Ce sa fac sa doarma toata noaptea?
Salut.
Baietelul meu Stefan, de 4 luni si 3 saptamani, se trezeste noaptea si vrea de mancare, lapte, normal.
Intr-un timp nu mai facea asa, de ne bucuram, nevoie mare. Insa nu mare ne fu bucuria. De 2 saptamani se tot trezeste, in jurul orei 3 si mananca, apoi adoarme.
Pana cand se va intampla asta? Eu, la masa de seara, 19.00 aprox., ii dau piure. Sau hrana solida(lapte cu cereale), apoi, pe la 22.00, ii dau lapte.
Mamici cu bebici, voi cum ati scapat de trezirea in toiul noptii?
Nicoleta.
Raspunsuri
sorana spune:
Din pacate nu am raspuns, Monica a fost fata cuminte si a dormit mult. O semana cu parintii?
De cand s-a nascut a mancat 12, 3, 6 noaptea, peste zi, din ora in ora. La 1 luna: 12, 6, peste zi din ora in ora. La 3 luni 9seara, 6 dimineata (somn non-stop intre), peste zi - o masa la 1 ora 1/2. Acum (8 luni 1/2) - masa cu cereale la 7.30-8, lapte la 8.30 - somn pana la 7 - 7.30 dimineata. Ziua mai are inca 4-5 mese (unele mici - de ex. 2 Danonino).
Nu stiu daca il poti convinge cumva sa doarma sau sa nu doarma. Din pacate cred ca va trebui sa traiesti cu programul lui.
Bafta
bb Monica si Sorana
Nicoleta spune:
Eu nu vreau sa-l... conving sa nu se mai trezeasca noaptea (daca ar intelege ca si parintii lui au nevoie de somnic!), vreau doar sa stiu daca pot face ceva in sensul asta (mancare de un anumit fel, etc.)
Francisca spune:
Draga Nicoleta,
Este foarte buna intrebarea ta. Si eu am aceeasi problema cu
Vladutz .
El are 7 luni si 1/2 si inca se mai trezeste noaptea (chiar de 2-3 ori ). Si eu sunt disperata.
Tare cred eu ca i-am invatat cam rau de la inceput .
Eu am intrebat pediatra mea daca este normal sa se trezeasca noaptea si la varsta asta si a spus ca da (dar nu mi-a spus exact ce sa fac ca sa nu se mai trezeasca). Eu i-am explicat ca Vladutz papa noaptea doar tzitzi si a spus ca este bine asa.
Dar sincer si eu sunt foarte obosita si as vrea sa fac ceva dar nu stiu ce!
Asa ca impreuna cu Nicoleta astept raspunsul unor mame cu mai multa experienta!!!
Francisca si Vlad .
Garofitza spune:
Nicoleta, esti de coma, zau asa!
Eu zic sa fii bucuroasa ca se scoala numai o data pe noapte!! Are 4 luni, e mic. Al meu are 3 ani si cateva luni, si tot se mai trezeste cateodata din cand in cand (ca vrea sa mearga la WC).Obosite o sa tot fim, pana s-or insura/marita.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
mama_lui_alex spune:
Draga mea,
Daca te linisteste cu ceva, si noi ne putem inscrie in clubul celor care nu dorm toata noaptea.
Avem 6 luni juma. iar seara mancam 150 ml lapte cu cereale (facem o budincuta groasa) + un biberon de 150-200 ml lapte clar.
Dar dupa 4-5 ore ne trezim si incepe show-ul din 2 in 2 ore (sau chiar la intervale mai mici).
Acum dam vina pe dinti si pe caldura..Noi tot cautam scuze (precum vezi) - dar si noi suntem terminati de somn.
Nu stiu cat va mai dura, nu stiu care sunt motivele, nu am gasit o reteta sa-l facem sa doarma toata noaptea.
Daca afla cineva...tare-am vrea si noi sa stim!
pupici mici,
Mama_lui_ALex
yurika spune:
Si Mark pe la 4 luni se trezea din 3 in 3 ore (laptic)
Acum are aproape 11 luni ,se mai trezeste citeodata dar ii dau apa .Tot timpul eu ii dadeam suc si m-au invatat fetele sa ii dau apa
Vad ca da ceva rezultate dar la prima ora 5.30 este la
Yurika&Mark
Nicoleta spune:
Ca tot l-am vorbit de rau, de-l cunoaste tot site-ul, Stefan s-a hotarat aseara sa doarma... toata noaptea!
Ce copil cuminte are mama (:-))! Sper sa o tina tot asa. Ii voi da de acum cereale inainte de baita. Poate tine.
Nicoleta.
PS A dormit de la 22.00 pana la 06.00. Nu-i grozav?
lilach spune:
Nicoleta,
in caz ca se mai trezeste noaptea da-i doar apa.Eu asa am procedat cu copiii mei si nu am avut probleme cu nici unul .Dupa citeva nopti nu s-au mai trezit deloc.
ella& laura,andrei,andra
Adela spune:
Fiica-mea are aproape 1 an si ma trezesc frumusel de 2 ori pe noapte: la 1 si la 5 (sa bea ceai si uneori lapte)!
Si cum Julia doarme in camera ei uite asa fac "naveta".
Cafeaua sa traiasca!!
Adela
Julia http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela
Sabina spune:
Nici eu nu dorm!!!Si nu gasesc solutia prea curand...poate doar sa am eu o stare de spirit mai linistita...
Sabina & Sofia Galagia