Cum sa te motivezi psihologic pt. a slabi

Cum sa te motivezi psihologic pt. a slabi | Autor: coraly

Link direct la acest mesaj

Fetele de la suport moral pt slabit, subiectul nostru a fost inchis.

Roxana, fara suparare, daca simteam ca apartinem acelor subiecte deschise, ne-am fi alaturat.
Dar tocmai ca acest subiect nu trateaza o cura de slabire anume, sau un conscurs de slabit, ci atitudinea noastra fata de o dieta, faptul ca nu ne putem mobiliza psihic sa o facem, deci are o nuanta diferita de celelalte.
Eu zic sa ne lasi sa ne spunem oful aici, daca esti draguta.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Of, daca ar exista o reteta generala pentru a te invata cum sa ai vointa.....!!!!
Eu din ianuarie incerc, dar mai mult de 3 zile nu reusesc sa duc la capat nici o dieta. Azi sunt iar la a treia zi (pentru a cata oara?), si sper sa o pot duce mai departe. Vine vara, plec in tara, merg la plaja, nu mai imi vin hainele, etc., nimic nu ma poate face sa reusesc!
Dar tot sper, nu ma las!
Daca cineva a gasit o reteta general valabila pentru oricine, de mobilizare psihica pentru acest lucru, sa ne spuna si noua!
Eu chiar ma gandisem la un moment dat sa merg la un psiholog pentru acest lucru!
Poate ne ajuta un pic Principesa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu am facut-o uitandu-ma in oglinda.
nu eram nici pe departe miss perfectiune, sa fim seriosi. cu bune, cu rele, era ok, mergea. dupa ce am nascut insa, mi s-au lasat sanii (desi am purtat sutien special pt sarcina si pt alaptare), am o frumusete de burtica, posteriorul a crescut considerabil, zic eu, celulita si vergeturile sunt la ele acasa (desi am avut si crema antivergeturi in timpul sarcinii si dupa), cu alte cuvinte am ajuns ceva destul de neplacut. mentionez ca am slabit f usor dupa nastere, 18 kg parca s-au topit, dar ce a ramas e dezastruos.
aceasta fiind situatia, tot ce tine de mine e sa fac niste sport si sa mananc ceva mai echilibrat. am luat un stepper pe care, daca cumva am dubii, il folosesc de urgenta dupa ce ma vad in oglinda, si am inceput sa renunt la paine si sa mananc mai multe iaurturi cu 0% grasime si branza mozarella+sunca de pui.
la ora asta, e maximum de efort pe care l-am depus vreodata in viata mea in vederea slabitului. poate e putin, dar cred ca facand chiar si asa de putin tot va mai remedia acolo unde pot remedia, respectiv burta, posteriorul si coapsele. nu imi place sportul, am mers la sala o singura data in viata, nu a fost cumplit, dar nu e de mine,si nu m-am apucat de regimuri, pt ca am stiut ca nu ma voi tine de ele. la ora asta insa, ma prezint destul de prost si e cazul sa fac ceva, daca nu in jumatate de an nici nu o sa ma mai pot privi in oglinda.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

of Doamne! exact asta vroiam sa zic si eu! am nasut acum 8 ani si de atunci nu-mi gasesc linistea necesara sa mai fac cate o dieta... cand m-am maritat acum 13 ani aveam 54 kile.. acum cred ca am cu 25 in plus.. nu pot sa ma urc pe cantar! innebunesc! si asta mai ales cand sunt invitata undeva si merg prin magazine ... nu-mi gasesc nimic masura mea.. toate frumusetile de bluze, rochii sunt numa pt slabanoage!
voi cum va mobilizati?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

greeeeeeeeeu! am nascut acum 5 luni al doilea copil, primul are acusi 2 ani si 10 luni. In urma cu 3 ani aveam 54 de kg, acum am 64, si pozitionate pe burta si sani. Sanii ma cocoseaza deja. Iar burta...vergeturi si piele flasca Ma deprima dar cand ma uit la mandretile mele de copii, merita. De burtica scap eu cand o sa ma fugareaSCA si cea mica. Calitatea pielii insa n-o pot schimba, Am piele proasta, care a facut vergeturi, care s-a lasat....
Mobilizare o sa fie cand o sa o scot si pe cea mica din scutece, pana atunci n-am timp de mine nici cat negru sub unghie (fac parte din categoria neprivilegiata cu bunici, soacre, matusi si strabunici saritoare). kilogamele de la prima sarcina le-am dat jos inr-o masra numai, adica revenisem dupa un an abia la 58 de kg, dar n-am tinut nici o dieta, iar cand baietelul avea 1 an si 8 luni eram din nou gravida, asa ca....adios pretentii
Si da, cel mai tare ma supara cand vad cate o haina faina si nu mi se inchide peste sani. Cu pantalonii n-am probleme ca n-am facut fund nici picioare groase, si oricum mai mult de jumate din corp sunt cracii la mine, desi-s scunda, numai 1.62 m am. Asa ca mai compensez cu asta privelistea dezgustatoare a burtoiului umbrit din belsug de sani
Daca e sa merg undeva la strand nci nu ma gandesc, iar o rochie fara sutien se exclude din start, un top deasupra buricului iarasi e exclus. Nasol, nu? hai sa fim sanatosi noi si copilutii nostri macar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

La fel si eu,am ramas cu kilograme in plus dupa a doua nastere.La inceput am zis ca e normal,apoi nu am tinut cure de slabire "ca alaptez",am crezut ca poate voi scapa de ele pe parcurs fara efort.Da'de unde!A trecut un an si o luna de la nastere si nimic.Cum am stat pe acasa,m-am imbracat cu haine lejere,sport,numai bune de dus copilul la gradi si de scos pe cea mica la plimbare.....
Zilele trecute mi-am facut curat prin haine si am observat ca nu-mi mai vine nici una dinainte de a ramane insarcinata!
Asta m-a mobilizat si de maine sunt la regim!Sper sa nu afecteze prea rau alaptatul,o sa beau lichide in compensare,oricum am inteles ca se folosesc resursele din organism pentru a se produce lapte.Si daca scade "productia"prea mult,asta e,oricum se apropie momentul intarcatului...
Sper ca pana ma intorc la servici sa reusesc sa dau jos ce e in plus.10 kile ca sa arat ca inainte si 15 sa arat perfect.
Urati-mi succes!

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

In nici una din postarile voastre nu am vazut ca aveti de gand sa faceti ceva ,ci numai sa va plangeti si sa gasiti o scuza pt ce sunteti grase.Laura ma stie de la alt subiect si nu , nu vreau sa fiu rea cu voi, dar atrageti ceea ce nu vreti pt ca va plangeti mereu de situatie.Gindurile pozitive ajuta foarte mult si trebuie sa va iubiti asa cum sunteti , dupa aceea kg o sa se topeasca dar trebuie sa va acceptati mai inti .Apoi scoate o poza cu greutatea ta ideala pe masa si scrie greutatea dorita pe hartie, in fiecare dimineatza imagineaza-ti cat de frumos este sa ajungi la ea ,in oglinda imagineaza-ti ca arati ca la aceea greutate fa acest exercitiu timp de o luna si intoarcete si scrie la subiect acum trebuie sa fiti realiste 25 de kg nu poti sa le pierzi intr-o luna dar daca te gandesti sa slabesti 4kg pe luna si sa fi multumita o sa mearga. Daca deja te indoiesti ca nu merge nici macar nu incerca gandurile tale negative lucreaza impotriva ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Sa va faceti o poza si o puneti pe frigider. Dar poza in care sa se vada bine "silueta" !!!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Sunt de acord cu ce s-a zis la ultimele doua postari. Chestia cu poza pe frigider e buna, de preferat intr-un costum de baie care va venea ff bine pe vremuri. Eu periodic imi incerc hainele pe care le purtam inainte de sarcini si mai am si o pereche de blugi achizitionati in luna de miere care nu mai pot fi purtati dar care sunt etalon pentru mine. Si cand vad progresele sunt f multumita si motivata sa continui.
Eu am stat la pat in ultimele luni din a doua sarcina si asa m-am pricopsit cu 17 kg. Am avut inainte sa raman gravida a doua oara 59 kg, m-am dus sa nasc cu 76, am iesit din maternitate cu 71 si acum am 61. Am slabit vreo 12 kg ( ca de 1 mai luasem 2 kg iar), in cca 8 luni. Cu pielea nu am probleme, probabil si pentru ca am slabit lent facand muult sport. Nici nu mi-as fi permis vreun regim drastic pentru ca inca alaptez. Deocamdata vreau sa mai slabesc 2 kg si apoi ma voi gandi ce voi face cu sanii, care dupa doi copii alaptati nu mai sunt ce au fost. Adica acum inca sunt reletiv bine dar stiu ca dupa ce o sa il intarc pe bb o sa urmeze o perioada trista. Ma intreb daca o sa isi revina ca tonus. La primul copil si-au revenit cat de cat dupa aproape 1 an. Acum o fi la fel?
Cert e ca se poate slabi! Daca exista vointa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Lemoni!
Eu fac ceva; adica nu doar ma plang; merg la sala regulat (din pacate nu slabesc deloc doar cu exercitii), si tot incerc sa tin regim.
Pielea nu e flasca, din pacate, cum am spus, singurele mele 5 kg care sunt in plus, sunt numai pe burta, respectiv pe laterale. Nu am fund, nu am aripioare, doar burta!
Toata lumea imi spune sa fac multe abdomene; nu pot deoarece am si o frumoasa scolioza, care ma innebuneste!
Asa o sa fac, o sa-mi pun o poza naspa pe frigider! Sa vedem daca mai imi arde de mancat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Off ma alutur si eu voua , desi am nascut acum 7 ani!
Dupa 1 an si ceva imi revenisem frumusel, adica aveam cu putin ca inainte de a ramane gravida.
Ba mai mult am avut o perioada in care slabisem destul de mult datorita unor probleme, dar asta e altceva...
Anii au trecut si am lasat ca in fiecare an sa se depuna cate un pic cate un pic. Acum am 67!
Mult, mult de tot mi se pare!
Am tinut diete, Monti , WW , am ajuns pana la 63 dupa care iar am papat ca porcusoru' si le-am pus la greu!
Ce am observat in cazul meu, nu ma tin de dieta daca sa zicem imi spun, gata de maine ma apuc.
Nu!!!
Imi trebuie o perioada de vreo doua saptamani in care sa ma pregatesc bine psihic si dup'aia trec la fapte!
Acum sunt din nou hotarata si sper sa trec serios la fapte!
Cel mai mult ma motiveaza atunci cand vad un filmulet cu mine si ai mei, si atunci realizez cat sunt de mare!
Asa ca..o sa vizionez niste DVD-uri si ...ma apuc serios de treaba!
Bafta la toate fetele si spor la slabit!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput