Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 13
pussi spune:
buna dimineata si noi suntem sus
pufulet vad ca nu esti singurica...cu nasterea acasa nu stiu sa te lamuresc(dar cred ca se poate ca vroia Hormonica sa nasca acasa si ea putea), in apa se facea parca la Brasov, dar acum nu se mai face...stiu ca m-a pus o mamica de iulie-august sa intreb in Ungaria pt. ea, se interesase aici si nu gasise varianta. Si eu am acele sagetaturi la stranutat si tusit, mai nou cred ca din instinct duc mana la burta cand imi vine asta nu l-am intrebat pe midic, dar o s-o fac.
jasmin nu stiu ce sa zic de durerile tale, eu nu mai am, pana pe la 7 sapt. si ceva ma tot durea burta..si s-au rarit. Sper sa-ti treaca , intreaba medicul.
BB bine ca ti-au iesit si ca ai papat si e satul BB mic
RGEspor si voua azi la clatite, sper sa-ti fie mai bine azi!
GINAnu mai am nimic de zis.........GATA.
ancutae normal sa nu faci TT la 26....eu nu stiu cum imi conving dr. sa ma lase sa-l fac...
erika multumim de clatita fantastica..mi-ai facut pofta..dar o sa-mi fac paine cu ou..daca clatita nu are gustul asteptat de mine nu experimentez acum
PUSSI 9+
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
pufulet74 spune:
Buna dimineata pussi
Si ai aflat ceva apropo de nasterea in apa in Ungaria?
Imi ziceai de cineva care a nascut acasa, ai mai multe detalii despre asta?
Asa nu imi place ideea de spitale si mizerie si alte cele, chh...
BB_Yasmi, acuma ca ti-au iesit clatitele, pot sa iti zic :)
Sotul meu face niste clatite super, el fiind olandez la ei e o adevarata traditie in ce priveste clatitele, le fac cu tot felul de umpluturi inclusiv shaorma, si e printre putinele feluri de mincare pe care mi le face la orice ora :) Are noroc cu mine, ca eu le vreau simple de obicei, cu finetti sau cu brinza de vaci cu miere si zahar vanilat :)
------------------------
Flory 13+
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
pufulet74 spune:
Pussi drag, ce mai fac Titi mici, ii simti, cum te mai simti?
Tu poti sa dormi noaptea?
Cind am fost la eco joi, tot mai speram sa vedem si noi doi ingerasi dar nu s-a intimplat minunea, si ma gindeam la tine ce fericita esti :)
------------------------
Flory 13+
Is it really true ... ?
pussi spune:
pufulet la Szeged nu se face nastere in apa, si in Budapesta nu m-au lamurit. Iar acasa ..stiu ca Monica Columbeanu( ca nu te-ai prins ) putea sa nasca acasa...prin urmare cred ca se poate legal in RO. Eu zic pt. linistea ta ca in primul rand sa vb cu dr. care te urmareste in sarcina si sa-l intrebi de rezerve in maternitate. In TM sunt 2 maternitati si ambele au rezerve cu 1 sau 2 paturi, TV, grup sanitar propiu, aer condicionat, frigider...sunt moderne, recent facute...arata ff frumos si curat si iti dau si puiutul cu tine daca vrei. Costa 1.000.000/ zi, dar merita! Trebuie sa existe si in Cj. asa ceva!
PUSSI 9+
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
Jasmin012 spune:
Neata, fetelor. Vad ca vorbeati aseara de TT, desi am 32 ani, eu nu o sa-l fac decit daca o sa mi-l recomande medicul. Sarcina mea merge bine si nici eu nici sotul meu nu avem cazuri de boli cronice in familie, asa ca nu vad necesar sa-l fac. In plus, in momentul de fata, orice mi s-ar spune de catre orice medic nu ar putea sa schimbe cu nimic situatia, fiindca deja imi iubesc atit de mult copilasul din burtica incit si daca mi-ar iesi ceva in neregula la vreo analiza, m-as lupta pina in pinzele albe sa-l pastrez si nimic nu m-ar face sa-mi schimb parerea. Asa ca am sa mai fac un set de analize: HIV, Hepatitele B si C si Urocultura si dupa astea gata, cred ca nu mai fac nimic, decit analizele obligatorii.
pufulet74 spune:
Ha, si eu care ma gindeam ca e cam ciudat nickname-ul de hormonica ... :))
Eu nu prea is la curent cu stirile de genul, asa ca .. :))
Tu crezi ca la aia le pasa ce e legal si ce nu ... ?
------------------------
Flory 13+
Is it really true ... ?
pufulet74 spune:
Si asta e drept Jasmin, si eu o sa pastrez copilutul si oricum am credinta ca totul o sa fie bine ...
------------------------
Flory 13+
Is it really true ... ?
mbontos spune:
quote:
Originally posted by creemquote:
Originally posted by mbontos
A avut cineva probleme de desprindere de placenta?
Cum le-ati rezolvat?
La primul meu control, medicul mi-a spus ca nu este bine lipita placenta si mi-a dat 3 utrogestan pe zi intravaginal. Asta se intampla pe la 5 sapt. La 8 saptamani nu mai era nici o problema.
Tu in ce sapt esti si medicul ce ti-a zis? Sigur o sa iti dea tratament.
Am intrat si eu pe calculatorul de pe prima pagina si as avea 13 sapt. Dar pe ecografii e cu o sapt mai mic, din cauza asta eram eu nelamurita.
Pupici
13
Multumesc mult pentru raspuns.
Eu sunt in saptana a 15-a. Mi-am dat seama acu o saptaman ca aceva nu e in ordine cand mi-au aparut niste scurgeri maronii. Ginecologul mi-a dat sa iau Duphaston tablete 3/zi, iar mediucul de familie mi-a zis sa stau linistaita acasa, sa nu merg la servici. Tu cum ai procedat, ai mers la slujba? La inceput eram epuizata, nu cred ca as fi rezistat la slujba, cred ca sangerarea a atras dupa sine si anemie. Acum ma simt mai bine. Dar ma ingrijoreza faptul ca trebuie sa stau cuminte sa nu fac nimic, nu mai suport sa stau in casa. Orare niste iesiri imi pot face rau? La tine cum a fost?
In ceea ce priveste saptamana de sarcina sa stii ca si la mine a fost o nepotrivire. La 11 saptamani dupa calendar am facut prima eco, iar medicul mi-a zis ca dupa masuratori ies 12 saptamani. Cand am avut pb. cu sangerarea la 14 saptamani medicul mi-a zis din nou ca desi dupa calendar ar fi 13sapt., masuratorile arata 14. Eu am citit ca prima ecografie (facuta la o varsta cat mai mica a fatului) este cea care iti da cel mai exact varsta fatului. Am inteles caci cu cat sarcina avanseaza varsta apreciata dupa ecografie e mai inexacta.
pet.cost2005 spune:
Neata si de la mine !!!!!!
Ieri mi-a cazut netul ... de am disparut asa .... ca magarul in ceata !!!
Si dupa aia am fost la cumparaturi ... de mancare insa ... am descoperit in apropiere un magazin cu produse romanesti ... deci, daca mi se face pofta de ceva de pe-acasa ... am luat ieri niste parizer, da' nu prea mi-a placut, avea apa ... sau lichid, in fine, nu mi-a placut.
V-ati dat serios la bucatarie ieri ... roxana, merci si tie de reteta ... am sa incerc.
Astazi ne pregatim sa iesim la iarba verde ... la gratar ... e soare, cald, frumos ...
Vad ca vorbiti de TT ... mie dr. mi-a zis sa fac DT si daca iese bine, e destul ... si eu am 31 de ani ...dar gandesc pozitiv (ca majoritatea fetelor pe-aici) si cred ca nu vor fi probleme cu bb ...
Iar despre nasterea in apa ... pe-aici se face, dar nu m-am interesat de conditii, cum e, costuri etc. Despre nasterea acasa ... eu parca nu as avea incredere sa o fac ... da, e frumos, esti in ambientul tau, dar mi-e frica ... macar in spital e altceva, esti mai in siguranta daca sunt probleme cu tine sau cu bb ... nici despre asta nu stiu nimic ...
Petronela
puiutul mult dorit !!!!
mbontos spune:
quote:
Originally posted by RGE
MBONTOS...si eu am avut o dezlipire de placenta(microhematom) prin sapt 11..dupa cateva zile de la aceasta descoperire m-am ales cu sangerari vreo 2 saptamani, stat la pat, fara contact, no-spa 3/zi, duphaston si utrogestan...acum este totul ok.....trebuie sa ai foarte mare grija de tine..fara nici un fel de efort...succes!!
RGE multumes mult pentru raspuns. Sangerarile mele au constat in niste scurgeri maronii timp de 3 zile, iar in a patra am inecput tratamentul cu Duphaston 3 tb/zi si No-Spa 2 tb/zi. Acum mi-a reudus Duphaston-ul la 2 tb./zi si mi-a zis iau inca 1 saptamana, dupa care sa fac o eco?
Tu cat timp ai facut tratament? Si eu stau acasa, dar nu mai am rabdare. As vrea sa ies. M-am saturat sa stau in casa. Tu cum esti acum poti sa iesi, sa calatoresti cu masina?
Mersi inca o data, sarcina usoara si un bebelus sanatos, frumos si destept!