~*Imprevizibili martie-aprilie 2004*~ (84)
Raspunsuri - Pagina 5
bebe2004 spune:
Buna.
Ne insciem si noi la bolnaviori, dar lui Alex i-a trecut aproape de tot. A facut o laringita de 2 zile. Adica muci multi, stranutat la greu si pana intr-o zi (duminica) cand am remarcat ca respira destul de greu, senzatie de voma etc. Fara febra sau alte alea. Am sunat dr si nici nu a fost nevoie sa vina. Ne-a trimis sa-i facem o injectie cu dexametazona (parca asa-i zice) sa-i decongestioneze gatul. I-am mai dat niste sirop de tuse si acum e bine. Am scapat faca antibiotic. Dar nu inteleg cum a facut-o. N-a mai fost racit din sept anul trecut.
Malina, bine ai revenit. Am de gand sa-l duc pe Alex la Breaza in vara asta, dar nu stiu cand. Poate se intalnesc si copiii nostri anul asta.
In rest, spor la munci.
Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi
malina_mircu spune:
Clau nu mai plec nicaieri.
lui Raul. Pai acum asa este cel mai mic e seful :-))
Mariana pupici la baieti :-)). noi am luat nurofen pt mucisori si ceva picaturi de nas preparate la farmacie cu gentamicina. vad ca ii merge bine asa.
Laura imi pare rau sa aud ca va chinuiti cu bonsiolitele :-((. Stiu cat de rau este sa raceasca asa de grav si f des. Avand in vedere asemanarea cu Danutz la fondul alergic o sa iti spun ce ia el. Ia Ketof de 9 luni - sirop impotriva tusei astmatiforme (avea o tuse seaca imediat ce iesea afara). si Flixotide * 2 ori / zi - tot pt prevenirea tusei astmatiforme.
De cand ia flixotide nu am mai avut probleme cu raceala (i-a mai curs nasul, dar nimic grav). Noi ajunseseram deja la crize de tuse (cu harait ca la pneumonie - de ex de la aerul conditionat dintr-un magazin). Facea imediat faringita ff rau (rosu rtosu cu basicutze). Si eu fac la fel.... probabil din cauza poluarii. Sa stii ca unii copii sunt alergici la frig sau la aerul rece...
pupici 
Malina si
Danutz (5 aprilie 2004)
malina_mircu spune:
Andreea 
. Si anul trecut cam tot atunci l-ai dus... Poate se potriveste sa fie si el.. daca nu ne intalnim ca anul trecut :-)) Ati fost niste fericiti anul asta cu racitul (dar tin eu minte mai de mult cand erati numai cu rosu in gat). Anul asta cred ca Dani a ajuns la 10 antibiotice :-(((. si printre astea mucisori. Bine ca au mai trecut, sper ca si-a mai format imunicatea sau ca i-am gasit solutia.
pup
pupici 
Malina si
Danutz (5 aprilie 2004)
LauraFlo spune:
Multumesc Malina! O sa discut cu pediatra, chiar ieri mi-a spus ca trebuie sa-i facem un tratament de crestere a imunitatii ca prea se imbolnaveste des.
N-am cum sa ma lungesc. Va pup.
Claudelu spune:
Laura, noi anul asta am facut pana acum trei ture cu imunostimulatoare. Tot bolnavior a fost si atunci pediatra ne-a spus sa-i dam 2 ture de bronhovaxon, sa avem intre ele doar o saptamana de pauza. Mi-a zis ca anu asta in toamna nu-i mai dau ca e destul cat a luat si ca oricum nu mai e indicata inca o tura de imunostimulatoare.
Multa sanatate Dariei 
Tocmai am vorbit cu mama la telefon si mi-a zis ca Raulica are diaree
Asta ne mai lipsea de la fericire
Sper doar sa nu fie iar viroza intestinala si sa fie doar asa de scurta durata, de la ceva mancarica. ma gandesc ca poate a facut de la cirese si visine ca mancat multe in ultuma vreme chit ca pana anu asta nici macar nu le-a apropiat de gura 
No gata ca am de lucru 
mariana tache spune:
Buna seara!
Imi place de voi, fetelor, ca sunteti active! 
Eu sunt in butoiul cu kk
(motive f intemeiate).
Copiii sunt mai bine; tot cu muci la purtator, dar mai putini decat ieri.
Clau, hihihihi, nu ne-am suparat (ar fi culmea!); auzi, dar aia care s-au imbolnavit si azi iarna si sunt si acum afectati in ce categorie se inscriu? ![]()
Sanatate si lui Raul; sa fie doar o indigestie, nu viroza! si sa-i treaca urgent!
Laura, ce mi-ar place sa le fac si eu o cura de mare la copii, dar anul asta n-avem nici o sansa. Sunteti norocosi ca stati aproape.
Malina, eu nu le dau nimic la ai mei; doar vibrocil in nas, seara la culcare; si se pare ca-s ok.
Apropo de tratamente: fetelor, voi ati incercat pt tuse siropul de la dr. Mum??? Eu l-am testat pe Stefan si e f eficient; imi place; e din plante si are efect imediat (cel putin la noi).
Cica mi-am adus de munca acasa de la servici; ar fi tare bine sa rezolv problema, dar mor de somn; cas de zici ca-mi rup maxilarul; si mai am si-o prelucrare mica
.... nu mai fac fata 
VA
pe toate cu drag!
Mariana,
Stefan (20.04.04),
Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
Nasterea lui Stefan
Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
SimoV spune:
Pupici la copilasii bolnaviori. Sper sa nu cobesc - ai mei nu au mai fost bolnavi din Ianuarie si multi din familie si prieteni au fost bolnavi, deci au avut contact cu tot felul de virusi. Noi le dam urmatoarele vitamine la copii: cate un ursulet dinasta:
http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=67652&catid=32480&trx=PLST-0-CAT&trxp1=32480&trxp2=67652&trxp3=1&trxp4=0&btrx=BUY-PLST-0-CAT
si unul dinasta:
http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=67653&catid=32480&trx=PLST-0-CAT&trxp1=32480&trxp2=67653&trxp3=1&trxp4=0&btrx=BUY-PLST-0-CAT
si le mai dau niste ulei de peste in forma de pastile (ei le rod si sug uleiul de peste cu gust de lamaie din ele):
http://www.amazon.com/Omega-Junior-softgels-Nordic-Naturals/dp/B0007A5FHG
(astea sunt pt. copii mai mari de la 5 ani in sus, dar le dau doza jumatate si am verificat cu pediatra si a zis ca e ok)
Neurologul si alti prieteni medici de ai mei sustin ca nu exista dovada stiintifica f. clara cum ca uleiul de peste (omega 3) ar ajuta la imunitate si e f. posibil sa fie coincidenta la noi, dar de cand le dam asta nu s-au mai imbolnavit. Si parca mananca mai bine...
Lucas e bine - multumesc de intrebare, Clau! E aproape cum era inainte. Mai are putin, dar chiar luni am fost la control la neurolog si a zis ca se vede ca afacut iar progrese f. mari in ultimele 3 luni si ca el e convins ca isi va reveni 100%. Doamne ajuta... In 25 Iunie incepem si inotul - apa o sa ii faca bine - la el e totul acum de slabite musculara si deci orice activiate fizia ii face bine. Ma chinui sa ii duc de 2 ori/ zi la parc, si nu il las, saracu' nici o clipa in pace - tot timpul ilincurajez sa se catere pe toate structurile alea, sa isi lucreze muschii in continuu. Eu am refuzat un job de vara pt. asta - sa ii duc de 2 ori/ zi la parc si nu ma las. :)
Mia e in continuare o surioara de milioane. E scumpa si dulce cu el, il ingrijeste si il iubeste atat de mult. Si el pe ea. Interactioneaza si se joaca asa mult impreuna si ma topesc cand ii vad.
Sper sa am timp sa mai scriu, dar ziua nu prea. Iar seara pic lata de obosita dupa ce hamalesc la ei toata ziua in masina si afara din masina, etc. Am unele zile cand am de facut cumparaturi si tot felul ca si de 7 ori ii bag si ii scot din masina in decsur de 3 ore... Acum ii las sa urce singuri mai nou, (se catara si ei pe acolo si sterg pe jos in masina cu hainele cu un drum...) si eu numai ii prind in centura. E mai simplu si se simt si ei independenti.
Va pup pe toate cu drag!
malina_mircu spune:
Laura de acum 3 luni i-am dat si Oscilociccinum... De capul nostru ca pediatrei noastre i se pare fara efect. Acum nu stim exact daca de la oscilo sau de la tratamentul celalalt (Ketoful e antialergic si Flixotide antiinflamator local ) ii este mai bine dar se vede clar diferentza.
Luase si Septilin (la indicatia pediatrei) dar fara efecte benefice vizibile (doar iritatie pe piele de la plante).
Clau sa speram ca nu e mare lucru la Raul
. Insanatosire grabnica.
Mariana nu am incercat siropelele de la dr Mum pe Danutz. Parca a luat sotzul meu. Si mie mi-e somn non stop de numai pot... Ma trezesc dimineatza tot somnoroasa desi dorm cat Dani 
nu stiu ce am anul asta de ma simt asa fara energie... tensiunea mica (am si 8 cu 5 uneori), oboseala.
Simona Ce bine ca isi revine in totalitate Lucas!!! 
Numai vesti bune in ultima vreme. Pupici si lui Lucas si Miei si succes la activitatile sportive. Si eu as vrea sa mergem la inot, dar la noi nu prea sunt conditii pt copii asa de mici. Dar incercam.
Elaaaaaaaaa te asteptam cu drag. 

Cu poze si impresii (in limita timpului).
pupici 
Malina si
Danutz (5 aprilie 2004)
malina_mircu spune:
Laura cum e Daria la gradi? Mai citisem ca se ferea de copii in parc. Danutz cu copii se joaca si comunica, desi in continuare nu ii place sa fie imbrancit (nici nu riposteaza) si se simte mai bine daca este cu prietenii lui.
Dani nu prea comunica cu una din educatoare...sunt pe doua ture una intr-o saptamana una in cealalta. Cu una se intelege mai bine pentru ca e mai dragutza si se pune la mintea lor. Cu cealata nu prea vrea sa vorbeasca (e un pic mai putin comunicativa si dupa spusele lui ii mai si cearta). Oricum nu e nici de 2 luni...
In rest este f incantat de gradinitza.
Poze de la ziua unui baietel la gradi si
poze de la serbare
pupici 
Malina si
Danutz (5 aprilie 2004)
Claudelu spune:
Simona ma bucur din suflet ca incet incet isi revine Lucas.
Ma gandesc ca-ti creste inima de fericire cand ii vezi cum se joaca 

Te inteleg ca nu ti-e usor dar cel mai importanti pe lumea asta sunt copilasii si nu munca...bine nici fara serviciu nu se poate, dar putem sa-l limitam.
Malina, Raul e mai bine, chiat acum dimineata a facut kk si nu a mai fost diaree.
Ieri saracutu a si vomat, ca i-am smecta si nu i-o place. Doamne ajuta sa fi fost doar o dernajare la stomacut si nimic altceva, ca am auzit ca prin Arad umbla un virus urat care da diaree, dureri musculare, febra...ceva asemanator virozei intestinale 
Cand ajung acasa ma uit si pe pozele voastre. 
Astept sa se faca ora 11 sa o sun pe Ela, sa vedem cum se simte!