Sindrom premenstrual - cat dureaza??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

PRE-MENSTRUAL SYNDROME
Cause : onset of menstration , usually occurs abaut one week before
Effects: depression, irritability, bloating, swollen and tender breast tissue, restlessness.

Cam asta ar fi treaba cu PMS.Face parte din DISEASES AND DISORDERS ( boli si dereglari)OF THE ENDOCRINE SYSTEM.

Nu prea exista tratament, doar odihna multa.

Noi 2 singurei

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ce multa lume suferinda! Dragele mele, va doresc sa treceti cat mai repede peste perioada asta neplacuta!
Eu am facut azi si febra (38). Si voua va creste temperatura la PMS sau febra o fi de la altceva (ma gandesc la o viroza)?
Si de cand aveti simptomele astea, oare au legatura cu inaintarea in varsta? La mine au aparut mai intai mult mai atenuate si cu o frecventa mai mica pe la 25 de ani si s-au reinstalat, in toata splendoarea lor, pe la 30, adica la vreo 2 ani dupa ce-am nascut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Parerea mea personala e ca da,odata cu inaintarea in virsta apar aceste simptome!

Inainte de a naste ,exceptind durerile insuportabile din ziua respectiva nu-mi amintesc sa fi avut aceste simptome!Au aparut in jurul virstei de 30 ani,cu dureri de cap si senzatzia aia-pe care am uitat s-o mentzionez,de umflat!
Si mie simt ca-mi creste temperatura,dar chiar nu pot spune ca am masurat-o!

Nu cred ca avem vreo "scapare" cu toate tratamentele pe care le-am lua!sanatate si sa nu uitam ca cei din jurul nostru chiar nu sunt vinovatzi de starile noastre!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

sincera sa fiu eu in liceu aveam dureri asa de mari, mai ales in ziua respectiva, ca uneori nu puteam sa ma dau jos din pat sa ma duc la scoala, pe cuvant.

miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

La mine tine 7-10 zile si ma umflu, ma umflu si sunt iritabila si balonata. Si n-are legatura cu varsta.

Doctorul probabil o sa te bata frumos pe umar. Eu as vrea sa aiba fiecare barbat in viata lui un ciclu

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Da, Clover, cu PMS cu tot, asa, in toata regula. Si o nastere naturala fara anestezie, de ce nu?

Numai ca ginecologul meu actual e... femeie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Si am uitat de durerile de oase, in special genunchii si spatele, de starile de somnolenta si lipsa de concentrare.

Am inteles ca dupa ce voi face un copil, vor disparea sau macar se vor remedia. La voi, cele care aveti un copil, s-a vazut vreo schimbare dupa ce ati nascut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

Si eu sufar de PMS inca de la 20 de ani.Simptomele s-au accentuat si s-au inmultit in ani.Pot sa spun ca dupa cele doua nasteri au devenit si mai nasoale.(asta referitor la ce intreba Anca).De fapt ginecologa mea actuala mi-a spus ca PMS-ul devine mai nasol cu fiecare copil in plus.
Cu 7-10 zile inainte de menstruatie sunt irascibila,balonata,am migrene si o stare de deprimare nejustificata.
Din ceea ce am citit si din ceea ce am discutat cu diferiti medici se pare ca acest Pms nu are vindecare,dar poate fi ameliorat prin cateva metode:
-eliminarea cafelei si a ciocolatei(am inceract si intradevar nu mai sunt chiar atat de irascibila.momentan nu beau cafea tocmai din aceasta cauza si parca sunt cu ceva mai suportabila...asta spune sotul meu.)
-sportul(orice fel de miscare fizica)se pare ca amelioreaza mult PMS.(l-am testat si pe acesta si intradevar e foarte adevarat.cand o perioada mai lunga de timp sunt sedentara,am un PMS ingrozitor)
-suplimente de Ca si Mg
Parca mai erau cateva chestii dar momentan nu mi le mai amintesc.Dca imi mai aduc aminte ceva,revin.

Mergi la inceput

Anca- nu, cel putin la mine nu, inainte de nastere aveam forme mult mai usoare de PMS, cele insuportabile de care vorbeam au aparut la vreo 2 ani dupa.
Insa partea buna a fost ca, in timpul sarcinii si aproape 1 an, cat am alaptat, m-am simtit foarte bine (inainte aveam o data pe saptamana migrene, fara legatura cu PMS dar in perioada de sarcina si alaptare mi-au disparut complet iar dupa aceea s-au rarit considerabil).

kitz-kitz, multumim pentru sfaturi.

ps. Oricum, PMS-ul meu gata de data asta. Asta pana data viitoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Eu am avut de la 18 ani PMS.N-as putea spune ca s-a inrautatit in functie de nr.de copii nascuti.Pur si simplu a ramas la fel.
Migrene nu am avut niciodata in schimb am observat o tendinta de irascibilitate in perioada respectiva.

Am observat acelasi lucru ca si Cristina_C in perioada sarcinii si a alaptatului.

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput