Regurgiteaza prea mult

Regurgiteaza prea mult | Autor: roxisialexia

Link direct la acest mesaj

Am o mare neliniste..de ce regurgiteaza bblusa mea atit de mult?
Am vb cu pediatra si mi-a spus ca papa lacom...posibil...dar chiar asa? Ca de mincat nu papa mult max 120ml / masa cand ii este foame ca in rest 80-90ml.
Trebuie ceva sa fac sau e normal? Indiferent daca o tin in brate sau o pun jos tot da afara....Am nevoie de parerea voastra.....posibil sa aiba ceva la stomac?
Multumesc mult.

Roxana mama de bb Alexia...21 octombrie 2005

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are nimic. Esti tu prea stresata. Asa e la inceput dupa o vreme se reduce si dispare acest fenomen. Stergem gurita si gata. Da-i sa manance mai des si mai putin desi cred ca fiecare cere exact cat are nevoie. Regula dupa mine e "vrei mancare?" "Avem, pofta buna". Scoate-i aerul din stomacel si asta e tot. Nu doarme dupa ce maninca? Ale mele adormeau instant.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Si al meu a regurgitat f mult la inceput, pana pe la 5 luni, trebuia tinut la verticala mult timp dupa ce manca. Nu reuseam nicicum sa-i scoatem gazele. Incearca alte doua pozitii care la noi au mers: o tii pe burta pe genunchii tai, sustinandu-i capul, si o masezi usor pe spate sau o tii la tine in brate ca si cum ar sta in fund, deci indoita la 90 grade.

Plus de asta, noi pe la 4 luni si ceva am decoperit o infectie digestiva la bebelus, pe care cred ca o avea din maternitate si eu acum banuiesc ca si aia ar fi putut genera regurgitarea masiva. Iti sugerez sa-i faci o coprocultura de control si sa intrebi un medic specialist ce cauze ar mai putea fi. Exista si probleme de reflux gastroesofagian, care se trateaza cu anumite medicamente.

Coraly si bebe Sergiu

poze 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ardelean spune:

Roxana, noi nua ma vut probleme, dar o prietena, da! Ideea e sa nu faci cu ea manevre bruste, sa nu-i schimbi rapid pozitia dupa papa, sa o ajuti sa scoata aerul si...sa consulti un gastro enterolog pt ca prietena mea a descoperit ca fetita avea reflux gastroesofagian...destul de tarziu, dar dupa ce in luna a 6-a nu a luat decat 80 de grame in greutate...
Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Hai sa iti zica ce si cum o veterana a problemei.
Daca chiar varsa in sensul ca trebuie sa o schimbi (eventual si patul) dupa fiecare masa si asta chiar si la 2 ore dupa masa e vorba cel mai sigur de reflux gastro-esofagian. Daca doar da asa, putin, pe langa gurita...e cazul majoritatii copiilor, pe care ii stergi la gura si gata (adica asta e regurgitatie).
Deci, daca te recunosti in primul caz iti zic cum s-a rezolvat la mine si te-as sfatui sa consulti un pediatru care sa urmareasca copilul si sa iti dea tratament pentru asa ceva.
In primul rand mie mi s-a schimbat laptele, adica i-am dat o formula anti-reflux (NOVALAC AR), un lapte mai gros care imediat ce ajunge in burtica se strange si nu mai iese asa usor (dar tot a varsat si cu el...nu in aceeasi cantitate). Pe langa laptic, ne-a dat Debridat si inca ceva (dar asta numai medicul iti va spune ce si cat) si ne-a urmarit o perioada sa vada daca ia in greutate. Daca nu ar fi luat in greutate ni se faceau si alte investigatii.
Si remediul a fost: dupa fiecare masa scos aerul si plimbari (lungi) la verticala timp de cel putin o ora. Eu ma plimbam infasurata in prosoape cam o ora jumate. Si apoi o puneam in pat miscand-o cat mai usor si nu mereu reuseam sa nu schimb patul. Puneam prosopele de jur imprejur si le schimbam doar pe alea daca nu se uda rau patul. Am evitat muuulte manevre bruste, nu o rasuceam, smotoceam si alte alea tocmai pentru a tine mancare in burta.
Problema este sfincterul care inchide stomacul care la unii copilasi nu se strange bine. Trece in timp, cam pe la 7-8 luni a fost la noi momentul in care am renuntat la laptele special. Se vede imbunatatire dupa ce incepe sa stea in fundulet si mananca si papa solida.
Daca aveti reflux ai nevoie de multa rabdare.


Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anduta78 spune:

Imi e f cunoscuta problema cu regurgitatul.La noi e altfel-avem 2 luni- bea lapte de la mami in biberon 60 ml si lapte praf - 90ml.Cand bea lapte de la mine il da afara tot (cred) cand il ridic sa faca bal-bal, daca bea lapte praf simplu nu avem nici o problema.Mi s-a "stricat" mie laptele?

Andu s-a marita cu cel mai bun si au un baietel minunat Luca Alexandru-25 noiembrie 05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi23 spune:

Roxi, bebelul meu are exact aceeasi problema! Indiferent de cat mananca, daca il tin sa nu in brate, carsa tot timpul, adica nu numai dupa ce mananca! Si mie Dr. mi-a zis sa nu ma ingrijorez atata timp cat ia in greutate (are 7,5 kg la 3,5 LUNI!),ca e ft lacom sa ii dau sa pape 3 min, apoi pauza 1 minut, si sa il tin la verticala 20 min. De papat bea bebelac. Mi-a dat si debridat. Nimic nu a dat rezultate... Mai asteptam pana la 9 luni sa vedem daca ii trece o data cu introducerea alimentelor mai consistente daca nu facem eco!

MARIUS, CRED CA VORBESTI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA... nU AI MAI SPUNE ASTA DACA BEBE AR VARSA IN JET, CHIAR SI LA O DISTANTA DE 0,5 M DE LOCUL UNDE SE AFLA! INTELEGI CE VREAU SA SPUN? MAI DADEAI UN RASPUNS UNEI MAMICI CARE INTREBA CUM SA ADOARMA BEBELUSA, CA AR VREA DOAR IN BRATE PLIMBATA! II SPUNEAI CA AR TREBUI SA ISI PUNA VATA IN URECHI SI SA O LASE SA PLANGA! sI, INTRUCAT BEBELUL MEU FACE ACELASI LUCRU(ADICA ADOARME IN BRATE) , AM ASCULTAT SI EU UN ASTFEL DE SFAT SI L-AM LASAT SA PLANGA! dUPA 5 MINUTE ERA VANAT LA FATA SI NU MAI PUTEA SAA RESPIRE! TOTUL S-A REZOLVAT ULTERIOR, BEBELUL SI-0A revenit si, in brate a tacut imediat sia adormit, iar eu am aruncat cu rosii in persoana care imi daduse acelasi sfat! trage tu concluziile! No ofense!

http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

La mine singurul remediu care a mers a fost "suzeta".Imediat dupa ce papa ii puneam suzeta in gurita si il ridicam la eructat.Nu credeam ca ma scap de atat vomitat si pana la urma la 6 luni si ceva am scapat.Mie doctorul mi-a spus ca nu i s-a inchis stomacelul si din cauza asta vomita.A zis ca important este sa-i tin mancarica in stomac, sa-i inchid gurita cu mana (ceeace nu a mers) sau sa-i bag suzeta in gurita imediat dupa masa.Iti urez succes, sa cresteti mari si fara probleme de nici un fel!

Cristian - 31 mai 2005
http://photos.yahoo.com/ddenisa73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alondra25.2006 spune:

La fel patesc si eu cu Alice,papa lacom din biberon,asa ca ii dau treptat sa manance,putin cate putin,pauza de circa 1 min.pana goleste biberonul.O las putin sa se linisteasca,apoi o ridic pe umar sa regurgiteze.O las apoi pe perna ridicata la 30 de grade,si totul e bine.


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitia maria spune:

Trebuie vazut , asa cum spunea foarte bine Aissa, daca este reflux gastro esofagian sau simple regurgitatii. Asta o poate spune doar un pediatru competent . Daca este vorba de reflux, problema trebuie tratata cu cea mai mare seriozitate si se va rezolva ,dar nicidecum lasata la voia intamplarii. Bebelusul meu care are acum sase luni a suferit de reflux gastroesofagian si fara tratament medicamentos(motilium suspensie) ,pe langa schimbarea laptelui, patul inclinat(carti puse sub picioarele patului), mancat mai putin cantitativ si mai des , problema nu s-a rezolvat. Fara o ingrijire atenta refluxul poate da complicatii ulterioare.
In cazul tau e posibil sa fie doar regurgitatii care intra in normal dar asta ar trebui sa spuna doar pediatrul copilului dupa o atenta examinare.
Sanatate bebelusului!

Beatrice si bebe Luca( 22.07.2005)
http://community.webshots.com/user/beatricemaria100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Da, are dreptate Letitia, am uitat de patul inclinat ("pagini aurii" sub picioare).
Repet....trebuie clar diagnosticat daca e vorba de reflux, pentru a stii ce si cum tratezi.
Mai e ceva, noi am inceput diversificarea cu cereale, tocmai pentru a ingrosa laptele. In nici un caz nu cu sucuri de fructe.
Cat despre tinut mana la gura ca sa nu verse copilul prefer sa nu ma pronunt.

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput