Ce sa fac sa doarma toata noaptea?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Cu Tudor am avut exact aceeasi problema pana l-am intarcat (la un an si sase luni!). Tot pe la ora trei noaptea se trezea si sugea, uneori si de mai multe ori pe noapte. Dupa ce l-am intarcat am interzis laptele noaptea, asa ca se mai trezeste sa ceara apa. Doar ca ii dau masa de seara mai tarziu - pe la ora 21 lapte cu cereale sau biscuiti (250 ml) dar cu lingurita (nu vrea biberonul). Se culca pe la 22,30. Dar pe noi ne-a sfatuit medicul sa sistam masa de noapte (laptic de la amai) in momentul cand implineste 6 kg. Asta s-a intamplat pe la 3 luni si nu m-am indurat sa-l las sa planga toata noaptea si sa-i dau ceai. Poate ar fi fost mai putin obositor sa-l invat de mic sa doarma neintors toata noaptea, dar nu m-a lasat inima.
Mirela si Tudor
http://community.webshots.com/user/tudorcs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

daca e o consolare pentru cineva,nici noi nu dormim toata noaptea:))))adica tudor la 7 luni jumate se trezeste "cu gurita"la 1 noaptea si la 4 fix....in zilele bune se trezeste numai la 4:)))tot numai cu gurita..adica nu se aude nici un biziit daca mami e pe faza si ii da tzitzi la prilele foieli....e atit de dragalas cum cauta prin aer sa-i cada in gurita o tzitzi de mamic ca de multe ori de atita drag nici nu mai pot adormi...stau si ma uit la el si creste inima in mine ce pui am fost in stare sa fac:)))...dar daca aflati o reteta de dormit toata noaptea sa mi-o spuneti si mie va rogggggggg!!!!!!:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Nu cred ca poti face ceva sa nu se mai trezeasca, sa fii multumita ca se trezeste o singura data mai tarziu nu se stie .
Vladut de la 1 luna si 1 saptamana nu se mai trezea noaptea si nici nu a mai mancat, manca pe la 23 adormea si se mai trezea pe la 8,30-9 cand papa iar. Asta a durat pana pe la 3 luni jumate cand a inceput sa se trezeasca pe la 3 dupa suzeta iar pe la 6 dupa lapte, iar de pe la 5 luni jumate se trezeste de 2-3 ori sa bea ceai. Mai sunt si nopti cand se trezeste doar o singura data dar astea sunt rare
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Noi n-am avut probleme , a dormit bustean toata noaptea de la 2 luni si 1/2,o culcam seara pe la 22:00 ,23:00 si se trezea dimineata pe la 08:00,09:00.
Dar asa stiu si eu de la alte cunostinte sa nu-i mai dai laptic daca se trezeste ci doar ceiut sau apica si nu se va mai scula sa manance noaptea.
CRISTINA&CRISTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Fara vorba multa, 2 solutii pe care noi le-am aplicat cu succes:
1. Seara, inainte sa va culcati voi, parintii, puteti sa ii introduceti biberonul in guritza.. si daca ii e foame va manca in somn fara pericolul de a se ineca. Lucrul asta il puteti face si in cursul noptii cand va treziti sa vedeti ce face sau daca nu aveti somn, ceea ce nu cred.
2. Daca incepi.. sau ai inceput diversificarea, incearca sa ii dai seara la ultima masa ceva mai consistent (ceva cu care e deja obisnuit), sa ii tina de foame mai bine.
NOTA: nu incepe diversificarea cu un aliment nou seara !

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

de metoda cu apa nici nu am auzit, de la cate luni se poate da apa si cata?, bb meu are 3 luni si se trezeste de 3-4 ori pe noapte

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karlla spune:

In primul rind trebuie sa le faceti program de zi.
Sculatul devreme...mincatul...activitati de dimineata...dupa masa de prinz o ora de somn. Nu mult pt ca se dau peste cap cu somnul de noapte.
Eu am avut doi dintr-odata si va rog sa ma credeti ca e mult mai dificil. Cu fata nu am avut niciodata probleme dar baiatul vai si-amar.
Chiar daca nu vreau sa doarma eu tot ii lasam 1 ora in patutul lor, eu ieseam din camera, plingeau un pic dar le trecea.
La sfirsitul orei ...neaparat era scularea...nu conta daca au dormit sau nu.
Cind s-au facut mai mari "8-9 luni"... 1/2 de ora desene animate ...Barney in cazul nostru...citit...dansat.
Ieseam iarasi cu ei afara...in parc.
Veneam acassa...pregateam cina pt ca "daddy" venea acasa de la spital ...mincam toti impreuna pe la 6 seara.
Dupa cina...un pic de joaca cu taticul...dupa care baitza.
Aici e treaba care m-a salvat pe mine de la sculatul in mijlocul noptii.

Dupa ce ii bagam in pijamale....ne jucam...mult de tot...ne tavaleam...mergeam de-a busilea...ne ascundeam....ne gaseam...ne rideam de nu mai puteam...pina fata imi dadea semnalul....isi baga 3 degetutze in guritza.
Inainte de somn...le dadeam laptic sau apa...depinde ce vreau ei...si gata de la 9 seara la 6 dimineata ...tacere.

Incercati macar o saptamina...sa-mi spuneti ce-ati reusit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio27 spune:

Salut.
Vladut, care acum are 7 luni si 2 saptamani, de la 1.5 luni nu s-a mai trezit noaptea, dar de pe la 6 luni a inceput iar (o data sau chiar de 2 ori pe noapte). Dar acum m-am smecherit.
Seara, dupa baita, pe la 9 - 9.30 ii dau sa manance lapte cu cereale. Cel mai bine ii tin de foame cele cu orez si banane 200 ml. Sunt preferatele lui. Se mai trezeste dimineata pe la 5.30- 6 cand mai bea 150 ml lapte.

Violeta si Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Treaba cu sculatul noapte tine de fiecare copil, de metabolism etc. Nu atit de mult de parinti. Daca i se face foame poti sa-l tii doar cu apa sau ceai noaptea ?! Nu se va mai scula ?

Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Eu zic sa te inarmezi cu multa rabdare. Fetita mea (3 ani si jumate) si acum se scoala noaptea sa bea apa. Asa ca........MULTA RABDARE

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput