***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (63)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Felicitari Tamara! Sa-ti traiasca Matei Alexandru, sa creasca mare si sanatos si tie refacere rapida.
Pentru fetele care nasc maine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Povestea nasterii minunii mele...

Dupa cum stiti eu m-am bucurat de o sarcina usoara! Am dus-o usor, fara prea mult probleme (desi am avut 2 accidente cu masina), ba chiar am mers la scoala inclusiv pe 2 mai! Nu am luat decat 10 kg dintre care mai am 2 (poate scap si de acestea), nici pofte prea trasnite nu am avut, greturi deloc!
DPN era 22 mai, asa ca stateam linistita ca mai este timp ... Insa Teodora Elena a hotarat ca este coapta si dat navala pe lume cu cornitele de taurica inainte. Nici nu prea am avut timp sa realizez ce mi se intampla!
Va relatez pe scurt: duminica noaptea pe la 2.30 m-am trezit ca de obicei la un pipi. Fara nici un alt semn. Dupa cateva minute am simtit nevoia sa merg iarasi la toaleta cu alta treaba, ba chiar ma stricasem la burtica. Ce chestie ... era prima data in timpul sarcinii (chiar m-am bucurat, ca stiti ce greu e cu ...). Ma durea si burta, dar incepuse si spatele. Am mers de vreo 3 ori (asa am scapat de clisma, de care oricum nu as mai fi avut timp) si am observat la un moment dat roz pe hartia alba! Am realizat ca mi se rupsese apa, dar credeam ca am timp berechet! Era aproximativ ora 3.30. Am sunat doctorita si destul de calma mi-a zis sa merg la spital, urmand ca sotul meu sa mearga si dupa ea s-o aduca. Am intrat putin in panica deoarece mi se accentuau durerile (contractiile ajunsesera la 5 minute si foarte repede au trecut la 3 minute). Totusi m-am apucat de un dus, mi-am uscat parul, mi-am scurtat unghiile, sotul m-a epilat (vai de capul lui si al meu) ... toate acestea intr-o agitatie grozava si dureri destul de aprige, ca la ciclu, dar puternice! In sfarsit am plecat spre spital, dar pe la etajul 2 (eu locuiesc la 4) am simtit ca nasc .... va dati seama cum am ajuns la masina. Sotul meu a condus nebuneste, desi stam la 5 minute de spital. Norocul nostru a fost ca in ora aceea mica din noapte strada era goala! Am ajuns la urgente ... m-au intins pe o targa si m-au dus cu liftul pana la etajul 5. Sotul meu a urcat cu mine, insa mama nu a mai incaput in lift si a ramas sa astepte tura a doua. La etajul 5 m-au dus in sala de nasteri, au apucat sa-mi scoata pantalonii si camasa ... am ramas intr-un tricou ? am trecut pe masa de nastere intr-o pauza intre contractii ... Doctorita a sunat si am auzit discutia ... ceva de genul ... "nu mai ajungeti doamna doctor ... fatul este in platou ... naste imediat". Apoi catre mine ..."femeie, cum ai stat cu dilatatia asta acasa? E maxima!". De parca am stat!!! I-am spus ca nici nu am avut timp sa stau sau sa ma gandesc si mi-a mai zis ca sunt o norocoasa! Dupa ce a ajuns si mama la etaj cu liftul, au mai trecut cateva minute si "Waaaaaaaaa" s-a auzit Teodora! Era 4.30! Practic travaliul si nasterea au durat maxim 45 de minute-o ora! Mai mult a durat cusutul epiziotomiei pe care mi-au facut-o profilactic deoarece stiam de circulara de cordon si s-a dorit scurtarea suferintei fetale! Dar mititica mea avea o bucla larga in jurul gatutului pe care pur si simplu i-au tras-o peste cap si nu a suferit deloc! Totusi, apgarul a fost 9, poate din cauza circularei, poate din cauza greutatii mici (2860g), insa iubita e sanatoasa, frumoasa si vanjoasa!
M-am simtit norocoasa si datorita faptului ca la ora aceea eram singura nastere ... era o liniste desavarsita in saloane (culmea nu plangea niciun bebelus) ... 2 moase s-au ocupat de mine ... una sa nasc usor si repede, cealalta imi facea analize, injectii, ma mangaia pe burtica, infirmiera mi-a dat apa, asistenta de la neonato a dragalit-o pe Teodora mi-a prezentat-o imediat, ba chiar a dus-o imediat sa o vada si tati si bunica! M-am simtit rasfatata si nici nu visam ca se poate naste asa de usor si de frumos in spitalul judetean Suceava! Dar am nimerit (cu noroc ... o spun din nou) cea mai buna echipa de moase (schimbul urmator era format din scorpii asa cum credeam eu ca sunt moasele ... doar eu le-am nimerit pe cele bune care spargeau mitul!) Teodora a fost fotografiata chiar la 15 minute de la nastere (am pus foto pe albumul comun) in bratele lui tati care era putin socat ... nu apucase sa se dezmeticeasca prea bine ca e tata ... nici nu visa sa o vada pe minunea mica ... insa a tinut-o chiar si in brate! Am avut noroc si in privinta banilor ... moasa s-a dus la sot sa-l anunte vestea, iar el imediat i-a dat "dreptul", la fel a fost si cu asistenta de la neonato ... toate au fost multumite! Iar sumele au fost mici in comparatie cu ceea ce pregatisem de acasa (moasa principala 1,5 milioane, neonatoloaga si cealalta moasa 500 000, infirmiera 100 000. Daca nasteam cu doctorita triplam suma. Am cheltuit bani cu spitalizarea ... cu mituirea tuturor asistentelor de serviciu din fiecare zi, insa tot nu am ajuns la suma programata initial). TOATE S-AU PETRECUT DE MINUNE! MULTUMIM LUI DUMNEZEU!

Postez la o ora foarte mica acesta poveste si nu mai am puterea sa o corectez. Poate o editez maine, daca remarc ceva erori. Sper totusi ca am fost logica si intelegeti ce am vrut sa spun! Urez tuturor gravidutelor nastere usoara ca a mea!

Noapte buna!

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel si Teodora Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

moberi si diana nastere usoara!

la multi ani astazi pentru toate mamicile cu nume de sfinti constantin si elena!

motanel, multumim pentu povesea nasterii, ai fost o norocoasa. nu ma prea pricep la termeni asa ca intreb si eu: ce inseamna ca epiziotomia a fost facuta profilactic? ... poate cand vor fi un pic mai libere si alte mamici ne vor impartasi povestea lor...

didi, baby-walz nu livreaza in romania, nu-i asa?

de azi sunt si eu oficial in concediu, e prima oara in zece ani cand o sa stau mai mult de 2 saptamani in concediu si astea acasa! cred ca o sa ma plictisesc pana vine bebele, trebuie sa-mi gasesc ceva ocupatii casnice - cum ar fi sa-mi amenajez balconul cu flori! saptamana asta astept mobila din camera bebelusului...

apropo, fetelor, va rog sa ma ajutati - de unde gasesc cearsafuri de pat cu elastic pe margine 60*120?

Andreea 34+ Vladut
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Buna dimineata!

La multi ani tuturor mamicilor si copiilor ce poarta numele sfintilor Constantin si Elena!

DidiAlex, multumesc pentru sfat! O sa incerc sa nu ii mai dau ceai cu Bonnisan, desi doctora mi-a spus sa ii dau preventiv.

Motannel, ce ma bucur ca ai avut o nastere asa usoara! Eu ma laudam cu travaliul meu de 2 ore, dar la tine a fost super. Sa-ti traiasca gagalicea!

Valentina, mamica lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

motannel multummim pt poveste
nu pot decat sa sper si eu ca voi fi la fel de norocoasa
si o sa nasc la fel de repede!
pupici pt tine si teodora!

mihaela
37 sapt Octavian Andrei
http://new.photos.yahoo.com/mihaela_mateescu_toma/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

LA MULTI ANI!
pt toate mamicile si burticile care au ceva de sarbatorit in aceasta zi mare!
si un Doamne-ajuta pentu noi toate!

mihaela
37 sapt Octavian Andrei
http://new.photos.yahoo.com/mihaela_mateescu_toma/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

scumpelor, buna dimineata.
Felicitari mamicilor, si multumim de primirea facuta la intoarcere. Sunteti minunate. Acum inteleg de ce dupa fiecare nastrere astepam ceva timp pana ne povestea fiecare experienta. Nu ai timp de absolut nimic din ceea ce faceai inainte. Noi acum de exemplu am inceput cu problema colicilor. apropo, daca e cineva sa ne dea un sfat, cum mai putem ameliora problema asteptam cu interes. Am incercat cu Bonisan, si ceai pentru colici dar se pare ca tot dimineata la ora 4 ne trec durerile de burtica. Ti se rupe sufletul cand il vezi asa de mic ca sufera. Iar cand strii ca tati pleaca la servici dimineata nu stii de care sa iti fie mai mila.
Am dormit suficient cat sa ma simt mahmura de cap, deci fetelor aveati dreptate cand spuneati sa ne odihnim cat mai putem. Dormiti acum ca dupa aia e mai greu sa-ti faci somnul. E prima oara in viata mea cand ma vad cu cearcane.
DAR MERITA . E ATAT DE SCUMPA MITITICA MEA INCAT NU POT FI TRISTA DELOC. o IUBESC ASA DE MULT.
Va las acum, ies putin in oras sa rezolv cu actele petnru alocatii, indemnizatii, trusou si altele.
Va pup, mai revin.

O sa fiu si eu mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

'Neatza!

Moberi si Diana

Tamara, felicitari!

Motannel, ti-am citit povestea nasterii, esti o norocoasa! Sa-ti traiasca minunea mica! La mine, daca s-ar desfasura asa repede evenimentele, as naste acasa, ca n-as avea timp sa mai ajung la spital...Unde mai pui ca daca ma apuca in timpul zilei, ar trebui sa astept sa ajunga sotul de la serviciu si face cam 20 de minute

Noi suntem tot 2 in 1, multumim pte majorete, Ciprian nu se lasa convins sa iasa, asa ca dupa amiaza dau o fuga pana la dr. Ieri, pe langa ceva fragmente gelatinoase si 2 chegulete de sange, am gasit si o bucatica de tesut mort, probabil de la cerclaj si-mi fac acum tot felul de ganduri...
Asa ca, Iri-Pitica, am ratat intalnirea cu tine la Filantropia...

Sobi, epiziotomia a fost facuta in eventualitatea ca bb ar fi fost mare si mamica s-ar fi chinuit sa-l nasca si s-ar fi putut rupe. Sper ca m-am facut inteleasa
Cearceafuri de care intrebi am vazut la Carrefour, dar nu stiu sigur daca aveau si dimensiunile pe care le vrei tu.

Madi, si eu stiam ca laptele praf se consuma imediat. La Tudor eu puneam doza de lapte in biberon si luam apa calda intr-un termos si in parc doar le amestecam.

La multi ani! de Sf constantin si Elena

39 si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by DidiAlex

Madi, nu am experienta alimentarii unui bb asa mik cu lapte praf dar o sa iti povestesc cum faceam noi.
Dupa ce am incercat N gentutze cu polistiren/ zapada alba am trecut la un termos de 500 ml si o sticla cu apa plata plus recipient in care punem dozele de lapte praf, masurate in prealabil. Daca nu o sa gasesc o poza pe net cu acest recipient o sa fac una la al meu. sunt ca un fel de caserole mici care se insurubeaza una dupa alta si in capat au un varf a.i laptele praf sa curga in sticla.
Nu am respectat temperatura de preparare 50-60 grade dar ii facem laptele instantaneu. Preparat in prealabil nu reusesam sa ii potrivesc T optima.
raspuns la intrebarea ta:Stiam/ citit ca laptele praf preparat trebuie consunat imediat.
revin...

Alexandra cu David Gabriel (39 fix) si Robert Alexandru (12.09.2004)

EDIT: www.baby-walz.com/neu/SyEngine.php?Act=50275&Do=50062&_SSL=0&pArtikel=269110&pPosition=7" target="_blank">asta e dispozitivul pt ususrarea prepararii laptelui praf.

Multumesc Alexandra dar linkul imi deschide pagina de start si nu stiu unde sa caut acele caserole

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Ana Teodora

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

pauly, michigan, numai_eu, didialex, va pupam si va multumim, mami si tati sunt topiti de fericire. Didialex, i-am pus sosete pt ca manusile ii cad
mamibiutza si printul meu adoarme la san si uneori pot sa-l trezesc daca-l trag un pic de picioruse, sau manute dar alteori pot sa ma dau peste cap ca nu ma baga in seama si doarme dus. Atunci cand mananca putin sigur se trezeste mai repede.
majorete pentru fete Moberi+Diana
VA PUP PE TOATE

gabi

-Albert Mihai, 10.05.2007
http://photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos

Mergi la inceput