Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (46)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

sa ne tineti pumnii maine dimineatza la vaccin, uff!!
hai ca iar am un ghimpe: mi se pare extrem de mica fontanela puiului. Maine oricum o intreb pe dr, dar parca s-a inchis asa brusc, de fapt nu e inchisa, e asa cam de marimea unui buric de deget. yagmur, parca voi va confruntati cu problema asta, nu? Dr. tau ce-a zis?

Multumesc pentru solutiile date referitor la carnita versus cereale!

Dianocica, totul e in regula??
Noapte buna!

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
www.dropshots.com/day.php?userid=286023&cdate=20070508&ctime=045559" target="_blank">filmuletz
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by chris80

mai oameni buni, nu sunt eu la curent cu ce mai e pe piatza? mi se pare cam mult 20.000 de euro pt zugravit+gresie+faianta+parchet+schimbat instalatie electrica+schimbat sanitare+schimbat usi la un apartament de 4 camere. nu e vorba de zgarcenie, banii exista, dar mi se pare f mult, intelegeti voi ce vreau sa spun.

20 000 ? In Romania ? Nici in Spania nu-i asa scump...
quote:
Originally posted by madaluta

- si tot azi, pentru ca n-am prea stat acasa si masa de pranz ne-a prins in oras, i-am luat un borcanel de pui cu morcov, de 200g si l-a mancat tot. Oare nu e prea mult? Vad k pana acum n-are nimic..?!

Dani al meu papa 250 gr legume, sau legume cu pui zilnic la ora 12.30 si la 4 papa o masa de fructe(cateaodata cu biscuiti) - cam 180-200grame.

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

`neatza!

Vai...cat e ceasu` si eu inca nu m-am culcat!! Am fost plecati la nasa copilului si ne-am intors destul de tarziu. Dupa ce a adormit copilul, la 22.30, m-am apucat de calcat rufele puiului, maturat holul si bucataria, spalat gresia, sterilizat biberoane, etc. Si uite-asa au trecut vreo 2 ore... Apoi v-am citit mesajele, iar acum o sa scriu cateva randuri...ca pic de oboseala.

crykett, multumim. La fel le doresc si copilasilor tai!

Despre "blenduit" pot sa spun ce am experimentat : pe vremea cand eram la inceput cu supa si cantitatea de legume care trebuia pasata era mica, am incercat blender-ul vertical (Philips) si era destul chin pana ajungeam la rezultatul dorit...chiar ma gandeam ca e o achizitie inutila, mai ales ca am si robot, dar si mixer normal. Insa am perseverat si acum, cand pasez toate legumele, toata treaba dureaza doar cateva secunde. Piureul rezultat e fin utilizand ambele metode : si "pe uscat", dar si cu zeama. Totusi, daca las si putina zeama, legumele se paseaza mult mai repede. Am incercat si mixerul obisnuit (cand credeam ca cel vertical e inutil)....in afara de faptul ca am reusit sa imprastii cam un sfert din legume pe masa, n-am obtinut altceva. Cu blender-ul de la robot...m-am enervat cumplit : paseaza doar ce e in jurul cutitului, restu` ramane intreg. Bine, nu adaugasem zeama, poate de asta e asa dificil.
Deci, folosesc blender-ul (mixer-ul) vertical....mai exact, "piciorul"....NU cana aceea cu cutit pt. tocarea diverselor ingrediente.

Ralumat, pana la urma, David a acceptat NAN 2? Mananca mai bine acum? Andrei are perioade (suntem inca la NAN 1)...cand mananca de ma mir si io unde incape, cand abia sarim un pic de 500 ml/zi (la 3 mese, ca doua is inlocuite).
Nu stiu ce sa fac in continuare....sa iau NAN 2 sau sa incerc din nou cu Milumil. Sunt in cumpana pt. ca Andrei nu mi-a acceptat prea grozav nici una din variante (Milumil 1/NAN1); am ramas pe NAN pt. ca Milumil-ul mi-l voma. Adica nu-sh` daca era voma sau regurgitatii abundente. (am citit aici ca astea ar fi reactiile la Milumil la mai multi copii, pana se obisnuiesc cu el). Oricum, Andrei bea destul de greu formula...numai prin somn sau urmeaza sa adoarma mananca bine. In rest, facem pauza de 15 min. dupa primii 80-100 ml bauti, uneori chiar mai mare (pauza). Oare nu i-o place NAN-ul sau n-o avea pofta de mancare?!? Aveam cam aceleasi probl. si cu supa, in ultimele zile vad ca a acceptat-o mai bine (am mai scos din morcov si am bagat mai mult cartof, in rest...cate putin din toate legumele - patrunjel, telina, pastarnac, ardei gras si ceapa <coapta in prealabil>). Ma bucur ca macar fructele le mananca bine...adica e bine si 150-200 g/ml.

Mai aveam intrebari, dar nu mi le amintesc acum....ma duc la somn ca e aproape 3:00!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

DIN SCHEMA MEA:

ficatul e interzis de multa vreme.

oul nu se introduce pana la 9 luni,in lista mea trimisa de la directia sanatatii e trecut dupa 11 luni.

peste tot pe unde am citit,noile investigatii spun ca oul si ficatul NU.

iaurtul-deasemenea,dupa 9 luni.

Chiar daca nu credeti in noile standarde ,ce pierdeti daca eliminati macar astea interzise?

• ou
  • ficat
  • iaurt
  • miere
  • zahar
  • sare

spanacul,la in dreptul varstei de 6 luni screi ca e pde preferat sa se intarzie introducearea lui .

dolores ce-a trecut timpul!!! parca ieri puneai poze cu burtica! sa ititraiasca! sa va traiasca ! sa fiti fericiti toti trei!

haha si eu numai la DULAP nu ma uit cand o vad pe ADINUTZA asa sexoasa !!!!!!!!!!!

roxanica tin pumnii pt Davidutu Mihaitzu!!!(stii ca eu mandrei mele ii mai zic si Mihaitzä? )

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Neata fetelor,sunteti mortale,mersi de complimente...si stop,ca mi-o iau in cap!!!voi nu aveti somn noaptea,eu nu am dimineata....am un chef sa aranjez dulapul Alessiei...!!!
bafta la vaccin celor care merg azi,sa scapati fara evenimente..
pupiciiii,revin

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
Alessia luna 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu stiam ca parca se da galbenusul ceva mai devreme, dar nu as baga mana in foc. insa am luat cereale biscuiti de la milupa, care au in compozitie ou 2 % si o sa ii dau de la 6 luni, cum scrie pe cutie.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Buna dimineata! David s-a trezit de la 6 si chiuie intr-una, asa ca am renuntat sa mai dorm.

Deci, de ieri am inceput si eu experimentele cu branza calcica: 200 ml cu 2 pastile intregi nu merge repede. Am stat o vesnicie sa se topeasca pastilele, m-am enervat si am aruncat. Apoi, 250 ml cu 2 pastile pisate. A durat un pic mai mult decat se facea din 200 ml (cam 4 minute fata de vreo 2 jumate), dar era mult mai gustoasa branzica. Azi incerc 2 pastilute la 300 ml.

SBogdana, eu zic sa congelezi morcovii. Ori ii fierbi pe toti odata, pasezi si portionezi si la congelator, ori cruzi tot la congelator. Desi la ultima varianta am niste dubii, daca nu or trebui opariti.Despre scaune numeroase, si David face de vreo 3-4 ori de cand cu diversificarea.

Ziggy, la Nestle scrie 6 luni pentru alimentele situate in Etapa 1 a diversificarii. Chiar daca noi am inceput diversificarea la 4 luni, sunt ok cele din etapa 1 pentru inceput. Cerealele care nu contin gluten sunt recomandate. Trebuie ca noi sa citim pe etichete si sa alegem variantele in functie de ce ingrediente are voie bebelusul.Eu chiar am ochit o cutie pe care scrie "Orez cu 3 fructe" si parca 8 luni. Vreau sa o "buchisesc", sa vad daca pot sa i-o introduc de acum in alimentatie. Mie imi plac foarte mult cerealele de la Nestle- e drept ca deocamdata am incercat numai Orez cu roscove- pentru ca se dizolva foarte bine si in lapte rece. Pe cutia cu Nan2 scrie sa il fac cu apa la temperatura camerei, ca sa nu moara culturile vii. Si e bine sa incepi usurel. O lingura la 100 ml mi se pare ok.

Laura, hai ca esti din clubul meu si al lui A_deju - Clubul "campioanelor" la bucatarie. Cat despre 'scurgerea" branzicii, eu am o strecuratoare cu plasa din plastic, numai pentru asta. O oparesc dupa fiecare folosire si nu ma mai complic cu tifon.Ma bucur ca a fost bine la gine .

Si ma bucur si ca Darius a linistit-o pe mamica lui .

Offf, Chinico, voi aveti ceva de tras cu intoleranta asta....noroc ca stai totusi intr-o tara civilizata. Ca daca erai aici, innebuneai de tot!

Chris, de ce nu incerci sa razi marul la razatoarea de sticla? In mod sigur iti ia mai putin sa-l razi si apoi sa speli razatoarea, decat sa speli robotul . Despre deviz...nu stiu ce sa zic. Eu cred ca depinde mult si de calitatea materialelor, si de mana de lucru, de termenul de executie....eu ti-as sugera ca tu sa rescrii devizul (adica exact punctele de acolo, dar fara sume) si sa ceri oferte de la alte 2-3 firme. Macar asa iti faci o impresie despre cum "merge piata".

Aka, si eu cred ca trebuie sa introduci treptat. Incepi cu ce vrei tu, fructe sau legume...

Aelita, antibioticul pe care l-a luat David a fost prescris in urma unei antibiograme. Ba mai mult, am o super cunostinta (aviz amatoarelor, cand aveti nevoie de antibiograme beton, dati PM ca va dau contactul)care imi face antibiograma cu valori. Adica scrie la fiecare antibiotic care este gradul lui de sensibilitate, cu valori. La centrele private antibiograma arata ceva de genul: o lista de antibiotice in dreptul carora scrie S sau R. Dintre cele S, pediatrul iti da la nimereala, care i se pare lui mai interesant. Ei, dupa antibiograma asta smechera, pediatra ne-a dat antibioticul cu cel mai mare grad de sensibilitate, care are si actiune urinara. Acum vom vedea ce se va intampla...ideea e ca E-Coli e foarte pacatoasa si trece greu si capata si rezistenta la antibiotice.

Luly, tatal meu implineste anul asta 30 de ani de cand este comandant. Si vreo 36 de cand naviga. Stie drumul spre Indii mai ceva decat Columb . Cu toate astea, dupa Revolutie, nu a avut curaj sa plece la o companie straina, unde cu siguranta ar fi castigat de vreo 4 ori mai mult decat castiga acum. Asa ca lucreaza la o companie romaneasca, unde este deficit de oameni experimentati. Iar patronul il foloseste cat de des poate. Insa la el voiajul tine in jur de 3 luni, iar opririle acasa, maxim 2 saptamani. Cei care lucreaza la companii straine pleaca 6-9 luni si stau cam tot atat acasa.

Dbunny, cand fierbe laptele, storci cateva picaturi de lamaie in el si mai fierbi putin, la foc mic, pana vezi ca "se branzeste", adica se alege branzica de zer. Si apoi pui la scurs cateva minute. Astept sa-mi spui daca a iesit.

Ariadna, da, David a acceptat Nan2.Cand manca prea putin, pediatra mi-a sugerat sa-i pun cereale in el. Si l-am pacalit cu Nestle orez cu roscove in biberonul cu lapte, cam 2 masuri la 150 ml de lapte. Si l-a baut. Aseara mi-a facut surpriza sa bea chiar 230 ml!!!!Insa eu ma gandesc ca lipsa lui de apetit s-ar putea sa fi fost legata si de infectia urinara.

Hai ca scriu aici de juma de ora. Sper sa nu va plictisiti citind. O zi buna tuturor!

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

'Neata!

Aha, deci A_deju voi deja ati inceput cu diversificarea!!! Eu retinusem doar biberonul de lapte cu cereale de seara! ...
Ariadna, vazut si eu poze cu Bogdanel/Andrei si-mi ziceam ca-l tii prea imbracat...apoi am priceput citindu-ti explicatiile...e un frumos! Sa va traiasca!
Adinutza, sa stapaniti sanatosi dulapul!
Intrebare: Ce-s alea roscove????
Aelita, de acord cu tine in leg cu alimnetele interzise!!! Nu stiu de ce asa graba ...
Dbunny...nu te soca...aste-s preturile cerute de "meseriasii" romani...Cu nesimtire...ca, deh, romanu' poate......da, Chris si eu zic ca e ENORM, nu mult...
Roxanica, bafta la vaccin!

V-am pupat!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Lorym, Rianna e super frumusica! Ce dulci sunt piciorusele...
Donia, foarte frumoase pozele din parcul acvatic! ce mi-ar place si mie o vizita pe acolo...
Asiza, multa sanatate lui Denis! Tinem pumnii in continuare! trebuie sa fii optimista in continuare, oricum din cate vad exista progrese.
Dianarus, sanatate multa lui Ianis, speram ca nu e nimic grav si tie multa putere, ca ma gandesc ca esti epuizata.
Anateo, frumosi tare Teo si Seba.
Adinazot, sa stapaniti sanatosi dulapul. da ce era in fata dulapului era si mai si
SBogdana, eu zic sa congelezi morcovii cruzi.
asa mult imi place de Zara ta...

Laura ma bucur ca a fost bine la gine.

Madaluta sper ca de acum vei sta cat de cat linistita in privinta lui Darius.

Chinico cred ca iti este tare greu cu intoleranta asta... of of, lasa ca o sa creasca Bea mare si va fi mai usurel, cred.
Chris despre deviz ce sa zic... mi se pare f mult da asa cum zicea si Ralumat parca cred ca depinde mult si de calitatea materialelor, si de mana de lucru.

Aka, si eu cred ca trebuie sa introduci treptat. Incepi cu ce vrei tu, fructe sau legume... da am inteles ca daca incepi cu fructe exista riscul sa refuze legumele ca nu sunt dulci.

Roxanica bafta la vaccin, sa fie fara reactii.

pupici s-a trezit si tipaaa

Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea 12 nov 2006

poze Adina

botez Adina

www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=55417098" target="_blank">slide Adina

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

azi noapte iar s-a trezit la 4 si a avut chef de joacasi apoi abia am adormit-o da era agitata tare, asa ca am dormit cu ea in camera.

Adina acum papa tzitzi, apoi pe la 11:30 - fructe, pe la 2 iar tzitzi si pe la 5:30 legumele. oricat am incercat altfel nu merge si oricum orele sunt valabile pt astazi, pt ca la noi nu sunt 2 zile la fel, dar in mare asta e ordinea. ma gandesc ca dupa ce o sa le accepte bine o sa ii schimb si orele, dar pana atunci...

Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea 12 nov 2006

poze Adina

botez Adina

www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=55417098" target="_blank">slide Adina

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput