Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kalosalina spune:

Bravo Carmilia! Asa tb sa fi- OPTIMISTA! Te asteptam cu vesti bune duminica.

A venit Bebica!!!

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Scuza-ma acum am citit cu atentie si am vazut ca ai scris 4 sapt de la contact...deci e vorba de 6 sapt...dar tot nu e cazul sa te panichezi. E important sa vezi cum e duminica si apoi un alt ecograf ca sa ai si termen de comparatie

Roli 6+ si mamica lui Marc (9 iunie 2006)
http://bd.lilypie.com/uGYJp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Carmilia, pai tu ai 7 sapt. de la UM, ar trebui sa se vada deja la eco. Si pune-ti si tu semnul de si sapt. ca sa ne fie si noua mai usor de urmarit.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Alina, felicitari pentru rezultat!

Carmilia, ce medic iti urmareste tie sarcina la Polizu? Vreau sa merg si eu tot acolo dar nu vreau sa mai merg la medicul pe care l-am avut la prima sarcina.

Roli, tu cu cine ai nascut din Polizu?

Fetelor, mie mi se umfla picioarele de doua zile si azi mi s-a parut ca am si mana dreapta umflata. Aveti idee de ce se intampla asta? E normal? Eu nu mananc sarat ba dimpotriva, deci nu gasesc o explicatie viabila. Poate stiti voi.

Pup burtici zuzoase!

Alina 11+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Eu stiu ca de la prea multa sare se umfla mainile si picioarele. Stai mult pe scaun ? Poate de aceea ?

Noi 2 singurei

8+

Mergi la inceput

Am gsit ceva despre picioarele umflate.

Trucuri pentru a-ti mentine picioarele sanatoase
Cum sa previi senzatia de picioare umflate, obosite, la birou si in calatoriile lungi, cu avionul sau cu masina.

* Evita sa stai prea mult timp in aceeasi pozitie. Pentru a stimula circulatia sangvina, ridica-te din cand in cand de pe scaun si fa cativa pasi.
* Scoate picioarele din pantofi si, daca e posibil, intinde-le pe un suport aflat ceva mai sus decat corpul (moda americana a picioarelor puse pe birou are, astfel, o scuza). Sigur, aceasta pozitie presupune si o igiena corporala impecabila!
* Poarta haine si incaltaminte comode, lejere (pentru a nu ingreuna circulatia sangelui), preferabil confectionate din fibre naturale (ca sa lasi pielea sa respire!).
* Evita pozitia incrucisata a picioarelor deoarece intrerupe circulatia.
* Daca e nevoie, apeleaza la ciorapii speciali, realizati pentru a veni in ajutorul celor care au o circulatie venoasa defectuoasa (se gasesc in farmacii).
* Hidrateaza-te corect: bea cat mai multa apa - eventual, plata - si mai putina cafea sau lichide (sucuri dulci, carbogazoase).
* Incearca sa stai afara macar 20 de minute din cele opt ore de lucru, ca sa te bucuri de lumina directa a soarelui si de aer curat.
Evita (mai ales seara) alimentatia prea sarata, excesul de cafea si alcool (retin apa in tesuturi).Evita folosirea in exces a saunei sau bailor prea fierbinti, prelungite.

Picioarele - in al doilea si al treilea trimestru de sarcina, vor fi suprasolicitate din cauza greutatii. Ele vor fi aproape in permanenta umflate, iar vina o poarta drenajul limfatic si venos anormal: din primul trimestru al sarcinii hormonii diminueaza tonicitatea vaselor sanguine si altereaza circulatia sangelui. Pentru a evita varicele care pot aparea din aceasta cauza, este recomandabil sa dormiti cu picioarele mai sus decat restul corpului, inainte de culcare sa faceti un dus cu apa rece si sa va plimbati o jumatate de ora pe zi. Exista si produse menite sa va aline durerea picioarelor si sa va dea o senzatie racoroasa.

Noi 2 singurei

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Alina, la Polizu eu am nascut cu Poiana Nicolae.
In legatura cu umflatul mainilor si picioarelor nu stiu mare lucru dar am o prietena care a patit asa in timpul sarcinii si a descoperit ca e nu stiu ce boala (tromboza parca...sau asa ceva)...nu vreau sa te sperii, poate e doar de la caldura, dar intreaba medicul, nu sta asa.

Roli 6+ si mamica lui Marc (9 iunie 2006)
http://bd.lilypie.com/uGYJp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Buna fetelor!

Ginuta - esti o actuala si viitoare mamica super frumusica! sa-ti traiasca comorile! dar ce burtica maricica ai...la mine se vede fff timid in sapt 11, oricum se vece mult mai evident decat la prima sarcina cand in perioada asta nu se vedea deloc.

Carmilia - mie in sapt 7 nu mi se vedea decat sacul si vezicula vitelina si eram ingrijorata...si apoi brusc pana in sapt 11 a ajuns embrionul exact la varsta sarcinii si dupa masuratori, asa ca stai linistita si mai mergi o data la eco in una doua sapt.

Alina - eu zic sa-ti monitorizezi tensiunea...sa nu fie prea mare ca la primul copil exista risc de preeclampsie ...ce-i drept mai tarziu in sarcina, dar nu strica sa iti masori tensiunea si sa vb cu dr sa fii sigura ca nu e nimik in neregula.

Fetele mersi ca m-ati lamurit cu plecarea lui Gugu in Delta ca eu de cand sunt gravida m-am gravidit si la creier si sunt cam uituca

Azi am fost la medicul de fam si mi-am luat trimitere pentru analize si reteta de Duphaston si Elevit (se dau compensat, in caz ca nu stiati).

burticoasele

Natalia 10+ sapt si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/natydu/my_photos
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://bd.lilypie.com/oRqSp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Bine v/am gasit din nou, fetelor.

Carmilia, eu primul eco l-am facut la 6 sapt si 3 zile si nu se vedea decat sacul embrionar si vezicula vitelina, e adevarat ca eu am avut ovulatia tarzie, prin ziua 18, deci embrionul era mai mic, asa poate a fost si la tine. La 8 saptamani insa l-am vazut pe bebe si i-am auzit inimioara, asa ca mai ai putina rabdare, altfel sunt sigura ca medicu#351;l spunea ceva.

Alina, din pacate e normal sa se intample asa ceva in sarcina, sfaturile date de fete sunt exact ceea ce trebuie, nu le mai repet si eu.

Kalosalina, felicitari pentru minunata valoare a BHCG!

Eu mi-am luat azi ulei de corp antivergeturi de la Eucerin, am vazut reclama in Cosmopolitan si mi-am luat si eu Costa 50 de roni. Insa m-am dezumflat cand am vazut ca nu contine decat ulei din samburi de floarea soarelui si migdale, cred ca ar merge de minune sa ne dam pe burtica cu ulei de masline cum spunea o viitoare mamica nu mai stiu pe unde. In fine, am facut-o si pe asta!

Mie imi e asa somn la birou, de imi vine sa mooooor. Insa la 4 cand termin programul imi dispare orice urma de somn.

Pupici,
Angelique 9+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Irlandeza, multumesc mult pentru sfaturi. Voi incerca sa le urmez.

Roli, la preeclempsie nu ma gandesc pt ca sunt la a doua sarcina. Daca exista risc doar la prima...am scapat . POti sa-mi povestesti mai multe despre medicul cu care ai nascut? Cum ai nascut? ai fost multumita de el?

Natalia, maine merg la medicul de familie. Sper sa ma lamuresc daca e de la tensiune sau de la altceva. Oricum tind sa cred ca este ce a spus Irlandeza. Eu stau destul de mult pe scaun (daca sunt la birou).

Va pupacesc!

Alina 11+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput