Mamici de iulie-august 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 11
i_ulia spune:
hai oti, ca nu vrem sa te suparam de ziua ta!
era vorba despre acel proiect de modificare a legii, care prevede urmatoarele: pentru persoanele care 12 luni inainte de intrarea in concediu de ingrijire a copilului au realizat venituri supuse impozitului pe venit (salarii, dividende, etc.) se propune o indemnizatie de concediu (care momentan este de 600 ron) de 80% din media veniturilor realizate. noi dupa ce nastem mai avem cel putin 42 de zile postnatal. dupa care intram in concediu de ingrijire a copilului (cic). indemnizatia de cic nu este insa impozitata, deci daca am intra din noiembrie in cic si legea s-ar aplica de la 1 ianuarie 2008 nu am beneficia de cei 80 %, pentru ca in ultimele 12 luni (1 ian 2007 - 1 ian 2008) nu avem un stagiu complet de cotizare. sper ca acum ne-ai inteles.
oricum, cum zicea si ioana, noi acum speculam doar, de aprobat nu s-a aprobat nimic si pana nu se aproba nici nu cred ca e bine sa ne facem prea mari sperante.
Iulia 29+
Ioana75 spune:
Iulia pentru rabdare.
Anto.
Nu v-am mai dat un link de saptamina trecuta, in care magistratii si-au facut lege separata cu CIC-ul, pe motiv ca ai lor copii sint mai deosebiti si mamicile au nevoie de procent din salariu in CIC, si nu o suma fixa ca plebea; mama lor de nesimtiti. Uitati www.telegrafonline.ro/1179781200/articol/27197/indemnizatiile_pentru_cresterea_copilului_mai_mari_pentru_magistrati.html" target="_blank">aici si www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/05/070522_indemnizatie_copii_magistrati.shtml" target="_blank">aici.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Ashera spune:
Ce bine ar fi daca s-ar vota legea asta! Asi sta 2 ani acasa, si dupa asi mai face un copil
29+
Christian
Ioana75 spune:
Ashera, nu vreau sa te dezamagesc, dar facind o paralela cu alte legi existente 'pe piata', la 2 CIC-uri unul dupa altul, al 2-lea va fi 80% din salariul minim sau mediu pe economie, si nu din salariul tau. Macar de-ar vota legea sa ne avantajeze in primul CIC.
Aylin, iti faci de cap azi? Ai dat iama in inghetata? Sper ca esti bine.
ghinetz spune:
Ce mai stiti de Gabriela Arama? Dar de Alina(din Arad)?
Puiutul de Gabi are azi o saptamana! La multe inainte!
Oana 31+ si Stefan-Vladimir 4ani+
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Ioana75 spune:
Iulia, mie mi se pare corect asa; practic legea asta la 1 an de munca iti da 2 ani de stat acasa pe 80% din salariu; daca eram io parlamentara, faceam parte-n parte, si cred ca avea sanse mai mari sa treaca (adica ori cotizezi 2 ani pe frontul muncii si ai dreptul la 2 ani de stat acasa, ori 1 an cu 1 an); ia sa le scriu eu astora de la PNL sa-si modifice propunerea la anul, poate beneficiez si eu de ea la bb3.
mioara2004 spune:
La multi ani! pentru Irinusha si Otilia!
Am reusit sa fac niste poze Lucruri Bebe.
Patutul este inca in cutie nu e montat si in plus am mai luat o gramada de maruntisuri de la farmacie la care nu le-am facut poze. Si camasi de noapte...
Eu merg la monitorizare bebe miercuri, sper sa fie bine.
Mioara 34+ Doru Andrei
ghinetz spune:
Frumoase poze, Mioara! Frumoase lucrushoare! Nu-i asa ca abia astepti sa vezi bb-lashul imbracat cu ele?!
Oana 31+ si Stefan-Vladimir 4ani+
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"