Arpechim se inchide!

Arpechim se inchide! | Autor: andrath

Link direct la acest mesaj

http://www.tmctv.ro/stiri/Economic/Activitatea_la_Arpechim_va_fi_suspendata_de_maine.htm
Din ciclul :fii atent ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se intample...
OMV n-a dorit niciodata Arpechimul, acum ...
Care este parerea voastra? Arpechimul trebuia sau nu sa fie inchis?

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan

"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Sa vedem ce spun comisarii de la Garda de Mediu, poate chiar sunt probleme acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Probleme? Evident ca sunt dar nimic ireparabil...
Stiati ca normele de mediu referitoare la emisiile SO2 in atmosfera sunt in Romania cele mai stricte din Europa? In Europa acest lucru se negociaza cu Agentia de Mediu, in Romania este impusa o valoare de 500mg/Nm3, valoare mult sub limita negociata in Europa, in conditiile in care instalatiile in Romania sunt mult mai vechi.

In alta ordine de idei daca Arpechimul se inchide cine credeti ca va suferi mai tare?

Stefan

"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by andrath

Probleme? Evident ca sunt dar nimic ireparabil...

si atunci de ce nu le-au rezolvat pina acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu am lucrat acolo...
si nu ma surprinde deloc!

tzin minte cateva expresii de-ale celor de la OMV, pe care le 'plasau' ori de cate ori cineva incerca sa sugereze ceva ce nu era pe placul lor:
'noi am cumparat arpechimul dor pt ca a fost la pachet cu resursele de petrol... daca va convine, faceti ce zicem, daca nu, si maine inchidem!'

parerea personala: de la bun inceput OMV a vrut sa scoata bani din piatra seaca, multzi bani + efort minim. de aceea au inchis periodic toate instalatziile care necesitau investitzii, au dat oamenii afara, etc.

si kestia asta ca garda le-a interzis activitatea este o gogoritza!
ei au avut negociat acordul de mediu din decembrie 2005, cu masurile care trebuiau luate si cu grafice de timp pt acestea. au semnat atunci de comun acord, stiau care sunt implicatiile!!!

au ales sa nu faca investitziile necesare, si acum daca arpechim se inchide, e vina celor de la mediu, nicidecum a OMV...

(si ca o paranteza, nici macar OMV nu e de vina, ci aceia care au semnat contractul de vanzare al Petrom... oricine ar fi fost beneficiarul ar fi procedat la fel, probabil...)

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Guestus, probabil ca tu stii formula magica prin care poti face sa dispara deseuri acumulate in ultimii 30 ani... Io zic s-o patentezi repede si scapa si Arpechimul de inchidere...

Anamaria, unde anume ai lucrat in Arpechim?

Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai, doar tu ai zis ca nu-i nik ireparabil.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Nu e bine ca s-a inchis pt ca multi oameni vor ramane pe drumuri. Poate gasesc o solutie mai buna si reduc poluarea.

Luminita si Andrei Tudor - iubirea mea (16 august 2005)

Album Andrei

www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete

Povestea nasterii ingerasului meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

andreea, am lucratla cercetari , pana anul trecut in martie...

am plecat cand am vazut cu cata indiferentza ne tratau. timp de 1 an de zile am luat salariul si stam aproape degeaba. incet- dar sigur taiasera de la radacina toate temele de cercetare, pana la urma au inchis si activitatea de la pilot...

tu??? inteleg ca tot acolo lucrezi?!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Da , nu este ireparabil, solutii exista evident numai ca cel care a negociat acordul de mediu a pus termene din burta (doar s-a crezut ca totul e de forma) si nu se pot respecta.
Nu ma intelegeti gresit, nu sunt de acord cu poluarea, evident ca trebuie respectate programele de mediu dar iarasi mi se pare corect sa aiba loc o negociere, fiindca din dorinta de a proteja mediul s-ar putea pune la pamant din punct de vedere economic o intreaga zona geografica..
Cu alte cuvinte: Unde dai si unde crapa!

Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by andrath

Da , nu este ireparabil, solutii exista evident numai ca cel care a negociat acordul de mediu a pus termene din burta (doar s-a crezut ca totul e de forma) si nu se pot respecta.
Nu ma intelegeti gresit, nu sunt de acord cu poluarea, evident ca trebuie respectate programele de mediu dar iarasi mi se pare corect sa aiba loc o negociere, fiindca din dorinta de a proteja mediul s-ar putea pune la pamant din punct de vedere economic o intreaga zona geografica..
Cu alte cuvinte: Unde dai si unde crapa!

si acordul de mediu cu termenul X cine l-a negociat?

Mergi la inceput