Mamici de ianuarie-februarie 2008 (4)
Raspunsuri - Pagina 15
adinag spune:
quote:
Originally posted by katerynaquote:
Originally posted by dana vio
Mi-am amintit ceva sa va spun: medicul meu a spus ca in faza asta acidul folic este virtual inutil. Era alta treaba daca-l luam inainte sa raman insarcinata.
Acidul folic se poate lua inainte sa ramai gravida, dar in sarcina e obligatoriu sa-l iei pana in sapt 14. Ma rog, e foarte bine sa-l iei. Mi se pare ciudata parerea dr tau. EU cel putin asa stiu. Si daca dai cautare pe net la fel o sa gasesti.
Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)
De acord, Kateryna! Eu stiu la fel...
Adina 8+5
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
adinag spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Adina, ce super e site/ul ala! Vreau si eu hainute din alea, la noi am rascolit tot netul si nu am gasit nicaieri ceva atat de frumos. Vreau si euuuuu! Ce ne-ai aratat tu se numesc centuri de sarcina.
Pupici,
Angelique 8+
Si eu sunt tare incantata de site, pentru ca are preturi rezonabile. De obicei lucrurile de graviduta sant tare scumpe. Mai sant la preturi ok la H&M, dar nu-mi plac intotdeauna, si tot mai scumpe mi se par!
Merci ca mi-ai zis expresia, deci centuri de sarcina. Aici, tradus mot-à-mot ar veni benzi de burta...
Eu am facut comanda la tchibo/eduscho (sunt si in Romania?), care au saptamanile astea din intamplare haine de gravidutze foarte ieftine.
Adina 8+5
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe
Mare, Munte, Flori
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
AngeliquedeS spune:
Nu, Adina, din pacate site-urile de mamici care se gasesc la noi au niste uratenii de imi vine sa mor. De Tchibo si Eduscho nu am auzit la noi insa o sa mai caut pe net.
Mie mi-a spus doctorul sa iau acid folic pana in saptamana 14. Si oricum nu are ce rau sa iti faca.
EDIT: Adina, am cautat pe net si ma trimite numai la cafea
Pupici,
Angelique 8+
Mare, Munte, Flori
irlandeza spune:
Buna dimineata.
Acidul folic se ia de dinainte de sarcina, daca vrei, dar e obligatoriu in sarcina, in primul trim. de sarcina de fapt, pt. ca atunci se formeaza sira spinarii, si ajuta la formarea ei. Am sa caut un link unde se explica asta.
Adina, da esista praf de bors la pliculete. Parca de la Knor, eu le iau din Ro. de cate ori merg acasa, si le am pana data viitoare.Pt. ca aici la mag. ramanesc sunt f. scumpe toate.
Si avantajul e ca nu ocupa loc mult, si pui 1-2 linguri de praf in ciorba si paraca ai fi facut ciorba cu bors , nu cu apa.
Cat priveste votul, normal ca mergem. Am primit o chestie faina pe mess de la cumnata mea , legat de Basescu, niste poze interesante. Le-as pune aici , dar nu vreau sa se interpreteze aiurea, ca as face campanie sau , ca sunt impotriva.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
7+
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Nu, Adina, din pacate site-urile de mamici care se gasesc la noi au niste uratenii de imi vine sa mor. De Tchibo si Eduscho nu am auzit la noi insa o sa mai caut pe net.
Mie mi-a spus doctorul sa iau acid folic pana in saptamana 14. Si oricum nu are ce rau sa iti faca.
EDIT: Adina, am cautat pe net si ma trimite numai la cafea
Pupici,
Angelique 8+
Mare, Munte, Flori
Se refera de fapt la lucrurile comercializate in Romania sub firma TCM
Exista astfel de magazine si in Constanta .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
irlandeza spune:
Am gasit info. despre acidul folic.Acidul Folic si Sarcina
De ce se recomanda acid folic in sarcina? Pentru a suporta volumul de sange aflat in continua crestere, pentru a ajuta la cresterea tesuturilor materne si fetale si pentru a reduce riscul unor defecte ale tubului neural.
Ce este acidul folic?
Acidul folic este o vitamina B solubila in apa, care ajuta la formarea celulelor sanatoase. Deoarece este "solubila in apa", aceasta inseamna ca nu se poate retine la nivelul organismului, ci trebuie administrata zilnic, pentru a preintampina aparitia defectelor tubului neural (defecte la nastere cauzate de incompleta dezvoltare a creierului sau a maduvei spinarii).
In timpul cresterii rapide, cum sunt sarcina si dezvoltarea fetala, organismul are nevoie de un surplus de aceasta vitamina B.
Exista doua forme diferite de acid folic:
Forma sintetica, prezenta in vitaminele Prenatale, in cereale sau paine imbogatite cu vitamine, in suplimentul de acid folic (prescris in mod special femeilor cu risc crescut de a avea un copil cu defecte ale tubului neural).
Forma naturala (folat), prezenta in frunzele verzi ale legumelor (brocoli, spanac) sau in unele fructe si sucuri de fructe (portocala).
Organismul absoarbe mult mai usor forma sintetica a acidului folic decit cea naturala.
Exista suficiente rezultate care dovedesc ca un consum adecvat de acid folic zilnic, reduce in mod considerabil sansele de a da nastere unui copil cu defecte ale tubului neural, cum sunt Spina Bifida si Hidrocefalie. Aceste studii au aratat ca administrarea acidului folic incepand cu cel putin 3 luni inainte de conceptie, duce la prevenirea a 75% din cazurile cu defecte ale tubului neural.
!!! Este foarte important sa iei acid folic inainte de a ramine insarcinata deoarece tubul neural - creierul si maduva spinarii prezente la embrionul aflat in dezvoltare - incep sa se dezvolte foarte devreme in sarcina, la aproape 26-28 de zile de la conceptie.
Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie recomanda ca toate femeile ce planuiesc o sarcina sa consume minim 0.4 mg acid folic pe zi (cantitatea aflata si in vitaminele Prenatale) inainte de a concepe si pe parcursul primelor 10-12 saptamani de sarcina - in acea perioada creierul si maduva spinarii sunt deja formate. Femeile care au deja un copil cu un defect al tubului neural trebuie sa ia 4 mg de acid folic zilnic. Femeile care au sanse medii de a da nastere unui copil cu defect al tubului neural - au o ruda apropiata cu defect al tubului neural sau cu diabet dependent de insulina sau cu epilepsie si ia medicamente de genul acidului valproric sau carbamazepina - trebuie sa ia 1-4 mg acid folic zilnic.
!!! Medicul/moasa va recomanda cantitatea necesara de acid folic pe care trebuie sa o iei.
Un alt motiv pentru a lua acid folic: cativa cercetatori din Olanda au aratat ca in cazul femeilor care consuma cantitatile recomandate de acid folic inainte de sarcina, sansele unui avort timpuriu se reduc simtitor.
In general, femeia gravida isi poate asigura in jur de 0.2 mg de acid folic prin alimentatie. Acidul folic se gaseste in frunzele verzi, citeva fructe, cereale imbogatite cu vitamine.
Surse excelente de acid folic (asigura 0.055 mg/portie*) sunt: rinichi, soia, fasole alba boabe, linte, spanac gatit, asparagus, salata verde, sus de portocale, suc de ananas, seminte de floarea soarelui.
Surse bune de acid folic (asigura 0.033 mg/portie*) sunt: porumb, brocoli gatit, mazare verde, varza de Brussels, sfecla rosie, portocale, pepene verde (honeydew melon), zmeura, afine, avocado, alune prajite, germeni de griu.
Alte alimente ce contin acid folic (0.011 mg/portie*) sunt: morcovi fierti, cartof dulce, dovlecel, varza, fasole verde gatita, castane, nuci, oua, capsuni, banane, grapefruit, pepene galben, paine alba sau neagra, cereale, lapte.
*1 portie = 220-240 grame (ml) ~ 1 ceasca
Noi 2 singurei
7+
AngeliquedeS spune:
Irlandeza, foarte interesant, am citit si eu mai demult explicatia aceasta dar nu mai stiam unde.
Vreau sa va intreb ceva, uneori, cand ma ridic din pat, sau de pe scaun, ma fulgera o durere in partea stanga, jos de tot, in burtica. Cand m-a palpat medicul a spus ca acolo s-a culcusit bebe. Acum m-am asezat mai bine pe scaun la PC si am patit la fel. i s-a mai intamplat asta cuiva, ca ma sperii tare. Durerea nu continua, adica o sagetare si atat, pe urma nu mai am nimic. O sa incerc sa am mai multa grija, adica sa nu fiu asa zbantzuita cum ar spune mama. Sa ma ridic mai batraneste, asa... Dar m-am speriat.
Pupici,
Angelique 8+
Mare, Munte, Flori
andicu spune:
Angelique, stai linistita ca nu e nimic grav! in primul trimestru o sa te tot intepe pe-acolo si pe la ovare...e normal! se intind ligamentele si incepe uterul sa se mareasca! poti sa iei un no-spa daca te jeneaza mai des, nu are nici-un efect negativ, ba dimpotriva, relaxeaza musculatura! pupici pe burtici!
Andicu 32+Filip Cristian
Poze noi de 01 mai
AngeliquedeS spune:
Andicu Multumesc mult. Stiam ca e normal sa mai doara burtica si pana acum am mai avut dureri de burtica dar pe tot nivelul ei, nu numai intr-un loc anume. Si iti dai seama ca m-am speriat si mai tare fiindca mi se spusese ca chiar acolo e bebe. O sa iau NO SPA, pupici!!
Lala, multumesc, nu stiam ca e vorba de TCM: intr-adevar sunt si in Cta!
Pupici,
Angelique 8+
Mare, Munte, Flori
irlandeza spune:
Ange, mai patesc si eu asa, dar in dreapta, cred ca la mine bebe e in dreapta. Pt. ca in stanga nu simt niciodata nimic. Dar daca persista, iei no-spa si nu mai ai probleme.
Noi 2 singurei
7+