Minoritatile noastre

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Nu cred ca romanii sunt rasisti. Asta ar insemna ca toti romanii emigrati in nordul Americii sa se teama de indieni, negri, asiatici, ceea ce nu e adevarat. Am prieteni de alte culori, n-am privit niciodata tiganii ca un rau social, dar nu poti sa nu te infurii cand doar un procent f f f mic de tigani se poarta in limitele acceptabilului. Nu inteleg de ce trebuie sa ii tratam in mod special, locuri separate la liceu, locuri separate la facultati, trebuie sa invete ca si ceilalti copiii. Aici nimeni nu aloca locuri separate pentru galbeni, sau pentru negri, sau pentru arabi, sau pentru purtatorii de voal.
Vorbesc in cunostinta de cauza, am avut elevi tigani, am colaborat cu parintii lor, si ca sa dau un exemplu: tatal muncea, castiga f bine, munca grea in Combinat, bani peste nivelul mediu, dar sotia pleca dimineata in piata la furat. Cu fustele multe, pline de buzunare interioare, fluturand spre piata. Prietena mea f buna era administrator la piata si imi psunea ca e ingrozita cand o vedea, pentru ca urma circul, scandalul, politia, si asa mai departe. Nu mai spun in ce cocioba traiau, ce conditii oribile de trai aveau. Eu am lupata cu copilul mult, il primisem deja repetent de doua ori, l-am invatat sa scrie, sa citeasca, l-am ajutat sa se integreze, atat cat s-a putut in colectivul clasei.
Dar trebuie sa spun ca sunt tare dezamagita cand in strainatate romanii sunt asociati cu tiganii!!!!!!!!!

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Un www.gandul.info/educatie/copilul-rrom-intre-legea-tiganeasca-scoala.html?3934 326423" target="_blank">articol la obiect despre copiii rromi si scoala.

Mergi la inceput