Stelute de ianuarie februarie 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 30
megbeng spune:
quote:
Originally posted by marybell
Megbeng mie mi-a scapat filmuletul cu Matei si tot citeam eu p'aici cum il admirau fetele, asa ca m-am dus in spate, pagina cu pagina, pana am gasit filmuletzele si le-am vazut. Doamne cat de scumpic e...ce se distreaza el cand aude blender-ul. e fenomenal.
editat: sunt curioasa daca in momentele acelea ii pregateai lui ceva de papa?
nuuuuu..cum sa ii pregatesc lui de mancare?! matei e mai micut decat copii vostri, e nascut pe 9 feb..mai avem cale lunga pana la diversificare.. pana prin iulie-august e doar pe lapte de mami

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

cristiana70 spune:
O zi buna la toata lumea, voi pe baricade, ca de obicei!
MESSA, tu esti un Google ambulant, vorba fetelor, daca vrem sa aflam ceva pe tine te intrebam prima data!
ANIS, eu cred ca despre paianjen e vorba, patesc si eu din astea, noroc ca pe pitic il ocolesc insectele, tot la mine trag. Ciudate gusturi, dar mai bine asa!
IZA, sa ii ia mama lor de oftalmologi, nu trebuia sa-ti explice prima data procedura si sa-ti ceara acordul? Cum adica sa-i bage un ac in ochi, fara anestezie? Mai ales ca l-au chinuit degeaba pe puisor! In ce tara traim?
GABRIELA, spor la treaba!
DIANA, sa mor de ras, aia vrea sa-i dea la copil tzatzele pe post de suzeta pana se duce la scoala? Da' traiesc oameni nebuni si pe la voi!
DANA, tu nu te suparai, te cred, dar HELENUTZA...nu cred ca te ierta!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
Messa spune:
iza
Sa stii ca yamsul e foarte bun pentru bebei - nu face bur-bur la burtica, satura (e destul de satios) dar se digera usor. E o sursa buna de carbohidrati, deci da energie si are si umpiiiicutz de proteina. Uite ce zic prietenii americani (bine, ei vorbesc ca se da ca prima mancare la diversificare la 6 luni, logic, ca la ei asa zice schema, lapte de mama pana la 6 luni si pe urma diversificare), dar eu din cate vad merge minunat si la 4 luni, a mea e moarta dupa yams si in mod evident i-a facut bine:
quote:
Nutritional Value of the sweet potato
The nutritional value of yams/sweet potatoes cannot be ignored! They are high in Vitamin A and beta carotene as well as potassium. They also contain a good amount of Vitamin E, calcium and folate! "The Nutrition Action Health Letter rated 58 vegetables by adding up the percentages of USRDA for six nutrients (Vitamins A and C, folate, iron, copper, and calcium), plus fiber. Sweet Potatoes topped the list with a whopping 582 points; its nearest competitor, a raw carrot came in at 434."#730;
These wonderful vegetables are a great first foods for baby as they are nutritious, highly palatable and due to their fiber content, help digestive tract and bowel health. Yams/Sweet Potatoes are typically recommended as a first food that may be introduced to babies anytime after six months of age; of course you should always consult with your pediatrician when introducing new foods to your baby!
SWEET POTATO: (one medium sized - baked)
VITAMINS:
Vitamin A - 24,877 mg
Vitamin C - 28.0 mg
Pantothenic Acid - .74 mg
Niacin - .69 mg
Folate - 26.2 mcg
Contains some other vitamins in small amounts.
MINERALS:
Potassium - 273 mg
Phosphorus - 29.5 mg
Magnesium - 13.5 mg
Calcium - 6.2 mg
Sodium - 11.0 mg
Iron - .55 mg
Selenium - .5 mg
Manganese - .6 mg
Zinc - .3 mg
Also contains small amount of copper.
Maryela, eu am Nic Cotroceniul aproape, si la ei sunt de cumparat tot soiul de din astea, yams, avocado, mango etc. Cat despre schema, asa, da-mi si tu apa la moara sa mi se urce la cap, ca m-a laudat si pediatra
si a zis ca daca mai apar mamici ca mine poa' sa se pensioneze linistita, chit ca are doar vreo 35 de ani, ca e cam frustrant pentru un medic sa fie bun numai de vaccin, si nici pe ala nu-l face ea, ci asistenta...!
Fetelor carora va cade parul... Revalid ati incercat?
Liuda, io daca vad vreo unghie incarnata la fi-mea zilele astea care vin o sa incep sa fac cruci mai des, ca nu-i a buna, ar fi prea multe coincidente!
A mea tocma' a ras cu plescaieli si oftaturi de placere 180 ml de supa crema de yams cu morcov, orez si lapte...cristiana, nu gasesc un zambaretz "rosind cu modestie"

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Si aici sunt www.animalutze.com/images/messa/bebe/" target="_blank">pozele si filmuletzele noastre.
cristiana70 spune:
MESSA, daca nu-l gasesti, da-mi si mie un sfat: ce ma fac cu David care face kk tot mai tare? Azi dimineta i-am dat din borcanas pere de la Hipp, e adevarat ca doar doua linguri, dar ma asteptam sa aiba ceva efect, cand colo a facut un kk mult prea bine format, dupa parerea mea. Oare o sa aiba efect doar maine? Nu mai am chef sa-i dau Debridat, lactuloza si alte de-astea.
cristina mamica de
David (21.12.2006)
rali spune:
Iza- bine ca nu amortesc... sunt ata de haiosi in pozitiile in care adorm...
Liuda- noi nu avem tot degetu rosu ci doar pe langa unghie... iti spun ce am facut noi:
- tamponari cu betadina si 5 zile unguent baneocin (nu a dat rezultate) si atunci dr. ne-a dat trimitere la dermatolog...intre timp i-am pus in sosetele niste buretei de la un sutien si parca s-a mai ameliorat...la dermatolog ne-a spus- unghie incarnata... ca foarte multi copii patesc asa cand incep sa mearga... ne-a spus ca la 2-3 zile sa tamponan o data pe zi cu tinctura Castelani, sa nu ii taiem unghia decat drept si dupa ce creste destul de mare si daca se poate sa ii lasam cat mai mult talpa desculta... acum e mai bine
Messa - multumesc! nu stiu cat de bine e... a facut prima serie de citostatice si acum se lupta cu reactiile date de ele: nervozitate, greata, moleseala .s.a.m.d
Cristiana - nu a facut tati poze? Sau a facut indigestie de la mititei?
Livia- sa creasca sanatoasa micuta crestina si fratiorul ei... si voi sunteti o familie frumoasa
Am fost la vot! Voi?
(31.01.2007)
Daconst spune:
Hai ca ma bag la deschis capitol nou,daca nu se ofera altcineva.![]()
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
delfinuta spune:
Cristiana si eu am probleme cu Erik, este parca tot mai constipat, face la doua zile, uneori chiar necesita ajutor - supozitor, iar atunci cand face iese guguloi tare..
El bea zilnic ceai - 100-150ml - musetel, babycalm sau babydrink, insa nu ne ajjuta nici asta. Nu stiu daca sa-i bag cereale, spunea cineva ca ajuta sa faca kk, insa mi-e teama pt ca el deja are 8kg si nu as vrea sa-l ingras mai mult decat trebuie..
Megbeng nu ma bagi deloc in seama..
Cand te muti in Baneasa??
ylilimic spune:
cristiana- un tranzit intestinal se face in 24-48 ore. efectul perelor se va cunoaste mai tarziu. De ex morcovul mancat la 14 de Adam iese a 2-a zi dimineata
Ce legume ii dai?
Parca pe tine te-am auzit ca la pregatirea snitelelor e toata bucataria ocupata:faina, pesmet, etc...La mine s-a inventat "pofta de snitel crocant" de la Maggi
super bun!
messa - am imbatranit degeaba! Pe cuvant daca am observat in piata care e patrunjelul radacina si care e pastarnacul...
Cand eam mica am venit acasa cu telina in loc de leustean, ca babele mi-au vandut ce aveau - ca sa scape de marfa. Chiar si cu busuioc in loc de cimbru (undeva pana in 13 ani era asta) - dar chiar asa? sa nu fac nici acum diferenta?!
Colectia de stelute!
Nasterea 1 - un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - ???????????? ! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
RB spune:
Ylilimic, Pisi a mea are tot atatea mese
. Nu reusim sub nici o forma sa mai lungim intervalul dintre mese. Ea papa exclusiv san. Singurul interval mai mare este noaptea pentru ca nu se trezeste, are ultima masa la ora 12.00 si se mai trezeste in jur de 7.00-8.00 dimineata. Dar pot sa spun ca am renuntat sa mai sper ca se va micsora numarul de mese pe zi. Asteptam diversificarea
... care va veni peste vreo 2 luni.
Raluca si BB AMALIA (22.01.2007)
Amalia