Arpechim se inchide!
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
andrath spune:
Un nene fara simtul raspunderii...plecat din Arpechim la ora asta!!!
Probabil ca si din Petrom...
N-are rost sa intru in detalii tehnice, pe care le puteti culege daca vreti de pe site-ul oficial, dar termenele negociate sunt de genul: " vom construi aceasta casa cu trei etaje, in 6 zile si in a 7 ne vom odihni..."
In fine, in momentul asta nu am unde sa tip si sa urlu asa ca o fac aici. Iertat sa-mi fie tonul agresiv si cheful de cearta!
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
imi pare stupid ca ditamai fabrica sa lasa pe 1 cretin sa faca negocieri si sa puna asa termene...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
tipul in cauza era unul dintre directori, cel care se ocupa cu sigurantza muncii si protectzia mediului.
si putetzi fii siguri ca nu a negociat de ca[pul lui contractul, doar ca pe respectivul contract apare semnatura lui.
sa fim seriosi, acum aruncam cu roshii si dam vina pe X sau Y... dar in locul domnului respectiv, daca trebuia sa semnezi ce au hotarat ei sa negocieze, semnai, parol!
sigur ca si eu consider ca e o problema serioasa inchiderea combinatului, pentru totzi cei care inca lucrau acolo, pt familiile lor si pt economia judetzului in general.
dar 'vina' daca e s-o numim asa, nu poate fi pusa pe umerii nimanui, in particular! nu e de vina un anume individ, poate ca multzi au gresit dar repet vina este in primul rand a celor care au acceptat sa 'privatizeze' petromul asa cum au facut-o!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
sirimie spune:
Eu nu inteleg de ce OMV nu investeste in ea pentru profit?
www.hotnews.ro/articol_74017-Rafinaria-Arpechim-trebuie-sa-sisteze-activitatea-incepand-de-marti.htm" target="_blank">Rafinaria-Arpechim-trebuie-sa-sisteze-activitatea-incepand-de-marti
In articolul de mai sus scrie ca:
"Arpechim Pitesti a fost amendata de catre Administratia Nationala “Apele Romane”, prin Directia Apelor Arges, in luna februarie a acestui an, cu 2,2 miliarde de lei pentru poluarea cu titei a paraului Dambovnic. Atunci, un dig al unui lac de acumulare in care se aflau sute de mii de metri cubi de ape reziduale de la combinatul petrochimic 'Arpechim-Pitesti' s-a rupt provocand poluarea raului Dambovnic"
Adica inteleg ca sint probleme de mediu din cauza Arpechim. Atunci de ce nu s-au modernizat, pentru ca fiind vorba de OMV nu se pune problema ca nu au fonduri?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
anamaria spune:
quote:
Originally posted by sirimie
Eu nu inteleg de ce OMV nu investeste in ea pentru profit?
Adica inteleg ca sint probleme de mediu din cauza Arpechim. Atunci de ce nu s-au modernizat, pentru ca fiind vorba de OMV nu se pune problema ca nu au fonduri?
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
nu au investit pentru ca nu au vrut!
singurul sector unde au mai facut cat de cat imbunatatziri este rafinaria, si inca cateva instalatzii direct implicate in producerea de benzina.
in rest, au inchis pe rand orice alte instalatzii.
investitziile necesare erau mult prea mari iar castiguri nici pe departe atat de rapide ca in varianta aleasa, aceea de a face... NIMIC!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
![](hagi.gif)
![](bonjovi.gif)
poze cu frumosii mei (si nu numai
![](icon_smile_wink.gif)
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
andrath spune:
Arpechim nu s-a inchis pentru poluarea raului Dambovnic, ci pentru haldele de namol biologic acumulat in 30 ani, unde lucrarile sunt aproape de finalizare, dar totusi nu atat de aproape cat sa fie suficient si pentru nefinalizarea unor lucrari de modernizare la un numar de rezervoare: asta e exemplul cu casa de mai devreme.
Eu nu sunt atat de inversunata impotriva OMV-ului cat impotriva incapabililor care au fost promovati in posturi de conducere. Nu s-a urmat nici un criteriu de performanta, pleca cineva la pensie sau whatever, urmatorul ii lua locul fara sa fie intrebat daca este capabil.
Rafinaria va fi inchisa pe mana romanilor!
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
"Gheorghe Balint, directorul de productie al Oltchim, ne-a declarat ca in cazul in care rafinaria Arpechim va fi inchisa, combinatul isi va inceta activitatea in proportie de 60-65% si va inregistra pierderi de 30 de milioane de euro pe zi." hotnews
yo nu pot sa cred prostia asta...65 % din arpechim inchisa produce 30 milioane euro/zi pierderi.... ...astia chiar nu stiu sa numere?
inaioana spune:
Andrath, namolul contaminat se elimina complet si bine-mersi in incineratoare, contra cost asa cum se elimina si slamul petrolier si orice.. Ce a oprit Arpechim sa o faca? (Din cate stiu are contract de eliminare deseuri, am senzatia ca nu asta e problema)
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
anamaria spune:
guestus, inchiderea ARPECHIM ar conduce la inchiderea activitatzii la OLTCHIM in proportzie de 60-65%, din cauza ca oltchimul prelucreaza materie prima de la arpechim!
faptul ca pierderile financiare sunt de doar 30% este poate din cauza ca vor cumpara respectiva materie prima din alta parte, la preturi mai mari, insa...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
http://www.hotnews.ro/articol_74078-Inchiderea-Rafinariei-Arpechim-poate-afecta-serios-activitatea-Oltchim.htm
"Inchiderea Rafinariei Arpechim ar putea face victime si printre alte companii din industria chimica. Printre cele mai afectate companii ar fi Oltchim.
Presedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, a declarat pentru HotNews.ro ca inchiderea Arpechim "ar fi un dezastru pentru combinatul din Ramnicu Valcea avand in vedere ca etilena, principala materie prima folosita de Oltchim in procesul de productie al PVC-ului, este furnizata de Arpechim".
“Oprirea furnizarii de etilena ar insemna oprirea in lant a instalatiilor de electroliza folosite in procesul de productie a PVC-ului. PVC-ul detine o pondere de 70% in cifra de afaceri a Oltchim, astfel incat oprirea furnizarii de etilena ne-ar afecta serios”, a spus Mihai Diculoiu.
Gheorghe Balint, directorul de productie al Oltchim, ne-a declarat ca in cazul in care rafinaria Arpechim va fi inchisa, combinatul isi va inceta activitatea in proportie de 60-65% si va inregistra pierderi de 30 de milioane de euro pe luna.
"Eu sper sa ii vina cuiva mintea la cap, pentru ca nu este posibil sa se ia astfel de masuri care sa afecteze tot lantul de producatori din petrochimie", a comentat Gheorghe Balint.
Un membru al conducerii Oltchim a declarat pentru HotNews.ro, sub protectia anonimatului, ca retragerea autorizatiei de mediu Rafinariei Arpechim ar avea un efect groaznic pentru combinat, avand in vedere ca propilena si etilena produse de Arpechim sunt principalele materii prime folosite de Oltchim....."
Mai citeste o data, Guestus !
65 % din combinatul Oltchim nu va mai functiona din lipsa materie prime produsa de rafinaria Arpechim care e furnizorul principal al combinatului, iar pierderile de 30 mil (tot ale Oltchim-ului )sunt pe luna, nu pe zi !