Socant

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Eu nu i-as fi dat o asemenea sansa. Peste 6 luni o sa treaca acel examen cu brio si gata. Mie mi se pare ca e iresponsabila, cum sa spui ca refolosesti seringa pt ca esti obosita!

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

sunt de acord cu bertha,nu refolosesti o siringa fiindca esti obosita.ori nu erau destule siringi in dotarea spitalului ori respectiva isi insusea siringile in scopuri...personale.in primul caz spitalul e de vina,in al doilea caz asistenta e de vina iar suspendarea dreptului de a practica ar trebui sa se transforme in anularea dreptului de a practica. e un caz interesant de urmarit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Asistenta aia merita acelasi tratament pe care la aplicat copiilor respectivi. Pacat, ca la noi nu sunt masuri drastice si severe pentru astfel de fapte.

Din pacate peste 6 luni, ea va practica din nou, pe alti copii si va fi iarasi obosita si..... cine stie ce va mai face.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

O eleva de-a mea are hiv in urma unui tratament facut in spital.
Ti-e graoza ca ajungi in spital si nu stii ce se intimpla cu tine sau cu copilul tau. In timpul unei interventii chirurgicale nu poti sti ce instrumentar se foloseste.
O astfel de persoana nu are ce cauta in sistemul sanitar, dar cu siguranta se va trece peste incident.

Nonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Ca sa refolosesti seringa si mai ales sa infestezi pe cineva , copil sau adult , cu hiv sau hepatita C se numeste crima , iar persoana respectiva ar trebui sa faca inchisoare.
O masura drastica ?Se poate . Cui nu ii convine , sa faca altceva , asa poate isi baga mintile in cap si nu mai accepta sa refoloseasca seringa chiar daca spitalul nu are in dotare.
Macar sa spuna ca nu au si atunci parintele ar avea dreptul de a alege.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Nu inteleg cum de oamenii astia nu se gandesc ca au o responsabilitate fata de oameni. Nu sunt masinarii cu ceea ce lucreaza ei ci oameni, ceea ce implica si o mai mare responsabilitae. Ai in mana ta viata unui om.
Daca nu te crezi in stare sa faci ceva mai bine nu il mai faci deloc decat sa ajungi asa.
Daca ar fi fost copilul meu acolo sincer nu stiu ce i-as fi facut femeii aleia.
Nu pot sa cred ca unii oameni nu au constiinta!

viitoare de
Unde esti bebica?
Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ar trebui sa nu mai aiba dreptul sa profeseze in meserii care presupun ingrijirea oamenilor sau a animalelor.
Nu are nici o scuza ca a refolosit seringa , spitalul nu e vinovat de asta (eventual ministerul e vinovat , iar in spitalele in care nu se gasesc seringi , ace , sonde , apartinatorii sunt rugati sa cumpere din banii lor , deci scuza nu are femeia aia oricum ai lua-o).

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO

Ar trebui sa nu mai aiba dreptul sa profeseze in meserii care presupun ingrijirea oamenilor sau a animalelor.

Si ar trebui sa fie data in judecata pentru ca a pus in pericol sanatatea si viata atator copii, constienta fiind de ceea ce face.

quote:
spitalul nu e vinovat de asta

Spitalul este vinovat pentru ca lasa o asistenta cu 30 de copii. Asta nu scuza nici o secunda ceea ce a facut ea. Chiar nu exista niste legi in Romania cu privire la numarul de copii care pot fi lasati in grija unui adult? 30 de copii bolnavi lasati in grija unei singure asistente ? Pai nu poti lasa 30 de copii sanatosi in grija unei educatoare la gradinita, dar 30 de copii bolnavii, unii sunt poate micuti de tot, altii mai mari alearga aiurea, poate ii pierde . Chiar nu inteleg cum se poate ajunge in asa hal , pai ce nivel de ingrijire poti sa astepti de la o asistenta cu 30 de copii? In Australia la pediatrie sunt 3 copii, maxim 4 pe asistenta si cand trebuie sa dea 4 copii la o asistenta atunci ii aleg pe cei mai mari si care nu au probleme deosebite ca sa se poata ingriji de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Pedeapsa mi se pare prea blanda, iar practica este posibil sa continue si prin alte parti.

"Mamica reclamanta e nemultumita de decizie".

Ar fi bine daca ar continua sa cerceteze si mai mult conditiile care au dus la practica asistentei si sa conteste decizia Comisiei Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor. Eventual poate ar putea fi sprijinita de celelalte mamici din spital care au observat evenimentele de atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

eu sunt de parere ca si spitalul e de vina (asta nu inseamna ca asistenta nu e de vina,si cum am mai zis,sper sa se revina asupra pedepsei).am asa o banuiala ca nu a fost prima data cind a procedat astfel si probabil nici nu era singura.nu cred ca nici un doctor sau altcineva din conducerea spitalului nu stia de asemenea practici dar s-a ales sa se inchida ochii din diverse motive sinistre.

Mergi la inceput