Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Katik si Laura,bine ati venit
Katic,asa e cu doi mici,la al treilea te specializezi
Laura,oana 3,si inca o mamica de gemeni dar nu o vad pe listuta.,mie mi se pare ca cu gemeni e un pic mai greu,de cit cu trei de virste diferite.Asa ca va doresc si mai multa putere si rabdare.
V-am pe toate si o seara(ziua) buna la toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Laura si Katic bine ati venit, asteptam povestile voastre, despre copilasii vostrii.
Hannen de ce te-ai suparat? Mie chiar imi placea sa citesc cand scriai, despre felul in care te organizezi, chiar te admiram mult. Oricum imi place sa citesc despre fiecare, despre trairi si experiente.
Mira intrebai cum se joaca copii. Ai mei de dimineata se trezesc in jur de 8, cu ochii cat cepele si cer desene, pe Minimax, doar acolo ii las. Mai nou ii trimit sa se spele, sa se imbrace si apoi la desene. Ii las cam o ora si apoi ne pregatim de masa, la ora 10 le dau la toti sa pape. Apoi vine tanti, bona si iesim afara, in parc, cu bicicletele, rolele; daca este prea cald venim acasa, Alexandru adoarme si cei mari in curte, la nisip sau la piscina daca este cald. In casa se joaca cu dinozauri - preferatii lui Bogdan, animale - preferatele lui Vlad, se uita pe carti cu animale, sau enciclopedii, se mai joaca de-a casa, isi fac cort din plapume, paturi, pleaca in expeditii, o adevarata aventura, lego, sau daca n-au chef de toate astea se bat, se harjonesc, se provoaca in contunuu. Dupa ce se trezesc ii las putin la desene, mai ales daca este cald afara, apoi dupa 6 iesim cu totii afara, in curte daca este cald, daca nu la plimbare, in parc si intram seara in casa, le dau sa pape, dus, o poveste scurta si la culcare. Bogdan mai cere la calculator, sa se joace, dar si acolo cu portia, ar fi in stare sa stea o zi intreaga la calculator si la desene, poate pentru ca au restrictii, sau asta o fi varsta.
Azi si-a cumparat o prietena o carte tare faina, am rasfoit-o putin, mi s-a parut interesanta si mi-am comandat-o si eu de pe internet, se numeste Si tu poti fi Supernanny. Cum sa-ti cresti bine copilul, Autor (i): Irina Petrea, poate va ajuta si pe voi.
Multa sanatate si astept sa mai scrieti, care cand aveti timp si chef, ca la noi este mai problematic cu timpul, decat la altii.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

fetelor, multumesc de primire!
oana, la multi ani pt. pitici!sa creasca mari si voinici, sa va aduca numai bucurii!
pai ce sa va pove despre noi: krisztina a venit dupa 8 ani de incercari dar a venit. ne-am gindit si la bb2 dar nu prea mai aveam sperante, am zis sa incercam si daca vine, bine, daca nu, nu mai facem alte tratamente, ca a fost destul si pina acum. si a venit robi, f. repede, fara alte "interventii" .
mi-a fost frica , ca nu ma voi descurca, ajutoare nu avem de nici un fel, asa ca ne distram numai noi intre noi.
programul este si la noi asemanator cu a lui miha, trezire, minimax, papa, afara, acasa, prinz, nani, afara, programul de seara. din cind in cind mai tragem cite o fuga la timis cind tati vine acasa mai devreme, ne jucam in nisip, mai facem cite o baitza daca se poate.
probleme am avut si noi, ca si voi toate, cu raceli, alte boli dar ne descurcam in final.
alincic, nu mai vreau sa ma specializez!
miha, de unde ai comandat cartea cu pricina?am gasit tot felul de carticele in format electronic dar mi-e tare greu sa citesc de pe monitor, plus ca avem un singur calculator si sotul are mereu de lucru la el (ca dehh, e om de stiinta- isi face doctoratul) si eu nu mai am loc. asa, pe hirtie fiind as apuca seara sa rasfoiesc un pic, pina pic de somn
hai ca m-am intins ca o placinta, voi mai reveni, daca nu va plicti

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Fetele,scuze ,probabil mi s-a parut mie (adriana,oana,miki,alina)

Oana ,acum am un part time cite 2-3 ore dupa amiaza 2-3 zile pe sapt . dar ma gindesc sa fac part time-ul asta pe cont propriu
Acum sunt in planuri.
Adriana,acum sunt cam obosita.De doua sapt. sunt numai pe drumuri.cind le apuca le apuca pe toate bolile.Acum doua sapt. luni mi-a facut Israa hipotermie.Am fost cu ea la dr.Marti m-am dus la alt dr.pt. ca nu eram multumita,miercuri am fost la dentist(eu),joi mi-a facut Inas febra iar la dr. M-a tinut 3 zile cu febra mare apoi a scazut si dusa a fost.
Isrei i-a iesit pe fund o bubitza,de fapt arata ca o piscatura de ceva.S-a scarpinat si s-a intins,pina luni arata tare nasol.Luni am dus-o pe cea mare la gradi si pe cele mici le-am luat cu mine la dermatolog.E o boala infectioasa,nu stiu cum ii zice in ro. cica se ia de la piscina de la alti copiii sau din muscaturi de insecte si daca copilul se scarpina se imprastie tot corpul.Mi-a dat antibiotic si creme.
Marti nu mai stiu pe unde am alergat, a plouat rau si mi le-a adus taica-su acasa.
Marti seara o vad pe Amira cu bubite ici colo,zis stai sa vezi belea s-a luat de la Israa.
Miercuri le pun pe astea mici la day care,o iau pe amira la dentist,apoi la dermatolog,de acolo plecam la alt spital la pediatrie pt. ca si tusea.Apoi fiindca tot eram acolo zic sa ma duc si la ginecologie pt. controlul ala de rutina pt. permisul de conducere de acasa.
stau si ma milogesc pe acolo sa ma "cate" dr-ul pt. ca nu vroia,zicea ca n-am nika nu poate sa ma consulte.Le-am ametit de cap pe asistente si alea pe dr, si pina la urma a acceptat.
M-a tinut in sala de asteptare 3 OREEEEEE.ERam disperata!Imi venea sa darim tot pe acolo de nervi.Era dupa amiaza si luau numai paciente cu programare.Mi-am facut Papa Nicolau,tineti-mi pumnii.
Am terminat la 16 si de nervi mi-am sunat omul si-am inceput sa pling.L-am speriat.A venit si m-a luat,ne-am recuperat cupiii si-am venit acasa.
Fiindca s-a pus el sa gateasca mi-a scos niste fasole(o gasi intr-un dulap) si a pus-o la inmuiat!Acum fierb la fasole ca i se facu omului pofta vreau nu vreau trebuie sa o fac pt. ca se strica daca o mai las in apa.Da` pt. mine am felu doi,hahaa!
Joi si azi mi-am tinut mindrele acasa,sunt fresh-presh
Ma duc sa vaz fasolea ,poate nu o ard si pe asta

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

off hannen, si de voi se tin toate scai, nu mai scapati de ele! multa sanatate la tot poporul, ca sa poti rasufla si tu putin!!!
tin pumnii tare-tare!

cum a iesit fasolea, ca tare mi-ai facut pofta cu ea

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Katik,Adriana multumim pt. ginduri
Adriana,la noi tot e teroare,Amira tuseste ca un magar si Israa haraie in piept de-mi vine sa-mi dau palme.
Am si pt. ea niste medicamente ce mi le-a dat sapt. trecuta luni (nu le-am luat pt ca marti m-am dus la alt dr. si am luat tratamentul dat de el,e dr-ul in care am incredere si ii da tratament bun mereu)
Acum as vrea sa-i dau ce em pt. raceala dar ia si antibiotic pt. bubele alea si nu stiu daca le pot combina.
Fasolea iesi buna,o facui ca mama soacra ca era berbatu in pohte
Adriana,dimineata la noi e durere ,sunt asa ocupata.Dar cind le tin acasa mi-e mai usor,nu ma mai grabesc sa le dau sa manince,o iau usor,stau la o cafea cu omul care trage o pipa la hota.
Azi a venit o japonica in vizita .M-am intilnit luni cu ea pe strada,ieri m-a sunat si azi a venit cu bebicii.Are unul de un an si 8 luni si un bb de 4 luni.
A plins cel mare vreo 40 de min.Nu e invatat sa mearga in vizita,ei au venit din America si nu prea au prieteni cu copiii.Pina la urma s-a obisnuit mai ales ca a vazut leaganul ce s-a mai dat in "swing" dupa ce i-a trecut criza.
Ea se tot minuna "vaiii ce curat e la tine".Apoi a venit maica-sa sa o ia cu masina pt. ca ploua si a stat si ea o ora in care au contiuat in cor "vaiiiiiiiii ce curat e la tine,vaiii ce bine se asorteaza mobila de bucatarie,vaiiii ce frumoasa e podeauaaa taaa"
Acum sunt lesinata,ma dispera ritualul asta de seara,dezinfectant,creme,pansat ,medicamente de baut
Una a cazut (Israa),alelalte doua inca mishuna pe aici si e 22:43 si nici n-au dormit la prinz,doar aia mica a dormit 2 ore.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Sunteti tare curajoase si fericite alaturi de comorile voastre. Sper sa fac si eu canva parte din club, nu doar sa va admir din tribune . Multa sanatate si putere!

www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?Ualbumsperpage=48&collid=50882505113.30856846113.1183917037384&page=1" target="_blank">Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Hannen sanatate la micute, imi dau seama cat va este de greu, ai incercat siropuri naturiste pentru tuse? Si noi am mai patit-o sa fie bolnavi, dar nu toti, doar cei mici. Acum cel mic tuseste si el si are muci garla, iar Vlad are muci, nu stiu de pe unde ii culege. Cu Bogdan nu prea mai am treaba de cand a mai crescut, dar am tres destul si cu el. Cu, curatenia incerc si eu sa pastram cat mai mult, nici eu nu suport deranjul, mizeria, dar tre sa fiu in alerta tot timpul ca sa se pastreze, dar mai putin cresc copii si va fi ceva mai usor, sper.
Otilia esti binevenita, pana te hotaresti cu bebe mai inveti cate ceva de pe la noi, sau te ingrozesti (glumeam).
Kati, cartea am comandat-o de aici www.cartinoi.ro - librarie online cu carti din toate domeniile, oferte speciale si edituri pentru toate gusturile, magazinul tau de carti online. Cauti o carte, dar nu ai timp? O librarie online rezolva aceasta problema pentru tine.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Hannen uff e greu cu toate bolnave. Da, poti sa-i dai medicamentele de raceala, numai daca nu sunt antibiotice, pentru ca dupa cum spui ii dai deja antibiotice pentru bubite...poate o ajuta si la raceala sau la tuse. Dar ce fel de bubite are de i-a dat antibiotic??
...si noi am patit-o anul trecut in mai cel mare a facut varicela luata de la cresa. Dupa doua saptamani punct au facut si fetele si eu. cea mica nu avea decat 3 luni, cea mare 1,5 ani. David era deja vindecat si vroia la joaca afara, dar cu cine sa-l trimit??. M-am rugat de toate prietenele, vecinele sa-l ia si sa-l aduca de la cresa, a mers toata saptamana si-n contul saptamanii viitoare (mergea numai 2,5 zile). am ajuns si la urgente cu cea mica facuse 40 febra, dar cum eram singura am luat-o si pe cea mare cu mine. Ne.au inchis intr-o camera si nu ne-au mai lasat sa iesim ca eram toate 3 contagioase....uf cand imi amintesc. Pana la urma si-a luat sotul liber ca eu am lesinat de doua ori intr-o dimineata, noroc ca mai era inca acasa.
eu sunt singura, ai mei sunt la lac la balaceala. Eu am fost azi plecata am avut o iesire la iarba verde, picnic, gratar, jocuri cu firma. A fost ff fain, e uimitor cum se transforma toti, sefi mai mari si mai mici, angajati mai mari si mai mici in egali, cum glumesc, si se trag de maneca unul cu altul. Am facut bagajele, o parte din ele, maine plecam pe munte pentru o saptamana. Sper sa tina vremea asta frumoasa ca altfel nu avem ce face la cabana pe frig si ploaie.

....programul nostru tot cam asa. dimineata se uita la televizor pana pregatesc masa, David se lasa de o mie de ori rugat , Daria incepe sa planga de foame inaite de a termina de pus pe masa, apoi ori iesim ori se joaca prin casa. La 12 manaca de pranz si la culcare. Intai cea mica apoi ceilalti doi. David inca doarme dar numai daca stai langa el. Seara pe la 6 e cina pe la 8 o bag pe cea mica, apoi cei mari, ordinea in camera, spalatul, si neaparat povestea de seara....mai apa, mai pisi, mai scarpinat,, mai inca odata noapte buna..... Cateodata se mai uita putin la televizor sau acum vara mai iesim o tura afara in curte, la vecin sau intr-un parc in apropiere.

Ma duc sa termin bagajele, maine socrii ne asteapta la pranz si asa ma streseaza ca trebuie sa plecam devreme si sa fac totul pe fuga.
Va doresc un WE frumoas, ne "revedem" saptamana viitoare!

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Mira, vacanta placuta si timp cald si insorit!

Pe mine ma binedispun postarile tale Hannen chiar daca nu raspund mereu . Imi pare rau ca ti-au fost fetitele bolnave una dupa alta, uffff, de asta mi-e cel mai groaza . Sper ca sint bine acum si vor fi in continuare !

Citindu-va pe voi cu copilasii bolnaviori toti in acelasi timp sau unul dupa altul m-a apucat asa o frica de ce greu o sa fie cu 3, oh my God, mai am timp sa ma razgindesc totusi !
Cred ca nu trebuie sa ma gindesc prea mult ca stiti voi....prea multa gindire strica

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput