Mamici de septembrie - octombrie 2007 (28)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Annisia, eu una nu cred ca faci bine renuntand tocmai acum la vitamine si mancand doar fructe si legume. Chiar cred ca ar trebui sa le iei in continuare, mai ales ca ti le-a recomandat medicul (asa citisem parca intr-un post anterior de-al tau, ca medicul tau ti-a recomandat elevit zilnic pe toata perioada sarcinii plus in perioada cat vei alapta).
Oricum probail tu stii ca in ultima parte a sarcinii creste copilul, de-acum incolo bb isi face rezervele de fier pt. primele 5 luni de viata si e foarte important ca mama sa se hraneasca diversificat, din toate grupele alimentare. E pacat sa faci un copil carentat si sa te chinui cu el doar pt. ca tii la silueta. Nu e nimic rau in a vrea sa arati bine in sarcina si dupa (si eu tin la imaginea mea), dar nu asta e calea. Poti reduce cantitatile de mancare, dar eu zic sa iei in continuare vitaminele prescrise de medic si neaparat incearca sa mananci diversificat.
Dupa parerea mea tu procedezi exact invers decat ar trebui, ai mancat mult si te-ai ingrasat la inceput de sarcina, in perioada de organogeneza, iar acum cand creste cu adevarat copilul si ia in greutate, cand isi formeaza toate rezervele pt. primele luni de viata, tu reduci mancarea si tai vitaminele...e ilogic dupa parerea mea. Tu faci cum crezi dar eu zic sa te mai gandesti, mai ales daca vrei sa si alaptezi.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Ai dreptate Tomasa. Nu e vorba de mine. Si nu vreau sa fiu fotomodel. Ma gandeam doar ca toate suncile mele il apasa pe bebe, ca e pozitionat pe gaura... Sta cu capul in jos, ca un bebe pregatit de nastere. Ma gadeam ca daca o sa fiu mai usurica, se va putea el misca. Cu vitaminele am facut doar o pauza. Nu am zis ca renunt la ele. Nu am luat cateva zile. Am ramas fara si am zis sa le mai las putin. Azi oricum imi iau, ca ma monitorizeaza al meu de nu am loc de intors. Si cu fructele si legumele tot asa. Numai dua zile sa ma mai usurez. Eu nu sunt grasa, am retinut foarte multa apa. Chiar am fost cu Francesca (verisoara mea) sa ii aleg vopsea pentru casa, mai feng shui asa, si ma pipaia aia prin magazin, de se uitau toti la noi si mai si zicea tare: fata ce buci tepene ai, desi arata ca un fund de negresa grasana... Si pulpanele tot asa - arata foarte grase, dar daca le apesi sunt pietroaie...

Bebe Yannis in evolutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Buna dimineata la fete!
Am fost la eco morfologica si bb e in parametri -totul se incadreaza in valori normale-spre linistea mea!
Este baiat 100%. Rares ...
L-am prins pe Herghelegiu in toane mai bune, spre norocul meu si a lui bb:)!
Pupici la toata lumea!

Pinacolada
mama de Luca (18.10.2005) si bb 2 in burtica
http://community.webshots.com/user/rpetrescu2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Bai! Iar vorbiti de mancare. M-a luat foamea din cauza voastra si mi-am comandat ceva. Trebuie sa ajunga aia cu haleala.

Sim 24+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Annisia sunt de acord cu Tomasa in ceea ce priveste vitaminele,nu fa greseala sa renuti la ele,ptr ca oricat ai manca tu de sanatos si natural,tot nu vei reusi sa satisfaci nevoile zilnice de vitamine ale lui.Sa stii ca nu vitaminele ce le iei te ingrasa,ci ceea ce mananci.In loc sa renuti la ele,fa altceva.Renunta la dulciuri,sosuri..etc ce nu ajuta bebele in niciun mod,ci mananca mai multe fructe,legume,lactate,si carne la gratar ( nu fripta in ulei)Ai sa vez ca o sa reusesti sa-ti menti greutatea fara sa-l afecteze pe bebe.
NanaMotoc si eu tot asa gandesc in privinta lucruriilor cumparate ptr bebe.Si eu voi incepe sa-i cumpar ceea ce are nevoie abia din iulie ( cand voi avea 7 luni) insa nu o fac neaparat din superstitie.Bineinteles daca se intampla sa primesc ceva ptr de pe acum ,nu refuz.De exemplu strabunica bebelui,imi va cumpara ea caruciorul ( 3 in 1: landou,carut si scaun de masina) in ziua in care nasc sau dupa ce am nascut.Patutul la fel il voi cumpara dupa nastere,ptr ca oricum bebele in primele 2 saptamaniva dormi in landou,altfel se pierde in patut.Aia nu inseamna ca la ora actuala nu am nimic ptr bebe,ceve-ceva tot i-am cumparat eu,insa lucruri micute: body-uri,suzete,termometru ptr bae..etc.Nimic semnificativ sau costos

Cristina 22+
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Annisia, stiu cum e sa il simti in "gaura" ca si bubul meu e activ acolo. Din cate am citit, cica senzatia aia apare atunci cand el inghite mult lichid amniotic si il apuca sughitzul.
Mie imi dadea senzatia ca mai are un pic si iese. Acum m-am mai obisnuit, dar e tare ciudat.
La mine inca nu a cedat durerea din partea dreapta, nu vrea si pace sa se aseze la loc cum statea el. Offfffff. Mai am o jumatate de ora pana la pauza de masa, cand mi-am propus sa ma duc sa il plimb, poate-l zgaltzai si se misca vreun pic. Sper si eu.
Tu bine faci ca te dai pe salate si fructe, o sa vezi ca se cunoaste imediat diferenta.
Mie ptr ca mi-a fost rau, numai asta am mancat o perioada si maninc in continuare, sigur din cauza asta nu am luat nici in greutate, asa cum am fost eu dintotdeauna terorizata ca se va intampla. Ma vedeam in primul rand lata, pe urma grasa, dupa care pufoasa de grasa iar la fatza ca miss Piggy.
Nu garantez ca nu se va intampla asta din luna 7 cand toata lumea ma ameninta ca o sa ma umflu pe zi ce trece precum un cozonacel.

Nana, 22+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Las Vegas
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Am uitat sa spun ca are 22 saptamani si DPN este intre 15 si 20 septembrie.

Pinacolada
mama de Luca (18.10.2005) si Rares in burtica
http://community.webshots.com/user/rpetrescu2002

Mergi la inceput

Off, ce usor va este sa vorbiti, cotofenelor. Eu eram vegetariana inainte de bebe. Laptele, branza nu le-am suportat niciodata si nici nu ma voi impaca de ele; mai bag asa in sila pentru bebe, dar o data la un milion de zile. Cand mancam carne, vedeam numai puisori de gaina jupuiti si purcelusi taiati la beregata la mine in farfurie. Acum am reusit sa mai halesc ceva carne de purcel si mai bag un KeFCi arar... Cu fructele si legumele ma descurc la greu... Dar sosuri si ce mai ziceati voi (Cristina85ss) nu papa fata, de ce sunteti rele? Nu stiu cum sa mai reduc ratia de apa palata ca asta ma hurducaie rau. Dar beau a prost asa si nu ma duc des la toaleta, deci toata apoaca aia unde estem? Ati ghicit, calare pe mine....
Si cand o sa il simtiti pe bebe pe furtunet, atunci sa va vad la sfaturi. NUmai Nana intelege situatia, pentru ca e super aiurea sa ai mereu impresia ca acusica fuge pe jgheab la vale...

Bebe Yannis in evolutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Pinacolada, felicitari pt. Rares! Sa vezi tu ce frumos se vor juca baieteii tai impreuna si ce mamica fericita si rasfatata vei fi intre atatia barbati. O sa ai niste zile de nastere si de 8 martie .
Cristina, am tot vrut sa raspund la intrebarea ta cu prevenirea diabetului. Nu stiu nici eu exact ce se poate face pt. a-l preveni, dar banuiesc cam acealeasi lucruri pe care le faci cand apare. Reduci cat mai mult dulciurile, mananci la discretie doar fructe fara indice glicemic mare sau cate un singur fruct pe zi din categoria celor concentrate (banane, struguri), mese dese si reduse cantitativ. Sper totusi sa nu avem probleme din astea la odiseea noastra. Tu cu glicemia 68 nu ai de ce sa-ti faci probleme.
Cat despre morfologia fetala, in general asta este ecografia care ar trebui sa-ti confirme sexul si cu siguranta se intampla asa daca este facuta pe un aparat performant, de catre un medic bun. La varsta asta a sarcinii ovarele sunt sigur formate si labiile nu mai pot fi confundate cu scrotul sau clitorisul cu putza. La voi acolo chiar nu cred ca se pot insela, banuiesc ca morfo-fetala se face pe un ecograf ultra-performant.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
19+

Mergi la inceput

Nana, stiu si eu de faza cu sughitul. Numai ca e difenta. Eu simt cand sughite si cand se joaca. Cand se ineaca simt niste pulsatii, noste vibratii ca atunci cand faci exercitii pentru elasticitatea muschilor vaginali. Cand se joaca simt lovituri si cum se impinge in col. Efectiv am impresia ca e doar o nesimtita de pielicica intre mine si el.
Cand am fost la aia la Prodenta era cu capul exact spre iesire. Nici nu puteau aia sa il vada la moaca, pentru ca ziceau ca e mult prea jos si ar fi trebuit sa ma lase in bip-ul gol pe acolo.

Bebe Yannis in evolutie

Mergi la inceput