*Ghiocei de martie-aprilie * (36)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Va mai aduceti aminte de noi? (Catrinel, ai vazut ca n-am uitat de canapea, da?)
Ce dor mi-a fost de voi ! Am mai scris eu vreo 3 mesaje scurte, mai acum vreo luna, doua...din pacate n-am putut sa scriu in ultimele 3 luni, dar de citit am citit tot, de pe mobil. N-am putut sa vad nici poze sau filmulete, dar deja am inceput sa recuperez. Andreea, Diana, va multumesc pentru telefoane si pentru mesajele pe care le-ati transmis din partea noastra; Catrinutza, Ciuf, Catrinel, va multumesc ca va-ti adus aminte de noi.

Fetelor, am inceput de azi serviciul. Pe ziua de azi chiar am terminat. Teodora sta cu mama acasa(a venit mama la noi), se inteleg foarte bine, dar am emotii...oricum sper sa fie bine, deja mi-e dor de ea rau de tot.

Voi reveni maine cu noutati despre noi, ca sunt multe de povestit. Poze nu cred ca o sa pot pune curand, ca acasa inca nu avem net, dar fac tot ce pot.
Vreau sa urez multa sanatate tuturor pupiutilor bolnaviori. Multi pupici de la noi

Mari si Teodora Maria (26.03.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marybat_78/my_photos

"Eu muncesc, tu muncesti, el fura" - conjugarea verbului "a munci"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Multumesc tuturor pentru urari!!!
Deci eu am spart gheata... vedeti ca se ia...

Catrinel nu stiu, inca nu am vazut capitolul cu bebelusi de ian-febr.2008 dar daca e acolo "ma incadrez". Am auzit de Laura Ioana, mi-a spus Anamaria (Micaalsa), ma bucur din suflet pentru ea. Sa ajute Dumnezeu sa duca sarcina la bun sfarsit si sa nasca un bebelus sanatos. Si sa stii ca de "muncit" la bb nr.2 de-abia din aprilie am inceput si a prins din prima.... Inca nu ne vine sa credem. Cand ma gandesc ca la Harris am muncit 6 ani... Na ja, vorba ta. Cum zicea doctorita cand i-am povestit, ca e de ajuns o singura data la momentul oportun ca sa prinda.

Mai, am vazut pozici, sunt niste frumusei toti bebeii, si ce au crescut... se schimba mult fiecare... dar tot dulci au ramas..

Na, va las acum. Pupici la toate. Fug la nani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Gata,v-am citit.Acum sunt la zi.

Rocsana eu sunt convinsa ca veti trece cu bine peste toate problemele.Stii cum se zice:atunci cind vin vin in lant si dupa rele urmeaza bune!

Noe ma topesc vazind cu ochii dupa pulloverash.Tu l-ai facut? Esti super tare!Daca as stii sa lucrez asa de frumos zau ca m-as pune pe vindut!

Cosmina felicitari pentru simburel!! Sa ai o sarcina asa cum ti-o doresti!!

Catrinel cica am avut o viroza intestinala...nu indigestie Dimineata Markus a inceput sa bea asa de mult lapte ca niciodata(poate bb il stimuleaza)si apoi accepta micul dejun care consta in cereale si iaurt.Seara tot asa bea laptic + cereale, sau crema de fructe sau paine cu brinza + rondele de castravete/rosii/morcov/mar/foi de salata/

Mihaser nici eu nu am mai putut sa iau catel dupa ce ultimul ne-a parasit...In schimb am pisoi de care parca sunt altfel atasata.Sa nu cumva sa nu ne anunti cind ai ||!

Kim alocatiile aici au mai crescut un pic dupa 2001,dar tot sunt micute in comparatie cu Irlanda,Germania,Austria...
In Suedia de ex.alocatia insumata pt.4 copii este putin sub 500 de euro,iar in Irlanda 707 daca nu ma insel.

Dananita felicitari pentru bebe vedeta si succes la scoala de soferi! Intrebare:proba la..."sala" mai e pe hartie ca pe vremea mea sau s-au pus pe calculator?

Adar wow, ce par super are aia mica! (ca sa nu mai vorbesc de ochisori)Cel mai mult mi-a placut poza cu voi doua in natura(erati in parc?)

Irina eu chiar la temperaturile de aici nu prea ii imbrac decit cu body cu mineca scurta si sort vara in casa.Afara e alta poveste,mai ales cind bate un vanticel...

Poli si Markus tot asa ar sta toata ziua in apa si se supara "sonor" cind il scot din minipiscina lui.Al meu maninca bucatele mai mari,dar de preferinta cele mai dulci,adica de fructe.

Claudia ce tare e poza cu Vladut si bastonul! Este atit de expresiva! De unde o fi auzit el de na-na?

Micalsa ce bine ii sta cu palariuta Iuliei! Eu ii pun chiar la bebe Magda ca mi se pare ca e prea cheliuta...

Catrinutza sper sa se termine si cu tura asta de mucisori...

Mari78(titza mea) de cind te-asteptam pe la noi! cum mai sta treaba cu ochisorii lui Teo? Eu raportez:constant.

Fetele de peste ocean hai mai scrieti!

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Bine ati revenit, dananita, mari!
micalsa, pupam razacioasa soferita.
Claudia, ce bine v-ati distrat de ziua copilului! va sta minunat printre trandifiri! imi place rosul acela aprins. Iar pe Vlad il prinde tare bine verdele crud!
Carmen, felicitari pt interviul si postul luat.
Nshiro, ma bucur ca ati revenit acasa. Frumoasa Maria printre papadii!
Poli, nu e chiar milk-shake in poza, e iaurt lichid Yoplait, dar acasa ii fac si milk-shake, ii place, adora lactatele. De fapt, papa cam de toate, si bucatele, n-avem probleme, multumim la Doamne-doamne. Cat despre agrafele Aliciei, cum prinde ocazia cum le ia sa se joace cu ele si sa incerce sa le puna ea in par (fara succes), dar mai prind momentul si ii pun cate o agrafa fara sa-si dea seama si atunci e ok pana o descopera. Dar azi i-am taiat bretonul (evident prea scurt, arata destul de jalnic), sigur nu mai intra in ochi.
alinaalex, da, si eu zic ca invata multe la gradi/ cresa, pe cand acasa nu e asa de motivat copilul daca nu vede si altii ca el. Toata ziua cu noi, se mai plictisesc si ei, daca ii dam la gradi vom avea momente de calitate cu ei, vb lui Catrinel.
Catrinel, Alicia bea un biberon cu lapte dimineata si seara, nu f mult, depinde de zi, dar mai papa si cereale sau ceva inlocuitor (la o jumatate de ora distanta).
Mariana, eu stiam ca sunt alocatii bune in Suedia, si aici dar se calculeaza in fct de venit, adica cu cat e venitul mai mare pe anul din urma cu atat ele scad. Si nu se dubleaza la 2 copii, e mai putin, e o schema de calcul, nu stiu exact. Noua la anu' o sa ne creasca alocatia, deocamdata e cam subtirica.

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Poate aveti noroc!!!!!!!http://www.romantica.ro/Stiri/romanticaro_te_provoaca_la_concurs.htm

Revin si... PUUUUUUUUUUUUP!

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_toma spune:

Sunt in viata!!!Tot obosita, dar in viata.Asa ca va scriu scurt, ca ma duc repede la somnic langa bebic.Incerc sa ma menajez cat pot de mult, fac mancare impreuna cu Edutu, ca sa nu fiu nevoita sa fac cand doarme el.Iar cand doarme el ma pun si eu in pat, dar din pacate nu pot sa dorm de cele mai multe ori, probabil de oboseala.Dar macar stau si eu linistita in pat.Greu e mai, sa fii singura cu bebe, non stop.Asa invidiez mamicile care au taticii langa ele macar seara.Al nostru e plecat vreo saptamana pe meleaguri straine, deci nici un ajutor din partea lui.Vecina care imi statea cu Edutu nu a putut sa ma ajute cand am avut nevoie ca o avea pe fata ei bolnava de varicela.Apropo, 3 copii de pe scara noastra au avut varicela si cu toti a intrat Edutu in contact.Mor de frica sa nu fi luat si el.MA uit cu spaima in fiecare dim pe corpul lui sa vad daca i-au aparut bubitele.
Nsiro, m-am cutremurat cand am citit de ce a patit Maria.Multa sanatate
Cosmina, FELICITARI!!Fetelooor, eu n-am cu cine face bebe luna asta!!!!Poate luna viitoare...
Catrinuta, o fi papat ceva rau atomica de a vomitat?Poate ceva de la cutu din castronel??Eu vreau sa-i fac lui Edutu ex copro, ca sunt sigura ca are ceva chiriasi d'aia pacatosi, ca tot il prind cu nisip in gura sau cu pietre, oricat de atenta as fi, tot ma pacaleste.
Micaalsa, merita dr ala sa-l faci de rahat.Nu stiu cum te-ai putut abtine.Multa sanatate, poate se rezolva problemele la Praid
Vad ca Roxi iar n-a mai dat nici un semn de viata.O s-o sun sa o cert!
Of, as vrea sa va povestesc atatea despre Edutu, dar nu mai pot de somn.E din ce in ce mai smecher si mai mamos.Face ce face si vine si se pune cu capul in poala mea si ma strange in brate, sau se agata de picioarele mele ca sa-l iau in brate.Ma imita cand rad in hohote, cand tusesc, apoi se uita la mine si rade de ce a facut.In parc imita mamele care se rastesc la copii, adica se duce la copii, se apleaca asa putin in fata(de zici ca e o tata-baba care se cearta) si incepe sa tipe la ei.E de coma, toti rad de el.Si ii place mult sa se joace in nisip, se tavaleste si si-l pune pe el, de ii gasesc nisip si in pampers.E un dulce si un frumos si si un smecheras si mor de dragul lui.Si asa de rasfatat!!!Pai cum sa nu fie daca toata lumea il rasfata?O sa fie o mare problema cu rasfatul asta, presimt eu!
Uite cat am scis!Oare m-o mai lua somnul?
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Buna fetele
Ali a adormit uraaaaaaaaa
Am vazut ca a mai intrat o fata noua pt mine caci nu am mai avut ocazia sa vb pana acum si vreau sa-i spun bine ai revenit Mariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Salutare la toata lumea !

Kim, Mariana, Carmen, multumesc de primire ! Cam slaba activitatea pe forum de ieri pana azi...

Incerc eu cu un mesaj mai lung, sper sa nu plictisesc, dar na, sa spun si eu ce face odorul meu.

Teodora s-a acomodat imediat in noua casa, e drept ca am incercat sa-i amenajez camera asemanator celei de la bloc, adica am aranjat personajele din Disney ca in camera ei veche, doar mobila era schimbata. Ne-am mutat pe 4 martie si incepand cu 5 martie a facut primii pasi singurica, la inceput timid si mai mult in casa, pe urma din ce in ce mai bine, dar combinat cu mersul in patru labe, iar la 1 an deja mergea bine...acum alearga de nu poti sa o prinzi. Nu a cazut mai deloc, urca scarile in patru labe, de coborat nu se incumeta, stie ca nu are voie, se opreste, se uita la mine si spune "nu, nu" aratand cu degetelul ca nu are voie.
E un copil foarte ascultator, intelege si de cele mai multe ori "executa" ce ii cer. E foarte vorbareata, cuvintele sunt cu directie, zice mama, tata, papa, apa, nana, caca, da, nu, baba (la baie),pup, opa (hopa),Teo, Maii (Mari), bubu si mau (plusurile cu care adoarme, adica o buburuza si o pisicuta alba), cahh (la pampersul murdar), Ma (e mamaie,mama mea),Anu sau Adu (Radu, baietelul nasilor care stau cu noi in cartier si pe care il adora)face si zice pa, se joaca de-a v-ati ascunselea si cand o gasesti zice bau, da "na-na" obiectului de care se loveste, daca se loveste usor, dar daca o doare mai tare incepe sa planga si asteapta sa dai tu "na-na" dupa care se opreste din plans, ca prin minune. Daca o intrebi "Teo, ai facut kk?" , se pune pe burtica, indiferent unde este, si ridica funduletul ca sa o verifici. Stie cum fac diverse animale , mau (pisica), am-am (catelul), mac (rata), aga (gasca), muu (vacuta), la cal imita din gura cum tropaie, nu stiu cum sa scriu ca face, dar la asta s-a chinuit cel mai mult. Daca o intrebi cati ani are ridica degetul aratator si uneori si spune "unu". Daca are 2 obiecte in mana, sau vede 2 obiecte, animale etc. la fel, spune "doua". Se joaca si singurica, dar prefera sa stai pe langa ea, adica sa te vada. Da de mancare la papusi (papusile se numesc toate Teo ) cuburi, borcanele gole de iaurt, pietre, le pune la gura papusilor si zice "papa", iar cand le da de baut din canita ei cu pai le zice "apa". Ieri ne-a dat si noua de mancare imaginar, adica nu avea nimic in manuta, doar tinea degetelele stranse ca si cum ar avea, dupa care a dus si la gurita ei, imi venea sa o mananc. Este foarte pupacioasa si iubareata, vine sa o pupi si iti si spune "pupa", tuguind boticul, chiar si pisicii ii spune "pupa" si se apleaca la ea, spre disperarea mea. Dar cel frumos este atunci cand o certi sau ii explici pe un ton mai ferm ca nu are voie sa faca ceva : zice imediat, luand o fata de nevinovata "mama, pupa", imi vine sa o mamanci, nu alta.

Toata ziua e afara si isi face de lucru cu jucariile, plimba masinutele ca baietii si zice "tu-tu" sau "brrrm - brrm", nici ea nu vrea sa stea cu palariuta pe cap, asa cum v-a spus si Diana, a mancat mancarea pe care am dat-o pisicutei vecinilor care mai sta si pe la noi. Si ca sa vezi, Catrinutza, ca Mariuca nu e singura nastrusnica, si Teodora a "gustat" o bucatica de carnita cruda de pui (aruncasem matzei un varf de aripa si cred ca i l-a luat de sub bot, ca venea triumfatoare Teo cu el in mana si la gurita ei era pamant).

Cand ne-am mutat, cam o luna si ea a gustat nisipul si de la noi (i-am facut o groapa de nisip langa casa) si de la locul de joaca, pamantul din curte (abia de o saptamana am pus samanta de gazon), mucuri de tigara, pietricele, de toate. Si ei ii gasesc pamant si nisip pana si in fofoloanca , vorba Catrinutzei. Acum nu mai baga in gurita, aduna de pe jos, dar imi aduce mie ce gaseste. Uufff sunt atatea de povestit, dar oricum stiti si voi ca toti copii sunt asa dulci si plini de viata si fac tot felul de nazbatii, nu-i asa ca iti vine sa uiti de toate cand ii vezi cat sunt de sinceri si de puri? Cand ma gadesc ca de acum incolo nu o sa mai fiu eu cea care o sa descopere prima lucrurile noi pe care le invata Teodora, imi vine sa mor. Si va spun asta ca ieri, cand am ajuns acasa, in prima zi de servici, dupa 1 an si 2 luni de stat acasa numai eu cu ea , nici nu m-a bagat in seama, o striga pe Ma (mamaie) si numai la ea vroia. Am plans de nu mai stiam de mine, Catalin, saracul, incerca sa ma consoleze, ca lasa, peste o saptamana o sa-mi simta lipsa si o sa fie iar mamoasa. Oare?

Ma opresc aici, sper ca nu v-am plictisisit si ca n-am fost incoerenta, dar mai aruncam si cate un ochi prin ce aveam de lucrat.

Va pup pe toate si mai ales pe puiuti

Mari si Teodora Maria (26.03.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marybat_78/my_photos

"Eu muncesc, tu muncesti, el fura" - conjugarea verbului "a munci"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tili spune:

Dragele mele, iar am disparut, dar nu intentionat. Nu prea mai am timp sa intru si sa va scriu cam tot ce as vrea sa va zic. Ca am vazut pozici, filmulete, tot ce ne-ati aratat, noi am vazut. Problema e ca daca nu v-am spus imediat ce le-am vazut, am si uitat ai cui erau strumfii si sa le iau la rand, nu prea mai pot.
Oricum nu am vazut decat ghiocei dulci si haiosi si care mai de care mai frumosi.
Mi-a ramas in minte o mamica (intr-o rochie rosie superba) care tocmai s-a facut roscata si o prinde de minune. Nu dau nume ca poate nu nimeresc. Dar se stie ea!

Noi suntem relativ bine. Cred ca Matei e singurul de pe-aici care nu e biped de sine statator, dar eu sunt tare mandra de el ca el chiar isi da silinta sa mearga si asta fara sa fie repezit, ci cu calm si calculat. A ramas acelasi vorbaret si ne amuza teribil cu sunete pe care noi nu reusim sa le reproducem. Mi-a zis o data "tate" (de la "sanatate") cand am stranutat si zice si un "Buna ziua" de nereprodus in limbajul nostru (dar suntem siguri ca asta a zis) si multe alte chestii pe care le prinde de la noi.
Cea mai tare faza a fost cand eu cu sotul meu eram certati si atunci cand huspandul l-a luat din bratele mele, Matei ne-a apropiat capetele ca sa ne sarutam. Va dati seama ca am uitat amandoi de suparare.
Eu nu sunt deloc bine pentru ca nu stiu daca va mai amintiti ca atunci cand am racit atre de tot m-am capatat si cu o urticarie. De raceala am scapat, dar nu si de urticarie. Ma innebuneste si se pare ca e din ce in ce mai rau. Acum sunt in cautarea unor alergologi care sa ma ajute si pe mine si pe Mihaiata, pentru ca si el are alergie imediat cand il ducem la tara.

S-a trezit Matei. Mai vorbim. Va pup.

Poze cu Matei (11 martie 2006) si Mihaita (24 aprilie 2001) aici si filmulete www.dropshots.com/OtiliaZ" target="_blank">aici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Offf, Rocsana, imi pare tare rau ca micuta Maria fu bolnavioara. Sa speram ca de acum, cu venirea verii, o sa o lase mai usor cu bolile. Doamne ajuta! Am vazut pozele cu ea. E o papusa vie de care nu te saturi privind-o.
Cosmina, bine ati revenit pe platou. Felicitari pentru Samburica. Sa speram ca va fi fetita.
Noe, saru'mana mult de tot de pozele cu pulovarul. Maine ii trimit linkul mamei sa ii faca si munecii ceva in genul ala.
Simona, iti intind o mana. Sunt alaturi de tine. Stai sa ma auzi vaicarandu-ma si pe mine cu doi pitici pe cap (sa nu il pun si pe al treilea si al patrulea ca ajung cu siguranta la nebuni). Ai grija de tine.
In rest ... ce sa va mai zic ... nu am chef de nimic. Cafeaua nu actioneaza asupra psihicului meu cam cum mi-as dori eu. Sunt nauca de somn (hihihi, deja incepui sa ma vait). Aseara veniram pe la vreo 9 din plimbarile noastre, copiii dupa 6 ore de stat in masina aveau o energie debordanta, vroiau sa se joace cu jucarii cat mai zgomotoase, chitaitori de simteam ca mi se tocesc nervii, nu stiam cum sa ii potolesc sa nu se certe pe lesa lui Cezar, un amarat de creion, etc.
Apoi aveam de facut snitele ca sa aiba si ai mei pachet la ei in aeroport. In Atlanta stau 9 ore, asteapta de li se albeste parul.
Apoi se facuse vreo 11:30 si Eva ioc somn la ea. Patrula toata casa si chiuia de vesela ce era.
Am reusit in cele din urma sa culcam natiunea pe la 12. Iar la 4:30 scularea ca sa ii duca sotul pe ai mei la aeroport. Despartire dureroasa, nu am mai reusit sa adorm. Jeleam ca dupa un mort. Nu ma puteam abtine. Ma gandeam si la micutii mei care sunt asa de incantati de bunici. Noroc ca am venit la serviciu ca acasa nu as fi fost buna de nimic. Ma consolez cu gandul ca am trimis cadouri la fiecare si astept reactiile. Astept cu nerabdare sa vad daca ii incant cu ce le-am luat. Atat de mult imi doresc sa ii multumesc pe fiecare, sa fiu atenta cu toata lumea. E placerea mea sa fac cadouri si sa le si nimeresc.
Copiii se trezira cu chiu cu vai, ochisori umflati, fiecare cumintel in scaunelul lui in masina si cu paturica in brate, iar privirle pierdute undeva departe. Cred ca visau cu ochii deschisi.
Trebuie sa incep sa ma organizez ca altfel imi va fi tare greu. Sa le fac cat de cat un program. Uitai de dim. Sa le dau siropul de tuse. Tusesc amandoi destul de nasol. Cu Eva am fost vineri la medic si stiu ca e curata la plamani. Vad ca de cand am inceput sa le dau medicamentul de tuse se simt mai bine.
Ai mei, bietii de ei, se simteau vinovati ca au lasat casa dezordonata, nu mi-au udat florile ..,. dulcii de ei. Mama facuse mancare inainte de a pleca in minivacanta si mi-o pusese la congelator ca sa nu fiu nevoita sa gatesc azi. Nu a putut sa isi ia la revedere de la copii. Era prea dureros.
O sa incerc sa imi construiesc o rutina cat de cat ordonata.
Va sarut.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput