Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 16
Jasmin012 spune:
Pufulet, adica ar putea sa nu se mai simta atras de mine? Nu stiam despre asta, dar cred ca in cazul sotului meu ar fi chiar indicat sa nu se mai simta chiar atit de atras de mine, ha ha ha, desi slabe sperante... Si al meu e cam slab din fire, mai ales cind e vorba de mine. Cind m-au operat de chist plingea sarmanul de parca as fi fost in pragul mortii, iar eu a doua zi dupa operatie ma plimbam pe holul spitalului ca pe bulevard.. Dar totusi sper sa fie tare la nasterea lui fiu-sau.
Pussi, da, la tine e putin mai complicat, ca iti vor face cezariana si te vor adormi. Dar nu fi trista, o sa ai doi dintr-o lovitura.
pufulet74 spune:
Jasmin, ai grija ce-ti doresti, stii tu .. ;)
Asta ar fi unul dintre efecte, insa nu neaparat permanent sau sa insemne ca nu te iubeste, pur si simplu imaginea suferintei si a nasterii in sine le schimba imaginea despre tine, psihologic vorbind..
dar iar, depinde de la cuplu la cuplu si de la barbat la barbat ..
------------------------
Flory 13+
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
pussi spune:
jasminacum ca acum, dar sa vezi prin luna 8-9 ce aglomeratie va fi
pufuletai dreptate cu faza sexuala. Am o finuta care a nascut anul trecut, ea pe tema asta nu l-a aceeptat in sala. Si toate perioada sarcinii era depresiva: ca-i urata, ca-i grasa, ca nu il mai atrage...Dar fiecare cu ale lui
PUSSI 9+
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
dama spune:
Pufulet, scuza-ma ca te contrazic, dar nu pot sa nu fiu uimita de astfel de idei.
Sotul meu a fost alaturi de mine si ma bucur enorm ca a avut puterea sa reziste, mai ales ca travaliul meu a durat 15 ore si contractiile erau foarte intense si ma chinuiau enorm. Fara el nu stiu daca as fi rezistat atatea ore. Sincer nu am mai auzit sa se spuna ca un barbat oricat de slab ca fire ar fi, ar ramane traumatizat de faptul ca a asistat la nasterea copilului lui...si ca te-ar privi ce stiu cum dupa (ar insemna ca nu te-a iubit niciodata). O oarecare raceala dupa (retinere, i-as zice) s-ar datora mai degraba faptului ca nici tu ca femeie (mai nou mama) nu o sa-i mai fi la "dispozitie" ca inainte, aparand bebelusul de care vei deveni foarte dependenta. Dar si asta dispare dupa vreo luna doua (exact perioada de refacere si a corpului femeii dupa nastere).
11+ ????
David (18.11.04), pilotul "avid"
pufulet74 spune:
Dama, eu nu am avut inca experienta asta, asa ca din experienta nu pot sa iti spun. Iti spun insa din studiile pe care le-am mai citit pe tema asta si din cursurile mele de terapia familiei care au abordat subiectul.
Insa cum am mai spus, depinde de fiecare cum crede ca e mai bine pentru el, dar eu nu cred ca omul meu nu ma iubeste daca exact in momentul acela nu o sa fie acolo, pentru ca altfel vreau sa stea cu mine in perioada de dinainte, in travaliu, ideea era exact de expulzie.
Insa eu cred ca psihicul uman e mult mai complicat de cit ne imaginam noi si de aceea nu poti spune, daca nu sta acolo nu ma iubeste ...
------------------------
Flory 13+
Is it really true ... ?
dama spune:
quote:
Originally posted by pufulet74
Dama, eu nu am avut inca experienta asta, asa ca din experienta nu pot sa iti spun. Iti spun insa din studiile pe care le-am mai citit pe tema asta si din cursurile mele de terapia familiei care au abordat subiectul.
Insa cum am mai spus, depinde de fiecare cum crede ca e mai bine pentru el, dar eu nu cred ca omul meu nu ma iubeste daca exact in momentul acela nu o sa fie acolo, pentru ca altfel vreau sa stea cu mine in perioada de dinainte, in travaliu, ideea era exact de expulzie.
Nu stiu ce studii ai citit si nu te pot contrazice la asta.
Asa dupa studii, multe lucruri difera fata de experienta traita propriu-zis. Si eu nu te-am contrazis mai sus in ideea ca sa te conving sa faci ca mine sau ca altele, ci doar ca fiecare caz difera. Nu poti sa zici nu fac asa ca asa am citit, faci cum iti dicteaza inima. Vei vedea ca de multe ori si in cresterea copilului tau, vei face asta si nu intotdeauna ce-ti vor spune unul altul (nu poti mereu sa faci totul cum scrie la carte).
In strainatate, unde deja faptul ca tatii asista la nastere (cu tot ce implica ea, chiar si expulzia) e ceva normal si des intalnit, nu am auzit (sau citit studii) unde sa fii prevenit ca tatal ar fi indicat sa nu asiste. Dar e drept ca uneori chiar ginceologul/moasa il scoate la un moment dat pe tata din sala de nasteri, probabil in acel moment al expulziei, nu stiu. La mine l-a scos pt ca pana la urma au trebuit sa ma opereze si nu prea isi mai avea rostul.
Normal ca fiecare face cum crede de cuviinta si cum ii e mai bine...instinctul e cel mai bun.
Pt noi a fost o experienta care ne-a unit si mai mult si o vom repeta.
quote:
Insa eu cred ca psihicul uman e mult mai complicat de cit ne imaginam noi si de aceea nu poti spune, daca nu sta acolo nu ma iubeste ...
Nici nu am zis asa ceva, ca daca nu sta cu tine la nastere nu te iubeste...ci doar ca daca ar sta trebuie sa fie si alegerea lui) si apoi te-ar privi nu stiu cum, ar insemna ca nu te-a iubit. Asa alege din start sa stea sau nu si asta nu va tine de iubire, ci de ceea ce ii dicteaza psihicul si firea.
11+ ????
David (18.11.04), pilotul "avid"
pussi spune:
fetelor asa arata pernita de care am vorbit:http://www.mothercare.com/gp/product/B000LUXQFK/sr=1-8/qid=1179050197/ref=sr_1_8/026-9652095-1335656?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42799041&mcb=core
voi ati cumparat-o deja??
PUSSI 9+
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
loub_erika spune:
Gata am papat,dar nu am rezistat sa mai trag cu ochiul pe la voi..,am vazut ca discutati de asistarea sotului cand veti naste,pe mine una nu m-ar deranja,iar el zice ca abia asteapta,o sa vedem ce va fi atunci..,daca va mai avea curajul de azi!!! Apropo de cezariana,eu am asistat la nasterea finutei mele ,care a venit pe lume prin cezariana,am filmat tot,cum a taiat cum a deschis,a tras si la un momendat sa auzit ca si cum ai fi scos un dop de la o sticla...,cand a iesit in lumea noastra mititica...,a fost ceva unic,ma bucur ca am convins echipa de Dct. sa ma lase sa fiu si eu prezenta si sa filmez tot...,sincer cand am pus caseta acasa ca sa vada mamica...,sotul meu si sotul ei sau facut nevazuti...,nu au suportat,asa ca ei saracii se dau mari si tari dar in relitate tot femeia e mai puternica!!! Dupa o asa experienta nici ca nu imi mai e frica de cezariana in cazul in care voi fi nevoita sa o fac!!
13+
pufulet74 spune:
Normal ca fiecare face asa cum ii dicteaza inima, si asa si trebuie.
In studiile si cursurile de care iti ziceam eu nu se pune problema de a fi indicat sau nu, fiind niste studii psihologice, s-au analizeaza efectele in urma unui asemenea eveniment si s-a vazut ca au existat diferite tipuri de reactie ale cuplurilor, si diferite moduri de a interpreta situatia.
Insa eu ma bucur mult pentru voi ca a fost bine si iti doresc sa fie tot asa si la al doilea sufletel :)
In ce ma priveste ma voi gindi (ne vom mai gindi de fapt), in timpul travaliului sigur va sta cu mine, le expulzie vedem :)
------------------------
Flory 13+
Is it really true ... ?