*** Mamici de Mai-Iunie 2007 *** (66)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

poohy, tinem pumnii! sa fie totul bine si nastere usoara!

Incep sa apara bebelusii de iunie! Mai avem o luna si mutam la scutece!

Andreea 36+ Vladut
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Waaw Poohy!! A venit si timpul bebelusei tale!

NASTERE USOARA!

Sobi nu-ti zic ce frica m-a apucat cand am constatat si eu aceiasi chestie. Luna viitoare pe vremea asta TOATE o sa fim mamici si o sa ne mutam la "Scutecele".

Eu azi ma simt binisor; mi-am facut un cappuccino si vad ca ma cam doare stomacul (cred ca a fost prea mare doza de cafea). Dar in general sunt Ok : mainile si picioarele nu mi s-au mai umflat, bebelina mea misca in toate directiile ( si asta inseamna ca inca nu se pregateste de nastere inca).

Ma duc sa ma mai uit pe listuta sa vad pe ce pozitie am ajuns!

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

Ralucami, si eu verific des pe ce pozitie ma aflu in "topul" burticilor care au mai ramas, oricum eu sunt pe la coada listei... apropo, de cafea - folosesti din cea normala sau din cea decof? mi-ai facut pofta, astept sa se trezeasca sotul sa ma scoata la o cafea in oras!

ramona7, am trecut ieri dupa-masa pe acolo si nu stiam exact ce se intampla, credeam ca se filmeaza ceva... ti-am admirat pozele si bataia cu apa, dar nu am vazut nici o gravidutza aparand in ele?!

Andreea 36+ Vladut
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

buna dimineata burtici!Voi a-ti cumparat toto ce va va trebui pentru bb?Noi cam da. Adica hainute si "cosmetice" care sa ne ajunga o luna. Atata timp cared io ca imi va lua pana ma voi dezmeticii si voi putea sa-mi dau seama ca sunt mamica!Si acum mi se pare ireal ce scriu.Vi se intampla si voua asta sau trebuie sa merg la psiholog de urgenta?
In fine vroiam sa va intreb ,voi credeti ca daca sanii sunt mici nu voi putea alapta?Nu as vrea sa-l privez pe bb de laptele matern,dar multr fete zic ca saca ai sanii mici nu poti nici alapta ca nu ai de unde!!!!!!.In cazul asta sa-mi mai iau pompita de san sau sa astept sa vad cine are dreptate?Ah sunt asa de suparata pe tema asta............

36+ Stefan Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Hai Poohy !

Bebe Isabella creste

36+ Isabella

The world is full of wonders if you look with open eyes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

angelabv Au spus fetele capitolul trecut, daca nu ma insel, ca e mai bine sa pape bebe doar de la un san la o masa, pentru ca e diferita compozitia laptelui la inceput fata de sfarsit. Si banuiesc ca daca ii ajunge laptele de la un san la o masa e ok, nu?

doxinu Nu cred ca are legatura marimea sanilor cu cantitatea de lapte din ei. Nici eu nu am sanii foarte mari, de fapt, nu i-am avut, ca dupa ce-am nascut s-au umflat si mai stiu fete cu sanii mici care au alaptat cu succes, asa ca nu-ti face probleme din cauza asta acum.

Teodora Ana de Mihail Vladimir

www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=2780000" target="_blank">
Poze cu juniorul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

poohy punem .sa ai nastere usoara si un bebe sanatos si mancacios.

chiqui in jumate de ora plec la doctor.sper sa vin cu vesti bune.

doxinu nu i-ti fa ganduri negre degeaba, marimea sanilor nu are nici o treaba cu venirea laptelui , cunosc o mamica cu sani mici care a alaptat mult si bine si culmea una cu sanii mari cari nu a avut lapte.
si chiar daca nu ai avea lapte, nu trebuie sa te necajesti bebe are nevoie de o mamica echilibrata care sa aiba grija de el , nu de o mamaica care sa stea trista si necajita, cateodata ii mai important asta decat lapticul.citeste experientele mamicilor din odiseea noastra care au suferit din cauza lapticului si ai sa jungi singura la concluzia asta.

pup fetele,

37+Riana Alessya

poze

bebelina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Multumesc mult fetelor pentru incurajari!Acum parca sunt mai optimista!Mai am putin si scap de toate indoieleile pe care le am.Spar a fei totul bine!Va pup si nastere usoara celor care se pregatesc sa-si tina in brate puii mult asteptati!

36+ Stefan Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Anca, nastere usoara!!!!! In sfarsit iti vei tine micutza in brate! Iti doresc sa fie sanatoasa, papacioasa si sa-ti aduca doar bucurii!!!

Angi, eu am alaptat aproape un an de zile doar cu sanul stang...Aratam ca un monstru (un san era de vreo trei ori cat celalalt) dar vreau sa-ti spun ca se poate...Ideal e sa alaptezi cu amandoi dar stiu din experienta ca se poate si doar cu unul singur...Tudor respingea sanul drept, nu-i placea pozitia, nu era format sfarcul- nu am explicatii, cert e ca tot refuzandu-l a secat incet incet...Ai grija sa te mulgi la inceput, sa nu ajungi la mastita. Eu am alaptat un an si trei luni in total. In prima parte cu ambii sani.

Ancamari, Kay ... nu am cuvinte. .
Suntem peste o suta si ceva de mamici doar in odiseea noastra de mai-iunie. Eu cred ca suntem suficiente pentru a lua atitudine si a incerca sa scuturam putin sistemul. Ce ziceti de o petitie on-line? Haideti sa facem ceva pentru viitoarele mamici, macar sa incercam. E inadmisibil ce se intampla. Si eu voi naste in Municipal si cu mana pe inima va spun ca la primul tipat al primei pediatre atotcunoscatoare fac plangere in scris si imi iau copilul si plec pe proprie raspundere fara "sa-mi dea voie". Sa vad ce-mi poate face!
Cum e posibil sa-ti neglijezi responsabilitatile de cadru medical, sa refuzi practic sansa de a invata o mama aflata in grija ta sa-si hraneasca corect copilul, si sa mai si tipi la ea!!! Si la mine au tipat la primul copil, eram eu insami copil, nestiutoare si speriata...Dar numai sa indrazneasca vreo asistenta sa se ratoiasca cum au facut data trecuta, ca dau cu ele de pamant. Cred ca voi sta cu pixul in mana, le intreb pe rand cum le cheama si le fac plangere la sfarsit. Atasez copie de buletin, o inregistrez si astept raspuns in 30 de zile!
Cred insa ca povestile noastre adunate (si semnate cu numele reale) ar valora mai mult, ar putea avea un impact.
Acesti oameni sunt platiti din cei 7% cotributie asigurari sociale ale angajatului + 7% contributie asigurari sociale ale angajatorului. Ma apuca nervii daca fac un calcul cu cifre exacte.
Si noi "cotizam" in continuare, le hranim nesimtirea, le alimentam importanta... si nici asa nu sunt in stare sa-si faca meseria???

Scuze, urla hormonii in mine de nervi. Indiferent de cat de bine sau de putin bine vor decurge lucrurile in cazul nasterii mele, sunt alaturi de voi daca vreti sa facem o sesizare. Sau daca nu vreti.
Stiu ca cel mai bun sfat este sa te intorci acasa si sa uiti...
Ganditi-va insa ca daca asa se poarta cu noi, care "cotizam", cum se poarta cu cele care nu au de unde si cu copiii lor...

Imi amintesc si acum "trierea" din sala de travaliu, cand asistentele vroiau sa stie al carui dr. esti... si in functie de raspuns mai reveneau sau nu...Va suna cunoscut? Sper ca in 5 ani s-au mai schimbat lucrurile...Ramane sa vad si eu si sa va povestesc.

Refacere rapida (fizica cat mai ales psihica) noilor mamici, nasteri usoare celor ce urmeaza si copii sanatosi tuturor!

cu drag,
Florina +35Teodora si Tudor (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

lulu26, nu te mai ingrijora, o sa vezi ca o sa fie bine si cu laptele de la sticla. apropo, tu ce marca folosesti? eu m-am tampit, de cand cu sticluta mi-am facut caiet si imi notez fiecare masa, cu cantitatea bauta...imi notez si scaunele, scutecele ude nu le mai consemnez. si pe mine ma face sa prind curaj faptul ca oricat de obosita as fi peste noapte, sau oricat de adanc as dormi, ma trezesc la trei ore fix ca sa ii fac biberonul. in creierii noptii mi-as dori sa am tzitzi fie si numai pentru a scapa de placerea biberonului....fa-l, raceste-l, spala sticla, sterilizeaza...in fine....important e ca bebeul sa fie fericit. uite, un pupici si o floricica de incurajare de la mine.

piticasigogosica, putere multa sa iti revii cu somnul, si sanatate multa lui iris cea mica si dragutza.

carrie, davidutzul meu mananca la sticla de o saptamana, scaunele lui au culoarea mustarului, si in general sunt cam tari...asa, ca niste grauntze de oaie (no, ca nu am gasit alta comparatie). dr mi-a zis ca nu e cazul sa ii fac laptele cu ceai, ca el are nevoie de aport caloric sa puna in greutate, si ca oricum se va regla tranzitul intestinal. azi dimineata de ex mi-a facut un pateut tare fain, desi tare s-a mai scremut. daca alaptezi, incearca neaparat sa iti reglezi tu tranzitul, cica influentzeaza enorm si scaunul bebeului. am citit ca mierea, sau apa combinata cu tarate, sau mult lapte de soia ar regla fantastic tranzitul la mama, si astfel ar ajuta si bebelusul.

moberi, te inteleg. eu am scris povestea mea si acolo am scris mare cu rosu ce am gasit intr.o revista dupa ce am inceput tratamentul de stopare a lactatiei. era vorba de semnele foamei la bebei. al meu tot asa era, foarte flamand si nu avea rabdare sa il atasez corect la san. si cand reusea sa se mufeze nu statea mult, era prea agitat. vezi ca primele semne sunt chiar in somn, poate, cand el incepe sa plescaie, sa stanga pumnisorii si sa intoarca capul dintr.o parte in alta...poate daca il iei atunci usor, si tu esti relaxata, reusesti sa il atasezi corect, si el, nefiind asa flamand sau obosit deja de plans, reuseste sa prinda miscarea buna. eu iti urez mult curaj, dar in acelasi timp iti spun ce mi-a zis mie sotul cand plangeam de rupeam locul ca nu mai alaptez (si mie imi curgeau sanii, nu gluma, dar se facuse clic in cap, cum il atasam, cum se oprea laptele, sau ma temeam eu ca se opreste, naiba stie.). in fine, el mi-a zis asa: daca toate femeile ar putea alapta si nu ar mai fi probleme cu asta, nu ar exista o mie si una de formule pentru nou noscuti. daca tu ai fi singura cu problema asta, ar trebui sa ii dai lapte de vaca, ca nu ar exista alta alternativa. exista totusi prea multe formule ca sa cred eu acum ca tu esti prima si singura....si pentru tine curaj si

poohy, nastere usoara!!! (acum ca vad si ora la care ai scris mesajul, vreu sa cred ca iti tii la piept comoara!!!) hai si o majoreta doua de imbarbatare pentru refacere, si de bucurie ca in sfarsit a venit!!!!

ralucami, sa iti spun ceva???? al meu a miscat inainte de nastere ,dar e drept ca toata sarcina a fost foarte foarte lenes. oricum, maria-bucuria vine tot cand vrea ea. si daca vrea sa te vada mai repede, din prea multa , te poti opune??? curaj, va fi oricum bine!

oare o dau astia pe elteka ziar ca a nascut asa un dolofanel?? si cand te gandesti ce au mai certat-o pt kilele luate in sarcina..eu ma luat vreo 22 si am nascut un mat de 2600, si ea....in fine, acum e oricum incheiat capitolul.

doxinu, marimea nu are de-a face cu cantitatea de lapte, stai linistita. nu iti mai fa griji inca de pe acum...si inca ceva, nu stiu cat te ajuta, dar cu cat te fixezi mai mult si iti spui ca trebuie sa mearga, cu atat creste stresul si scand sansele ca totul sa mearga usor. nu te mai stresa, o sa fie bine, nu o sa ai nici o problema, ci doar satisfactia sa le inchizi gura alora ce iti spun ca nu ai sani de lapte.

florina, ai avut o idee stralucita in legatura cu petitia aia. sa stii ca am mai citit ideea la mamicile de ianuarie-februarie, dar in general cei mai multi sunt fericiti cand scapa din spital si se roaga sa nu mai ajunga curand in menghina sistemului. care (din pacate cred si eu la fel) se va schimba foarte foarte greu. spitalul la care am nascut eu are scris pe toti peretii ca e unul pro-alaptat. si asistentele alea chiar au facut eforturi sa ma ajute sa alaptez, dar baza au uitat sa mi-o povesteasca. eu mi-am propus sa fac un afis mare pe care sa li-l fac cadou, sa il spanzure pe holulul pe care am facut km intrebandu-le cand sa il alaptez pe david. sa nu se mai loveasca si alte mamici de asta. ca acolo eram mii de afise cu importanta alaptatului, sau care spuneau ca bebeul se alapteaza intre 10-24 de ori pe zi...dar nu spunea nimeni ce sa fac daca el doarme non-stop. adica mi-au zis sa il schimb, sa il trezesc, dar asta il obosea si mai rau...sper ca am fost coerenta, oricum ma opresc aici ca iar ma ambalez.

va las acum, dragelor, si va doresc un week-end fulminant, si numai bine.

arunc si majoretele pentru mamicile in asteptare

mamica lui david (21.05.2007)

Mergi la inceput