Danone??!!
Raspunsuri - Pagina 3
ciufulici spune:
Dragi mamici care ati ajuns la introducerea in alimentatie a iaurtului si nu numai acestea.
Daca Petruta tot zicea ca "sunt bune sfaturile" sper ca nu erau cu gust de iaurt si ca asteapta sa revin "(cel putin si cu alte sugestii culinare pentru cei mici, meniuri etc.)" Ma gandeam sa va "dau" aici inscris "sugestii" despre prepararea iaurtului, ca despre "meniuri" poate altadata iar "etc" nu avem azi.
Retete a la ciufulici (LOL)
1. Iaurt cu lapte de vaca crud (care popular se numeste "chisleag")
Cantitatea de lapte nu are importanta dar oricum asta depinde de fiecare. O sa luam orientativ un litru de lapte care se strecoara prin tifon si se pune la prins de preferat in oala de ceramica, lut sau in borcan de sticla. Acesta se lasa la temperatura camerei pana a doua zi. Dar in conditiile de vara foarte calduroase e bine de pus la loc putin racoros ca altfel se acreste prea repede si nu mai este asa de gustos.
Acest iaurt pastreaza foarte bine proprietatile laptelui natural de vaca. Daca il doriti foarte tare pentru bebici, atunci problema se pune in felul urmator; trebuie sa aveti siguranta ca laptele respectiv vine de la o vaca snatoasa si mulsul laptelui se face in conditii de igiena. Stie toata lume ca bacilul tuberculos il poti lua foarte bine din laptele de vaca care nu este tratat termic corespunzator. Ceva nou a fost pentru mine cand a zis pertuta ca are si "limbrici" o sa mai studiez problema nu stiu ce sa zic. Dar bacilul lui Koch se ia sigur din laptele de la vacile bolnave de TBC. Aveti grija ce fel de lapte le dati la ai vostri bebelusi.
2 Iaurt cu lapte de vaca fiert (din traditie o sa il gasiti cu lapte acru)
Se fierb 2 litri de lapte integral si se lasa sa se racoreasca pana cand putem introduce putin degetul mic si nu ne frige, aproape ca "apa de vara" poate putin mai caldut. Priceput probabil? Oala de ceramica, lut sau borcanul trebuie sa fie bine spalate si chiar puse cateva minute la cuptor mai putin borcanul. pana aici? Apoi in vasul bine uscat se pun cateva lingurite cu smantana care se intind pe peretii vasului. O sa observati ca pana laptele se racoreste prinde deasupra un caimac bun (daca laptele este integral). Acest caimac se ia cu o lingura si se aseaza intr-un castron apoi laptele se pune in vasul gata smantanit mestecandu-se bine cu lingura de lemn, de preferat utilizata numai in acest scop. Nu e problema daca folositi si cea de inox. Eu dau reteta originala Dupa ce ati amestecat bine, deasupra de aseaza caimacul. Acoperiti vasul cu un tifon si lasati-l asa pana a doua zi.
Eu am preferat pentru bebelusa mea reteta nr. doi care o pregatesc si acum.
Astept sa imi spuneti daca v-a placut ca la noi se mananca zilnic si cei care vin pe la noi si au incercat au si pus in practica, fara vrajeli. Trebuie sa imi vand si eu marfa nu? lauda-ma gura... sau serviti cu incredere din produsele firmei noaste...
Acum pe bune bebica mea mananca iaurt si branza de vaci fara probleme.
Mai intrebase careva dar nu mai stiu numele exact "cam cata branza de vaci ar fi necesara la bebici mici?" pe zi cred. Dupa ce v-ati asigurat ca bebe primeste cu placere branza de vaci si nu face urat la ea poate manca zilnic intre 100 si 150 de grame de barnza proaspata de vaci combinata cu ce vreti, banana sau pregatita in orice alt mod. O masa cu branza de vaci e indicata oricand si prin faptul ca e destul de usor digerabila. Nu o cobminati zilnic cu banana pentru ca banana in cantitati mari si repetate este hepatotoxica pentru bebicii mici.
Cred ca am dat destule "sugestii" pe azi ce ziceti?
Spor la treburi si pofta mare
2x Ciufulici
petruta spune:
Draga Ciufulici,
multam de retzete, azi am sa caut in piatza oale de pamint, ca tare mult imi plac, si ii voi face lui Mihai iaurtzel dupa retzetele tale. Daca nu gasesc oala "minunata" incerc si in alt borcan de sticla.
Nu glumesc, cind spun , ca astept si alte retzete de la tine , pentru bebici, sa zicem, pentru inceput, pentru cei de un an.
Multumesc,Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
Ingala spune:
Mamici dragi si preocupate de sanatatea bebeilor vostri,
Mie mi-a spus o prietena studenta la farmacologie ca au facut ei (studentii) o analiza a iaurtului Danone si nu au gasit nici un ferment natural, de origine animala in Danone. Nu stiu ce sa cred, dar oricum de atunci nu am mai cumparat acest produs si in nici un caz n-o sa-i dau bebeului meu.
Ingala si Teodor
Marianar spune:
Noi papam iaurt cam de la 7 luni. Am papat intai Cremoso, nu prea i-a placut, apoi Danonino, am continuat cu Savoarea fructelor si acum papam Danone natural si totul e OK, nu am avut nici un fel de problema.
Pupici!
mirela.mustaciosu spune:
Eu i-am dat de la 7 luni iaurt Danone. Am folosit Danone pentru ca stiam ca au cea mai performanta linie de sterilizare a laptelui din care se prepara produsele (nu cred ca "sterilizare" e termenul corect dar ideea in sensul asta era). Doar ca la un an Tudor a facut o alergie alimentara foarte urata. N-am reusit sa depistam cu exactitate la ce a fost, au ramas doar iaurtul sau smantana Danone (smantana manca foarte rar si putin) si unt (la fel, manca foarte rar). Alergologul ne-a sfatuit sa evitam produsele Danone pentru ca au conservanti si foarte multi alti aditivi alimentari (din cauza asta si arata asa bine, ca "de reclama") destul de nocivi. In plus se face din lapte praf. Mi-a spus ca in general e bine sa evitam produsele (in special cele lactate) cu termene de garantie largi, iar in materie de iaurt sa ne orientam spre cele din lapte de vaca (nu praf), cu termen de garantie cat mai strans.
angi_gemeni spune:
Eu le-am dat de la 4 luni, DANONE. Le-a placut cel de fructe, dar le-am dat si NATURAL. Insa, am renuntat la DANONE definitivla un an si o luna cand au facut enterocolita. Le mai dadeam si le dau si acum iaurt PRIM. Sau, cand mai am chef, iaurtul il fac in casa(am un aparat special!)
In iaurtul simplu le-am pus intotdeauna biscuitel sau banana...
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Flower spune:
quote:
Originally posted by lilic
Si eu am aceeasi intrebare.Din ce lapte faceti iaurtul si branzica?Trebuie sa fie integral?Si inca ceva .Cam cat iaurt si cata branzica mananca bebeii vostrii si cam de cate ori pe saptamana?Noi avem 7 luni si doar ce ne-am apucat de ele.
Noi am papat iaurt de pe la 4-5 luni , da' "necombinat" niciodata : Danonino cu biscuiti sau simplu ( indiferent ca e Sana , Lapte batut sau Iaurt natural ) de la Bucovina ( care mi se pare mai sanatos ca Danone ) in mancarica ( ficatel , piept de pui , branza , ou ).
De curand , Vladutz a avut probleme cu burtica ( diaree si febra 39,5 ) , da' n-am pus-o pe seama iaurtului Danonino. Insa la vreo 2 zile dupa ce si-a revenit ( orez , antibiotice , ceai de menta ) i-am dat Danonino si a dat din nou in diaree. Nu i-am mai dat si si-a revenit.
Pt. LILIC - noi papam cam 2 Danonino cu 5-6 biscuiti rasi , iar iaurt in mancarica punem asa , cat sa transforme ficatul sau pieptul sau celelalte alimente intr-o crema ! Branzica o faceam din lapte de la vaca de tara ( daca intelegi ce vreau sa spun ! ) pe care il fierbeam si apoi puneam ( lasand in continuare la clocotit ) cateva pastile de Ca ( vreo 10 la 1 l. de lapte ) asa , ca supliment de calciu , ca amandoi stam prost la capitolul asta si iesea asa numita branza calcica , nu mai mult de un pumn.
Pofta buna !
Luizax spune:
Alex mananca numai danone de la inceput. Iaurturile astea au termene de garantie scurte. Faza cu fermentii am verificat-o io...am facut iaurt in casa folosind maia de danone natural...si a iesit. Acu nujtu ce sa zic...depinde si de sensibilitatea bebelului, depinde si unde au depozitat aia danoneul inainte sa-l puna in raft.......
Luizax - karkotash shef!
mirela.mustaciosu spune:
Si eu cred ca sunt mai multi factori de care depinde cum e primit un acelasi fel de aliment de copii diferiti! Trebuie testat. Din pacate suntem un fel de cobai in primii ani de viata (si nu numai) pentru ca descoperim ce ne prieste si ce nu numai dupa ce incercam pe pielea noastra.
quote:
Originally posted by Luizax
Alex mananca numai danone de la inceput. Iaurturile astea au termene de garantie scurte. Faza cu fermentii am verificat-o io...am facut iaurt in casa folosind maia de danone natural...si a iesit. Acu nujtu ce sa zic...depinde si de sensibilitatea bebelului, depinde si unde au depozitat aia danoneul inainte sa-l puna in raft.......
Luizax - karkotash shef!
lala spune:
noi am inceput de la 6 luni cu danone simplu, apoi cremoso si danonino. Danonino mananca 3 cutii pe zi iar danone cel putin unul. Pana acum nu am avut nici un fel de probleme dar iaurturile nu le cumparam decat decat din magazine gen Metro, Selgros si le transportam acasa, pe perioada de vara, in geanta frigorifica.