Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Ilse Ibuprofenul e un medicament de categorie B, care nu este tocmai indicat in sarcina dar nici nu cauzeaza probleme majore. Nu trebuie luat in timpul ultimelor trei luni de sarcina Poti citi aici: http://reclama/sarcina.html?id=323 Nu vrei sa vii printre noi?

laura_dimitris este foarte posibil sa fii gravi, chiar daca a doua liniuta se vede foarte pal. Cu atat mai mult cu cat nu ai facut testul cu urina de dimineata, nu-i asa? Asa ca noi te primim cu bratele larg deschise printre noi!!! Pentru linistea ta insa fa inca un test maine dimineata cu prima urina sau chiar o analiza BHCG

Carmen si Marusca, v-am trecut pe listuta! Se pare ca vor incepe sa apara si mamicile de Februarie!!!!!

Pupici,
Angelique 10+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Laura_d, eu iti zic bine ai venit!!!
Eu stiu ca e foarte normal sa apara liniuta mai pala. La mine (am testat inainte de a trebui sa-mi vina ciclul) era mai mult umbra unei linii... Cu cat e mai inaintata sarcina, cu atat mai pronuntata linia!!!

Deci, felicitari!! Da-ne datele tale (DN, UM si DNP) si te va trece o fata draguta care are si parola in lista!

A propos, as vrea si eu parola de la e-mailul comun, e voie?

Adina 10+2

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

LAURA eu zic ca esti. asa mi-a iesit mie si multor fete de pe aici a doua liniutza la primul test, mai pala. Ca sa fii mai sigura ia-ti un sure check caseta si ai sa vezi ca e mult mai clara liniutza.pup. te astept printre noi.

iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!

Mergi la inceput

Ilse, revin cu informatia intrucat link-ul pe care ti l-am dat nu merge postat aici fiind vorba de un site concurent. Asadar citeste mai jos:

Administrarea Alimentatiei si a Medicamentelor(FDA) are un sistem de a evalua medimentele in functie de siguranta lor de a fi luate in timpul sarcinii. Acest sistem evalueaza atat medicametele de la magazine, farmacii cat si cele prescrise de medic sau farmacist ce sunt date in timpul sarcinii. Pentru cele mai multe medicamente nu sunt facute studii pe femeile insarcinate pentru a se vedea daca genereaza sau nu vreun pericol pentru dezvoltarea fatului. In felul acesta trebuie sa vorbesti intotdeauna cu doctorul care iti prescrie medicamente, atunci cand ai indoieli sau intrebari.

Sistemul FDA clasifica medicamentele dupa cum urmeaza:

Categoria A : medicamente care au fost testate in timpul sarcinii si care s-au constatat ca sunt sigure. Aceste medicamente ca de exemplu acidul folic, vitamina B6 si medicamentele pentru glanda tiroida, luate cu moderatie sau in doze prescrise.
Categoria B : medicamente care au fost folosite foarte mult in timpul sarcinii si care nu par sa cauzeze defecte majore la nastere sau alte probleme. Acestea includ si medicamentele ca de exemplu antibioticile, aspartam, paracetamol, antisecretor gastric(Pepcid), glucocorticoid(cortizon), insulina(pentru diabetici), si ibuprofen(Advil, Motrin) inainte de al treilea trimestru. Femeile insarcinate nu trebuie sa ia ibuprofen in timpul ultimelor trei luni de sarcina.
Categoria C: medicamente care se spune ca vor cauza probleme mamei si fatului. Deasemenea aceasta categorie include si medicamente pentru care testele de siguranta facute de diferite studii nu au fost terminate. Majoritatea acestor medicamente nu au siguranta studiilor in curs. Aceste medicamente de cele mai multe ori au un avertisment de a fi folosite doar in cazul in care beneficiile luarii lor sunt mult mai importante decat riscurile. Acest lucru se concluzioneaza printr-o discutie pe care femeia insarcinata trebuie sa o aiba cu doctorul ei. Aceste medicamente includ si Compazine, antimicoticile (Diflucan), si ciprofloxacina (Cipro). Unele antidepresive sunt de asemenea incluse in aceasta grupa.
Categoria D : medicamente care au un risc clar de pericol pentru fat si includ: alcoolul, antimaniacalele (litium, folosit pentru a trata depresiile), antiepilepticile (Dilantin), si cele mai multe medicamente pentru chimioterapie folosite in tratamentul cancerului. In unele cazuri tratamentele pentru chimioterapie sunt date totusi in timpul sarcinii.
Categoria X : medicamente care au aratat clar in urma studiilor ca vor cauza defecte copilului la nastere si care nu se vor administra niciodata in timpul sarcinii. Acestea includ medicamentele pentru tratamentul pielii spre exemplu: acneea cistica (Accutane) si psoriasis (Tegison sau Soriatane); sedativele (Thalidomide), si medicamentele care previn avorturile spontane, folosite inca din 1971 in Statele Unite si 1983 in Europa (DES).
Aspirina si celelelate medicamente ce contin acid salicilic nu sunt recomandate in timpul sarcinii, in special in timpul ulimelor trei luni. In rare cazuri, medicii unor femei insarcinate accepta folosirea acestor medicamente de catre femei, numai sub supraveghere. Acidul acetilsalicilic, un ingredient comun in multe magazine ce au medicamente cu efect de calmare, poate sa contribuie la prelungirea termenului de nastere si uneori pot sa cauzeze sangerari severe inainte sau dupa ce este nascut copilul.

Vor mai fi studii facute pe femeile insarcinate pentru depistarea efectelor negative ale medicametelor luate in timpul sarcinii?

Pentru a ajuta femeia sa fie mult mai informata si educata cu privire la luarea deciziilor in ceea ce priveste ingerarea de medicamente, este necesar sa aflam care sunt efectele acestor medicamente la copii nenascuti.O modalitate de a face acest lucru sunt registrele de sarcina. Un registru de sarcina este un studiu unde sunt inregistrate femeile insarcinate dupa ce au luat un medicament special si dupa ce este nascut copilul. Copii nascuti de catre femeile care au luat un medicament special sunt comparati cu copii femeilor care nu au luat medicamente in timpul sarcinii. Analizand un numar mare de femei si copii este necesar sa vedem care sunt efectele negative care apar la copiii nascuti.

Pupici,
Angelique 10+
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

ilse - ibuprofenul este puternic!Depinde in ce masura ai luat si care a fost concentratia acestuia.Consuta un doctor bun pentru linistea inimii tale.Te si doresc ca totul sa fie bine.

laura_dimitris - lasa sa mai treaca o zi 2-a si apoi, repeta testul.Iti fac galerie sa fie pana la urma II-a liniute.

Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!

Mergi la inceput

Gugu, ai aparut si nu ne spui cum a fost in Delta???

Pupici,
Angelique 10+
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Zuzicilor iertare cer pt absenta mea zilele astea. tocmai am ajuns acasa de la doctora si am niste vesti super. Am vazut clar inimioara si am auzit cum bate cu 170batai/minut si am avut parte de o surpriza de la Gugu mic, special pentru mami a inceput sa dea repede-repede din manutze si piciorushe!!! Se vedea atat de clar de nu-mi venea sa cred, am inceput sa rad si efectiv am uitat pe moment si cum ma cheama. E o senzatie bestiala si declar ca m-am indragostit iremediabil!!!
Acum ma apuc sa citesc din urma si vad ca am treaba nu gluma ca ati fost harnicutze rau. Sper sa gasesc numai vesti bune. Pup! Sunt atat de fericita de simt ca explodez!!! Uraaaaaaaaaaa!!!

iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!

Mergi la inceput

Gugu, daca vii cu vesti asa de bune, te-am iertat! Dar asteptam totusi amanunte despre excursie!

Pupici,
Angelique 10+
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Va povestesc, cum sa nu! maine poate reusesc sa atasez si niste poze cu ce bunatati am papat si cu burtica!

quote:
Originally posted by AngeliquedeS

Gugu, ai aparut si nu ne spui cum a fost in Delta???

Pupici,
Angelique 10+
Mare, Munte, Flori

iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!

Mergi la inceput

Angelique sper sa nu te superi insa prefer sa vb maine despre detalii. Am si o explicatie. Mi-e cam greata si daca incep sa vb despre PESTE cred ca o iau razna. A fost foarte bun insa la un moment dat mi se acrise atat de rau de el ca nici nu mai vreau sa aud!!! In timpul zilei ma simt muuult mai bine asa ca, sa-mi fie cu iertare, dar lasam pe maine. Pup.

iunie 2006
GUGU 10+
dam din piciorushe!

Mergi la inceput