pt efecte placebo... Prost e cel ce nu se foloseste de prostia lor.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Si noi suntem adeptii homeopatiei si ma duc la un cabinet de pe langa liceul Lazar.
Datorita medicului de acolo sunt mama, am un pui sanatos si usor usor ma rezolv si io cu ce prostii mai am de reparat.
Dar ... sunt anumite remedii care sunt foarte scumpe, asa cum sunt remedii relativ usor de suportat financiar.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput