Minoritatile noastre

Minoritatile noastre | Autor: spic de grau

Link direct la acest mesaj

Buna,

De cand cu intrarea in UE, numarul conationalilor nostri a crescut simtitor, aici in Franta.
Nu ma intelegeti ca am ceva cu ei. Cand am fst mica, la maternitate, o tiganca m-a alaptat cnd mama a fst la reanimare.

Insa! Ca e un "insa"... ce vad eu aici e chiar ingrijorator.
Inchipuiti-va in fiecare dimineata, intre 8:30 si 9:00, toate masinile care merg spre gara, sunt pline de tigani! SI nu exagerez! La gara coboara cate 20.. Si miros! Ca asta e problema!
A fum, a mizerie.. Lumea spune deja ca linia de autobuz care merge la gara, e linia de tigani.
Toti stiu ca sunt romani. Si tot mai mult - ptr francezii din orasul in care stau, ei sunt romanii!

Ii vad pe strada cum scotocesc in gunoaie! Sunt tot timpul numerosi, ii vezi cum alearga de la o ghena de gunoi in alta, scot tot din ea.. E un spectacol ingrozitor. Si chiuie si topaie cnd gasesc cate un carton de oua in cosul de gunoi...

Ocupa spatii verzi, parcuri, cu rulotele lor. Si isi aduc gaini, caini..
Mai nou i-am vazut pe autostrada! Stateau pe margine si faceau autostopul..cred ca sa cerseasca! Pai cine se opreste pe autostrada???? La 130 la ora??

Chiar sunt exagerata?
Peste tot e asa?
NU se poate face nimic??

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Pai ce sa se faca spic?Nu sunt tigani,sunt romani si nu trebuie sa facem discriminari!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

eu nu sunt rasista,dar zau ca tiganii astia (care sunt romani) ne fac de ras pe oriunde ar merge....si nu stiu ce ar trebui facut,dar ar trebui educati cumva....

si educatia asta tb facut in tara,ar trebui fortati cumva sa mearga la scoala....pt. ca intotdeauna scoala i-a facut mai civilizati!si nu numai pe ei....in general pe toti....

o solutie acolo,acum, ar fi probabil sa li se dea de lucru ...insa nu cred ca asta vor ei....

sunt obsinuiti sa sta prin corturi si sa plece de colo colo cu toate acareturile....
si mai ales nu sunt obisnuiti sa munceasca,asta e stilul lor,sa faca numai ce e ilegal....poate ca nu toti dar mult prea multi!

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Chiar eram curioasa dupa cat timp dupa "perla" lui Basescu o sa apara un astfel de subiect.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Eliza5

Chiar eram curioasa dupa cat timp dupa "perla" lui Basescu o sa apara un astfel de subiect.

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

pana acum nu a aparut nimic despre ce a zis Basescu...da' nu-i timpul pierdut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Si ce e daca ne fac de ras? Nu UE urla si ne atrage atentia asupra problemelor cu rromi? Ca trebuie sa-i integram in sociatatea samd, bla, bla, bla?
Sa o faca ei daca pot!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by viviana

Si ce e daca ne fac de ras? Nu UE urla si ne atrage atentia asupra problemelor cu rromi? Ca trebuie sa-i integram in sociatatea samd, bla, bla, bla?
Sa o faca ei daca pot!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

da,sa o faca ei.....sa vada cam cum e la noi!!
da' de ras tot ne fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

In Germania eu nu am vazut din astia, dar am vazut la Viena. Erau foarte multi. Cu o fetiscana m-am si conversat in statia de metrou, cat am luat bilet (ea cersea chiar langa automatele de bilete). Am intrebat-o de ce cerseste. "Pai ce sa fac altceva? ". Sotul meu i-a spus ca-i da lei romanesti , nu euro, iar fatuca i-a primit, ca urma sa plece inapoi in RO.

Am mai intalnit din astia in metrou si in piata Naschmarkt, cantau la acordeon Valurile Dunarii, dupa care cereau rasplata .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Pai ce sa se faca? Sunt asa de multi si numarul lor creste pe zi ce trece ca imi aduc aminte chiar ce a zis tatal meu saptamana trecuta: "Hehehe..luati aminte in curand ROMania o sa se cheme asa de la rromi!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

eu cred ca romanii au o mare parte de vina pentru modul in care se comporta tiganii,atit in romania cit si in alte tari.am vazut familii de tigani care au venit aici de multi ani de zile si nu-i mai deosebesti de restul lumii,sunt civilizati,isi dau copiii la scoala,etc. ceea ce probabil n-ar fi facut-o in romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

quote:
Originally posted by speed

eu cred ca romanii au o mare parte de vina pentru modul in care se comporta tiganii,atit in romania cit si in alte tari.

De ce crezi asta?Cum as putea eu romanca,sa oblig un rrom sa se duca la scoala,sa se duca la munca,sa nu mai fure,sa nu mai faca 10 copii daca nu are cu ce sa-i creasca,sa nu mai cante valsul Dunarii in Viena?

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput