Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Buna tuturor!
Mai apar si eu la orizont... Cu cititul sunt cat de cat la zi, dar cu scrisul ma misc mai incet
Sa mai raspund si eu la intrebari, ca asa e frumos :)
Limbuta - eu ii dau cu ceva solutie preparata in farmacie care functioneaza destul de bine. Cu glicerina nu a prea mers. Reteta pt solutie o am de la asistenta care vine sa ne vada; daca vreti ma chinui sa descifrez ce scrie pe ea si va spun si voua.
Mihael@, eu zic ca poti sa ii dai completare cu lapte praf, nu ar fi o problema, dar nu te sfatuiesc sa faci lucrul acesta pentru ca asa sigur iti va scadea "productia proprie". Stiu asta pentru ca sunt patita!
In legatura cu statul pe burtica , am observat ca Alexandra doarme mult mai bine asa, dar nu o las decat in timpul zilei, noaptea imi e frica. Cum spunea si Karra, cand am adsu-o de la spital, isi ridica foarte bine capul, dupa aceea nu am mai pus-o asa o perioada si acum e mai lenesa. Oricum, cand e treaza nu prea ii place sa stea asa, maraie si se enerveaza. Si in loc sa isi ridice capul, isi ridica fundul si da din el de parca e Shakira . Dar exersam in fiecare zi...
Despre viata in doi, am inceput la 6 saptamani fara o zi
. A fost putin neplacut la inceput dar acum e ok. Cand mai apucam, ca la fel cum ati spus toate, seara cadem lati!

In rest, avem in continuare probleme cu mancarea. TZUNA, nu degeaba sunt fetele noastre nascute in aceeasi zi, ca nici Alexandra nu e mai pofticioasa. Sa vad daca pune in greutate, ca daca nu, la dr cu ea! Ma bucur ca doarme bine, noaptea nu se mai trezeste, decat pe la 6 a.m., papa si de obicei adoarme inapoi.
Am pus si cateva poze de la botez, nu prea multe ca se incarca fff greu, e cam batran calcul meu :). Pt cele curioase sa le vada - sunt in link-ul de mai jos.
Cred ca am cam terminat

la toate!!!

Anca, de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

scriu si eu in timp ce Alex se chitcaie langa mine si NU STIU CE SA II MAI FAC... ieri a facut la fel, si toata ziua a dormit vreo 4 ore... in rest numai s-a matait... a dormit noaptea ok, si de la 9:30 iar nu doarme... nu e invatat in brate, si oricum mi se mataie si mie in brate...

Sa fie de la caldura? Vad ca am 26-28 de grade in casa

In rest... l-am invatat sa scoata limba si o scoate si rade la mine... evident, dupa ce fac si eu la fel.

iunita: bafta la vaccin!

La noi: il mai ia tati in brate seara, indiferent daca plange sau nu... dar daca continua sa planga mult, mi-l paseaza mie, ca cedeaza psihic Daca e foarte agitat se linisteste mai bine la el decat la mine, mie imi simte mirosul si incearca sa ma suga si de mana cu care il tin

Eu beau ceai Baby Tea, din chimen+fenicul+musetel+menta. Nu avem probleme de constipatie de la menta, dar nici nu stiu daca ajuta ceaiul la colici sau la lactatie... dar il beau ca e lichid Si mai beau ceai de fenicul+macese+hibiscus, pentru ca e mai acrisor si tine bine de sete

Karla: ce urat Nu stiu cat rezolvi cu politia, mie cand mi s-au furat actele le-au pus in carca unui baiat de 13 ani (prins ca se batuse in discoteca! dar locuia in zona cu mine) care nu raspunde penal... si au considerat ca si-au facut datoria. Si ai grija de tine, nu te mai stresa si agita.

doina: oare nu merge sa ii dai ceva manusele, si o manecuta subtire? n-ar trebui sa ii placa sa le suga ale, si chiar daca ar incerca macar n-ar face vid... si insista cu suzeta.

He he, pana am scris mesajul mi-a adormit si puiutul, de sforaie Sa vedem cat timp...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Gabdyd, limbuta cu glicerina boraxata a mers la noi.
Chipie la sf lunii aflam daca e buna de ceva. Poza cu Rares la mine merge, nu stiu ce sa zic, mai foieste=te pe acolo, next, previous si ai rabdare poate se incarca

Karla, asa ceva.....mi-e sila cateodata ca traiesc langa oameni d-astia; sa nu mai fii suparata.

mai vroiam sa zic ceva da m-a urlat copilu si mi-a sters memoria

Iunita, in scaunel ar tb sa incape bine Iarina, chiar daca e prichindica, raresu incape de acu un kil mai calumea

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

ROXIGEO, intra pe www.gesica.ro, eu de-acolo am luat cruciulitele si marturiile.Preturi bune!

Diversificarea...Daca copilul ia bine in greutate si papa san, se merge asa pana la 5-6 luni, daca papa formula mai devreme, dupa 3-4 luni.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

salutare, fete!
nici eu nu prea reusesc sa scriu, in schimb sunt bucuroasa ca pot citi. nu pot sta, am intrat doar sa va salut! ma pregatesc sa merg la scoala, ca am tras chiulu' ultimele doua cursuri pt ca nu prea stiu ce sa fac cu maria. acum 2 saptamani am luat-o cu mine la curs dar atunci era mica si nu-i trebuia atata atentie ca acum. incerc si azi sa vad cum se comporta... poate e cuminte ca data trecuta!!!
de ieri a inceput sa cante cu mine atunci cand ii cant. scoate niste gaaaaaaaaaaaaaa-uri lungi de ma innebuneste; daca tac eu, tace si ea.
si de vreo 2 zile, mai bine zis nopti, am observat ca si-a descoperit si ea manutele care nu prezinta interes decat pt vreo cateva secunde, apoi uita de ele. a! vorbeste si cu caruselul!!!

si ea mananca tot cam la 4 ore, noaptea la fel, doar ca noaptea mananca f putin, uneori doar 30 ml. in medie, bea pe zi 550 ml de lapte.
am fost deja la 2 sedinte la kine si isi intoarce capsorul si spre stanga. acum am alta buba la cap!!! si-l tine aplecat pe-o parte cand o tin in brate. ma gandesc ca o sa aiba si ea nevoie de guler ca al tzunei.
tzuna, mariucai tale de ce i-a dat sa poarte guleras? pt torticolis aici nu se da! sunt curioasa dc isi tinea si ea capul pe-o parte!

pe burtica o pun si eu cateva minutele zilnic dar nu-i place si se enerveaza, mai ales ca ea nu-si poate lasa capul pe pat decat pe partea ei stanga ( adica il rasuceste spre dreapta). n-a ajuns la performanta sa si-l intoarca atat de bine si spre stanga incat sa-l puna jos si pe dreapta. cat timp sta pe burtica geme de oboseala ca un om mare.cred ca o singura data am lasat-o sa doarma pe burta, vreo juma de ora ziua, langa mine.

gabdyd, eu cred ca fetita ta are ochi albastri si cred ca nu i se vor mai schimba. si mariuca ii are albastri dar cred ca la ea se vor face mai verzulii, ca ai mei! poate o sa ne intalnim vreodata prin vl, avand in vedere ca parintii mei locuiesc la malaia, langa voineasa! cine stie??

eu nu stiu cum va descurcati voi cu toate treburile, dar eu sunt depasita de situatie. am haine pe care ar trebui sa le calc si nu reusesc, ce sa mai zic de papa, pe care o fac cam de 2 ori pe sapt!!! si ma gandesc in special la cele care aveti mai multi copii!

aaaaaaaaaa! si sa va spun ca am luat-o razna! ieri noapte s-a trezit maria la papa si cum tati avea liber a doua zi, l-am rugat pe el sa coboare sa-i faca lapticul. m-a intrebat cat sa-i faca, iar eu convinsa fiind ca avem gemeni, l-am rugat sa faca cate 2 masuri pt fiecare. am luat-o pe maria sa-i dau sa manance si stiam ca va urma si al doilea; nu stiam dc e baiat sau fata, cred ca nici nu ma interesa la ora aia, numai ca eram putin buimaca pt ca nu stiam unde l-am pus, deoarece in patutz nu era!mi-a trebuit ceva sa-mi revin...

stiu ca n-am raspuns la nicio intrebare dar sincera sa fiu, nici nu mai stiu care erau... scuze; stiu ca ma intelegeti!

pupi,

vaai! asa de ametita sunt ca-l scrisesem la subiect nou. noroc ca am vazut si i-am dat copy/paste, ca altu' nu mai eram in stare sa scriu!

ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna Fetelor,

Fericitelor care va intalniti de intai iunie, sa faceti cat mai multe poze sa ni le aratati si noua. Sa ne simtim si noi ca si cand ne-am fi intalnit cu voi. Uite asta ar fi cam unul din singurele motive pentru care mi-as dori sa stau in Bucuresti.

Am citit si eu mai cu atentie articolul despre ceaiuri si, intr-adevar zice despre speciile japoneze ca ar fi daunatoare. Dar astea de la noi si-au pierdut demult originile japoneze, asta daca au avut vreodata.

Picurica mea moarta de somnic dupa ce i-am facut baita pe la 13.40 si a papat pana pe la 14.40, nu mai adormea si se holba la pereti. Am pus-o pe burtica si, dupa cateva proteste, a adormit. Sa vedem cat o tine. Ca se mai foieste din cand in cand si incearca sa se intoarca. Si daca va intrebati de ce-i fac baie la ora asta, seara o apuca o mataiala si la baie incepe sa urle. Asa ca prefer sa-i fac peste zi si sa ne distram la baie, decat sa avem concert seara. Stiu ca se face ca sa se linisteasca si sa doarma noaptea, dar cum ea adoarme dupa o repriza de purtat prin brate pe afara de catre mamaie (mama mea) si holbat la pomi, m-am gandit ca, o sa o scot si eu in brate cand chiar nu o sa ma mai inteleg cu ea sa doarma si mama nu e aici. Mai usor asa decat sa ma agit ca plange fata la baie.

Voi dati calciu la bebei? Si daca da, cand? Dimineata, seara, inainte sau dupa masa? Si de care? Eu ii dau gluconat de calciu 5 ml. Am inceput de duminica si am amanat vaccinul ca sa ii pot face injectia cu Vitamina D3 sau D2 la cinci zile. Nu stiu cat s-o asimila pe caldurile astea, insa eu am avut pe tot parcursul sarcinii calciul mic si ea s-a nascut cu fontanela frontala destul de mare si nici cea din spate nu s-a inchis. Iar oasele din spatele capului sunt putin mai proeminente, ca unul dintre semnele rahitismului carential. Si din cauza asta am plans de m-am rupt duminica si luni si nici acum nu mi-a trecut detot. Stiu ca se remediaza toate astea, dar asa ma doare ca din cauza tiroidei mele puiuca mea are chestiile astea. Ca in hipotiroidie nu poti asimila cum trebuie calciul. Si in sarcina nu am putut lua calciu pt ca eram in pericol sa o pierd si uite asa cercul vicios. Iar din cauza ca are bosele astea parietale (oasele proeminente in spatele capului), matusa mea, care e si doctorul meu de familie, mi-a zis ca ea e circumspecta in legatura cu administrarea componentei de meningita din vaccinul Infanrix hexa. Acum l-am si cumparat, dar nu-mi mai pasa. O sa consultam maine un pediatru, profesor universitar care, presupun ca stie mai multe despre vaccinul asta si legatura cu oasele alea decat matusa mea care a zis ca nu are experienta cu vaccinul asta.
Asa m-am intristat, desi ar trebuie sa-i multumesc lui Dumnezeu in fiecare clipa pt ingerasul pe care mi l-a dat. Dar presupun ca depresia asta post-partum nu trece ea chiar asa usor. Ma simt tare vinovata pt carentele pe care i le-am transmis puiucei mele pt ca am stat mult in cumpana daca sa fac sau nu copil cu problema asta cu tiroida. Dar totusi m-a linistit doctorita mea endocrinolog si am facut-o. Pana la urma cred ca, nestiind exact cu ce se mananca tiroida asta, toti au dat vina pe ea. Si medicul care m-a operat pt hemoragie, desi nu avea nici cea mai mica legatura dupa cum m-a asigurat medicul endocrinolog, si matusa mea care, saraca, nu mai stia ce sa-mi mai zica sa ma linisteasca dupa ce o "comisese". Doctorii!!!

Roxigeo, ar trebui sa fie la biserica, dar daca nu sunt cauta la magazinele in care se vand articole pt mirese, lumanari de botez si altele. Si in ultima instanta de pe internet. Uite cateva situri:
- www.organizareevenimente.ro/produse/BOTEZ/CRUCIULITE%20MARTURII.htm" target="_blank">aici
- www.gesica.ro/cruciulite.html" target="_blank">si aici
- www.angelsday.ro/produse.php?tip=13&index=18" target="_blank">si aici
- www.tria-alfa.ro/magazin/?p=productsList&iCategory=13" target="_blank">chiar si aici

doina.todor noua ne spusese pediatra sa ii dam de la o luna jumatate suc de morcov si banana mixata, dar eu am considerat exagerat si nu i-am dat. Daca tu consideri ca bebele tau e pregatit sa pape si altceva, atunci cred ca e ok. Oricum parerile sunt atat de impartite, incat nu te mai poti baza decat pe instinctul tau. Acum tu poti intreba si pediatrul.

Loradin ce bine imi pare ca ai hotarat sa stai totusi printre noi. Dupa parerea mea, ar fi pacat sa ratezi intalnirea. Sa stii ca nu e mare lucru sa alaptezi in public. E chestie de obisnuinta. Si cu urlatul bebelinei, cred ca totul sta in atitudinea ta fata de iesirile cu ea. Daca tie ti-e teama ca va tipa,atunci sa stii ca o va face. E verificata de mine chestia asta. Cum spui si tu, ei preiau si isi insusesc foarte repede starile noastre. Si chestia asta se aplica si la iesirile afara. De cate ori zic eu prin parc "macar sa o mai tina linistea pana la..." si tocmai atunci o apuca urlatul. Deci cred ca depinde mai mult de tine. Dar faci cum crezi ca e mai bine pt voi. Pupici!

Karla, m-ai pus pe ganduri cu carutul. Tocmai de ieri l-am lasat si eu in uscatoria de la parter. Nu e cine stie ce carut, dar e imprumutat de la cineva si cum m-as justifica eu daca mi l-ar fura... Dar cred ca nu sunt astfel de oameni pe aici si oricum nu sunt singura care tine acolo carutul. Si au cativa cheia de acolo, nu tot blocul.

Gabyd . Noi nu avem limbuta incarcata si i-am dat o sg data cu glicerina boraxata, dar nu i-a prea placut operatiunea. Acum ne chinuim cu oribilitatea asta de calciu si am zis sa nu ma mai complic si cu curatatul guritei.

Si pe mine ma intereseaza care e sistemul ala isofix ca cica si a noastra masina are, iar sotul zice ca ar fi avea legatura cu a treia centura de siguranta din spate, dar mie nu-mi vine sa cred ca e doar asta. Eu speram sa fie ceva in care sa poti fixa cum trebuie scaunul ala.

Dunga maro mai am si eu, chiar mai accentuata mi se pare. Dar pe mine ma omoara alunitele astea. Sunt din alea "cu piciorus", le zic eu, adica sunt asa cumva ca niste crescaturi subtiri, nu stiu cum sa va explic. La voi au aparut asemenea alunite? Sau o fi mostenire de familie, ca si mama are o multime.

Mihael@ care ar fi problema sa-i dai completare? Toate fetele care nu mai au suficient lapte sau carora le scade productia intr-un moment al zilei, ca mie, le dam. De fapt, problema ar fi sa accepte biberonul si , daca il accepta, sa nu refuze tzitzi dupa. Cel mai bine, dar tare obositor si murdaricios, ar fi sa-i dai cu lingurita. Sau poti incerca cu seringa, dar sa-i bagi lateral jetul, nu direct pe gat ca se inneaca si foarte putin deodata. Cam cat ai aprecia tu ca poate inghiti odata.

Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007

Mergi la inceput

www.sicurauto-video.it/images/sistemi/isofix.jpg" target="_blank">Sistemul isofix, o sa fiti dezamagite de cum arata dar cica e bun. Sunt ca niste....chestii de metal (mai bine decat in poza aia nu se vede nicaieri), niste U-uri cu deschiderea spre bancheta masinii. Ca sa le gasiti, ca nu sunt usor de gasit, va asezati normal pe bancheta din spate pe unul din locuri si mana/mainile incercati sa le bagati intre partea verticala (spatarul) si partea orizontala ("sezutul") banchetei si cercetati de la un capat la altul pana va loviti de ele. Dupa ce le-ati gasit, "conectati" scaunelul sau baza fixa la faimoasele clenciuri.
(la mine le-am gasit cu greu si semn de reper ca sa le gasesc si a doua oara a fost o cusatura a tapiseriei banchetei, unde se imbina culorile/modelele )

Mergi la inceput

He, he! E ora 16.10 si ciuchitza mea doarme pe burtica de o ora si nu da semne ca ar avea de gand sa se scoale. Dar oare i-o fi bine ca am mai pus-o odata si nu era sa se mai trezeasca nici la ora mesei. O las sa vad cat doarme si daca nu se rezeste peste vreo 40 de min, cand ar trebui sa pape, inseamna ca o fi ceva cu chestia aia ca nu ar mai simti ca le vine foame daca dorm pe burtica. Nu stiu prin ce subiect am citit asta, dar stiu sigur ca pe-aici pe DC. Sau poate ca mai verific si a treia oara sa fiu sigura.

Ce ziceti de piciuca mea care papa din doua in doua ore, iar noaptea daca papa la 22.00 se mai trezeste doar la 2 si la 5, dar daca papa pe la 20 si adoarme, se mai trezeste si la 00? Deci avem cam 10-11 mese pe zi. Va dati seama ca in prima lun a cand ii dadeam cu biberonul, din cauza asta nici nu mai stiam de mine? Ca nu se termina bune o masa ca si trebuia sa o pregatesc pe urmatoarea. Si tuta de mine credea ca nu stiam eu sa am grija de copil. Dar totusi ceva ceva eram, ca eram disperata si ii transmiteam si ei starea mea. Acum cand sunt mai linistita, tare bine ne intelegem. Daca a vazut ea ca vin la orice scancet al ei si ii satisfac nevoile, o mai lasa si ea pe mami sa-si faca treburile si se mai distreaza si singurica sau adoarme.
Nu cred sa fie problema daca ea vrea sa pape la doua ore. Daca nu poate mai mult odata... I-am dat aseara 100ml cu biberonul, curioasa sa vad in cat timp suge si in cinci minute n-a mai fost nimic. Asa ca m-am linistit. Inseamna ca de la tzaca mea, unde suge peste 10 minute, cum trebuie, dupa care se alinta, isi ia cat ii trebuie. Ca lapte mai tasneste inca daca ma mulg cu mans, si dupa ce papa ea. La pompa nu prea mai reusesc mare lucru. Cred ca e , intr-adevar, alta tehnica decat cea a suptului.

Va las ca da semne de trezire!

Alarma falsa!

Ceasul asta de pe forum e tare aiurit. La mine toate ceasurile aratau si 24 cand el zice de si jumate. Parca mai zicea cineva de asta...

Mergi la inceput

Multumim Roxanici! O sa-l caut si eu intr-o zi, ca daca-l pun pe al meu sot, sigur nu are rabdare sa-l gaseasca. Am zis ca intr-o zi, pana la sfarsitul lunii, daca o sa ma lase piciuca, o sa ma loghez si eu de o mie de ori sa o votez pe Chipie, dar nu stiu daca am sa reusesc. Numai asa, sa o bata pe-aia de pe primul loc, pe care eu nu o gasesc.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elpower

Multumim Roxanici! O sa-l caut si eu intr-o zi, ca daca-l pun pe al meu sot, sigur nu are rabdare sa-l gaseasca. Am zis ca intr-o zi, pana la sfarsitul lunii, daca o sa ma lase piciuca, o sa ma loghez si eu de o mie de ori sa o votez pe Chipie, dar nu stiu daca am sa reusesc. Numai asa, sa o bata pe-aia de pe primul loc, pe care eu nu o gasesc.

Ela, multumim de intentie, da cred ca se incheie concursu la sf lunii. Mai pun alta poza si luna viitoare, poate poate

Mergi la inceput