Urmatorul pas in vederea obtinerii unei sarcini

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doly spune:

Anis....mie mi-a prescris Pregnyl in zilele: 5-7-9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Inloc de injectii cu progesteron poti lua utrogestan 3 past/zi.Cu ovamitul e mai dificil.Doza \trebuie sa ti-o dea dr pt ca se monitorizeaza si ovulatia in timpul tratamentului.Eu am facut puregon injectabil pt marirea foliculilor.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Gabi,

Stiu cum sa i-au Ova-mit-ul..(a5-a zi pana in a 10-a zi) mi-a zis dr...oricum am sa fac o eco in ziua a 10-a si nu numai (monitorizare e obligatorie la mine in fiecare luna)..si in functie de cat au crescut foliculii(apropo cat ar trebuii sa fie??) se hotaraste injectia cu Pregnyl....am inteles bine?

Gabi, eu vroiam sa inlocuiesc injectiile cu progesteron....vorba unei prietene de a mea, care le-a facut ca sunt foarte dureroase..si daca o sa fac in fiecare luna astea..o sa ajung sa nu mai stau pe spate ..vorba ei ....oricum mie mi-e foarte frica de injectii.

Asa ca daca as lua Duphaston sau Utrogestan, mai ramane problema ca nu stiu cat sa i-au si de cand sa i-au.....ca dr meu iar e de negasit si sper sa nu imi faca vreo morala...."ca ma cred mai desteapta" si stiu ca injectiile cu progesteron nu se mai folosesc (poate doar din motive materiale, fiind mai ieftine)atata timp cat exista echivalent pe cale orala.

Ce zici si ziceti cum sa fac?

Ps:Tu cand faci FIV-ul?(si la mine se discuta , ca daca pana in toamna nu reusesc asa..fac o inseminare si dupa aia FIV)

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Anis,eu zic sa iei ovamit din ziua 5 pana in ziua 10.In ziua 10 faci o monitorizare si daca foliculii au crescut suficient opresti ovamit.Cred ca din ziua 11\ se ia utrogestan(3 past/zi).Ai grija cu ovamitul sa nu faci chisturi.
Tu ai probleme sau sotul?
Eu vreau sa fac FIv in octombrie.Deja incep sa-mi fac griji...sunt o gramada de bani.Acum ma gandesc la concediu.Nu am mai fost la mare de 3 ani decand faceam tratamente pt FIV-uletul de acasa.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Gabid, tu de 3 ani faci tratamente pt FIV? Oh my GOD.
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Tia, cum adica foliculii se sparsesera? Asa ca la Anis? Toti?
Si ce ti-au gasit in secretie? Nu am mai ausit de asa ceva.

Anis draga, eu zic ca totusit injectiile cu progesteron sunt mai eficiente. Nu stiu, poate ma insel, si am inteles ca ar fi dureroase, dar eu nu cree ca pot fi atat de dureroasa ca vitaminele sau penicilina, si chiar daca ar fi, Anisuca draga ce nu facem noi pt un ingeras. Hai curaj, te rog, o injectie nu e mare lucru.
Pupici la toae fetele
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Crinuta,

foliculii trebuie sa se "sparga" iar cel mai mare dintre ei ar trebui sa elibereze ovocitul. Daca nu se sparg atunci cand trebuie, raman asa si se pot sparge mai tarziu, de capul lor, lucru prost de altfel. Pregnylul ii ajuta sa se "sparga". Asta mi-a explicat dr. cand am mers la eco transvaginala, aveam 5 foliculi, iar cel mai mare avea 2.48cm. Mi s-a recomandat sa fac pregnylul atunci, in ziua aceea, ceea ce am si facut. La 2 zile de la injectie erau mai mici, se "sparsesera", deci era ok. Din pacate la a 2-a eco nu mi s-a spus daca se eliberase ovocitul, si prin urmare nu stiu de ce nu am ramas insarcinata in luna respectiva... Asta e! Data viitoare stiu ce trebuie sa intreb!

Sper ca te-am lamurit.... Oricum luna aceasta repet schema, te tin la curent!

O zi buna si sa auzim numai de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Crinuta,

te referi la gardenella? Este o bacterie, cred! In fine, exista o sumedenie de cai prin care te poti procopsi cu ea. Nu e grav, dr. mi-a spus ca se poate trata si daca raman insarcinata, insa NU POT FACE HSG pana nu scap de ea.

Mergi la inceput

Ufff fetelor, ca sa vedeti ce mi-a facut sistemul site-ului.....auzi tu "membru de baza".... si eu care am crezut cand am descoperit site-ul acesta ca nu o sa stau prea mult prin zona ....asta e...c'est la vie..si mergem mai departe

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Gabi si fetele,

Am inteles , cam asta stiam si eu cu procedura...acum mi-a intrat in cap ca , pote e prea tarziu sa fac prima eco in ziua a 10-a , tinand cont ca luna trecuta fara stimulare, folicul avea 16 mm. Ce zici?

Utrogestan-ul e mai bun decat Duphaston? Progesteronul se ia si inainte de ovulatie?

Iar o alta intrebare, referitoare la polemica daca injectii sau administrare orala de progesteron..cred ca solutie e sa il i-au.Nimeni sau TEO, mi-a zis ca e mai indicat pe cale orala, ca nu mai suntem pe vremea lui 'tataia"..ca injectiile dor foarte tare si ca nu are sens sa ma stresez cu asta, atata timp cat acelasi rezultat il pot obtine si cu pastilute.

Tia, Gabi, o alta intrebare, Pregnyl-ul se face exact in ziua in care s-a constatat ca a crescut indeajuns foliculul? (apropo care e marimea normala, acceptata ca fiind ok ?)

Pupici

AniS

Mergi la inceput