Minoritatile noastre
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
Originally posted by valentinagquote:
Originally posted by speed
eu cred ca romanii au o mare parte de vina pentru modul in care se comporta tiganii,atit in romania cit si in alte tari.
De ce crezi asta?Cum as putea eu romanca,sa oblig un rrom sa se duca la scoala,sa se duca la munca,sa nu mai fure,sa nu mai faca 10 copii daca nu are cu ce sa-i creasca,sa nu mai cante valsul Dunarii in Viena?
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
valentinag, ai pus problema prea personal si mi-e greu sa raspund in conditiile astea fiindca la fel,o poti lua prea personal.
cum pot fi determinati in general tiganii sa se comporte altfel? in general,prin exemplul personal.ai vazut romani facind mizerie pe strada sau in alte locuri publice? eu da,de nenumarate ori.au fost pedepsiti pentru asta? nu. de ce s-ar comporta altfel tiganii? sunt romani care comit nelegiuiri si scapa fiindca sistemul de justitie e corupt? da. de asta profita si tiganii.
aici,poti fi amendat sau poti avea accesul interzis intr-o institutie,loc public,etc daca nu te conformezi normelor.asta se aplica si tiganilor,si irlandezilor,si romanilor,si spaniolilor,tuturor.tiganii se conformeaza. aici daca sunt prinsi furind din magazine ii doare in cot pe cei de la politie de spaga lor penibila sau ca sunt neam cu copilu' minune.in secunda urmatoare se trezesc la puscarie sau in caz mai fericit in avion spre romania.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
spic de grau spune:
Speed,
Cei de care iti spun, am inceput sa ii cunosc. Merg cu totii la gara, ptr ca acolo se urca in trenuri si cersesc.
Sunt aproape toti cu cate un copilas "de tzatza" in brate, de ti-e mai mare mila de ei.
Crezi ca ei nu au avut timp sa vada de cand sunt aici ca in cosurile de gunoi nu se scotoceste, ca in masina se taxeaza bilet. Tot in masina nu urci cu masa de sufragerie (gasita la un colt de strada... ca francezul are o zi pe luna in care isi scoate gunoaiele mari, iar ei - romanii nostri ce fac? le aduna!).
Zi-mi tu mie, de cate ori ai vazut urcand irlandezii cu pachete voluminoase in autobuz. Ca sincer aici eu nu vad! Ba mai mult, e de bun simt sa pliezi caruciorul, ca sa nu jenezi!
Ei, hihaiesc si striga in autobuz - cel din fata vorbeste fara nici o jena cu cel care e pe scaunele din spate.
Crezi ca nu au vazut ca ceilalti vorbesc incet?
Nu e problema ca nu i-au educat romanii, sau ca nu ii educa francezii. Problema e ca nu vor sa fie educati.
De ce?
Oare de ce?
Ai vazut ce parcuri faine sunt in Occident? Cum oare te simti cand vezi politie la intrarea in parcuri - masini de jandarmi, chemati sa tina piept rulotelor care vor sa intre in parc.
Mai ieri, il auzeam pe unul cum se lauda ca a pescuit pestii din lacul parcului de langa noi... No - acum...
Vin caldurile. In autobuz cand urc - mi se intorc matzele. Nici in RO nu imi amintesc sa fi fost astfel de mirosuri.
RATP-ul zice ca nu e problema lor, ca e Primaria.
Ei acum va intreb eu - ce va face primaria? Va scrie lui Sarkozy..care asa cum iubeste el "etranger-ii" - precis va face tot posibilul sa se reconsidere clauzele cu RO in UE..
Revin.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
spic de grau, de acord cu tot ce zici.n-am sustinut ca tiganii nu fac una si alta si nici nu sustin pe nimeni care incearca sa minimalizeze sau sa nege unele aspecte din comportamentul lor.ramin insa la parerea mea (cel putin deocamdata) ca tiganii reflecta cel mai bine aspectele negative ale tarii/societatii in care traiesc.in romania sunt lasati sa faca ce vor fiindca asa e sistemul,corupt.cred ca expresia "banii nu au miros" se aplica foarte bine aici... si aici au venit tigani in numar foarte mare,unii au ramas aici,altii au plecat spre alte tari.cei care au ramas aici ,dupa citiva ani,au inceput sa se conformeze cit de cit standardelor.normal ca cei picati direct din avion/autobuz/tir se comporta ca in romania.
uite ,de exemplu, acum vreo 3 ani eram in sala de asteptare a unui spital,la urgente cu micuta mea.am asteptat ore intregi.la moment dat au aparut 2 tiganci romance cu vreo 8-9 copii dupa ele.a inceput harmalaia,copiii fugeau peste tot,era plin de cipsuri,bomboane,sticle de sucuri goale,etc etc in jurul lor.asta nu m-a mirat ,ce m-a mirat insa a fost faptul ca la plecare tigancile au strins si ultima firimitura dupa ele,asa ceva n-am prea vazut sa faca in romania.daca tu-mi poti explica diferenta de comportament,poate dam de miezul problemei.
edit: in legatura cu jandarmii din parcuri,m-ar bucura enorm daca si in romania ar sta jandarmii sau gardienii sau cum le mai zice, cu pusti sau fara ,sa supravegheze buna utilizare a parcurilor.cind asta se va intimpla,si tiganii ce vor ajunge in franta vor fi antrenati ca n-au voie sa intre cu rulote in parcuri si nici nu vor incerca.
michelle7 spune:
mai priviti partea buna a lucrurilor. parintii lor 2 la numar or fii romani dar copiii lor 5-10 la numar se vor naste in Franta si vor fii francezi :)
revenge is sweet :)
liliana29s spune:
Nu pot sa nu-i dau dreptate lui speed. Am vazut si niste specimene de romanasi de te apuca durerea de cap tot turma de copii tot asteptind sa le pice para malaiata . Cred ca ce-i face pe tigani sa iasa in evidenta e spiritul de turma de satra care-i caracterizeaza , toti pt. unul unul pt. toti si spiritul de intreprinzatori (nu neaparat in directia buna ci in sensul ia sa plecam la nemti , la italieni .. ca e mai bine) in rest vezi romani la fel de needucati si agresivi dar care nu ies in evidenta ca nu se aduna ciotca. Cred ca intradevar nu putem spune ca sunt greu de educat tiganii atita timp cit nici cu romanii nu e altfel.
Zilnic vezi copii, adolescenti romani cu comportament dubios. Scuipa injura fac mizerie se bat au pretentie de "toale si telefoane cu fite" asculta manele cu sonorul f. tare.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004
www.basescu.ro/index.php?sec=3" target="_blank">Veni,Vidi,Vici !!!
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by michelle7
mai priviti partea buna a lucrurilor. parintii lor 2 la numar or fii romani dar copiii lor 5-10 la numar se vor naste in Franta si vor fii francezi :)
revenge is sweet :)
Michelle
Michelle n-ai nimerit-o. Faptul ca te nasti pe teritoriul francez nu iti da automat nationalitatea! Copiilor nascuti aici, din parinti straini, la varsta de 16 ani, pot cere naturalizarea - dar! doar daca dovedesc ca au studiat 5 ani in Franta. Altfel nu.
Deci - daca minoritarii nostri sper sa vina aici, sa faca copii occidentali, s-au "trompat" de tara. Ar trebui sa mearga mai la SV, la spanioli ca acolo se aplica.
Sau de ce nu - sa incerce sa ajunga in State
![](icon_smile_big.gif)
![](bandit.gif)
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
tlaura spune:
Vechea discutie; nu stiu daca ar mai fi de spus ceva! Da, e adevarat, majoritatea tiganilor sunt cum sunt si ne fac de ras; din pacate ei sunt ascociati ca fiind romani. Dar nici romanii care pleaca in strainatate nu sunt mai breji; chiar ieri s-a intors cineva din Italia si ne-a povestit ca s-a simtit foarte prost acolo, din cauza ca sunt romani. Imi povestea ca in magazine, se tineau vanzatoarele dupa ei sa nu fure ceva; si asta numai pt. ca vorbeau romaneste, caci altfel ei sunt niste oameni foarte de caracter (ea este inginer iar el ofiter, coleg cu sotul meu)!
Si mi-a povestit cum si romanii dormeau prin parcuri, acoperiti cu cartoane, furau, si scotoceau prin gunoaie.
Concluzia mea: in loc sa-i civilizam noi pe rromi, ne tiganesc ei pe noi!
Guvernul ar trebui sa fac ceva, dar din pacate ei au alte treburi!
Marilena12 spune:
Offff, eu am luat avesrtisment de la Xenocid pt ca am zis ca ar fi bine sa se procopseasca si altii cu tigani ca sa vaza cum este...
E greu sa civilizam rromii, ei nu se considera romani si nu inteleg de ce ar trebui sa respecte alte norme decat cele personale.
Deasemenea, doar un sistem juridic coercitiv ar da rezultate, pt ca ei nu s-ar conforma decat de spaima.
Este adevarat ca in Italia sunt si romani care fac acelasi lucru ca si tiganii, adica fura, cersesc, etc.Insa dupa ce fura din supermarket mancare si altele le vand la jum de pret...tot italienilor, carora desi le convine sa cumpere mai ieftin, acum au inceput sa discrimineze toti romanii. Eu consider ca si ei au incurajat fenomenul.
E nasol, nu cred ca are cineva ceva cu un om, indiferent ce etnie ar avea, daca este civilizat, curat, cinstit.
Eu cunosc oameni de etnie rroma pe care ii respect foarte mult. Din pacate sunt extrem de putini.
Mari
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
La mine in localitate,sub podul de metrou cinta un rrom made Romania din acordeon de cel putin un an.De vreo sapt,am constat ca au facut o orchestra,is 3:o femeie cu o orga,un nene cu acordeonul si cealalalt nene cu o vioara.Cind pleaca de la program,scotocesc gunoiul .
Uneori,continua programul si in metrou,unul chinuie acordeonul si cealalt aduna bani intr-o sapca .
Am fost de Pasti in Viena,si dupa cum am mai spus pe la alt subiect,in statia de metrou cersea o tanti cu un bb mic in brate,la un moment dat s-a certat cu postasul care trecea pe-acolo si a inceput sa-l injureee si sa arunce dupa el cu ceva resturi .
Nu stiu daca au vina romanii sau nu dar e cert ca eticheta pe care ne-o pun occidentalii dupa rromii astia care ne fac asa "cinste",nu e favorabila...
Alina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_sp_G/J_sp_G.jpg)
J G spune:
Vin si eu si ma intreb...
Tiganii sunt un popr nomad, nu? De ce s-au oprit la noi?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)