Mamici de ianuarie-februarie 2008 (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

irlandeza: of, of, om scapa noi si de astea...eu visez la trimestrul II cand voi avea energie si pofta de mancare

ginutza: te asteptam cu vesti de la eco!!!

bubuleana
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Bubu si eu visez la asta, sper sa nu o mostenesc pe mama si sa-mi fie rau 9 luni.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Va pup si eu fetelor.

Azi am fost la ginecolog, cum v-am zis de dimineata. Durerea de burta pare a da batai de cap, drept urmare mi-a dat sa fac o urocultura (aia maine dimineata) si o eco cat mai repede. La spital mai repede de 4 iunie n-am gasit... iar la cabinetele private e si mai full...

Pentru greturi mi-adat un sirop. No-spa daca e ceva nasol si un complement de vitamine. La prima sarcina am luat destul de tarziu, dar zice ea ca mai bine sa iau de acum.

La control a zis ca dupa ea sarcina e prinsa si poate fi o infectie urinara faptul ca ma doare continuu... tocmai acu' s-a gasit! Dar sa vedem rezultatul.

Maine am si rezultatul analizei BetaHCG si sa spun exact cate saptamani sunt.

Cam astea cu noi. Azi n-am mai avut greturi mari, decat ameteli...

Cat priveste vopsitul parului stiu ca exista creme fara amoniac care au unda verde in sarcina. Movida de la Garnier de exemplu. Iar cu tunsul... e chiar prostie... si eu mereu m-am tuns inainte de a naste, ca e mai simplu dupa.

Tot azi am aflat ca si sora mea este insarcinata!

Va pup! O seara frumoasa!

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Felicitari pt. sarcina surorii tale.

Noi 2 singurei

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Fetele, se pare ca eu stau mai bine, noapte ma treyesc numai o singura data pentru toaleta. in continuare nu am pofta de nimic, nici burtica nu m/a mai durut. In schimb imi e in permanenta somn, azi la serviciu imi venea sa adorm cu capul pe birou!

Lorena, felicitari surorii tale, ce coincidenta frumoasa!

Eu m-am tuns acum doua saptamani si oricum astea sunt prostii. M-am si vopsit!

Natalia, imi pare foarte rau pentru puiutza ta, cred ca iti e grozav de greu si ti se rupe inima pentru ea!

Pup toate fetele!

Pupici,
Angelique 8+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_ionita spune:

Buna, fetelor!
Pentru inceput va multumesc pentru toate urarile de bine, ca m-ati incurajat si imi pare rau ca nu pot intra atat de des cum mi-as dori, pentru ca vin de la serv tarziu.
Va dau datele mele ca sa ma treceti si pe mine pe lista: DN 21.061980, UM 10.04.2007, DPN 14.01.2008 :)))
Voiam sa va intreb ce analize ati facut voi la inceput de sarcina, pentru ca vreau si eu sa imi fac si nu stiu exact care. Pentru ca acum sunt in cautare de un doctor de familie si nu are cine sa imi dea de facut analizele. Daca stie cineva un doctor de famile bun in Ploiesti, pentru ca vreau sa imi schimb doctorita de familie urgent: in primul rand ca de cand sunt la ea nu mi-a dat niciodata o analiza sau un medicament gartuit, in al doilea rand la dansa nu ajungi decat daca ai o programare , si chiar si asa stai o ora -doua ca sa intri. Plus ca o sa am nevoie de cateva zile libere sa merg si eu la doctor,la analize si parca vad ca nu o sa imi dea.
Si as vrea sa imi fac analize cat mai repede ca sa stau eu linistita ca totul e bine cu mine, pentru bb. La control inca nu am fost pentru ca nu am nici macar o luna...mai astept cateva zile.
Astept raspunsurile voastre si sa alte sfaturi!

Georgiana

Mergi la inceput

Am gasit ceva interesant:Despre sarcina - trimestrul I
Saptamana 3
Conceptia are loc cam la 2-3 saptamani de la prima zi a ultimului ciclu. Aceasta zi este considerata prima zi de sarcina, asa ca trebuie sa-ti amintesti cand a inceput ultima menstruatie pentru a stabili data aproximativa a nasterii. Oul incepe sa se multiplice imediat.
Saptamana 4
Oul se implanteaza in peretele uterin (unele femei pot observa mici pete pe lenjeria intima in aceasta perioada) si se divide rapid. In canalul cervical se formeaza un dop de mucus care are rolul de a "sigila" colul, prevenind astfel infectiile.
Saptamana 5
Embrionul are acum 2-3 mm lungime si este mai adanc implantat in peretele uterin. In jurul lui s-a format sacul amniotic protector.
Menstruatia ti-a intarziat, desi simti ca e pe cale sa-ti vina; sanii te dor si s-au umflat si poti avea dureri de cap.
Saptamana 6
Celulele continua sa se multiplice cu repeziciune. Creierul se dezvolta in continuare, apar mugurii pentru membre si incepe sa se formeze tubul digestiv. Capul embrionului este enorm in comparatie cu restul corpului si se sprijina in piept.
Incep sa apara greturile matinale care pot degenera in varsaturi ce pot dura si toata ziua. Sfarcurile devin proeminente si mult mai sensibile. Punctisoare mici pigmentate, apar pe areole mamare.
Saptamana 8
In momentul acesta embrionul are 2,5 cm lungime. Se poate distinge fata, un varf de nas, gura si doua pliuri in loc de pleoape.
Membrele cresc in continuare, in timp ce organele principale sunt deja la locul lor. Uterul se mareste si, pe masura ce hormonii se descarca in sange, incepi sa poftesti. Hormonii de sarcina vor scadea valorile tensiunii arteriale si vei simti ameteala daca te ridici brusc.
Saptamana 9
Embrionul continua sa creasca rapid si are dimensiunea unei capsuni. Incep sa se dezvolte acum urechile si ochii, sistemul genito-urinar, iar pana la sfarsitul acestei saptamani va avea pleoape, muguri pulmonari. Ficatul bebelusului incepe sa produca sange si se formeaza cordonul ombilical.
Talia incepe sa isi mareasca dimensiunile. Gingiile devin mai sensibile si vor pot sangera, mai ales la periajul dintilor.
Saptamana 10
Uterul tau e de marimea unei portocale si in interior se dezvolta rapid embrionul care e de marimea unei prune. Cartilajul ce formeaza scheletul rudimentar al copilului se transforma in os. Membrele se lungesc, iar coatele si genunchii isi fac aparitia.
Sanii tai si-au marit volumul si in mod sigur ai nevoie de un alt sutien.
Saptamana 11
In urmatoarele 3 saptamani bebelusul tau isi va dubla dimensiunile si de acum se numeste fetus. Faza cea mai vulnerabila pentru dezvoltarea lui aproape a trecut, iar riscul de pierdere a sarcinii a scazut semnificativ.
Cantitatea totala de sange circulant din corpul tau a crescut si va continua sa creasca pana in saptamana 30. Din aceasta cauza parul devine mai stralucitor si unghiile mai sanatoase, fiind mai bine hranite.
Saptamana 12
Ai un inceput de burtica pentru ca uterul tau, care a crescut, e impins deasupra osului pubic. Medicul il va simti la palpare, la primul control prenatal care ar trebui sa fie intre saptamana 8 si 12. Inima ta este mai solicitata, deoarece trebuie sa pompeze o cantitate suplimentara de sange; vei transpira mai mult si temperatura corpului creste.
Bebelusul cantareste acum aproape 18 grame si are 6,5 cm lungime. Degetele de la picioare sunt acum separate si fata este complet formata. Incep sa se dezvolte si organele genitale externe, dar va mai dura ceva timp pana se vor vedea ecografic.

Si apropo, era undeva pe DC un fel de calculator, unde in functie de luna si anul conceptiei iti arata daca ai fata sau baiat, dar nu mai stiu unde e. Stiti voi ?

Noi 2 singurei

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Burtici, tocmai m-am reintors de la eco"!Totul este bine!
Astazi am 8w & 4d de la UM insa BB pare a fi cu,cateva zile (prox'o saptamana) mai micut iar DPN-ul meu va fi undeva la inceputul lui Ianuarie.
S-a fixat/prins insa cu putere de uter,de mine, de viata si are o inimioara care bate si care ne spune ca: va invinge!

Poze & My Baby Development!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Irlandeza,am citit pe nerasuflate articolul postat de tine.Mi-l si imaginez pe bebe...de-abia astept sa merg din nou la eco.Va fi la sfarsitul sapt.8.Va fi eco normala,sau tot transvaginala?Mai astept cu vopsitul,desi am niste radacini albe...Voiam sa ma fac mumoasa si sa zic la toata lumea la servici ca voi avea un bebeBafta la scoala!Am gasit un site,nu stiu daca am voie sa-l scriu aici,scuze daca nu,"pic.xhost.ro" care calculeaza sexul lui bebe.Am verificat pe toti cunoscutii mei si e ok.Eu voi avea o fetitaAsa ma gandeam si eu!Tati nu prea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Buna tutror,
Ma alatur si eu bucuroasa mamicilor de Ianuarie.
Sa incep cu esentialul:
DN: 26.12.1982 UM: 7.04.2007 DPN: 12.01.2008.
Acum ce as vrea sa impartasesc cu voi cu aceasta prima ocazie este ca in saptamana a 7-a fiind inca nu am gretzuri. Sa mai astept o leaca, nu? Apoi... eu nu am facut teste ca voi pana acum si abia peste o saptamana doua ma duc la prima ecografie si la primele teste specifice (sange,urina si ce-o mai fi). Nu incep prea tarziu cu ele, nu?
Si mai am o intrebare: voi aveti asa "din senin" tot felul de temeri inexplicabile ca ceva ar putea sa nu fie in regula? Ca mi se pare ca e prea liniste la mine in burtica, daca ma intelege cineva...

:) Sanatate!

Mergi la inceput