Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 31
Ariadna30 spune:
Inca ceva....voi cum dati supa/piureul de legume? O zi supa, in cealalta piure....sau piure si apoi supa din biberon/lingurita?
Eu pasez legumele cu putina zeama, deci iese piure. Nu-i mai dau zeama separat, dar subtiez piureul cu lapte. Azi m-a vizitat o prietena al carei baiat are vreo 17 ani....si isi amintea cum era cu diversificarea pe atunci... (n-ati vrea sa aflati ) Mi-a facut observatie ca nu-i dau mai multa zeama (era inca la mine cand i-am dat piureul lui Andrei), motivand ca bebeii au nevoie de multe lichide. E gresit sa-i dau doar piure? Voi cum procedati? La inceput ii dadeam doar zeama (vreo 6 zile), apoi am pasat morcov....si am tot adaugat cate o leguma pana am ajuns sa le pasez pe toate. Doar ca am schimbat proportiile, ca Andrei are probl. din cauza constipatiei....asa ca, mai putin morcov.
lizzy spune:
quote:
Originally posted by Ariadna30
Fetelor, multumesc pt. sfaturi, urari, etc.
asiza, dianarus78, "cumatru" e intr-adevar cel care iti boteaza copilul, iar tu, la fel, tot cumatru/a ii esti. :)
Diana, parintii tai sunt cuscri cu parintii sotului.
Bogdan Andrei (29.11.2006)
da mami, ai dreptate, vorbeste somnu' din mine.
da' daca tot te-am prins live, am si io o intrebare care ma framanta.
nu te supara...
de ce ii spuneai la inceput bogdan si acum andrei?
Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
Teutz spune:
Desiree , stie Octavian ce stie, mai! Mana e deja uzata, pe cand piciorul e nou-nout, nefolosit pana acum!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
Ariadna30 spune:
Teutz, multumim.
dianarus78, ti se pare asa ciudat sa-l strigam cu ambele nume? :) Hai ca iti zic ce si cum...pe scurt. Deci, eu vroiam sa-i pun numele Adelin....si pt. ca tot s-a nascut in preajma Sf. Andrei, am considerat ca e bine sa aiba si un nume de sfant. Sotul a zis ca "Adelin" suna a nume de fata...am stat ceva in cumpana daca sa-l pastrez sau sa renunt. Nu-sh` ce mi-a venit cu Bogdan... printre alte nume....si am hotarat de comun acord sa ramana Bogdan Andrei. (eu am vrut invers, da`, na, zmeu` tre` sa fie mereu pe invers ). Eu intentionam sa-l strigam Andrei, dar zmeu` ii tot dadea cu Bogdanel...pana mi-a intrat in reflex si aproape ca uitasem de celalalt. Cumnatele, stiind ca mie imi place mai mult Andrei, il tot strigau asa....ameteam...ba Andrei, ba Bogdanel,etc.
Asa ca, am inceput sa-l strig Andrei si i-am cerut zmeului sa nu mai ameteasca copilul, sa-l strige si el la fel. Desi, el "raspunde" la ambele.
Teutz spune:
Ariadna, noi n-am ajuns inca la supica si la piure de legume, dar eu stiu ca se da piureul si la sfarsit se da putina zeama, cateva guri. Mie mi se pare ca e ok asa cum faci tu. Sa-si mai dea cu parerea si mamicile care sunt mai avansate cu diversificarea, ca noi inca ne luptam cu fructele si cerealele.
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
lizzy spune:
ariadna, las-o moarta cu zeama... are ea vitamine ratacite pe-acolo dar mai importante sunt legumele. eu zic totusi sa lungesti piureul de legume numai cu zeama, nu si cu lapte.
si inca ceva. ai grija sa ramana supa (apa) la fierbere doar cat sa acopere legumele, sa fie cat mai concentrata. sper ca am scris exact ce vroiam sa zic...
sunt asa franta... dar sunt asa fericita ca e liniste in casa si amandoi sunt sanatosi incat mai lenevesc pe aici!
Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
dianocica spune:
bai, chiar nu stie nimeni nimic de roxanica? eu am inceput sa ma gandesc numai la tampenii
diana si david ( 03.12.06 )
"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji
Ariadna30 spune:
Fetelor, din nou, multumesc.
Teutz, de multa vreme vroiam sa-ti spun ca si mie imi place tare mult numele fetitei tale, Iarina. Sorry, inca n-am vazut noile poze, dar fetele m-au facut curioasa. O sa ma uit acum...
Diana, asa ma gandeam si eu...sa stii ca exact asa procedez in ce priveste cantitatea de zeama ramasa la sfarsit. O singura data am pus cam multa apa, legumele erau fierte, iar apa parca nu mai scadea (in schimb, cand ma solicita flacau`, dispare toata zeama ca prin minune...mai mai sa ard oala) Am lasat-o asa...mai zemoasa si am constatat ca nu prea mai avea gust, asa ca am revenit la modul de preparare anterior.
dianocica spune:
quote:am zarit o ieri scurt pe mess. da' roxnica nu face ea d astea....gata, ma duc si io...va pup
Originally posted by Ktrinel
dar de ralumat?
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
diana si david ( 03.12.06 )
"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji