Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (45)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
salutari mamici!
m-am uitat la poze cu o gramada de tipe bine pe aici. eu nu pun, ca nici nu am, dar nici nu am cu ce sa ma laud. eram grasa si inainte, sunt grasa si acu'. lasa ca pun poze dupa ce isi face efectul aerobica in apa!
kokorina soacra mea e excesiv de protectoare cu Dani, e ceva de genul copilul nu trebuie lasat nici macar sa scanceasca... hop trebuie imediat luat in brate. chestia e ca e asa de exagerata numai cu "nepotul", a se citi baiat, caci mai are o nepoata cu care nu e deloc asa. in rest... se vede ca il iubeste, singura chestie e ca nu ii respecta programul at cand vine sa il vada, nimic din ce fac eu nu e bine... ca stie ea mai bine (desi recunoaste ca e bine ca adoarme copilul singur, ca mananca bine, ca se joaca frumos singurel, etc). a! si cel mai tare ma deranjeaza vorba ei "las' ca vei creste tu mare si vine bunica sa te ia la ea"!!!!! am tot comentat si eu "trebuie sa il mai dea si mama" ca imi venea sa sau sa
dar m-am abtinut. dar tot a trebuit sa comentez ceva
madaluta eu alaptez si am facut masaj si merg si la piscina (aerobic), dar nu am obs nici o modificare a laptlui. u zic ca nu ar avea ce rau sa faca, incearca si tu sa te duci cate 15 min. zic si eu.
asa... ieri am fost la pediatra (unde am asteptat 1h10', desi aveam programare). am intrebat una alta si va zic si voua:
1. pt bubitele de caldura: pasta de apa cu oxid de zinc, mentolata sau nu
2. suc de fructe pe zi: max 150 ml/24h, de preferat sa se dilueze cu apa pt a nu se obisnui cu gustul dulce
3. fructe ce se mai pot da dimineata: caisa, nectarina, piersica, mango. pediatra mea este pro mancare la borcanase, a zis ca e de preferat decat turcismele astea care se gasesc acum
4. banana de la 9 luni
5. pt nasul "fornait" (care este cauzat de aerul cald) sterimar de 3-4 ori/zi
6.am uitat sa intreb cam cate grame de papa ar trebuie sa manance copilul la 6 luni la fiecare masa. poate ma lamureste cineva! va rog!
7. sucul poate fi dat cu bibe, ca la varsta asta nu se mai pune problema sa nu mai accepte sanul dupa aceea
8. supriza.... de la 6 luni pot sa ii dau si suc de portocala, diluat cu apa
9. pt calciu si fier nu strica sa facem analize ca a trecut 1/2 de an, desi dani pare super ok
10. pana la sfarsitul lunii trebuie introduse caremea de pui, de vita, branza si oul (galbenus)
11. baie in cada mare nu recomanda deoarece microbii circula cel mai usor prin apa, ea nu ar face cu copilul ei
12. aer conditionar vs geam deschis... geam deschis deoarece aerul conditionat este o sursa de microbi daca nu sunt filtrele fff bine curatate
13. crema de soare: soler (cred ca asa se scrie), exista si cu factor de protectie 100 pt fata
14. branza calcica se face din lapte cu 3.5% grasimi, se va da de preferinta la masa de la ora 18, deoarece este satioasa si exista riscul sa nu mai manance copilul la pranz
cred ca ccc cam atat.
a! intrebare intrebatoare: nu vrea sa manance legumele, ia 3-4 lingurite dupa care incepe sa planga numai cand vede lingurita. ce sa fac? azi i le-am dat cu cereale si nici asa nu le-a vrut. sfaturi?? help!!! pls!
fug si eu la tv, ca doarme domnisorul
Laura lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
a_deju spune:
laura, cu legumele poti fie sa faci o pauza, fie sa incerci sa vezi pe care din ele o refuza... adica e ceva in gustul piureului care nu-i place, si tre' sa-i dai de cap, sa stii ce sa scoti.. deci incearca sa-i dai doar de morcov, sau doar de cartof, sau doar din ce-i mai pui tu acolo, si la care se stramba, ala e.. daca se stramba la toate, pauza o sapt, si incerci din nou. poate n-are chef acuma... :) mai merge si sa adaugi niste lapte in piure, ii da un gust "familiar" si poate fi mai usor acceptat .. spor si pofta mare :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
Laura13 spune:
a deju in teorie suna ok, dar eu i-am dat doar morvoc cu patrunjel, deci la ce sa renunt???!!! si lapte nu am cum sa ii pun ca eu alaptez si nu am putut niciodata sa ma mulg. de asta i-am pus cereale si tot nu a vrut. dar mai astept pareri si opinii. multumesc pt sfat!
Laura lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
crykett spune:
intrebare intrebatoare: nu vrea sa manance legumele, ia 3-4 lingurite dupa care incepe sa planga numai cand vede lingurita. ce sa fac? azi i le-am dat cu cereale si nici asa nu le-a vrut. sfaturi?? help!!! pls!
Laura lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
[/quote]
cristina
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
![](bonjovi.gif)
Ariadna30 spune:
cristina L, multumesc inca o data, merge! La tine se vad clar daca le maresti? S-a rezolvat probl. cu sonorul si cu timpii de la imagine, dar, marite, tot aiurea (neclar) se vad. Nu prea ma pricep la convertiri, dar o sa incerc azi....nu cred sa fie prea dificil.
Laura 13, si la noi e la fel. Abia mananca legumele...am incercat si combinatii gen : legume+cereale/+lapte, nu tine figura. De exemplu azi, fiind flamand (dupa 4 ore jum.), a mancat bine cam 80 ml de piure de legume, chiar deschidea gurita mare-mare, dar dup-aia...vechea problema, strambaturi (ale mele), pacaleli, etc. Daca as sti ca se satura cu o cantitate asa mica, l-as lasa....dar mai bea si lapte (de fiecare data), cam 80-100 ml. Cred ca nu-i plac legumele sau...se plictiseste de lingurita, nu-sh` ce sa zic... Nici cu fructele nu stam prea bine, adica cu marul ras...ca doar atat ii dau acum. Bine, pe asta il mananca ceva mai bine, dar se tot stramba... Mie nu mi se pare acru marul, dar cine stie cum i se pare lui....
Merg sa-i pregatesc marul, poate de data asta am ceva mai mult noroc si il papa fara mofturi.O sa incerc sa amestec cu mar din borcanel ("Melin", de la o prietena care a venit din Italia si mi-a dat si mie cateva borcanele...)
crykett spune:
Despre soacre eu stau cu ea in casa si mi-a mincat ficati.Sfaturi cu gramada ,abia se deranjeaza sa ma ajute cu pitici,nu se deplaseaza nicaieri doar la dr.cind isi ia reteta,ba o doare picioru,ba capu ,ba ii e rau de la caldura
abia face de mincare ca pe mine nu ma lasa ca e simandicoasa si nu maninca orice,sta si toceste canapeaua si butoneaza telecomanda,unde mai pui ca doarme si la prinz si daca o trezeste ANDREI e toata botoasa,hai ca m-am descarcat si eu.
cristina de
Antonio 20-11-2006
Andrei 31-08-2004 POZE CU NOI
Laura13 spune:
atentie iesence apa de la robinet NU este potabila!!!!
Laura lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
cristina_L spune:
quote:
Originally posted by Ariadna30
cristina L, multumesc inca o data, merge!La tine se vad clar daca le maresti? S-a rezolvat probl. cu sonorul si cu timpii de la imagine, dar, marite, tot aiurea (neclar) se vad. Nu prea ma pricep la convertiri, dar o sa incerc azi....nu cred sa fie prea dificil.
Bogdan Andrei (29.11.2006)
Ma bucur ca ti-am fost de ajutor. Filmatele marite se vad destul de bine.
![](icon_smile_big.gif)
Cris mami de Alessandra
![](copilas.gif)
poze Alessandra
tot noi!
cat eram de micuta !
crestinare Alessandra
varsta Alessandra
flore26 spune:
laura subscriu la ceea ce a zis a_deju in legatura cu legumele. Fa o pauza, sau vezi ce anume nu/i place. Saptamana viitoare incep si eu pireul de legume. Am emotii.
FLORE ALESSIA LIANE
( 16-12-2006)
flore26 spune:
aicio printesuca de printesuca. Dupa cum vedeti azi ma ocup de poze: mut de pe yahoo pe webshots, mai fac o poza, mai pun pe forum sa ne mai admirati...pentru ca Alessia mea doarme (cred ca de la vremea asta de kk, doarme atat).
FLORE ALESSIA LIANE
( 16-12-2006)