Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (45)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
a_deju spune:
ma bag si eu c-o intrebare, ca tot imi sta pe creier de cand l-a vazut pediatra ultima oara.. ai vostri copii stau cu gura deschisa?? adica mai tot timpul?? inseamna ceva?.....
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
flore26 spune:
quote:La Alessia nu am observat pentru ca ori o are inchisa, ori are ceva in gura (jucarie) la care suge de zor. Nu are nasul infundat?
Originally posted by a_deju
ma bag si eu c-o intrebare, ca tot imi sta pe creier de cand l-a vazut pediatra ultima oara.. ai vostri copii stau cu gura deschisa?? adica mai tot timpul?? inseamna ceva?.....
FLORE
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
a_deju spune:
laura.. ce pot sa zic.. poate pur si simplu nu-i place morcovul.. n-ar fi nici primul, nici ultimul copil... capararu chiar recomanda supa din morcov si/sau cartof... deci.. ori mai stati pe bara o sapatamana, incerci din nou, si poate merge, ori schimbi leguma.. bagi cartof, si ulterior, dupa ce s-a obisnuit cu cartoful, ii bagi si cate putin morcov... repet chestia cu pauza, pt ca este foarte importanta. ei nu trebuie sa asocieze masa cu lingurita cu ceva naspa, pt ca atunci sigur nu se vor lasa prea usor induplecati sa treaca pe alimente.. pe de alta parte, cu cat suntem mai atente la ce le place, si le oferim cat mai mult din acel aliment, cu atat ei isi vor crea ideea ca tot ce li se da cu lingurita este bun. si deci, automat, va fi mai usoara introducerea chestiilor la care initial strambau din nas...
si mai e o chestie.. in zeama de supa, mai fierbi si altceva?? poate fi si gustul de telina sa zicem, sau de patrunjel... sunt bebei care nu suporta chestiile mai "aromate" asa din prima..
doradora spune:
intru sa va spun ca iar plecam in week end, si iar fara acoperire de zapp (ceea ce nu este nici o chestie, tinand cont de problemele cu reteaua si in bucuresti). nu pot insa sa nu raspund:
-las-o moale cu vigantol-ul si nu ii mai da calciu - asta daca ii dai, evident. am inteles ca nu trebuie sa se inchida prea devreme fontanela. cel mai sigur mergi la dr.
-si a mea facea talente la legume, pana ne-am prins ca era din cauza morcovului, asa ca am pus cartofi in plus si morcov doar simbolic, si acum e fericire la masa de pranz. cica ar avea gaze de la cartof. a mea e in limitele normalului, nu m-a dat afara din camera :)
va pup si ne vedem sapt viitoare.
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
a_deju spune:
quote:
Originally posted by flore26quote:La Alessia nu am observat pentru ca ori o are inchisa, ori are ceva in gura (jucarie) la care suge de zor. Nu are nasul infundat?
FLOREALESSIA LIANE
( 16-12-2006)
nu. iar asta nu e chestie noua.. prin "mai tot timpul" vroiam de fapt sa zic ca.. dintotdeauna... adica daca n-are suzeta in gura, are automat gura deschisa (bine.. trecand peste faptul ca daca n-are ceva in gura, e deschisa ca urla :))) ). sta asa, ca un pui de matza, cu gura intredeschisa, si cu un colt de limbuta la vedere :) acelasi lucru si cand doarme... bai mai si sforaie asa, mai finut, dar..sforaie.. acuma chiar fara nicio gluma, cea mai buna comparatie e un pui de pisica, cele care au avut stiu la ce ma refer, ca un tors de-ala finut....
flore26 spune:
quote:Distractie placuta!
Originally posted by chris80
intru sa va spun ca iar plecam in week end, si iar fara acoperire de zapp (ceea ce nu este nici o chestie, tinand cont de problemele cu reteaua si in bucuresti). nu pot insa sa nu raspund:
-las-o moale cu vigantol-ul si nu ii mai da calciu - asta daca ii dai, evident. am inteles ca nu trebuie sa se inchida prea devreme fontanela. cel mai sigur mergi la dr.
-si a mea facea talente la legume, pana ne-am prins ca era din cauza morcovului, asa ca am pus cartofi in plus si morcov doar simbolic, si acum e fericire la masa de pranz. cica ar avea gaze de la cartof. a mea e in limitele normalului, nu m-a dat afara din camera :)
va pup si ne vedem sapt viitoare.
chris +alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
![](pupic.gif)
FLORE
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
doradora spune:
ps: sta cu gura deschisa cat cuprinde si ii curge saliva ca la robinet.
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
dolores spune:
a-deju, david tine gura deschisa, nu-mi fac griji..cand se uita in jur mirat deschisa, cand doarme e deschisa etc etc
asiza...david nu vrea sa stea culcat...tot face abdomene.asa ca am ridicat spataru;l carutzului..de o sapt la 90 grade..sta cocoshat dar pe spate nu vrea sub nici o forma
cu intarziere multa sanatate Ruxandrei. sa fi fericita, sanatoasa si iubita
dolores si David Cristian -22.11.2006-
Donia spune:
Nu stiu cat timp am, asa ca incerc sa raspund macar la intrebari.
- inca spal separat pentru cel mic si o s-o mai fac pana o s-o ia si el taras grapis prin casa.
- nu stiu de sauna, dar am gasit un www.vitalitymagazine.com/node/236" target="_blank">articol pe net unde scrie ca sauna e contraindicata in timpul alaptarii.
- Cristi e inca la stadiul de scoica, adica sta in carut in scoica. Nu e nici macar la 45 de grade, poate la vreo 30.
- de soacra nici nu vreau sa imi aduc aminte - fara legatura cu copilul, era Ok la capitolul asta.
radu.anca, eu am cumparat un dispozitiv care sa-l opreasca sa se intoarca noaptea in patut, inca n-a fost nevoie sa-l folosesc ca vad ca deocamdata se intoarce doar ziua. Uite o www.trademe.co.nz/Baby-gear/Safety-monitors/photos/a-98836419/p-40507706.htm" target="_blank">poza. E gonflabil, cu scai si se ajusteaza in functie de copil. Poti sa cauti pe net cu "adjustable sleep positioner".
asiza, o sa scanez azi materialele si ti le trimit ca poze pe messenger, e bine?
desiree, nu cred ca trebuie sa te temi de orice gimanstica, nu e bai daca transpiri, atata timp cat te si hidratezi bine in timpul gimnasticii. Eu cand apuc sa merg la fitness transpir ceva, nu prea tare ca mi-e lene sa fac mai intens, dar in acelasi timp si beau apa multa.
alexandra uite ca m-ai bagat la mamicile slabe... mai am 10 kile de dat jos
... da nu ma prea grabesc, ca nu prea stiu cum sa imbin alaptatul cu dieta si sportul, asa ca fac si eu un pic de miscare cand am timp si incerc sa nu mananc toata ziua numai junk.
marani, sa va mearga bine la munte! Cat stati?
a_deju, Cristi doarme cu limba intre buze cand adoarme la san sau dupa ce ii cade suzeta din gura, cred ca limba e pe post de "ceva de supt"... desi n-o suge cu adevarat, mai degraba cred ca ii place sa o simta... Poate si Eric isi suge/simte limba in loc de suzeta, n-ar fi plauzibila explicatia asta?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
cristina_L spune:
quote:
A mea bebica doarme cu gura deschisa de cand s-a nascut si pediatrul mi-a spus in gluma ca se mira de ce viseaza. Dar serios vorbind nu are nimic. Ma gandeam ca poate are nasucul infundat dar chiar dupa ce ii pun solutie in nasuc tot asa doarme.
Cris mami de Alessandra
![](copilas.gif)
poze Alessandra
tot noi!
cat eram de micuta !
crestinare Alessandra
varsta Alessandra