Agitatie la sin !

Agitatie la sin ! | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Tot eu revin, Adina cea cu puisorul de aproape 2 luni ! Puiul meu maninca cam la 3 ore, zi si noapte, i-am facut program caci alt fel aveam sinii care curgeau la fiecare minut...
Dar problema mea e urmatoarea : Probabil ca din cauza colicilor, uneori baiatul meu se zbate la sin, tine de el caci ii e foame, dar se vaita si misca capul in toate partile. E ca si cum ar fi inghitit un sarpe ! Nu vreau sa-l retrag de la sin deoarece plinge, dar sa suport acele dureri care mi le cauzeaza cind sufera de durere dar totusi vrea sa suga? Nu mai punem ca plinge de durere si nu doarme, uneori efectiv vrea sa doarma si se vaita cu ochii inchisi...
Aveti vreo solutie ? Caci da din miini si din picioare de parca as fi baut 3 cafele tari inainte de culcare !! (ceea ce nu fac, nici nu beau cafea defel...)
Merci mult pentru orice sfat, eu chiar m-am gindit sa-i leg picioarele ca-mi da in operatie si ma doare...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Draga Adina si eu am un baiatel de 6 saptamani care mananca tot cam la 3 ore. Acum noaptea o mai lungeste chiar si la 4 ore. De agitat si de intins, se agita foarte mult dar pediatra mi-a spus ca e firesc. Si el se mai agita la san si atunci il dau deoparte si vorbesc cu el sau il tin pe umar, si apoi il pun la loc si suge. Insa al meu doar se intinde si da din manute si din picioruse fara sa arate o durere. Puiul meu doarme mai linistit pe burtica dar asa il pun doar ziua cand sunt cu ochii pe el. Noi nu am avut colici.
Ceea ce ii mai place tare mult este sa vorbesc cu el sau sa ii cant si atunci imi zambeste si gangureste.
Incearca si tu !
Pupici bebelului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

si alexutza mea facea tot asa...dar am inceput sa o iau cat mai des de la san si sa o bat pe spate ca sa elimine aerul, apoi papa mult mai calma.pt colicei da-i debridat, ed 3 ori/zi, 2,3 ml.face minuni si se da si gratuit:)
bafta

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Pot fi mai multe cauze, poate are colice sau poate nu-i place ce ai mancat tu. Si colicile pot fi un rezultat direct a ce manaci tu. Cat am alaptat am avut un regim alimentar si aveam alimente "interzise" primele 3-4 luni. si Nu renunta la alaptat! Cu drag, ticka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Sa nu-i fie cumva prea foame si de-aia sa faca asa! Incearca sa-l alaptezi la cerere - o sa-si formeze el singur programul si o sa te ajute sa-ti reglezi si tu lactatia!
Eu asa am facut si totul a fost - si e inca - ok!

Si cum a zis si Aalina - si eu o linisteam putin pe Ilinca daca era asa agitata - si putin vorbit, putin mangaiat - si gata!
Iar colicii apar dupa supt - deci chiar inainte sa-l pui la san da-i Sab Simplex sau Gripe Water sau ce folosesti tu pt. colici!
Si dupa supt - insista sa eructeze (ragaie) chiar daca i-ai dat ceva!

Numai bine la mamici si la bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

Si eu am un baietel de 2 luni si se intimpla sa patesc la fel.Mi-am dat seama ca, la noi e vorba de scremut sau de colici.Cind il doare rau burtica ii dau Sab Simplex si am observat ca ii face bine.Se intimpla ca inaite de culcare sa nu-i fie prea somn.Atunci,il iau cu mine in camera si stind intinsa cu picioarele indoite , ii fac un fel de "hamac" unde il asez si stam la "povesti".Dupa un timp obosesste si i se face somn , si abia atunci reusim sa mergem la culcare.Asa suntem toti multumiti si satisfacuti ca incheiem o alta zi in liniste.

mmireille
www.babiesonline.com/babies/f/familiamea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga mami ungureaa. Un doctor zicea odata ca "pe copil trebuie sa simt ca il ai". Asta e o gluma fireste. Asa a fost de la inceputul alaptarii? Daca da, banuiesc ca ai lapte si curba greutatii ii este ascendenta cu toata agitatia lui. Dr. ce zice? Daca nu a fost de la inceput asa, atunci trebuie urmarit cateva zile, dupa fiecare alaptat sa fie scos bine aerul pe care il inghite in timp de suge si sa verifici daca curba greutatii e normala la varsta lui. Controversata problema a colicilor nu e altceava decat areul pe care bebelusii il inghit in timpul alaptatului. Odata el inlaturat totul e ok. Stiu ca unii se agita foarte tare daca de exemplu nu le vine lapticul si trag din greu. Legat de operatia ta, ai incercat cumva si alaptarea din pozitia culcat, sa vezi cum reactioneaza bebe? Banuiesc ca ai studiat destule carti si ai vazut pe acolo cum se procedeaza. Eu am practicat asta in prima luna si a fost bine, cred ca si pentru bebeleusa mea ca nu a ripostat in vreun fel. Poti incerca, nu e pe bani Apoi la doua luni il poti aseza pe bebe pe burtica si mai scoate din gaze. Dar la fel de bine trebuie sa te asiguri ca nu e alta problema daca nu a fost asa de la inceput si e doar de ceva vreme. De asemenea atentie la regimul tau alimentar. Incearca pe cat posibi sa fii relaxata si linistita si bebe va fi la fel. Deci cum te comporti tu asa se va comporta si cel mic. Dar peste toate stie fiecare ca alaptarea la san e forte importanta pentru bebici si cate nu face mama pentru puiul ei.

Sanatate maxima va doresc.
Ciufulici si bebelusa ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Multumesc mult pentru sfaturi, eu le urmez, adica ii scot aerul facind-ul sa rigiie, fac tot ceea ce pot, ii mai dau Gripe Water, si e mai bine, dar ma mira faptul ca ziua nu are nimic din toate astea, numai noaptea e foarte agitat, face multe gaze, pur si simplu face parturi mai multe decit un adult ! Eu sint atenta la ce maninc, dar nici nu mai stiu cu ce am gresit ! La doctor m-am dus, nu-i recomanda nimic din cauza ca ia in greutate normal.
Si am mai vazut pe forum pe cineva care a zis ca bebelusul face caca putin diferit, si al meu face de 2-3 zile caca mai rar, acesta e lichid, dar mai putin galben ca inainte, tinde spre maro. Nu are un miros diferit, dar culoarea difera. La doctor mi-a spus ca sint momente in care poate sa nu faca caca citeva zile, el intodeauna a facut macar unul la 24 de ore. Acest caca e acompaniat de foarte multe gaze.
Nu stiu ce e de facut, doarme ziua caci e obosit, iar noaptea e asa de agitat, pur si simplu nu-l lasa gazele sa doarma...
Orice sfat e binevenit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Sab simplex e anti-diareic - poate asta sa aiba mai mult efect la bebele tau. Gripe water e apa cu bicarbonat si ulei de anason si fenicul, e mai mult pentru gaze. Si bebe Paul a avut citeva dupa amieze cind s-a zbatut sa traga basinuci pina dupa miezul noptii, dar i-au trecut de la sine. Cu kk, si mie mi-a zis pediatrul ca nu-i neobisnuit sa faca mai rar. Dar daca zici ca face mai moale decit de obicei, incearca cu Sab Simplex si daca nu merge ia-l de guler pe pediatru.
Aia cu miscatul capului in toate partile s-ar putea sa fie disperat ca nu stie unde-i sinul - fii pe faza! :) Si tot asa cum ziceau fetele, contactul cu tine si vorbitul ajuta mult la calmarea micutului.
Cu tinutul, poate incerci pozitia aia de "fotbal american", copilul lateral pe linga tine, pe o perna si numai capul in partea ta din fata, cit sa ajunga la sin - poate te-au pus asistentele s-o incerci in maternitate? Asa poate sa dea din picioare cit ii place. (Ceea ce nu inseamna neaparat ca-l doare ceva - face si el gimnastica - mai necoordonat, asa, cum poate si el..)
Sanatate si tine-ne la curent, ca poate ne vine si noua rindul... (sper sa nu..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baietica spune:

bebelusul meu in virsta de 5 luni adoarme plingind, se trezeste plingind, da din miini si din picioare cind e la sin sau cind ii dau biberonul.
daca e in toane proaste plinge si in brate si cind e lasat din brate.
nu cred sa aiba vreo suferinta.
cel mai rau e cind vrea sa doarma: se freaca la ochi si isi tine respiratia pina se inroseste apoi o tine intr-un plins.
il legan il tin in brate, dorm linga el...
noaptea se trezeste cu chef de joaca si il tine cam o ora pina cind i se face din nou somn si vrea sa fie adormit.
nu imi mai amintesc cum e sa dormi 8 ore.
exista vreun remediu pentru bebelusii agitati?
eu am incercat aproape orice si nu mai cred ca exista.
mentionez ca bebelusul meu nu are colici si nu da semne ca i-ar iesi dintii.
i-am dat preventiv si doar arareori bonnisan si sab simplex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga Adina, dupa cum spui, puiul tau face caca diferit doar de 2-3 zile, poate fi un semn ca e o problema.

1. Ori tu ai mancat ceva care trecand in lapte nu ii prieste si dureaza putin sa se elimine.
2. Ori poate e debutul unei probleme de sanatate "scaun lichid precedat de multe gaze". Cred ca este bine sa te sfatuiesti cu dr. care are in evidenta pe bebe daca nu shimba dr.

In mod normal copiii alaptati la sana pot avea la inceput scaune dupa fiecare supt, dar si un scaun pe zi sau unul la doua, trei zile asta pentru ca laptele de mama se asimileaza aproape suta la suta.

Mai este o problema trebuie sa fii foarte atenta cu igiena sanului si a suzetei daca ai apelat la ea sau a biberoanelor, se poate foarte usor contamina cu ceva si la ei care sunt atat de mici microbii actionezca repede. Ei se pot contamina repede dar la fel de repede scapa de microbi daca se intervine in timp util.
Mie imi spunea un dr. ca "un bebe mic nu poate sa aiba probleme decat din neglijenta parintilor" sau a celui care il ingrijeste. Eu am fost putin mirata de asta dar mai traziu i-am dat dreptate. Stiti voi mamica vine amarata la dr. si el ii face observatii, asa vedem noi din orice o observatie. Bbeblusul trebuie sa aibe lucrurile lui si coltul lui cel putin in primul an de viata daca nu se poate in primii doi. Mai fa tu o retrospectiva a ultimelor zile si vezi ce a putu interveni in schimbarea programului.

Sanatate maxima va doresc

Ciufulici

Mergi la inceput