Acum la B1 - Gigi Becali doneaza 2 mil. euro
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
grenouille spune:
pana la urma, indiferent care a fost scopul real al acestor donatii, important e ca niste vieti vor fi salvate.
din punctul meu de vedere, chiar nu conteaza daca omu' a facut-o pentru faima, daca ii place tam-tamul sau nu... probabil mai sunt si altii care fac donatii si nu vor sa le faca publice, asa cum mai sunt si din cei care si cand ofera un covrig pe strada simt nevoia sa trambiteze acest lucru. importante sunt rezultatele - pentru cateva cazuri disperate, a aparut o raza de speranta. eu respect asta, desi personajul "becali" nu se numara printre favoritii mei- cel putin, nu imaginea care e aratata la tv.
e foarte trist cand viata iti atarna de 30 000 de euro (dau o suma aiuristica); sper sa ma fereasca dumnezeu sa ajung in situatia asta- ca viata mea sau a celor dragi sa valoreze X euro si sa nu stiu de unde sa ii scot.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
doinabita spune:
Astazi la ora 16 este emisiunea in reluare!Cine doreste sa o vada!
Redati-mi viata!
Putin cu putin se aduna marea...
liliana29s spune:
Nu ma intereseaza cu ce scop au fost facute publice acele cazuri !! Nu-mi pasa. Ceea ce conteaza cu adevarat e ca niste vieti vor fi salvate. Nu mi-a cumparat votul cu ceea ce a facut dar nu pot sa nu-l admir si sa nu-l felicit pentru gest.
Astept sa vad si unul din domnii aceia instruiti (care merita sa fie presedinti) ca face un singur gest de genul celui facut de Becali.
Nu inteleg de ce trebuie sa dam cu pietre. Daca da bani e bine , daca nu da bani iar nu e bine .....
Nu stiu cit a furat Becali sau cit de incult sau necioplit e, nu-l cunosc ca sa pot face astfel de afirmatii, dar cu siguranta pot spune ca da dovada de bunatate si umanitate.
La fel ca si flaviuta spun si eu, nici nu ma pot gindi si nici nu vreau macar sa incerc, ce e in sufletul unei mame care are copilul atit de bolnav.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
Are oare vreo importanta motivul pentru care a facut acest lucru Becali? Conteaza ca da speranta, salveaza niste vieti. Bravo lui! Dar pana nu se carcoteste... Sincer, putin imi pasa de ce a facut-o, iar daca ajunge in parlament, iarasi nu-mi pasa. Va fi unul din nu stiu cati. La cati sug acolo... macar de-ar fi el singurul nepotrivit! M-as bucura daca si altii ar face asa ceva, televizat sau nu. Cat despre afirmatiile dure gen "prostituat" samd, zau, stau si ma intreb, ce mama nu ar face ORICE pentru viata copilului ei?
Doina, Aida, sanatate multa puilor vostri!
marybell spune:
eu personal, ma rog pentru sanatatea acestui OM, care de bine de rau, isi mai aruca din cand in cand, ochii si catre amaratii de jos, comparativ cu alti "bogatasi" de pe la noi care doar se lauda prin presa si televiziune, cat poate sa duca buzunarul lor, fara sa faca ceva concret si pentru ceilalti din jur.
cum a facut Becali banii? ce mai conteaza? la cati fura statul asta de bani si doar pentru ei si familiile lor, bravo lui ca el mai scapa printre degete bani si pentru noi amaratii.
pacat ca inca mai sunt oameni care stau sa judece gestul lui.
stiti mai e o vorba din batrani care spune ca: "scopul scuza mijloacele"...ce conteaza cauza pentru care da bani, conteaza efectul gestului in sine.
Marybell si Erik (23 dec 2006)
poze bb
varsta lui Erik
Clover spune:
Mda, doar ca Jiji vrea sa devina presedinte, nu parlamentar simplu. Si la cum le-a reusit altor bufoni in tari de anvergura mai mare, de ce nu i-ar reusi si lui?
Faptul ca vi se pare normal ca ei sa fure cu miliardele si sa arunce din cand cate ceva e anormal. Daca nu s-ar mai fura ar fi bani pentru asigurarile medicale si nu ar mai trebui ca un parinte sa faca orice pentru copilul lui.
Viva Jiji, eroul nostru nationale!
Keep the promises you make to yourself.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/motanik/motanik.jpg)
motanik spune:
quote:
Originally posted by Clover
Oamenii sunt o specie egoista. Nu ma afecteaza, nu sufar.
Ei hai ca nu e chiar asa.
Ti-o demonstreaza cel putin persoanele care au ajutat la umanitare pe forumul asta, care au dat un ban, o jucarie, o hainuta, o paine sau ce stiu eu, ceva pt a ajuta un copil, un tanar, un batran pe care nu il cunosc si probabil nu il vor cunoaste niciodata.
Si nu numai la bunuri materiale ma refer. Si iar un exemplu chiar pe forum, pt micuta Diana se roaga oameni din lumea intreaga si cei mai multi rad si plang odata cu citirea vestilor, desi nu o stiu pe micuta asta.
Dar sunt de acord ca, desi am tot respectul pt Gigi Becali pt donatia asta care a schimbat vietile unor oameni disperati, omul asta nu e potrivit sa fie presedinte.
Si da, conteaza sa ai educatie si sa fii cizelat cand ai un rol atat de important, sa fii presedinte inseamna sa reprezinti o tara intreaga.
Dar discutam discutii pt ca cel mai probabil pana la alegeri lumea va uita de gestul asta. Cum zicea cineva, faptele bune se uita cel mai repede.
Sanatate multa tuturor si sa ne fereasca Dumnezeu de rele!
--------------------
Andra
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
In tarile normale oamenii isi castiga viata cinstit si isi platesc fara mofturi darile catre stat. In schimb, exista asistenta sociala, spitalele sunt dotate, medicii sunt bine platiti iar ingrijirile medicale, oricat de complicate, sunt gratuite. Faptul ca la noi cazurile grave trebuiesc trimise pe bani grei la spitalele din tari normale se "datoreaza" tot lui becali si celor ca el care dupa ce isi aduna ilegal averi imense mai si fura statul (adica banii spitalelor romanesti printre altele) in apaluzele multimii.
Sigur, daca ne punem in locul celor carora li se cere un vot in schimbul unei sanse de vindecare pentru ei sau copiii lor, nu exista decat o singura varianta de raspuns. Da, recunosc, daca astfel as putea sa-i salvez viata copilului meu si eu si toata familia l-am vota pe Becali, pe Ceausescu sau pe Donald ratoiul, putin mi-ar pasa, nimic si nimeni nu e mai important.
Cum insa nu sunt in locul lor, ca sa-mi formez o parere obiectiva pana la capat trebuie sa ma pun si in locul celorlalti grav bolnavi, cei care n-au avut sansa sa beneficieze de mila latifundiarului, cele cateva mii sau zeci de mii care doar s-au uitat la tv sa vada cum altii, cativa alesi, beneficiaza de ajutor in timp ce ei se vor intoarce a doua zi in spitalele murdare si prost dotate. Pentru asta trebuie sa ii "multumeasca" tot lui Becali si celor ca el, cei care se folosesc de inginerii financiare ca sa nu-si plateasca datoriile imense si din cauza carora asistenta medicala in ro e sub orice critica.
Nu stiu daca mai chef in acest caz sa-l felicit si sa-i apalud 'marinimia', nu mi se pare atat de laudabil ca salveaza o viata pe "scena", in fata multimii, dar in acelasi timp, tot din cauza lui, alti 100 mor prin spitale din lipsa de dotari. E adevarat ca aia nu-s mediatizati, mor nebagati in seama de 'public' asa ca poate nu 'se pune'...
Cat despre rolul unui ales al poporului, presedinte sau parlamentar, acesta nu este sa trimita cativa alesi sa se vindece prin alte parti ale lumii ci sa faca in asa fel incat toti cetatenii tarii dumisale sa beneficieze de aceeasi sansa, sa fie toti tratati corect si profesionalist in tara lor. De aceea poate ca un act de binefacere in scop electoral ar fi trebuit sa fie dotarea unui spital unde oamenii sa fie ingrijiti gratuit la standarde occidentale, promitand ca, daca va fi ales, toate spitalele tarii vor arata astfel. Atunci da, probabil ar fi meritat si voturile celor neimplicati direct in actiunile caritative.
Faptul ca "toti fura da' Becali mai da si la altii" nu mi se pare un argument valabil, e ca si cum un hot mi-ar devaliza casa si conturile din banca da' l-as ierta pentru ca, uite, asta e baiat bun, din banii mei a donat o suta de mii unei fundatii...
quote:
Pana acusi avusaram presedinti dastepti.si fuu foarte bine.ce-ar fi sa avem si-un taran de-al lu' Marin Preda...un Moromete la Cotroceni?
![](socat.gif)
Te inseli, nu demult a mai fost unul, tot taran si tot cu patru clase. E adevarat, era cizmar si nu cioban insa tot megaloman si paternalist, si el credea ca ne face un bine, ca are grija de noi, si ala se lauda ca salveaza vieti si ca e binefacatorul romanilor, si lui ii placea sa se vada adorat pe sticla.
![](bang.gif)
denizel spune:
doruletz,
....
!!!!!
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
flaviutza spune:
Asa se vede situatiune de prin Paris?
de unde stiti voi ca Gigi si-a tras averea 100% prin furt si inselaciune? ori toti care sunt bogati musai au furat si musai au dat in cap?
E asa simplu sa sustii discursuri inaltatoare despre votul pe care nu-l merita Becali sau altu' ca el cand ti-e familia sanatoasa si n-ai treaba.
Si apropo...Doruletz...daca il asociezi pe nea Ceasca lu' Moromete,cred ca n-ai citit romanul lui Preda...ca atunci ai sti ca Moromete e reprezentatntul taranului bun, drept,inteligent dar nerafinat si fara educatie slefuita.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale