Agitatie la sin !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Si Tudor se agita foarte tare in perioada cand avea colici, dar avea alt fel de manifestare - incerca sa apuce sanul sa suga si se tragea apoi brusc si dadea drumul la san de parca l-ar fi durut ceva in gurita, era groaznic nu reusea sa manance o masa linistit. Ca sa-l mai linistesc ma mulgeam si ii dadeam cu biberonul (nu stiu de ce sugea mai linistit de la biberon) dar nu puteam sa fac asta de fiecare data. Se mai calma un pic cand il plimbam (prin casa sau in carut afara, sau cu masina) si incepea din nou imediat cum ne opream. I-am dat Sab Simplex, dar nu l-a ajutat prea mult, i-am pus comprese (uscate) calde pe burtica, il tineam dupa fiecare masa sa scoata aerul cate o ora (fara prea mari rezultate) si nimic n-a folosit prea mult. Iti doresc nervi de otel (pana trece de perioada colicilor) si multa rabdare. Si ai mare grija la alimentatia ta.
Sa fii atenta cu sanii, e de preferat sa nu fie prea traumatizati. La fel si cu operatia. Poate nu chiar sa-l legi pe bebe de picioare, e posibil sa se enerveze si mai rau si sa se agite si mai tare, dar poti sa incerci sa-i invelesti picioarele intr-un scutec (nu strans), atat cat sa nu mai aiba atata libertate de miscare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Alapteaza-l culcat, nu-l mai tine in brate, asa nu te mai poate lovi atat de tare pt. ca iti poti permite sa stai intr-o pozitie a.i. sa nu-i mai ajunga piciorusele la operatia ta. Eu pe Ana doar culcat am putut sa o alaptez, desi n-am facut cezariana, dar mi-era greu sa stau incovoiata cu ea in brate.
Despre colici, nu am avut, dar sfaturile fetelor spun cam tot ce stiu eu despre fenomen.
Multa sanatate si calm iti dorec,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Drage mamici,
Multumesc pentru sfaturi, eu il alaptez pe bebelus culcata, dar picioarele lui ajung la operatia mea, el avind cam 60 cm. Cert e ca in ultimele zile plinge cam intruna, si dupa masa, si inainte, cam tot timpul e plingacios si agitat. Habar nu am ce ar fi putut sa se intimple, am mincat citeva feliute de salam de casa, poate asta sa-i fi daunat ? Nu stiu, nici nu mai am curaj sa maninc ceva...
Pentru colici pun la incercare un produs homeopatic, sa vedem daca ajuta. Am dubii, deoarece nimic nu pare sa ajute prea mult. M-am plictisit de tipetele lui inutile, e foarte frustrant sa-l alaptezi timp de o ora, la amindoi sinii, sa faci efort ca sa te asiguri ca bea cum trebuie si apoi imediat sa plinga !!! Noaptea trecuta a dormit aproape 5 ore, dar asta din cauza ca inafara de sin i-am dat si preparat pentru bebelusi care se digera in mai mult timp..
Iar caca a redevenit ca inainte, anume galben spre portocaliu, de consistenta mustarului (asa a fost intodeauna). Doar uneori difera culoarea dar doctorii spun ca e normal ca uneori sa-l aiba verzui, sau galben spre maro.
Cam astea sint noutatile zilei !
Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

draga ungureaa,
eu sint mamica cu bb cu caca diferit!
trec prin ce treci si tu... dumnezeu mi-e martor ca nu stiu ce sa mai maninc! Ma simt atit de vinovata de chinul copilasului, si mai ales ca nu pot sa-l ajut cu nimic!
Si inca tot n-am aflat ca ce e cu caca asta! Si fetita mea tot asa.. minim un scaun in 24h! ieir a avut 5 scaune.. adica de fiecare data cind minca... iesea ceva..deci.. in ultimele 3 zile.. numarul a crescut! azi iar incercam sa mergem la dr..
voi posta un raspuns de indata ce voi avea unul!
si noi am avut la inceput zile linistite si nopti agitate!
dr a zis ca .. de aia ca ei nu stiu cind e zi sau noapte.. sa incercam .. sapovestim cu copilasul mai mult ziua... sa nu-l lasam sa doarma imediat ce suge... si va fi mai obosit.. asa se face alunecarea la programul normal de .. zi si noapte!

sanatate!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Fetele, nu va mai invinovatiti voi pentru durerile de burtica ale puiutilor. Puteti sa incercati sa evitati alimentele care fermenteaza, dar nu e garantat ca asa nu vor mai suferi bebeii de colici. Stiu prin ce treceti pentru ca eu m-am confruntat cu asta pana a implinit Tudor 4,5 luni. Si a inceput din prima zi dupa nastere! Nici macar la trei saptamani asa cum am citit ca se intampla.
Saso, daca bebeul e alaptat numai la san poate avea si 8 scaune pe zi (Tudor asa avea), dar daca s-a produs o modificare in timp nu e rau sa vorbesti si cu medicul. Iar trecerea de la culoarea galben - mustar la verzui sau maro a scaunului nu e anormala (si eu am fost ingrijorata cand am trecut prin asta, dar am primit asigurari ca e normal). Pentru colici incercati sa beti voi - daca alaptati (sau sa dati bebeilor) si ceaiul clasic de chimen si anason, poate ajuta un pic. Sanatate multa va doresc!

Mergi la inceput

Multumim pentru sfaturi, eu tot ma rog sa fie bine, sa se chinuie mai putin si sa plinga mai rar...Cred ca treaba cu caca nu e ingrijoratoare, uneori si al meu face de 2-3 ori pe zi sau chiar de 5 ori, si alte ori o singura data. Depinde...nu stiu de ce, dar se pare ca e normal. Am vorbit la telefon cu o infirmiera care mi-a spus ca nu e nevoie sa merg cu el la doctor. Are multe gaze, dar nici asta nu e anormal...asadar se pare ca rabdarea e singurul remediu...
Va pup !
Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Buna mamici,
Si Baietelul meu se agita, mai ales ziua cand e treaz. dar eu nu ma ingrijorez, ca mi se pare ca el mai mult se joaca, si se agita si din cauza burticii. caci de cate ori face caca, se linisteste, dar pana atunci sa te tii foiala. Eu chiar ziceam ca pe masura ce creste mananca din ce in ce mai rau. O gramada de aer inghitit, dar ce sa-i faci. Noaptea nu e asa rau, ca fiind adormit nu mai are asa energie.
Dar ce nu face mami pentru puiut?
Apoi cu scaunul, al meu acum nu mai face noaptea dar recupereaza ziua.
Si eu asteptam sa faca mai putin, dar are scaune destul de dese si mai moi, si mai apoase.
Si diferite nuante. Si am intrebat si eu medicul si zice ca e normal. Asa ca incerc sa iau totul cat mai usor. Si normal.
Va dorim numai bine.
Ai vostri sug pumnuletul sau degetelul? Am uitat, si noi avem 7 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

Bebe face asa de la colici. Nu te speria ca totul o sa revina la normal cu timpul. Colicile sunt normale pana la o anumita varsta (cca 4 luni). O sa-l ajuti cu saab simplex, ceai de cilici sa suga cat vrea (atentie ca de la biberon se leneveste, asa am patit eu ca nu mai voia sa suga decat de la biberon si l-am intarcat ca am pirdut laptele cu timpul si el nu voia sa suga decat daca era sanul plin, lucru care se intampla la 12 ore si nu ii mai putem da ca se imbolnavea). O alta metoda care a mers la mine a fost sa-l tin pe burta pe burta mea. Cand statea el asa be burta ii iesea aerul mai repede ca atunci cand il tineam pe umar, si se si imcalzea la burtica lui de burta mea. Si vorbeste-i, iubestel ca el simte, si sa tii cont ca e o persoana cu toane, deci poate sa fie enervat sau plictisit.

Am o intrebare care nu tine de subiect dar fiind noua nu pre stiu cum merge treaba. Vreau sa pun si eu povestea nasterii lui Dragos si nu stiu unde.

Multa sanatate, Adinel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Adinel poti scrie povestea la "Nasterea pe glob"

Mergi la inceput

Dragi mamici,
Eu am gasit intre timp noi metode contra agitatiei inainte de masa, il calmez putin inainte de a-i da sin, caci alt fel inghite mai mult aer decit lapte de agitat ce e (uneori se intimpla asta si noaptea...). Iar pentru colici, am observat ca atunci cind sta sustinut in pozitie asezata (ca un om mare !) scoate gazele mai usor si chiar face caca ceea ce-l linisteste. Tot in aceiasi pozitie ii mai dau uneori si ceai, dar dintr-un biberon de "incepatori" de unde iese lichidul mai greu ca sa nu se leneveasca la sin caci are numai doua luni si nu am chef sa-l intarc imediat...
Asadar succes si rabdare... !
Adina

Mergi la inceput