Sunt si mamici care nu simt ca vor sa alapteze???
Raspunsuri - Pagina 7
inaioana spune:
quote:
Originally posted by mariana_1976
Si acum astept[/font=Arial]
Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
Cred ca astepti degeaba.

si 
PS Poate mai pui poze cu tine, ca imi amintesc ca am remarcat mai demult cat de frumoasa poate fi o mama a patru puituti.

Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004) pozici
Sheannamp spune:
Astept si eu opinia unui psiholog cu experienta in domeniu, capabil sa priveasca detasat problema (dar cred ca raman cu asteptarea), privind mecanismul acestei aversitati/scarbe/frici impotriva alaptatului pe care o experimenteaza unele femei (si pentru care au toata intelegerea si compatimirea mea).
Mecanismul si eventual o directie de tratament.
Adica, a avea oroare de alaptat, dupa parerea mea si nu numai, este o problema care trebuie tratata.
Asa cum frigiditatea sau bulimia sau diferitele fobii intra in categoria tulburarilor psihologice si sunt tratate ca atare.
Nu vad de ce a recunoaste ca esti frigida si a cauta ajutor pentru rezolvarea acestei probleme este o rusine, in schimb, a spune ca simti aversiune/teama/oroare/scarba este un lucru pe care il trambitezi peste tot (chiar si in parc sau vecinelor la coltul blocului). Ba mai mult, spui si ca este perfect normal sa simti asta.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
asi spune:
Cand apare dorinta sa alptezi?In timpul sarcinii sau cand nasti?
Razvan(07 martie 2004)
si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
Originally posted by marimar
Si poate pentru ca exista femei care nu gasesc nici o placere in alaptat, dimpotriva !
Nu pot sa cred. Cum adica nu gasesc nici o placere in alaptat? E o senzatie unica atunci cand iti tii puiul la san, il hranesti, e atat de aproape...
Si in plus trebuie fiecare mamica sa se gandeasca in primul rand la cat de sanatos e pentru bebe, laptele matern.
Ei uite da! eu n-am gasit nici o placere in senzatia alaptatului.m-am chinuit io vreo doua luni si am lasat-o balta ! ma gandeam cu groaza cand venea ora suptului..efectiv nu am suportat senzatia!
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
szivarvany spune:
Nici eu nu am simtit decat durere si dorinta psihica de a oferi fie`mi ce e mai bun ! Atat. Am facut-o doar si numai pt ai oferi anticorpii !
Edit k am uitat ceva foarte important: Mariana - 

toata adimiratia mea pentru curajul tau !!!
Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Theiuta spune:
Mai fetelor, este asa de greu sa ne luam asa cum sintem? Unele cu placere de a alapta iar altele, nu?
Chiar trebuie sa fie considerate cu o mica problema la mansarda, femeile care nu gasesc placere in a alapta?
Pur si simplu asta este, ce atita tevatura? Sintem atit de diferiti si complecsi, in conceptii, in idei, in perceptii!...
Un sincer bravo pentru mamicile care au avut lapte si au alaptat muuult si au copilasi sanatosi!
Un sincer bravo pentru mamicile care desi la inceput nu puteau alapta, s-au ambitionat si tot au alptat pina la urma si au copilasi sanatosi!
Si, deasemenea, un alt sincer bravo pentru mamicile care nu au alaptat, dar s-au descurcat onorabil apelind la formula, dragoste, atentie si au avut pina la urma...tot copilasi sanatosi!
Va pup, Theiuta
poze cu Nicolas
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Guguluff
Sheannamp a pus punctul pe I. Din pacate marea majoritate a copiilor sunt alimentati artificial, in Romania. Si mai trist este ca procentul de cezariene este egal cu cel de nasteri naturale sau chiar usor mai mare. NU este deloc normal sa nasti prin operatie si sa-ti hranesti copilul cu prafuri. Subliniez faptul ca nu acuz pe nimeni care a nascut prin cezariana pentru ca intr-adevar nu s-a putut, nu pentru ca i-a promis doctorului 300-500 sau chiar multi mai multi euro si a sfatuit-o sa nasca prin cezariana invocand un motiv aiurea, nefondat medical. Exemplu ca se poate: bunica mea, o femeie firava si ipohondra, a nascut natural un baiat de 4,3kg si pe mama mea care a iesit cu picioarele inainte. Ambele nasteri grele si normale, fara complicatii. Bunica sotului meu a nascut normal gemene de 3kg si ceva. Se intampla pe vremea cand nu aveai de ales, se facea cezariana cand era nevoie, nu din mofturi. Si in afara e la fel, se naste normal si la urgenta prin cezariana pentru ca sistemul medical nu e bazat pe spagi si o cezariana costa foarte mult. Din pacate noi, platitorii de asigurari medicale, platim toate cezarienele la cerere si laptele praf dat gratis unor mame care au dat spaga medicului de familie sa le treca pe fisa ca nu pot alapta desi nici nu au incercat vreodata.
In primul rand in RO eu as sfatui orice mami sa nasca prin cezariana.la cerere.pentru ca sunt atatea riscuri referitoare la conditiile de nastere din ro incat preferi sa-i fie bine copilului.
Guguluff ia da o raita pe la copiii cu probleme,sau pe autism.ro/forum sa vezi cu ce sechele au ramas copii nascuti natural,scosi cu forcepsul ,hipoxiati la nastere.
SI TOTI ACEI COPII AR FI FOST NORMALI DACA SE MERGEA DIRECT PE CEZARIANA.
da, nastere normala ,in clinica in USA unde stai cu moasa sau doctorul langa tine si cu monitorul pe burta sa detecteze cel mai mic disconfort al lui bebe.
dar nu intr-un spital de provincie din ro,unde sunt 7 deodata la nascare,un singur doctor,un singur monitor pentru bataile cordului fetal si un singur aparat de oxigen.
eu am mers pe natural,n-am vrut eu,ca proasta, am ajuns la cez de urgenta(si mi s-a facut rapid,ca recunosc aveam pile si au venit toata echipa in 5 minute)
am nascut totusi un copil mai mult pe duca decat viabil si cel putin un an m-am gandit daca va fi normal sau nu.a meritat?
prietena mea buna a nascut natural ,cu forceps un copil cu apgar 6, e autist . a meritat?
ps. In afara de cezariene mai platesti si tratamentele pentru cancerul capatat de la tigari si multe altele pe care le consideri inutile.tu,ca eu le consider utile.fac un bine oamenilor aia.
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Astept si eu opinia unui psiholog cu experienta in domeniu, capabil sa priveasca detasat problema (dar cred ca raman cu asteptarea), privind mecanismul acestei aversitati/scarbe/frici impotriva alaptatului pe care o experimenteaza unele femei (si pentru care au toata intelegerea si compatimirea mea).
Mecanismul si eventual o directie de tratament.
Adica, a avea oroare de alaptat, dupa parerea mea si nu numai, este o problema care trebuie tratata.
Nu stiu de unde pana unde mamele ce nu alapteaza trebuie compatimite. atunci compatimi si copiii nealaptati,dati-le un biscute cu un "vai,amaratule"
Uite iti explic eu,mamica de copil perfect,tanc rusesc fizic,copil ce are 3 ani si a castigat premiul pe gradi la desen,acelasi copil care citeste relativ cursiv si scrie .3 ani. nealaptat. hai,alatpat cu chiu cu vai doua luni.
compatimeste-ma si compatimeste-mi si perfectiunea de copil. mai e si frumoasa de pica.
Ma laudai destul? prea bine.
eu inteleg campania pro alaptat.nu-i inteleg pe unii,nu le inteleg tonul de fapt. nu inteleg aceasta inversunare, nu inteleg cum poti sa ajungi sa compatimesti o mama care nu alapteaza.
Insasi semnatura asta cu "pentru copii mai frumosi si mai destepti " e clar o discriminare crunta a copiilor. aia nealaptati sunt relativ destepti si aia alaptati mai destepti?
Ps. Ma faceti sa ma gandesc ca, daca fi-mea era alaptata, acusi scria proza fantastica. sau dezlega misterele Egiptului.
mami si Ale
coraly spune:
Flaviuta, tu esti tanara si ai impresia ca le stii pe toate. Da sa stii ca nu e asa. Nu sfatui mamele sa nasca cu cezariana la cerere, ca e o prostie. Mai documenteaza-te si ai sa vezi ca nasterea naturala, inafara de cazurile patologice, face bine si mamei si copilului!
Cat despre alaptat, n-ai cum sa intelegi de ce e de compatimit o mama careia ii e scarba de alaptat, din moment ce ai facut-o in sila, 1-2 luni, cand e cel mai greu, si nu ai ajus la perioada de la 3 luni in sus, cand lucrurile intra in normalitate si alaptatul devine usor si firesc. Poate daca ai fi citit mai multe inainte si ai fi cerut sfaturi la momentul respectiv, acum nu ai gandi asa. Si nu a zis nimeni ca fata ta nu poate fi desteapta si frumoasa nealaptata. Poate fi tot ce vrea ea, cu deosebirea ca alaptatul i-ar fi oferit inca o sansa in plus sa fie mai mult sau un scut in plus fata de posibile afectiuni din viata de adult. Oricum beneficiile alaptarii sunt cu bataie lunga, si, cand ajunge omul la o varsta, sau se loveste de probleme de sanatate, nu se mai intraba nimeni ce lapte a consumat in primele luni.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
flaviutza spune:
Coraly, daca tu ai nascut natural si n-ai avut belele, nu inseamna ca toata lumea poate naste asa. nu inseamna ca nu se nasc copii cu hipoxie, copii ce raman cu sechele DEFINITIVE .vrei sa iti caut sa citesti exemple de nasteri dificile soldate cu sechele?
esti de acord cu mine ca fara monitorizare permanenta, fara medic ce te supravegheaza (asa se naste in spitale,parol) nasterea naturala e un risc PENTRU COPIL? mai mare decat riscul de a fi nascut la punct fix prin cezariana?
mami si Ale

[/font=Arial]