Cirese de Mai-Iunie 2006... La Multi Ani (54)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Miti sanatate la Alex.Sa ne spui ce verdict v-a dat pediatrul.

Eu sunt ceva mai linistita acum.Ardeiul doarme, a mancat 2 mese azi (portii cam jumate din cat mananca de obicei), a baut multe lichide, deci consider ca suntem pe drumul cel bun.Disfagia inca persista dar mult atenuata, muci inca avem din belsug, tuse la fel.Bine ca a mancat cat de cat.Scaun nu a mai avut deloc de aseara.Poate iesim un pic afara dupa ce se trezeste, deocamdata e soare dar se innoreaza....sa vedem daca mai apucam.

Felicitari la cireselele sarbatorite zilele astea....eu sunt cam restanta la capitolul asta din diverse motive (nu vreau sa ma scuz)....dar va doresc tuturor ciresele sanatoase, cumintele(cat se poate) si voua putere sa le fiti alaturi cu toata dragostea.

Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Cami, am vazut toate pozele, ca mie imi plac pe langa cele cu voi (familie minunata!) si cele cu diverse locuri f interesante!

Miti, multa sanatate lui Alex, probabil rozeola infantum, febra dce 3 zile.

Camelia.t, multa sanatate si saracutului Ardeias!

Limgurita avion de la Lacri e deliciul lui fiu-miu. A mancat azi tot tot la pranz de draguil ei! Pe fiica-mea inca n-o impresioneaza...

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Mi s-a spus ca s-ar putea sa faca rozeola...si sa coninui antitermicele....
Va scriu putin mai tarziu ca acum o sa plec sa cumpar cate ceva pt el, as vrea sa-i fac compot sa-i dau sucul de la compot.

OF, ii dadea sotul sa pape si in timp ce papa a vomat TOT !
acum il culca....

miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Miti - iti raspund cat mai pe scurt pt ca baiatul meu este in aceeasi situatie! Norocul nostru ca avem o pediatra excelenta (acum zic si eu ca face toti banii) care ne este alaturi la orice ora.
Catalin nu tuseste, nu are muci dar face febra mare care scapa de sub control daca nu-l tin pe antitermice. Pediatra a dat verdictul: o afurisita de viroza si ceva rosu in gat. Viroza care este la " moda" acum se manifesta cu temperaturi mari iar dupa o sapt o eruptie care dureaza max o zi. Si cu asta basta. Tratamentul contsa in administrare de antitermice la 4 ore (Calpol si Nurofen - alternativ cate 5 ml) iar cand temperatura sare calul chiar si cu acestea ii dau Nevralgin - 5 picaturi sau supozitor cu Novocalmi sau impachetari cu apa calduta si apoi prosop gros. Ii mai dau si Sumetrolim, la 12 ore, si niste Ercefuryl (pt ca avem antecedente). In rest....regim musai pt a preintampian alte probleme ( sa nu se inmoaie scaunul!!). Astazi ne-a mai zis sa fim atenti mereu la urechiuse si sa-i palpam putin mai sus de lob...e posibila si o otita. Toate aceste viroze apar pe fondul eruptiei dentare, din cauza careia copilul sufera de caderi de imunitate. Asta e perioada si trebuie sa o suportam cu stoicism. Sanatate multa puiutului Alex...si nu sta!! Du-te dupa pediatri..peste ei!!!

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Roxana saru'mana pt informatii. Am niste intrebari : de ce ii dai Nurofen cate 5 ml? ca parca pe cutie scrie 2.5 ml pana la 1 an ( am cutia in dormitor si doarme DIN NOU, m-am uitat eu gresit pe dosaj ?
Si supozitorul cand i-l dai ? adica daca depaseste ce temperatura ? Voi ce temperaturi ati atins ? si cate zile ? Te rog nu te supara ca te bat la cap.
El de aseara de la 6 cand a vomat mancarea a baut doar lapte, multumitor, deci de aseara pana acum ( e ora aproape 2 pranz aici ) de 5 ori cam cate 120-140 ml. Azi incercasem sa-i dam piure de fructe si l-a vomat in timp ce manca...asa ca practic de ieri nu mai are nimic solid in burtica ...bea doar lapte. Apa nu vrea, acum ii fac un compot de mar, piersica si 2 caise sa vad, poate il vrea.

POZE_Alex

Mergi la inceput

Roxana si mai zi-mi te rog cum se fc impachetarile cu apa calduta, dar te rog povesteste-mi exact cum faci, ca sa stiu si eu. Si de la ce temperatura sa i le fac ?
multa sanatate si voua !

Fetelor, va multumesc ca va ganditi la noi !

POZE_Alex

Mergi la inceput

Miti - iei un scutec sau un prosop mic pe care il bagi in apa calduta apoi infasori baiatul de la buric in jos; peste asta il infasori cu un prosop gros. Il tii 20 minute...si mai scade ceva. Noi am atins 39.5. Posibil sa scrie asta pe prospect (recunosc ca nu m-am uitat) insa stiu ca se tine cont de greutate. La 6 luni cand il aveam internat in Babes, dr de acolo ii dadeau 3.5 ml...deci acum la un an (si 10.500 g) e normal 5 ml. SI ii dau la 4 ore pt ca temperatura o ia razna. In cazuul in care peste antitermice temperatura persista ii bag Novocalmin sau Nevralgin (5 picaturi). Viroza asta dureaza de 3 zile si dr zice ca ar trebui sa tina cam 1 sapt.
Nu-i mai da fructe...risti sa se strice la burtica, mai ales daca a vomitat. Foloseste faina de orez in loc de cereale si orez la mai toate mancarurile, morcov si pastarnac. Poti sa-i mai dai biscuiti, mar copt si banana, paste fainoase cu cascaval ras sau paine cu cascaval.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

La multi ani, Luana Claudia!

La multi ani, Rado Gabriel!

La multi ani, Daria de CatXO!

La multi ani, Daria Maria!

La multi ani, copacule Ildi25!

Mergi la inceput

Roxana saru'mana pt explicatii. Si el a atins azinoapte 39.5
Am mai incercat sa-i dau cereale cu lingurita, si dupa vreo 70-80 ml aprox a vomat iar in jet. Nu mai vrea sa bea nimic, nu deschide gura. E f miorlait, adica se trezeste, plange, mai sta un pic si iar adoarme. Am fost iar la pediatru singura insa vacile alea de la receptie nu m-au lasat sa-l intreb ce sa fac, ca tot vomita. Mi-au dat deci la receptie cum sa-l hidratez. I-am facut apa cu sare si cu zahar...dar nu vrea...

POZE_Alex

Mergi la inceput

Miti - e ffff important sa nu-l lasi sa se deshidrateze!!! Cata bea apa si-atat!! Dar bea...Laptele nu-l mai vrea tot si cu orezul e greu insa ma salveaza miezul de paine firimituri cu cascaval ras. Ii dau cu mana. Si altceva: sa nu-l fortezi la nimic...si sa nu-l lasi cu temperatura mare. Azi noapte facuse 39.5 pe la ora 2 si ma plimbam prin casa cu el in brate, asa molatec...Abia dupa ce antitermicele si Nevralginul si-au facut efectul (vreo ora) a adormit copilul. In timpul asta i-am facut si cateva impachetari.
Vezi ca ii trebui medicatie...of ce nesanatosi. Imi vine sa-i strang de gat pe toti astia...dac-as avea o putere....

Mergi la inceput