"Sa spunem sau nu" reloaded - studiu de caz

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari mamici!
pozitia cea mai sigura este pe bancheta din spate, in spatele soferului, pt ca in caz de accident intotdeauna soferul va avea instinctul de a se proteja pe el si, deci, automat, partea stanga a masinii este mai ferita. si bebelusul trebuie sa fie pus cu fata spre spatele masinii, deci invers decat cum stam noi, pt a proteja coloana in caz de franare brusca

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sabina, mi-am dat de curand examenul de sofer, scrie in lege ca pana la 3 ani e obligatoriu dipozitivul special pentru copii (scaunelul), iar pana la 12 (de la 3 la 12) centura de siguranta reglata pe inaltime (nu stiu ce dispozitive or face asta), nu zice nimic de inaltator, insa centura de siguranta este obligatorie pentru toti pasagerii (inclusiv cei din spate) daca masina este echipata cu asa ceva.
Poate faci rost de noua legislatie... Sau poate scanez eu ceva cand gasesc respectiva carte si iti trimit daca vrei.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by dianocica

donia da, super asta cu . am gasit mai multe articole depasite, de a lungul timpului, sau macar cu bube pe ici pe colo. da, ar trebui sa le spunem. cum am pic de timp ma bag si eu cu detalii. oare sa facem subiect nou?

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Cred ca ar fi bine sa facem subiect nou. Tot la Parintii intreaba? Cu petitie on-line ?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

legat de scaunul de masina, e adevarat ca normele europene recomanda sa fie pus in fata, langa sofer? ca mie asa mi s-a raspuns. faza la care chiar n-am mai avut replica. si ca in ro se pune in spatele soferului, dar cu fata la sensul de mers - pentru nou nascuti.

e adevarat si ca era sa-mi schimb steagul de sub nick, ca m-am cam saturat sa patimeasca saracii americani nevinovati de fiecare data cand ma trezesc sa atrag atentia fie ca berea in sarcina nu vindeca infectia uterina, fie ca sucul de lamaie sau alte citrice la nou-nascuti e nociv, fie ca diversificarea de la doua luni cu mar si biscuite e de-a dreptul pur si simplu.

lumea e refractara la informatii oficiale, verificate; mai bune sunt sfaturile dupa ureche, nu stiu de ce. plus ca nici cel mai dulce ton posibil nu poate darama o prejudecata, m-am convins.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Laura13

salutari mamici!
pozitia cea mai sigura este pe bancheta din spate, in spatele soferului, pt ca in caz de accident intotdeauna soferul va avea instinctul de a se proteja pe el si, deci, automat, partea stanga a masinii este mai ferita. si bebelusul trebuie sa fie pus cu fata spre spatele masinii, deci invers decat cum stam noi, pt a proteja coloana in caz de franare brusca

Laura lui Daniel - 14.11.2006

pozitia cea mai sigura e in mijloc pe bancheta din spate, invers sensului de mers - pana la varsta de un an.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

acuma lamuriti-ma si pe mine o chestie cu scaunul de masina si pozitia recomandata ca nu mai pricep nimic...cite masini am avut eu si cite am vazut pina acum in mijloc nu au decit centura aia ce se trece prin poala,nu stiu cum sa-i zic,in orice caz nu e ca acelea de pe locurile laterale care au o si o componenta verticala si una orizontala.in cazul asta scaunele de masina si inaltatoarele nu se mai pot fixa ca la carte.sau?
conchita,nu stiu de normele europene in general ci doar de cele irlandeze: pozitia din fata e acceptata doar daca nu sunt locuri in spate si doar daca masina nu are airbag-uri.ma refer evident la copii mici in scaune de masina,adica in "scoici"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

mai multe discutii despre scaune de masina : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69548&SearchTerms=scaun,masina

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput